Προς το περιεχόμενο

Popcorn A-110 Review : Ο απόλυτος media player ;

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεις να βαλεις ανταπτορα απο COMPONENT που εχει το PopCorn σε Scart, και μετα με 2 RCA καλωδια να μεταφερεις στερεο ηχο. Ωστοσο αν το θελεις για αυτο τοτε δεν πας καλυτερα στον player της WD που κανει μονο 100ε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Μπήκα κι εγώ στο τριπάκι να πάρω ένα. Βασικά δώρο θέλω να το κάνω (με πιθανότητα να το πάρω πίσω στο μέλλον) και είχα ψιλοκαταλήξει στο WD, αποκλειστικά λόγω τιμής. Το ξανασκέφτηκα όμως. Μία η έλλειψη εσωτερικού σκληρού και δικτύου, μία το τεράστιο πρόβλημα με το DTS downmix (αλλά και τη μη υποστήριξη VC-1 codecs) είπα να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω κάτι καλύτερο.

Βουρ για το e-great Μ31Β λοιπόν, πόσο μάλλον όταν έχει πέσει στα 200 ευρώ πλέον. Έχω κι ένα συνάδελφο που μου έχει φάει τ' αυτιά με αυτό το πράμα, δεν ήθελε και πολύ για να το λιγουρευτώ. Έλα μου όμως που είχα την εντύπωση ότι υποστήριζε DTS downmix με τα νέα firmware, κατευθείαν στην έξοδο hdmi. Για να το σιγουρέψω κοίταξα σε κάμποσα φόρουμ και τελικά τζίφος, νομίζω το πολύ πολύ να χακαρίζεται για να βγάλει τον ήχο ως αναλογικό από τις rca εξόδους (οπότε αν έχουμε την εικόνα στο hdmi ξεχνάμε τον ήχο από την TV). Πρώτο τέταρτο του 2009 λένε ίσως βγει κάποιο νέο firmware που να διορθώνει το πρόβλημα... και αν. Κατά τ' άλλα πολύ αξιόλογο μηχάνημα.

Οπότε καταλήγω στο Popcorn A-110 και τελειώνει η υπόθεση. Έκανα την αγορά μέσω του popcornhour.gr, γιατί σε ebay κλπ δεν υπήρχε κάποια συμφέρουσα τιμή, στο δε popcornhour.com η συνολική τιμή (μαζί με τα μεταφορικά) δεν είναι πλέον στα 190 ευρώ που είπε κάποιος, αλλά γύρω στα 210. Καλύτερα λοιπόν να δώσω κάτι παραπάνω, να το πάρω πάρω από εδώ και να έχω και εγγύηση και το κεφάλι μου ήσυχο (άσχετα αν γενικά προτιμώ τις αγορές από εξωτερικό).

Το site τους (http://www.popcornhour.gr) εντελώς απαράδεκτο στο θέμα της διαχείρισης λογαριασμών και παραγγελιών. Τα μισά κείμενα είναι στα ελληνικά, τα υπόλοιπα στα αγγλικά, ακόμα και στις φόρμες παραγγελίας. Πάλι καλά που υποστηρίζουν και τιμολόγια. Δεν φαίνεται πουθενά ο ακριβής τρόπος πληρωμής, ούτε αν το προϊόν είναι άμεσα διαθέσιμο. Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας αναφέρεται ρητά -στα αγγλικά!- ότι μπορώ να δω το "My Account" -> "My Orders" για να ελέγξω το ιστορικό και την εξέλιξη των παραγγελιών μου, αλλά τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στο site... Για confirmation email ούτε λόγος να γίνεται, ακόμα δεν έχει έρθει τίποτα κι έχουν περάσει 4 ώρες. Έγινε ένα λάθος στην παραγγελία (επέλεξα λάθος προϊόν!) και τους έστειλα διορθωτικό μήνυμα (με επιλογή να αποσταλεί ένα αντίγραφο στο email μου) και δεν έχει έρθει τίποτα. Ας με συγχωρήσουν που το λέω αλλά πολύ προχειροδουλειά η ιστοσελίδα...

