Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση σκληρού δίσκου!

PETERANOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

slave? Eide είναι ο δίσκος οΟ;

Μπες στο bios και δες αν τον βλέπει απο εκεί και αν το έχεις auto κλπ.

Μήπως δεν έχουν κουμπώσει τίποτα καλώδια στη μητρική. δοκίμασε άλλη sata slot στη mobo

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έβγαλα τον παλιό δίσκο και με τα καλώδια του σύνδεσα τον καινούριο, μπέικα στο BIOS και μου γραφή τα εξής:

IDE Primary master not detected

IDE Primary slave not detected

SATA 1 Hard Disk

SATA 2 ATAPI CDROM

SATA 3 κενό

SATA 4 κενό

Δημοσ.

ΕΕΕ ωραία άρα τον βλέπει στο Sata 1. Βάλτον στο Sata 3 χωρίς τον παλιό. Ο παλιός να υποθέσω είναι eide?

Αν ναι άσε τον καινούργιο στο Sata1 και bootare απο τον παλιό. Αν τον βλέπει στο bios και όχι στα windows ακόμα είναι θέμα drivers του sata controller της μητρικής σου. Ψάξε στο ιντερνετ να βρείς τους τελευταίους.

Δημοσ.

Ο παλιός που έχω είναι ένας MAXTOR και είναι SATA ο καινούριος είναι ένας WD 640αρα και οι δύο είναι SATA!

-----Προστέθηκε 6/12/2008 στις 02 : 18 : 29-----

Σύνδεσα και του δύο στο BIOS γράφει:

IDE Primary master not detected

IDE Primary slave not detected

SATA 1 Hard Disk

SATA 2 ATAPI CDROM

SATA 3 Hard Disk

SATA 4 κενό

Όταν πατάω enter στο SATA 3 που είναι ο καινούριος σκληρός δεν μου βγάζει τα χαρακτηριστικά του δίσκου, τελικά φαίνετε στο BIOS η όχι???

Δημοσ.

Ρε SwAToNeR επειδή έχω φάει τρελό κώλυμα και μπέρδεμα εξήγησε μου λίγο σε παρακαλώ, αγοράζεις έναν καινούριο WD6400AAKS, πας στο PC σου και ξηλώνεις τον παλιό δίσκο και συνδέεις το καινούριο με σκοπώ να κάνεις format, τον συνδέεις λιπών στο ρεύμα και στη μητρική χώνεις και το δισκάκι με τα vista DVD-RW και κάνεις επανεκκίνηση.

Δεν θα έπρεπε κανονικά να σου εμφανίζει τον δίσκος για να εγκαταστήσεις το λειτουργικό???:mad:

Φοβάμαι μήπως έχει πρόβλημα ο δίσκος , αλλά επειδή δεν εχω τρελές γνώσης και φοβάμαι μήπως κάνω εγώ κάποια μαμακία, θέλω να σιγουρευτώ ότι τα κάνω όλα καλά πριν τον γυρίσω πίσω!

Δημοσ.

Όχι δεν το 'γραψες ...τζάμπα όλο αυτό!

Όπως κατάλαβες το πρόβλημα μου αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν μπορώ να δω τον καινούριο δίσκο στο σύστημα μου, άρα ή έχει πρόβλημα ο δίσκος ή εγώ κάνω κάτι λάθος.

αν η μητρική σου είναι SATA-1 δυνατοτήτων, που ΜΑΛΛΟΝ είναι, θα χρειαστεί να βάλεις το τζαμπεράκι του στη σωστή θέση).

Ο σκληρός που αγόρασα δεν έχει τζαμπεράκι, άρα τη εννοείς σωστή θέση? [Φωτογραφία]

Κατέβασε όταν μπεις στα windows τον SATA controller driver από το site της μητρικής σου - η κάνε εγκατάσταση από το cd της - που χρειάζεται για να δει η μητρική σου τον SATA δίσκο στα ΧΡ που δεν έχουν δικό τους.

Ισχύει το ίδιο και για τα vista?????

Δημοσ.

(Γκχμ)

...πρωτ' απ' όλα, "παρακολούθησα" την "κουβέντα" που είχατε με τον Swatowner , και έβλεπα να "παλεύετε" αυτά ακριβώς που σ' ένα ποστ με τη μία έβαλα...

Δεύτερον, ΑΝ δεν κάνω λάθος, ο 640άρης της WD είναι SATA-2.

H μητρική στην οποία προσπαθείς να τον συνδέσεις δεν ξέρω τί ρόλο βαράει, αλλά υπέθεσα ότι μάλλον είναι SATA-1 δυνατοτήτων. Πρέπει να το τσεκάρεις αυτό (Google)

(...υπέθεσα βέβαια (από...μέσα μου) κι ότι ο "παλιός σου δίσκος" ήταν PATA,,,κι έπεσα έξω - αλλά anyway.

