Προς το περιεχόμενο

Να πάρουμε Macintosh για επεξεργασία βίντεο;;

@ngelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Ανοίγουμε μία εταιρία τηλεοπτικής παραγωγής και πρέπει να έχουμε τουλάχιστον δύο ισχυρούς υπολογιστές για επεξεργασία βίντεο.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με macintosh και δεν ξέρω αν όντως είναι καλύτερα από τα pc.

Εσείς τι προτείνετε; Είναι όντως πιο σταθερά, γρήγορα και αξιόπιστα;

Από το plaisio που βλέπω αυτό το mac : http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1120085&catalog=20&category=69980966 Πιστεύετε είναι καλό για επεξεργασία βίντεο ή προτείνετε κάτι άλλο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όσους ξέρω έχουν mac pro(που κάνουν επεξεργασία video/εικόνας)...Σίγουρα το iMac μπορεί να τρέξει Premiere(φαντάζομαι αυτό χρησιμοποιείτε) αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ισχυρό μηχάνημα που εσείς θέλετε...Πιστεύω ο imac δε συμφέρει σε αυτή την περίπτωση...Με τα ίδια χρήματα δλδ παίρνετε ένα κατά πολύ ανώτερο συμβατικό τετραπυρηνο σύστημα...Έχω παρατηρήσει οτι τα προγράμματα της adobe είναι όντως πιο γρήγορα όταν τρέχουν σε mac os x, αλλά για επαγγελματική χρήση σίγουρα θα χρειαστείτε Mac Pro, το οποίο είναι αρκετά ακριβό..

Διχως να επιδιωκω (sic) να ανοιξουμε πολεμο (sick!) καλυτερα & οικονομικοτερα να προχωρησετε σε λυσεις 4πυρηνων pc :-)

Αν ειμασταν π.χ. στο 2004 -σε σχεση με τα pc και τις τοτε τιμες τους!- θα προτεινα G5 dual ασυζητητι, αλλα για 2008: PC ;)

Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω τα προϊόντα της Apple, πάντα σε σχέση επιδόσεις/κόστος, οικονομικά σε συμφέρει να στήσεις 2 πανίσχυρα workstations με pc-parts, Δίνεις τεράστια σημασία στην συνολική RAM (8GB) και σε ανάμιξη συστοιχιών RAID (0+1). Μιας και θα είναι video workstations, καλύτερα να επενδύσεις κατευθείαν σε Core i7 πλατφόρμα. Μια ερώτηση για τα μηχανήματα στο forum "Αναβαθμίσεις" θα σε βοηθήσει για τις επιλογές σου και θα σου γλυτώσει πολλά λεφτά απο λάθος επιλογές. Οι επιλογές σου σε software είναι, Sony Vegas Pro 8.1 64bit και Adobe After Effects, δεν θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Από λογισμικά χρησιμοποιούμε από premiere & pinnacle edition μέχρι digital fusion + inscriber κλπ.

Θα ρωτήσω και στις αναβαθμίσεις φίλε grimpr. Πάντως προβλέπω να πάμε σε Pc και σκέφτομαι για quad 9550.

Για μενα οταν μιλαμε για επαγγελματικη επεξεργασια βιντεο η βελτιστη λυση θα ελεγα οτι ειναι σιγουρα το Mac Pro.

Οχι μονο λογω hardware (Quad Xeon ή 2 Quad Xeon, επεκτασιμο μεχρι 32GB Ram, ...) αλλα και λογω λειτουργικου συστηματος.

Η διαχειριση των πορων ειναι τραγικη στα Windows ακομα και σε απλες εφαρμογες οποτε σε επαγγελματικη επεξεργασια βιντεο δεν θα ηθελα καν να το σκεφτω...

Εγω θα σου προτεινα πριν αποφασισεις, επειδη λες οτι δεν εχεις καθολου εμπειρια απο Mac, να ριξεις μια ματια σε ενα Mac για να δεις διαφορες σε hardware και software.

Που κυριολεκτικα σερνεται....

Εχω 2 pc στη δουλεια, με διπλους xeon kai 8gb ram σε 64bit windows και ειναι για τα μπαζα...