Εκεί όμως που τους βγάζω το καπέλο είναι στην εξυπηρέτηση (το είχα διαβάσει και σε άλλα site αυτό, τώρα το διαπίστωσα κι εγώ). Πήραν τηλέφωνο στο κινητό μετά από 2 ώρες, ήταν ευγενέστατοι, με ενημέρωσαν ότι η αλλαγή που επιθυμούσα έγινε αυτόματα και ότι σε λίγες μέρες -ίσως και εντός της εβδομάδας- θα το έχω το εργαλείο, γιατί δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο. Θα επανέλθω με εντυπώσεις μόλις το πιάσω στα χέρια μου.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα (και βαρέθηκα να ψάχνω) είναι αν στις ταινίες με DTS, θα έχω ήχο μέσω του HDMI. Όλοι λένε πως ναι, το Α-110 με το HDMI 1.3 κάνει dts downmix αλλά πρέπει να το υποστηρίζει κι η τηλεόραση? Γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η TV που θα το δεχτεί δεν έχει 1.3 αλλά παλιότερη έκδοση.

Μπήκα κι εγώ στο τριπάκι να πάρω ένα. Βασικά δώρο θέλω να το κάνω (με πιθανότητα να το πάρω πίσω στο μέλλον) και είχα ψιλοκαταλήξει στο WD, αποκλειστικά λόγω τιμής. Το ξανασκέφτηκα όμως. Μία η έλλειψη εσωτερικού σκληρού και δικτύου, μία το τεράστιο πρόβλημα με το DTS downmix (αλλά και τη μη υποστήριξη VC-1 codecs) είπα να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω κάτι καλύτερο.

To WD οντως ειναι πιο χρησιμο σε αυτους που εχουν ενισχυτη...

Παντως στην τιμη που ειναι το popcorn, γυρω στα 250, πριν απο λιγο καιρο μπορει να φανταζε value for money, αλλα τωρα που εχει γεμισει η αγορα φτηνα laptop με HDMI+SPDIF, οχι και τοσο...

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα (και βαρέθηκα να ψάχνω) είναι αν στις ταινίες με DTS, θα έχω ήχο μέσω του HDMI. Όλοι λένε πως ναι, το Α-110 με το HDMI 1.3 κάνει dts downmix αλλά πρέπει να το υποστηρίζει κι η τηλεόραση? Γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η TV που θα το δεχτεί δεν έχει 1.3 αλλά παλιότερη έκδοση.

Κανενα προβλημα δε θα εχεις...

Σωστό αυτό που λες για τα φθηνά laptop (αλλά και τα media pc's) όμως δεν ήθελα αυτή τη λύση. Άλλωστε πολύ πρόσφατα αγόρασα ένα 1000άρι eeePC που παίζει HD αρχεία μια χαρά (έστω και απ' το VGA). Προτίμησα τη λύση του dedicated player κι ας κοστίζει κάτω παραπάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Υπ' όψιν ότι το popcorn είχε ένα σχετικό value for money ακόμα και στα 280 ευρώ που κόστιζε προ 6μηνου. Ίσως αν είχε γύρω στα 200 ευρώ (ή έστω 250 μαζί με εσωτερικό σκληρό) να ήταν πιο λογική η τιμή, αλλά τι να κάνουμε. Σκεφτείτε ότι το original site το πουλάει 170 ευρώ (205 μαζί με τα μεταφορικά). Την έψαξα κι αυτή τη λύση, αλλά κάπου διάβασα ότι πρόσφατα άλλαξε η πολιτική του τελωνείου και πλέον τα σταματάνε και ζητάνε χαράτσι.

