g1annis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας. Κάποτε είχα δει σε μια ελληνική εκπομπή, έναν τύπο που παρουσίαζε κάποιες μικρές συσκευούλες που έμπαιναν (μάλλον όπως τα κανονικά φις) στη μπρίζα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού. Στη συχέχεια συνέδεε από έναν υπολογιστή σε κάθε μια τέτοια συσκευή. Μέσω αυτών των συσκευών το χάλκινο καλώδιο της ηλεκτρικής εγκατάστασης "μετατρεπόταν" σε καλώδιο δικτύου και έφτιαχνε με αυτόν τον τρόπο LAN ανάμεσα στους συνδεδεμένου σε αυτές τις συσκευές υπολογιστές. Θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα: 1) κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ή ο τύπος ήτανε απατεώνας? σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω ισχύουν 2) αν κάποιος ξέρει κάτι μπορεί να παραθέσει κάποιο link? 3) υπάρχει θέμα ασφάλειας του hardware σε περίπτωση αιχμής, πτώσης τάσης κλπ? 4) τι ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων μπορούν να επιτευχθούν με τέτοιες συσκευές? Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη.
macabre_sunsets Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 http://www.whereisben.com/whereisben/2005/08/ethernet_throug.html http://gadgets.fosfor.se/network-your-electric-wires/ Είχε (δεν ξέρω αν έχει ακόμα) στο πλαίσιο (νομίζω) ένα τέτοιο ζευγάρι "ανταπτόρων" αλλά είναι οικονομικά ασύμφορο (γύρω στα 100€? έχει περάσει κι καιρός).
kfyros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω φτάνουν στα 54mbps οι ταχύτητες, και η τεχνολογία αυτή έχει εξελιχθεί πολύ. Σε όλα τα online shops υπάρχουν πλέον τέτοιες λύσεις, οι οποίες είναι αξιόπιστες. Το προτιμώ από το wifi μέσα στο σπίτι, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάσταση LAN..
opts Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δες και τα LEA είναι Γαλλικά , αρκετά καλή ποιότητα, χαμηλότερες τιμές συνήθως απο τα υπόλοιπα του είδους. Δεν έχω ιδέα που και αν τα πουλάνε στην Ελλάδα ( http://www.leacom.fr/indexuk.html ) -----Προστέθηκε 6/12/2008 στις 01 : 49 : 20----- Νομίζω φτάνουν στα 54mbps οι ταχύτητες, και η τεχνολογία αυτή έχει εξελιχθεί πολύ. Σε όλα τα online shops υπάρχουν πλέον τέτοιες λύσεις, οι οποίες είναι αξιόπιστες. Το προτιμώ από το wifi μέσα στο σπίτι, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάσταση LAN.. Τα στάνταρ που ξέρω εγώ είναι στα 85Mbps και το Netplug200+ της LEA φτάνει στα 200Mbps
bloodlessz Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Ναι αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η ταχύτητα λόγω θορύβου απο το ηλεκτρικό ρεύμα?
Stean_202 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Πήρα ένα ζευγάρι πρόσφατα, για να το δοκιμάσω δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος, ταχύτητες max 400-450 kb/s , ξαναγύρισα στην λύση του wireless. Ο θόρυβος σίγουρα παίζει το ρόλο του , όσο πιο φορτωμένο το δίκτυο τόσο το χειρότερο.
sculper Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 έγω πήρα από Πλαίσιο και έμεινα πολύ ευχαριστημένος! είναι καλή λύση αν δεν παίζει το wireless καλά!
StavrosD Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να λειτουργήσει το homeplug πρέπει όλες οι συσκευές homeplug να είναι στην ίδια φάση. Αν δεν είναι (στην περίπτωση τριφασικού δεν είναι όλες οι πρίζες στην ίδια φάση), θα έχουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.