Fozzy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα, μια φίλη μου η οποία έχει άγνοια στους υπολογιστές, αλλα είναι λάτρης του design αποφάσισε να πάρει έναν υπολογιστή για τη δουλειά της (κομμωτήριο). Tης πρότεινα mac, θεωρώντας οτι μιας και δεν ξέρει, οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει θα είναι ίδιες είτε μπλέξει με pc είτε με mac, θα έχει όμως ένα πολυ πιο αξιόπιστο σύστημα, και όμορφο, χωρίς όγκο και καλώδια. Το θέμα είναι οτι θέλει να κόβει αποδείξεις μέσω του υπολογιστή, να συνεργάζεται δηλαδή με το φοροτεχνικό μηχάνημα. και επίσης θέλει ενα πρόγραμμα αποθήκης (όχι τίποτα τραγικό, απλα να ξέρει αν έχει έλλειψη σε κάποια υλικά βαφές, προϊόντα styling) και ίσως καμια εφαρμογή απο αυτές που βγάζει ο άλλος μια φωτογραφία και του αλλάζεις τα μαλλιά (χρώματα, χτενίσματα) όχι photoshop (προς θεού) μια τυποποιημένη εφαρμογή για τέτοια πράγματα. Γίνονται αυτά σε mac? Θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα; Γνωρίζετε να μου πείτε ορισμένες απο τις εφαρμογές που θα χρειαστει;
totti Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 χωρίς να είμαι 100% σίγουρος γίνεται αλλά αν είναι μόνο για αυτό που θέλει τον υπολογιστή μπορεί να δώσει το 1/10 της τιμής και να πάρει PC.
disqualified Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 χωρίς να είμαι 100% σίγουρος γίνεται αλλά αν είναι μόνο για αυτό που θέλει τον υπολογιστή μπορεί να δώσει το 1/10 της τιμής και να πάρει PC. αν στησεις pc με 100€ ολοκαινουριο μαζι με οθονη...τι να πω
kpartsi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Tης πρότεινα mac, θεωρώντας οτι μιας και δεν ξέρει, οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει θα είναι ίδιες είτε μπλέξει με pc είτε με mac, θα έχει όμως ένα πολυ πιο αξιόπιστο σύστημα, και όμορφο, χωρίς όγκο και καλώδια. χωρίς να είμαι 100% σίγουρος γίνεται αλλά αν είναι μόνο για αυτό που θέλει τον υπολογιστή μπορεί να δώσει το 1/10 της τιμής και να πάρει PC. Ευτυχώς δεν αγοράζουν όλοι κοιτώντας ποιός υπολογιστής έχει πιο δυνατό επεξεργαστή ή είναι πιο φτηνός.... Υπάρχουν και άλλα κριτήρια...
Fozzy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Καμιά πιο συγκεκριμένη απάντηση που να αφορά εφαρμογές λογισμικού περα απο ένα "γίνεται αλλα το pc θα σου'ρθει φθηνότερο";
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 λογικά τα προγράμματα που θέλει να τρέξει δε θα τρέχουν σε mac os x(το λειτουργικό του Mac) καθώς τα περισσότερα εμπορικά προγράμματα είναι για Windows.Μπορεί βέβαια να βάλει και XP-Vista παράλληλα αλλά θα είναι κάπως overkill(απο άποψη χρημάτων).Επειδή είναι μαγαζί, ας πάρει ένα σύστημα που να εχει ωραία οθόνη κ ωραίο κουτί με πολύ λιγότερα χρήματα...
madsc Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Για εμπορικά/λογιστικά προγράμματα και ιδίως για φορολογικό μηχανισμό θα χρειαστεί Windows, κατά προτίμηση XP. Όταν δίνετε συμβουλές σε επαγγελματίες καλό είναι να γνωρίζετε πρώτα τις ανάγκες τους. /sc
Fozzy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 είναι απόλυτο όμως αυτό; τόσοι άνθρωποι εδω μέσα κανείς δεν ψάχτηκε ποτε για αποδείξεις/τιμολόγια μέσω mac? απο την άλλη τα διάφορα προγράμματα που ζητάω για: Κλείσιμο ραντεβού Αποθήκη (απλά πράγματα) Επεξεργασία είκονας (μαλλιά δηλαδη, οχι photoshop, κάτι πιο "κονσέρβα") υπάρχουν για mac?
charoui Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 για θέμα ραντεβού κτλ το ενσωματωμένο ical είναι ότι πρέπει! σίγουρα υπάρχει και αυτό που λες για επεξεργασία εικόνας.. για αποθήκη θα έλεγα το file maker (ίσος λίγο υπερβολικό)
dali13gr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Έχω την εντύπωση ότι ο φορολογικός μηχανισμός συνδέεται με σειριακή θύρα στον υπολογιστή και δουλεύουν μόνο σε Windows, οπότε μάλλον δεν κάνει ο Mac γι αυτή τη δουλειά.