Καθε λιγο κολλανε οταν εχεις 2-3 βαριες εφαρμογες (και μιλαμε παντα για αυθεντικο software αξιας πολλων χιλιαδων ευρω - lightwave 3d- adobe cs3 suite - klp).

Στο δικο μου macbook pro (το παιρνω παντα στη δουλεια) ολα γινονται πιο γρηγορα (εκτος απο το τελικο render) και πιο αξιοπιστα.

Το τελευταιο ειναι και το πιο σημαντικο σ εναν επαγγλεματια.

Δεν κανει το hardware τη διαφορα αλλα το software , και κυριως το λειτουργικο.

Δεν κανει το hardware τη διαφορα αλλα το software , και κυριως το λειτουργικο.

Το μονο σιγουρο, στην αρχη ξεκιναμε με τι προγραμματα θελουμε να χρησιμοποιουμε, και αν υπαρχουν στο αξιοπιστο λειτουργικο τοτε παιρνουμε mac. Αν θες να ασχοληθεις σοβαρα βαλτα κατω, αγορασε ενα macpro και ενα super pc (μαλιστα θα γινεις και ο ιδανικος beta tester με i7) και συγκρινε τα σε καποιες μερες δουλειας. Μετα πουλας οτι δεν σου χρειαζεται...

Προσωπικα νομιζω πως θα σε συντροφευει ο mac οσο θα ψαχνεις διαφορα bios και forums για οποιοδηποτε μικρο και μεγαλο προβλημα

Πρωτη μου γνωριμια με Mac @ 1996 [κατοχος 3 μηλαρακιων] μα

σε προσωπικο επιπεδο, δε μπορει να ειναι (καθολου!) τυχαιο πως,

οσο περισσοτερο <μαθαινα> τα pc, τοσο λιγοτερο μου κολλουσαν..

Για εμενα τα και καλα 'προβληματα' των pc, τελειωσαν @ 2006* :P

Ετσι, αν 1 φορα το 6μηνο [B)] κολλησει κατι,

ψαχνω και βρισκω ...τι λαλακια εχω κανει εγω!

[*Οι 2πυρηνοι προσθεσαν μεγαλη σταθεροτητα]

Εσύ έχεις προβλήματα μια φορά στο 6μηνο. Μάλιστα λες πως έκανες χρόνια μέχρι να εκπαιδευτείς ώστε να μπορείς να τα λύνεις.

Θεωρείς όμως ότι είναι καλή πρόταση και για κάποιον άλλον που ψάχνει για αξιόπιστο μηχάνημα (καλή ώρα) το να πάρει PC;

Για σένα προσωπικά μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν ήμουν εσύ, αλλά τα δικά μου τα PC είχαν συχνότερα προβλήματα (κακή χρήση ίσως) και εδώ και 15 χρόνια που ασχολούμαι, δεν κατάφερα να εκπαιδευτώ επαρκώς για να τα λύνω γρήγορα. Τα λύνω βέβαια τελικά, αλλά τρώω πολλές ώρες (κι άλλες τόσες για να λύνω τα προβλήματα των φίλων μου).

Για μένα είναι ξεκάθαρο:

Πληρώνεις παραπάνω για να μην φας χρόνο στο να λύνεις προβλήματα (ή να κάνεις συντήρηση). Και για την συνολική ταχύτητα που κερδίζεις με το να μην έχεις ανεξήγητα κολλήματα. Όπως είπε και κάποιος, μόνο στο rendering θα είναι πιο αργός.

Βασικα, αργησα (μαλλον) πολυ, να ασχολουμαι ουσιαστικοτερα μαζι τους :lol:

Τωρα, μπορω να δω καθαρα τι λαθη επαιζαν, σε συστηματα της τοτε "εποχης"

-γιατι π.χ. ψιλοκολλουσε Athlon ΧP 2000+ με μολις 256MB ram & μικρο cooler-

οπως διακρινω και τι π@π@ριες εγραφαν στον και καλα 'ειδικο τυπο', για pc :shock:

"Καλη λυση", θεωρω να φτιαξει [εμπρος λοιπον καλο μου κατσαβιδι!]

