miss_kathy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους!! Είμαι καινούρια εδώ και θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τις λύσεις για το βιβλίο Λογική Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων του Morris Mano, 3η ή 1η έκδοση. Έχω ψάξει και δεν το βρίσκω, μόνο κάποια κομμάτια αλλά όχι ολοκληρωμένο. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, θα είμαι ευγνώμων! Ευχαριστώ πολύ!
Blondeamon Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δύσκολα πολύ να βρείς λύσεις , ψάχνεις κάποια συγκεκριμένη άσκηση ή απλά όλες?
miss_kathy Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Ναι ειναι δυσκολο να βρω αυτες που θελω..Βρηκα για την τεταρτη εκδοση του βιβλιου, αλλα εγω εχω την τριτη και δεν με βολευει καθολου, γιατι ενω οι ασκησεις ειναι ιδιες εχουν αλλαχθει και εχουν προστεθει και νεες..
chrisssss Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 καλησπερα παιδια....να σας πω μηπως μπορει κανεις να μου εξηγησει αν ξερει τισ εισοδουσ επιτρεψης στους αποκωδικοποιητες και στους πολυπλεκτες???θα σας ημουν πολυ ευγνωμον γιατι το χω ψαξει παντου αλλα δεν το εξηγουν παρα μονο μια αναφορα σαυτο....σας ευχαριστω πολυ :D
mayrozjack Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 @miss_kathy: Το βιβλίο του Mano είναι καλό αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν κάπου οι λύσεις. Έκανα ένα πρόχειρο search αλλα δεν βρήκα κάτι. Ψαξε λίγο σε torrent και scribd μηπως βρεις εκει τιποτα. Κατα τ'αλλα αν θες συγκεκριμένη βοήθεια, ευχαριστώς! @chrissss: εξηγησε μου ακριβώς τι εννοεις...? Ενας πολυπλέκτης (το πιο απλο implementation) έχει μια έξοδο data (με ένα ν εύρος bit), μια είσοδο select bit(s) (εστω μ bits) και 2^μ εισόδους των ν-bits. Ανάλογα με το τι δίνεις στην είσοδο select bit (πχ 00 για 2-bit select) δρομολογείται η αντίστοιχη είσοδος στην έξοδο (η πρώτη είσοδος στην έξοδο). Αν για παράδειγμα το select είναι 11 τότε στην έξοδο θα πάρεις την είσοδο #4. Παρομοίως, ένας αποκωδικοποιητής έχει μια είσοδο select ν-bit και 2^ν εξόδους. Ανάλογα με το τι δίνεις στο select παίρνεις άσσο στην αντίστοιχη έξοδο. Τώρα για τις εισόδους επίτρεψης, φαντάζομαι εννοείς κάποιο σήμα enable, που στην ουσία είναι ένα σήμα που επιτρέπει στον πολυπλέκτη-αποκωδικοποιητή σου να λειτουργήσει. Πρακτικά δεν το έχω συναντησει ποτέ, αλλά θα μπορούσες να το φτιάξεις βάζοντας ένα tri-state buffer στην έξοδο του πολυπλεκτη. Ανάλογα με το τι δίνεις στο sel του tri-state buffer παίρνεις την έξοδο σου ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.