Για το άλλο που λες (σχετικά με ήχο μέσω HDMI) σε ευχαριστώ για την απάντηση, το ίδιο μου είπαν και στο avsite. Μου 'φυγε ένα βάρος τώρα! Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν γίνεται το ίδιο και με το e-great, αν το φλασάρουμε με το f/w του popcorn.

egreat και πάλι egreat!!!

μπορεί το επίσημο firmware να μην δίνει ακόμα dts downmix, αλλά παίρνει μια χαρά το firmware του Popcorn, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα...

οδηγίες εδώ... (http://www.peiratikon.com/forums/showthread.php?p=28540#post28540)

egreat και πάλι egreat!!!

μπορεί το επίσημο firmware να μην δίνει ακόμα dts downmix, αλλά παίρνει μια χαρά το firmware του Popcorn, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα...

οδηγίες εδώ... (http://www.peiratikon.com/forums/showthread.php?p=28540#post28540)

Με τον ανεμιστηρα του πως τα πας?

Σωστό αυτό που λες για τα φθηνά laptop (αλλά και τα media pc's) όμως δεν ήθελα αυτή τη λύση. Άλλωστε πολύ πρόσφατα αγόρασα ένα 1000άρι eeePC που παίζει HD αρχεία μια χαρά (έστω και απ' το VGA). Προτίμησα τη λύση του dedicated player κι ας κοστίζει κάτω παραπάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Υπ' όψιν ότι το popcorn είχε ένα σχετικό value for money ακόμα και στα 280 ευρώ που κόστιζε προ 6μηνου. Ίσως αν είχε γύρω στα 200 ευρώ (ή έστω 250 μαζί με εσωτερικό σκληρό) να ήταν πιο λογική η τιμή, αλλά τι να κάνουμε. Σκεφτείτε ότι το original site το πουλάει 170 ευρώ (205 μαζί με τα μεταφορικά). Την έψαξα κι αυτή τη λύση, αλλά κάπου διάβασα ότι πρόσφατα άλλαξε η πολιτική του τελωνείου και πλέον τα σταματάνε και ζητάνε χαράτσι.

Για το άλλο που λες (σχετικά με ήχο μέσω HDMI) σε ευχαριστώ για την απάντηση, το ίδιο μου είπαν και στο avsite. Μου 'φυγε ένα βάρος τώρα! Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν γίνεται το ίδιο και με το e-great, αν το φλασάρουμε με το f/w του popcorn.

μια και σβήστηκε το ποστ μου ας το γράψω ποιο σεμνά ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ......!!!!

Ειναι γνωστο οτι τα netbook που φορανε N270 και την Intel 950 δε μπορουν να παιξουν 1080p, γιατι και ο Ν270 ειναι αδυναμος και η Intel 950 δεν εχει HD hardware support. Εκτος αυτου εχουν εξοδο VGA και οχι HDMI.

Απλα λεει οτι εχει ηδη φορητο και δεν ηθελε να δωσει και δωσει τοσα χρηματα για αλλο, μονο και μονο για το HD support και το HDMI. Οποτε πηρε το popcorn που εχει και remote και ειναι πιο βολικο για να βλεπεις ταινιες.

Εγω εχω laptop με HDMI αλλα τις ταινιες τις βλεπω στο WD HD TV με ενισχυτη (αργοτερα οταν μαζευτουν αρκετες με DTS τις περναω ολες μαζι απο το popcorn audioconverter, γιατι στο εξοχικο δεν υπαρχει ενισχυτης, λογω πιθανοτητας κλοπης)...

Υποψην οτι αρκετοι απο αυτους που εχουν παρει το popcorn το εχουν παρει ακριβως για αυτο το λογο, και δεν εχουν βαλει δισκο μεσα ουτε χρησιμοποιουν εξωτερικο δισκο μεσω USB, απλα συνδεουν τo φορητο με καλωδιο δικτυου στο popcorn και βλεπουν (χρησιμοποιουν δηλαδη το popcorn περιπου σαν επεκταση/dock του φορητου). Μπορεις να δεις ανετα και 1080p mkv ετσι.