ο ιδιος ο χρηστης το pc του, οχι να παρει ετοιμο-συναρμολογημενο :eek:

- - - - - - -

Επισης, η Apple, οσα χρονια κι αν περασουν,

αντιμετωπιζει, τον πελατη της, σαν 'ιθαγενη':

-> 2004 G5 Dual κοστος ~2000 ευρω και 256 mb ram

-> 2008 Mac Pro κοστος ~2200 ευρω και... 2 gb ram

Σου αφηνει, ο πελατης σου... ενα τσουβαλι euros,

κι εσυ του βαζεις την ελαχιστη μνημη? ΗΜΑΡΤΟΝ!

[του δινεις ενα μηχανημα, για τη δουλεια /εργασια του, το οποιο...

θελει με το καλημερα αναβαθμιση, για να γινει απροσκοπτα αυτη]

Είναι γεγονός ότι ένα Mac Pro σύστημα λόγω του κλειστού οικοσυστήματος και σφιχτού ελέγχου της Apple θα προσφέρει κατά μέσο όρο καλύτερο user experience σε οποιαδήποτε χρήση, αυτό έρχεται όμως με πολλά αντίτιμα. Υψηλό κόστος σε ουσιαστικά off the shelve pc hardware, μη ευέλικτη πλατφόρμα στο σύνολο της (case/motherboard) για αλλαγές-αναβαθμίσεις δραματικά μειώνοντας την αξία της αρχικής επένδυσης σε βάθος χρόνου (6+μήνες), ελάχιστη γκάμα προϊόντων (software/hardware) από 3ους κατασκευαστές με ουσιαστικά καρτέλ μεταξύ τους και δίχως ανταγωνισμό με συνέπεια υψηλές τιμές και άλλα πολλά...Με όλα τα προτερήματα του OSX που κανείς δεν αμφισβητεί, η τακτική της Apple στα υπόλοιπα θα την έχει εφ όρου ζωής στην τροφοδοσία οξυγόνου (ipod/iphone) με ένα το πολύ 10% της παγκόσμιας αγοράς προσωπικών υπολογιστών, την ίδια στιγμή που η Microsoft γίνεται όλο και πιο επιθετική, όλο και πιο αυστηρή στο δικό της οικοσύστημα μαθαίνωντας γρήγορα από τα λάθη της, και με το Linux να γελάει στα τελευταία καθίσματα.

Όσον αφορά τα σχόλια των φίλων χρηστών Macintosh, μάλλον κάποιο πρόβλημα θα έχουνε με το pc hardware και software config στα προαναφερθέντα posts για προβλήματα σε PC μηχανήματα quad/8GB/64bit και δεν γνωρίζουν η δεν τους ενδιαφέρει να το κοιτάξουν, ειδάλλως δεν εξηγείται πως άλλοι χρήστες κάνουνε video editing, video encoding παράλληλο, έχουνε ανοιχτό Photoshop και Illustrator και άμα βαρεθούνε παίζουνε και λίγο Crysis, χωρίς να αναγκαστούν να κλείσουν καμιά εφαρμογή και με διχως το παραμικρό πρόβλημα με απόλυτα ομαλή λειτουργία για ώρες μεχρι και βδομάδες συνεχής λειτουργίας του υπολογιστή.

Eνας επαγγελματιας video editor και γραφιστας δεν ειναι αναγκη να εχει μαστερ στα windows.

Θελει απλα να κανει τη δουλεια του ευκολα και γρηγορα.

ΝΑ ειναι ολη μερα στο ιντερνετ για να ανταλασει αρχεια χωρις να φοβαται και να τρεχει στο backgroynd 10 προγραμματα προστασιας.

Να μπορει να δειξει ανα πασα στιγμη τη δουλεια του στο πελατη χωρις να φοβαται να μην εκτεθει (μου εχει συμβει πολλες φορες) και δεν ειμαι καθολου ασχετος με τα pc (δουλευω σε υπολογιστες απο το 1986) , αλλα δεν εχω χρονο να ασχολουμαι με τις μαλ@#$%ιες των windows.

Eχω κι εγω σπιτι μου 4 υπολογιστες , 1 desktop PC με οτι καλυτερο υπαρχει, 1 φορητο toshiba, 1 htpc στο σαλονι κι ενα macbook pro.

Oταν θελω να κανω κατι στα σιγουρα, ευκολα και γρηγηρα παντα χρησιμοποιω το macbook pro.

Ta alla τα εχω για παιχνιδια, htpc λογω bluray κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...