etsakali Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας παιδια. Λοιπόν έχω διαβάσει διάφορα για τα windows 32 or 64 τόσο στο forum οσο και στο Internet και μπερδεύτικα τελειως. Θέλω να αγοράσω καινούριο pc. Έχω ήδη 4GB DDR3 RAM αγορασμένη και σκέφτομαι να βάλω επεξεργαστή Intel Core 2 Quad. Το θέμα είναι τα windows. Σίγουρα δεν θέλω vista γιατί τα έχω δοκιμάσει και δε μου αρέσουν καθόλου. Θα έχω πολλές ασυμβατότητες με τα xp 64? Ήδη έψαξα και είδα ότι ο printer και το scanner μου επειδή είναι παλιά δεν είναι συμβατά. Τι άλλο μπορεί να μη λειτουργεί? Τι θα μου προτείνατε εσείς?
ravend Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 εγω προσωπικα πιστευω πως ειναι καλυτερα να βαλεις τα 32,μπορει να "βλεπουν" μονο τα 3γκ ραμ αλλα δεν φανταζομαι να ζοριστουν και ποτε σε οτι και να τρεξεις,και σταθερος θα εισαι και θα τρεχεις με ανεση σχεδον τα παντα..τωρα για τα τελευται "βαρια βαρια" παιχνιδια δεν ξερω να πω..
kfyros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Σίγουρα το 64μπιτο μηχάνημα με 64μπιτα windows είναι πολύ πιο δυνατό σε σχέση με 32μπιτο λειτουργικό στο ίδιο μηχάνημα, και με native διαχείριση μνήμης οποιουδήποτε μεγέθους. Τα 32bit λειτουργικά μπορούν να διαχειριστούν απευθείας μέχρι 2GB μνήμη. Από εκεί και πάνω τη μνήμη τη βλέπουν με πατέντα (remapping της πάνω μνήμης σε διευθύνσεις κάτω από τα 2 γιγα). Το 64μπιτο λειτουργικό βλέπει απεριόριστη πρακτικά μνήμη απευθείας και δουλεύει πάνω από 30% πιο γρήγορα απ' ότι το 32μπιτο , πάνω στο ίδιο hardware... Ειδικά για εφαρμογές memory και CPU-MOBO intensive η διαφορά στην απόδοση είναι μεγάλη. Σε εφαρμογές που είναι harddisk intensive , η διαφορά είναι μικρότερη επειδή οι δίσκοι είναι το πιο αργό σύστημα ενός υπολογιστή. Όλες οι εφαρμογές 32bit τρέχουν στα 64μπιτα λειτουργικά με 30% καλύτερη απόδοση απ' ότι στα 32μπιτα λειτουργικά για το ίδιο 64μπιτο hardware. Προβλήματα θα έχεις με παλιότερες 16bit εφαρμογές (δεν τρέχουν σε 64μπιτο λειτουργικό, εκτός αν έχει φτιαχτεί κάποια εφαρμογή τρίτου που να κάνει emulation 16bit, αλλά δεν γνωρίζω κάποια τέτοια εφαρμογή), και με hardware που δεν υποστηρίζεται πλέον (δεν έχει βγάλει ο κατασκευαστής 64bit drivers)... Σταθμίζεις τα παραπάνω και αποφασίζεις...
grimpr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Vista 64bit SP1, ειναι μονόδρομος για τα 4GB RAM σου και πολύ πιθανόν να έχουνε οδηγούς για τον εκτυπωτή και scanner που έχεις σε συγκριση με τα Windows XP 64, με μερικά tweaks θα μπορέσεις να τα κάνεις να τρέχουνε και εκκινούν πολύ πιο γρήγορα και συν της άλλης ειναι μακράν πολύ πιο σταθερά από την 32bit έκδοση τους. Μακριά απο Windows XP 64bit. Ειδάλλως μείνε με τα XP Pro 32bit και ανάμενε τα Windows 7. Κάνε ένα search για το θέμα, έχουνε γραφτεί πάρα πολλά.
etsakali Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 οι περισσοτερες ερευνες λένε για αρκετά προβλήματα των xp 64 και διαισθάνομαι ότι θα έχω. Βέβαια λένε, όπως και εσύ, ότι είναι πιο γρήγορα και είναι κάτι που θέλω αυτό, αλλά δεν μπορώ τα προβλήματα. Ενα άλλο θέμα είναι ότι έχω 4 GB RAM και θέλω να την αξιοποιήσω. Αυτό που είπες για το remapping τι είναι ακριβώς? Σίγουρα το 64μπιτο μηχάνημα με 64μπιτα windows είναι πολύ πιο δυνατό σε σχέση με 32μπιτο λειτουργικό στο ίδιο μηχάνημα, και με native διαχείριση μνήμης οποιουδήποτε μεγέθους. Τα 32bit λειτουργικά μπορούν να διαχειριστούν απευθείας μέχρι 2GB μνήμη. Από εκεί και πάνω τη μνήμη τη βλέπουν με πατέντα (remapping της πάνω μνήμης σε διευθύνσεις κάτω από τα 2 γιγα). Το 64μπιτο λειτουργικό βλέπει απεριόριστη πρακτικά μνήμη απευθείας και δουλεύει πάνω από 30% πιο γρήγορα απ' ότι το 32μπιτο , πάνω στο ίδιο hardware... Ειδικά για εφαρμογές memory και CPU-MOBO intensive η διαφορά στην απόδοση είναι μεγάλη. Σε εφαρμογές που είναι harddisk intensive , η διαφορά είναι μικρότερη επειδή οι δίσκοι είναι το πιο αργό σύστημα ενός υπολογιστή. Όλες οι εφαρμογές 32bit τρέχουν στα 64μπιτα λειτουργικά με 30% καλύτερη απόδοση απ' ότι στα 32μπιτα λειτουργικά για το ίδιο 64μπιτο hardware. Προβλήματα θα έχεις με παλιότερες 16bit εφαρμογές (δεν τρέχουν σε 64μπιτο λειτουργικό, εκτός αν έχει φτιαχτεί κάποια εφαρμογή τρίτου που να κάνει emulation 16bit, αλλά δεν γνωρίζω κάποια τέτοια εφαρμογή), και με hardware που δεν υποστηρίζεται πλέον (δεν έχει βγάλει ο κατασκευαστής 64bit drivers)... Σταθμίζεις τα παραπάνω και αποφασίζεις...
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Τα xp64bit είναι μια μικρή αποτυχία (κι άλλη;;; ) της MS. Βγήκαν σε καιρό που η αγορά δεν ήταν έτοιμη, η Intel δεν είχε βγάλει ακόμα 64bit επεξεργαστή και ήταν λίγο βεβιασμένα. Πολλές ασυμβατότητες και το κέρδος το έβλεπες μόνο αν η εφαρμογή ή το παιχνίδι είχε 64bit εντολές (Farcry με το 64bit patch). Θα σου έλεγα, αν θέλεις 64bit λειτουργικό πήγαινε για vista, αλλιώς XP 32bit.
Finn Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ τόσο καιρό δεν έβαζα Vista και ξαφνικά είπα να δοκιμάσω την 64bit έκδοση τους. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος,πολύ σταθερό λειτουργικό,δουλεύουν όλες οι συσκευές μου και είδα μια άυξηση στην απόδοση στα παιχνίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.