ΔΕΝ ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να βγαίνουν SATA-2 δίσκοι ΧΩΡΙΣ jumper, και με τρώει και 'ΜΕΝΑ αυτή η απορία - ΠΑΝΤΩΣ τη φωτό που υπέδειξες δεν μπορώ με σιγουριά να πω τί βλέπω: ΜΟΙΑΖΕΙ, θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι,,,μια σειρά από τζαμπεράκια....:rolleyes:

Η "λογική" λέει ότι ο δίσκος ΕΧΕΙ τζαμπεράκι (ή ΕΣΤΩ τα σχετικά πινάκια, οπότε βάζεις εσύ ένα δικό σου τζαμπεράκι), και οδηγίες ΑΝ δεν έχει στο αυτοκόλλητό του επάνω, τσεκάρεις στο site της WD. Eίναι το πιό πιθανό. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που αναγνωρίζεται στο BIOS - και δεν τον βλέπει η εγκατάσταση των Vista, που γενικά τα Vista EΧΟΥΝ SATA controller drivers (σε αντίθεση με τα XP).

...Παρ' ολ' αυτά, κοίτα στο site της μητρικής σου μήπως υπάρχει SATA controller driver για τα Vista, φτάξε μια δισκέτα

...πες μου ότι δεν έχεις floppy ani-taz.gif

και πάρεξέ την στα Vista πατώντας f6 κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης (στο ζητάει κάτω-κάτω), ΜΠΑΣ και είναι αυτό το ζήτημα (ζήτημα driver δλδ).

...ΔΕΝ αποκλείεται βέβαια να τραβάει και κάποιο ζόρι ο δίσκος ε.

Αλλά

α) ...να 'ναι "καινούριος"

β) ...η μητρική να είναι "ψιλοπαλιά" (= SATA-1)

γ)...να τυχαίνει απλά να έχει πρόβλημα αναγνώρισης από λειτουργικό

δ)...ενώ φαίνεται στο BIOS Setup,,,,

...ε.

Μάλλον "ολ' αυτά" δε μπορεί να είναι συμπτώσεις, κι ο δίσκος απλά ψόφιος.

Είμαι πάντως έτοιμος να δεχτώ ακόμη και το τραβηγμένο, του να έχεις στα χέρια σου δλδ ένα δίσκο SATA-2 χωρίς jumper pins, και μια μητρική SATA-1, παρά το ο δίσκος να έχει κάποιου είδους πρόβλημα...

...Το pc πρέπει να το πήρες "έτοιμο", ακόμα και με windows επάνω, σωστά ;

Δημοσ.

Έχεις δίκιο ότι “παλεύαμε” και οφείλετε προφανώς ότι δεν έχω πολλές γνώσης για να σας εξηγήσω.

Ναι ο δίσκος είναι SATA2 .

Η μητρική μου είναι αυτή! (υποστηρίζει SATA 2 έτσι δεν είναι?)

Jumper εννοώ το αποσπώμενο κομματάκι που βραχυκυκλώνει , ο δίσκος που αγόρασα δεν είχε το κομματάκι αυτό.

Ναι έχει επάνω στο αυτοκόλλητο οδηγίες που λένε:

Master/Slave jumper not required for SATA.

Jumper pins 3 and 4 enable PUIS (Power Up In Standby)

Δεν έχω floppy(?)

Το PC το πήρα από γνωστό που πουλάει PC, το είχα πάρει με XP και αργότερα έβαλα μόνος μου VISTA. Tη σημασία έχει αυτό?

Φίλε washcloud μην παρεξηγείς, όπως ανέφερα και πιο πάνω δεν έχω πολλές γνώσεις!

Δημοσ.

..σαφώς και δεν...παρεξηγώ (αυτό έλλειπε...)

Και σαφώς δεν είναι "εδώ μέσα"...επιτροπή εξετάσεων.

Και συ δεν ξέρεις, και 'γω δεν ξέρω, και την αλληλοψάχνουμε...

Απλά , είδα, μετά το 1ο μου ποστ, όπως είπα, να την ψάχνετε και να κάνετε βήματα στην πορεία, που δε νομίζω να χρειαζόντουσαν, μιας και τα είχα ήδη αναφέρει...

Anyway.

(...τα...συγχαρητήριά μου επίσης για τον χαρακτήρα των ποστ σου, που είναι ευγενικότατα :-) )

Όσο για το "θέμα" :

Καλώς εννοείς ως τζαμπεράκι (jumper) εκείνο τον μικρό πλαστικό (και εντός του μεταλλικό) "βραχυκυκλωτή"/γεφυρωτή. Αυτό ακριβώς είναι.

Αυτό πάλι,

Master/Slave jumper not required for SATA.

δε...μας λέει και κάτι...(δεν είναι το θέμα μας αν τίθεται - που δεν τίθεται- θέμα "slave και master" διάταξη στις SATA συσκευές...Είναι λίγο σαν τις οδηγίες που λένε στις ηλεκτρικές συσκευές "do not dump in water" κτλ...).

