Προς το περιεχόμενο

Ζητησα στο Πλαισιο αντι για vista, xp και μου ειπαν...

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

α) παραγγειλα ενα φορητο toshiba απο το πλαισιο αλλα ζητησα αν γινεται να μου το στειλουν με xp αντι για vista γιατι εχω προβλημα με τα ειδη αγορασμενα επαγγελματικα και πολυ ακριβα software (δεν παιζουν σε vista).

μου ειπαν οτι δεν ειναι σχεδιασμενα τα φορητα της toshiba να τρεχουν xp και οτι θα εχω προβλημα αν τα βαλω.

υσχυει κατι τετοιο? δεν το εχω ακουσει ξανα.

β) το μοντελο ειναι το Toshiba Satellite A300-1MM και το εχω βρει στα 667.00€ (μαζι με μια τσαντα). αν εχετε να προτεινετε και καποιο αλλο site στο εξωτερικο που να μπορω να το βρω φθηνοτερα πειτε μου, γιατι δεν γνωριζω απο αυτα.

ευχαριστω.

Δημοσ.

Πηγαίνεις σε Dell/IBM η ειδάλλως αγοράζεις τον φορητό, ξεκινάς το μηχάνημα και κλικάρεις Dont Accept στο Licence των Vista κατά την πρώτη εκκίνηση/εγκατάσταση, καταγράφοντας ολα αυτα τα βήματα σε videocamera, τους το πηγαίνεις πίσω λέγοντας τους οτι αρνήθηκες το Licence για δικού σου λόγους και ζητάς refund για το λειτουργικο σύστημα.

Καλό κουράγιο.

Δημοσ.

Υπάρχει και ευκολότερος τρόπος, ποιά έκδοση Vista σου εγκαθηστούν?

Αν το λειτουργικό που σου προσφέρουν ειναι το Vista Business μπορεί να γίνει downgrade σε XP Professional χωρίς καμία επιβάρυνση. Το έχω κάνει σε 5 laptop της εταιρείας μου, απλα περνάς τα ΧΡ Professional και στην ενεργοποίηση ενημερώνεις οτι θέλεις να κάνεις Downgrade.

Τα Windows Vista Business και Windows Vista Ultimate έχουν Downgrade Rights σε: Windows XP Pro μόνο!

(Από το site της Microsoft)

Δημοσ.
βασικά το όλο θέμα είναι αν θα βρεί drivers για το laptop και όχι αν θα περάσει Xp ή Vista ;)

Σωστος! Τα προγραματα αργα ή γρηγορα σιγουρα θα παιζουν και σε Vista. Drivers ομως

για το hardware του φορητου ποσο σιγουρο ειναι οτι θα βρει να παιζει σωστα? Το πολυ

πολυ κανε dual boot με Windows XP για οσο καιρο χρειαστει μεχρι να βγουν εκδοσεις νεες.

Δημοσ.

εγώ πιστεύω πως για αυτό του είπαν οτι δεν μπορεί βαριέμαι να ψάξω για να δω αν υπάρχουν drivers για XP αλλά η MS έχει ρίξει τελεσίγραφο σε όλους οι drivers για XP στα φορητά κομμένοι period & dash

Δημοσ.

Πρόβλημα είναι συνήθως οι οδηγοί για webcam όπως οι Bison και για tv tuners. Γενικά οι οδηγοί συσκευών που δεν τους δίνει ο κατασκευαστής του τσιπ. Αν και με πολύ ψάξιμο μπορείς να βρεις σε άλλες εταιρίες laptop τον οδηγό (αλλά σου βγαίνει το λάδι..)

Υπάρχουν οι οδηγοί όμως για τα σημαντικά εξαρτήματα όπως, chipset, ethernet, wireless, audio, touchpad, vga, επειδή τα δίνουν οι κατασκευαστές τους.

Για vga, θα κατεβάσεις για Radeon της ΑΤΙ ή αν δεν υποστηρίζονται από αυτούς (θα σου το πει το test-utility της ΑΤΙ) μπορείς να βάλεις του Omega.

Για GeForce, θα κατεβάσεις τον οδηγό για το αντίστοιχο desktop μοντέλο, θα τον αποσυμπιέσεις και θα αντικαταστήσεις το .inf αρχείο με ένα πειραγμένο από το ίντερνετ που περιλαμβάνει και τα φορητά μοντέλα.

Δημοσ.
βασικά το όλο θέμα είναι αν θα βρεί drivers για το laptop και όχι αν θα περάσει Xp ή Vista ;)

Με το θέμα των drivers μην ανησυχείς, η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρέχει support στα XP μέχρι το 2014 (http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=3223), δηλαδή ουσιαστικά μπορείς να πας απ’ ευθείας από XP -> windows 7 χωρίς να βάλεις vista.

Δημοσ.

μου ειπαν οτι δεν ειναι σχεδιασμενα τα φορητα της toshiba να τρεχουν xp και οτι θα εχω προβλημα αν τα βαλω.

υσχυει κατι τετοιο? δεν το εχω ακουσει ξανα.

Αν δεν έχει drivers για XP στο site της Toshiba, τι θέλεις να σου πούνε; Βεβαίως κύριε, φυσικά και τα παίρνει;

Δημοσ.

Πρώτα πρέπει να βρείς τους sata drivers αλλιώς δεν μπαίνουν XP και μετά ή κάνεις format ή φτιάχνεις ένα νέο partition για XP με την βοήθεια αυτού του οδηγού.(Η Microsoft δίνει τα vista τσάμπα στις εταιρίες laptop acer,sony,MSI κτλπ έτσι για μην βάλεις άλλο λειτουργικό δεν βάζουν sata drivers έγω όμως βρήκα sata drivers για το laptop μου και έβαλα XP Acer Aspire 5920G)

Δημοσ.
Αν δεν έχει drivers για XP στο site της Toshiba, τι θέλεις να σου πούνε; Βεβαίως κύριε, φυσικά και τα παίρνει;

Όλα τα components των laptop της Toshiba είναι third-party, δηλαδή άλλων κατασκευαστών οπότε καθένας μπορεί να πάρει άμεσα τους drivers των XP απ’ ευθείας από αυτούς. Για παράδειγμα τα chipset (+video+audio) είναι κατά 99% της Intel, οπότε εάν δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι XP drivers στο site της Toshiba μπορείς άνετα να πας στο site της Intel και να κατεβάσεις ότι θέλεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...