totti Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 αν στησεις pc με 100€ ολοκαινουριο μαζι με οθονη...τι να πω PC με athlon 3500+, 1gb RAM, 80gb Hdd & mobo με onboard κάρτα γραφικών μαζί με μια οθόνη 15" LCD το έδωσα 100 ευρώ πριν μια εβδομάδα (με λίγο ψάξιμό τέτοιες ευκαιρίες πολλές). Μεταχειρισμένο μεν αλλά τη δουλειά της η κοπέλλα μια χαρά θα την κάνει. Ας δώσει 300 κάτι ευρώ και να πάρει ένα netbook με windows XP... p.S. συγγνώμη εάν έχω πληγώσει την οικογένεια της Apple αλλά από τη στιγμή που βάζει Intel επεξεργαστές και πουλάει μεταμφιεσμένα PC εμένα να μου λείπει, και επειδή προβλέπω να γίνει το θέμα Mac VS Windows το τελειώνω εδώ.
georgeadams Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 είναι απόλυτο όμως αυτό; τόσοι άνθρωποι εδω μέσα κανείς δεν ψάχτηκε ποτε για αποδείξεις/τιμολόγια μέσω mac? Δεν αρκεί να ψαχτούν οι χρήστες. Πρέπει να ψαχτούν και οι εταιρίες που φτιάχνουν τα προγράμματα και αυτό ΔΕΝ έχει γίνει (και ούτε πιστεύω πως θα γίνει). Φυσικά, μιλάω για την Ελλάδα. Γενικά, υπάρχουν προγράμματα τιμολόγησης που να δουλεύουν σε Mac, όμως δεν έχουν πρόβλεψη για τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.
assaya Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Όσο για το θέμα της σειριακής που πρότεινε ο Dali13Gr, το ότι δεν έχει σειριακή ο mac λύνεται εύκολα με καμιά 15e με έναν serial to usb converter. Το χρησιμοποιώ και εγώ ένα χρόνο τώρα κανένα πρόβλημα. Κοίτα τα μηχανήματα αυτά είναι δυνατά και πανέμορφα. Αν όντως θέλει κάτι designato για να φαίνεται καλά στην δουλειά της, ε πιο όμορφο pc δεν θα βρει. Πιο φτηνό ναι, όμορφο όχι. Και είναι σημαντικό το design, τόσα λεφτά θα έχει δώσει ήδη στην διακόσμηση του χώρου. Εννοώ ότι με mac δεν παίρνεις υπολογιστή αλλά διακοσμητικό στοιχείο. Μπορεί να το πάρει, να βάλει win επάνω σε Parallels και να τρέχει τα τιμολόγια και όλα τα υπόλοιμα σε Mac OS X κανονικά. Ούτε ιοί, ούτε προβλήματα αφού γίνει το αρχικό σετάρισμα, ούτε τίποτα. Back-up πάντα, πολύ σημαντικό!!!
kebinB Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα πακέτο τύπου Parallels ή Fusion (VMWare) και να τρέξεις κάποιο από τα "κλασικά" Ελληνικά λογιστικά προγράμματα. Για διαχείρηση αποθήκες, πελατών & έκδοση τιμολογίων υπάρχουν πολλά προγράμματα γιατί στο εξωτερικό τα τιμολόγια που εκδίδουν δεν είναι "θεωρημένα" ούτε έχουν μηχάνημα για εφορίες κτλ. Στην Γερμανία & Αγγλία για παράδειγμα το τιμολόγιο είναι μια απλή κόλα Α4 με τα στοιχεία της εταιρίας, συνήθως το LOGO (σχεδόν πάντα μιλάμε για ένα template) κι από κάτω έχει την ανάλυση της αγοράς σου (καθαρή αξία, ΦΠΑ, σύνολο). Προγράμματα που να φτιάχουν τέτοια τιμολόγια και να κρατάνε στοιχεία, από αυτά που έχεις εκδόση υπάρχουν πολλά στο Apple Software section αλλά δεν υπάρχει module με το οποίο να δουλεύουν με τον Φορολογικό μηχανισμο που έχουμσ την Ελλάδα. Το έχουμε ψάξει πολύ, θα περπατούσε πάρα πολύ ένα λογιστικό πρόγραμμα σε Mac γιατί ο υπολογιστής θα ήταν immune σε ιούς, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μια "native" λύση.[/Quote] απάντηση που εδώσε καποιος στο Ηelmug.gr ελπίζω να βοηθάει =)
Snolly Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Φορολογικοί Μηχανισμοί (Fiscal, Casio κλπ) = COM θύρα + ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΙ Windows Drivers = NO LOVE.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.