...Όσο περί windows,,,είχα συνεχίσει ως φαίνεται τις "αυθαίρετες" υποθέσεις, μιας και ρώταγες "πόσο χώρο να διαθέσω για τα Vista", είπα από μόνος μου πως μάλλον ΤΩΡΑ έχεις XP επάνω (και για να μην έχεις "εμπειρία με SATA controller driver" - οπότε και θα ήξερες τί να κάνεις - υπέθεσα πως τα windows δεν τα είχες περάσει ο ίδιος, αλλά πήρες το μηχάνημα "στημένο"...)

Οπότε ξέχνα την αναφορά μου σε αυτό, δεν έχει να κάνει με κάτι.

...Όμως από τη στιγμή που ΗΔΗ τρέχεις Vista,,,περιπλέκονται τα πράγματα.

Γιατί μάλλον ξεχνάμε την περίπτωση να χρειάζεται ξεχωριστός driver για τον SATA controller της μητρικής (...ήδη στον παλιό δίσκο, απ' ότι κατάλαβα, έκανες μόνος σου απροβλημάτιστα εγκατάσταση Vista...)

...Και ακόμα-ακόμα περισσότερο περιπλέκονται, καθώς ναι μεν στη σελίδα της MSI δεν φαίνεται καθαρά στα specs τί σόι SATA δίσκους υποστηρίζει - όμως σε αυτή πχ τη σελίδα, αναφέρεται ότι η εν λόγω μητρική υποστηρίζει μέχρι 300MB/sec data transfer...το οποίο σημαίνει SATA-2 capability... Χμμμμμ....:rolleyes:

[...Τώρα, δεν έχω ιδέα και τί είναι κι αυτό...:

Jumper pins 3 and 4 enable PUIS (Power Up In Standby)

(μπας δηλαδή κι έχει καμμιά σχέση με το ζόρι...αλλά μπα..Απλά μοιάζει να είναι επιλογή να μένει ο δίσκος τροφοδοτημένος, ακόμα κι αν/όταν το pc μπει σε standby mode...)]

...τελικά το μόνο να βλέπω να μένει, είναι να χρειάζoνται κάποιον updated driver για τον SATA controller τα Vista ;! Αν και τραβηγμένο...

Δοκίμασε πάντως να κατεβάσεις τον σχετικό driver από το site της μητρικής, μπας και...

Μετά, επιστροφή στο σημείο αγοράς, για πιθανή ( ; ) αλλαγή...

Το floppy ΜΑΛΛΟΝ δεν σου χρειάζεται, όπως πάει το πράμμα...

Δημοσ.

Όταν συνδέω και τους δύο δίσκους (Τον καινούριο χωρίς jumper) στον ελέγχω μου βγάζει τα παρακάτω:

Auto-Detecting sec Master…ATAPI CD Rom

Auto-Detecting sec Slave IDE Hard Disk ( ο παλιός μου δίσκος)

Auto-Detecting 3rd Master IDE Hard Disk (ο νέος δίσκος)

SATA 1 HL-DT…………………………(το dvd-rw)

SATA 2 MAXTOR ……………………(ο παλιός δίσκος)

Entering SETUP

3RD Slave Hard Disk Error (Αυτό με μπερδεύει!!!!!!!!!!!!)

Press F1 to resume

Μέσα στο BIOS μου βγάζει τα εξής :

SATA 1 ATAPI CD ROM

SATA 2 Hard Drive

SATA 3 Hard Drive

SATA 4 ………………………

Εάν πατήσω enter στο SATA 2 Hard Drive μου βγάζει τα στοιχεία του δίσκου μου (MAXTO 300GB κ.τ.λ.)

Όταν πατώ enter στο SATA 2 Hard Drive (στον καινούριο δηλαδή) δεν μου εμφανίζει τα στοιχεία είναι μηδενικά.

Άρα ο δίσκος φαίνετε στο BIOS (SATA 3 Hard Drive), σωστά? αλλά δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει (δεν μου εμφανίζει τα στοιχεία του δίσκου) σωστά καταλαβαίνω?

Ο δίσκος λιπών δεν έχει πρόβλημα ….?

Μαζί με τον δίσκο αγόρασα και ένα DVD-RW , το σύνδεσα πρώτο, μπας και έχει αυτό καμία σχέση????

Σύνδεσα και αυτόν τον δίσκο και συνδέθηκε κανονικά!

Στη σελίδα του “πλαίσιο” , που υπάρχουν και οι δυο δίσκοι δεν έχουν καμία διαφορά στα χαρακτηρίστηκα, η μοναδική διαφορά που παρατήρησα είναι ότι ο SEAGATE και ο MAXTOR που έχω τώρα χρησιμοποιούν jumper ενώ ο WD όχι, επίσης ο SEAGATE και ο MAXTOR το σχετικό πινάκιο (τα PINS που βραχυκυκλώνει το jumper) είναι μια σειρά από 4 pins ενώ ο WD έχει δυο σειρές τον 4ον pins!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...