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα.

Αν τον δίσκο που θα βάλουμε μέσα στο μηχάνημα δεν τον φορμάρουμε σαν ext3 άλλα σαν ntfs τι ακριβώς χάνουμε(Εν ολίγης τι είναι το nmt's)?

Και αν τον φορμάρουμε σαν ext3 μετά για να τον δουν τα windows xp pro sp3 greek αφού έχει συνδεθεί με την slave usb θήρα που έχει το popcorn hour a-110 ή θα θέλει ειδικό πρόγραμμα?

Ευχαριστώ πολύ.

Λοιπόν, για το post #82 (που το είδα μόλις τώρα κι ας πέρασε ένας μήνας) έχω να πω ότι τα περί δήθεν παραπληροφόρησης είναι τουλάχιστον αστειότητες. Όταν λέμε HD δεν εννοούμε ντε και σώνει 1080p. Το ότι τα Ν270/950 netbooks δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν 1080mkv το ξέρουμε, όμως πολύς κόσμος δεν κατεβάζει 1080άρια αρχεία, αφού στα συνηθισμένα μεγέθη των 4 και 8GB έχουν ίδια ή -το πιο συνηθισμένο- χειρότερη ποιότητα από τα αντίστοιχα 720 (με άφθονο film grain κλπ). Όταν μίλησα για HD εννοούσα το 720p, απλά.

Τώρα για το άλλο που ρωτάει ο φίλος JUST-GAMER, τον εσωτερικό δίσκο καλύτερα να τον φορμάρεις σαν ext3 και στα Windows θα βάλεις αυτή εδώ την εφαρμογή http://www.fs-driver.org/download.html ώστε να στον διαβάζει. 2 λεπτά υπόθεση είναι η εγκατάστασή της.

όμως πολύς κόσμος δεν κατεβάζει 1080άρια αρχεία, αφού στα συνηθισμένα μεγέθη των 4 και 8GB έχουν ίδια ή -το πιο συνηθισμένο- χειρότερη ποιότητα από τα αντίστοιχα 720 (με άφθονο film grain κλπ).

Απολυτως λαθος... Η διαφορα στη λεπτομερεια ειναι μεγαλη στα 1080p, ειδικα αν η TV ειναι 40" ή παραπανω...

Λοιπόν, για το post #82 (που το είδα μόλις τώρα κι ας πέρασε ένας μήνας) έχω να πω ότι τα περί δήθεν παραπληροφόρησης είναι τουλάχιστον αστειότητες. Όταν λέμε HD δεν εννοούμε ντε και σώνει 1080p. Το ότι τα Ν270/950 netbooks δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν 1080mkv το ξέρουμε, όμως πολύς κόσμος δεν κατεβάζει 1080άρια αρχεία, αφού στα συνηθισμένα μεγέθη των 4 και 8GB έχουν ίδια ή -το πιο συνηθισμένο- χειρότερη ποιότητα από τα αντίστοιχα 720 (με άφθονο film grain κλπ). Όταν μίλησα για HD εννοούσα το 720p, απλά.

Τώρα για το άλλο που ρωτάει ο φίλος JUST-GAMER, τον εσωτερικό δίσκο καλύτερα να τον φορμάρεις σαν ext3 και στα Windows θα βάλεις αυτή εδώ την εφαρμογή http://www.fs-driver.org/download.html ώστε να στον διαβάζει. 2 λεπτά υπόθεση είναι η εγκατάστασή της.

σταματήστε την παραπληροφόρηση ρεεεεεε ούτε 720p παίζει (και δεν λέμε για scene που έχουν ποιότητα divx)

σταματήστε την παραπληροφόρηση ρεεεεεε ούτε 720p παίζει (και δεν λέμε για scene που έχουν ποιότητα divx)

Παιζει μια χαρα 720p με την 950 ο Atom... Σε ολα τα review θα το δεις π.χ. http://www.kepik.gr/?p=361

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...