lena1234 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Γεια ! το προβλημα μου ειναι οτι ξαφνικα δεν παιζει ηχος σε κανενα απο τα προγραμματα μου!! Εγκατεστησα(ενας φιλος μου..) τα archlinux πριν λιγες μερες..δεν εχω κανει κανενα install μονη μου και ξαφνικα δεν εχω ηχο.. Απ'οτι εψαξα μονη μου ...εκανα διαφορα με mute unmute στον alsamixer και διαφορα τετοια 'κολπακια' και ενω τη 1η φορα δουλεψε στο επομενο ρεβοοτ τιποτα παλι... τρεχοντας alsaconf μου βρισκει 2 καρτεσ ηχου..(εγω νομιζα οτι ειχα μια..) και μου τα βγαζει ολα κομπλε.. τρεχοντας aplay -l μου βγαζει: [root@lena ~] aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: SI7012 [siS SI7012], device 0: Intel ICH [siS SI7012] Subdevices: 0/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 2: AudioPCI [Ensoniq AudioPCI], device 0: ES1371/1 [ES1371 DAC2/ADC] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 2: AudioPCI [Ensoniq AudioPCI], device 1: ES1371/2 [ES1371 DAC1] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 [root@lena ~] δεν μου φαινονται και πολυ σοι τα παραπανω,δηλαδη: γιατι απο card0 παει σε card2? γιατι στο card0(που χρησιμοποιω..) subdevices : 0/1 και οχι 1/1 οπως σε ολα τα παρομοια που εχω δει? Φανταζομαι οτι εχει να κανει με καποια ρυθμιση της αριθμισης των καρτων.. Παρεπιπτοντως στα windows ολα κομπλε με ηχο!!! Παντως επειδη ειμαι πολυ καινουργια στα linux θα ηθελα μια βημα προς βημα καθοδηγηση για τη λυση.. κατι αλλο επισης σημαντικο!!!: τα linux δεν μου βλεπουν τα cd dvd...δηλαδη βαζω ενα cd και δεν βλεπω τα περιεχομενα του πουθενα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Αφού ανοίξεις τον alsamixer πάλι, και το ρυθμίσεις έτσι όπως θέλεις(ώστε να ακούγεται ήχος), εκτέλεσε τις εντολές: >su - για να γίνεις root. και μετά: >alsactl store Αυτή η εντολή θα σώσει τις ρυθμίσεις σου σ'ένα αρχείο (το /etc/asound.state) έπειτα εκτέλεσε >nano /etc/rc.conf βρες (κάτω κάτω) τη γραμμή: DAEMONS=(syslog-ng ... network ... crond .... ) και πρόσθεσε μέσα στην παρένθεση (δίπλα στους άλλους DAEMONS) τη λέξη alsa -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Για να σου εμφανίζει τα φλασάκια, dvd, cd ... πρέπει στην παραπάνω λίστα των DAEMONS, να προσθέσεις τον hal και τον fam. πιθανότατα να καταλήξεις σε κάτι τέτοιο: >DAEMONS=(syslog-ng network crond alsa hal fam gdm) Εκτός αυτού πρέπει να προσθέσεις το όνομα χρήστη σου (π.χ lena) στα αντίστοιχα groups: gpasswd -a lena audio gpasswd -a lena optical gpasswd -a lena storage --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Μετά τις αλλαγές κάνε επανεκκίνηση και βεβαιώσου αν έχουν λυθεί τα προβλήματα. Γενικές παρατηρήσεις: Το Arch Linux(για μένα η καλύτερη διανομή ever ) χρειάζεται λίγο διάβασμα και προσπάθεια για να το μάθεις. (προσπάθεια που αποδίδει πλούσιους καρπούς) Η προτροπή μου είναι, εφόσον έχεις το χρόνο, να διαβάσεις λίγο λίγο, τον οδηγό Beginners_Guide. Είναι πληρέστατος και λύνει πολλές απορίες. ότι σου είπα παραπάνω, το πήρα από αυτόν τον οδηγό. warning:έκανα κάποιες υποθέσεις: π.χ. ότι ο φίλος σου έβαλε το gnome με gdm, δώσε κι άλλο feedback εφόσον τα προβλήματα παραμείνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lena1234 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Βασικα τα χω κανει αυτα που λες(για τον ηχο) ,εκτος του οτι παντα ειμαι root στα linux.. Και δεν δουλεψαν.... παραθετω και ενα αλλο αρχειο που μου φαινεται υποπτο για τη σωστη λειτουργια του ηχου.. # # /etc/modprobe.conf (for v2.6 kernels) # alias wlan0 ndiswrapper Για τα cd,dvd ευχαριστω πολυ ηταν blacklisted το fam........!!!!Τωρα τα βλεπει!!! α! κατι αλλο... Στο reboot μου βγαζει καπου: Gdk warning : missing charsets Fonts ...και κατι αλλα..Το θεμα ειναι οτι οποτε κανω να τρεξει το fusion-icon μου βγαζει τα εικονιδια στην επιφανει εργασιας χωρις το ονομα τους απο κατω π.χ το διαχειριστη αρχειων με κενο εκει που πρεπει να λεει το ονομα του Επειδη αυτο το install μιου χει βγαλει πολλα προβληματα,μηπως πρεπει να κανω καινουργιο install? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Το alias wlan0 ndiswrapper δέν έχει σχέση με τον ήχο, είναι για να καταλάβει ο πυρήνας πώς θα διαχειριστεί την ασύρματη κάρτα δικτύου. Για τα fonts κάποια ρύθμιση έχεις κάνει με κάποιο font που δέν υπάρχει. Τρέξε το fusion και μετά προσπάθησε να αλλάξεις τα fonts που χρησιμοποιείς στο gnome. Όσον αφορά τον ήχο, δώσε στην κονσόλα alsaconf, ακολούθησε τον οδηγό και αφού έχεις κάνει όσα είπε ο twiner πιό με τους daemons, κάνε ξανά alsactl store και δοκίμασε ξανά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lena1234 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 βασικα χρησιμοποιω τον x server.. που βρισκονται οι ρυθμισεις που λες για τα fonts...? δεν υπαρχει καμια εντολη που να βρισκει και να διορθωνει τα fonts? -----Προστέθηκε 5/12/2008 στις 11 : 42 : 25----- ΕΧΩ ΗΧΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τελικα πηγα συστημα->ρυθμισεις συστηματος->ηχος και εβαλα τη SIS SI7012 πρωτη στη σειρα.. Αυτο ηταν!! μετα με aplay -l εχω: [root@lena ~] aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: AudioPCI [Ensoniq AudioPCI], device 0: ES1371/1 [ES1371 DAC2/ADC] Subdevices: 0/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 0: AudioPCI [Ensoniq AudioPCI], device 1: ES1371/2 [ES1371 DAC1] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: SI7012 [siS SI7012], device 0: Intel ICH [siS SI7012] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 που φαινεται να λειτουργει η SIS, τωρα γιατι την εχει ως card 1 και οχι 0, δεν ξερω.Το λογικο δεν θα ταν να την εβγαζε πρωτη? Σχετικα με τα fonts οταν εκανα restart μου βγαλε : κατι error με adobe helvetika bold... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Επειδη αυτο το install μιου χει βγαλει πολλα προβληματα,μηπως πρεπει να κανω καινουργιο install? Όλα τα προβλήματα σου μπορείς να τα λύσεις χωρίς reinstall. Από την άλλη όμως, θα κερδίσεις πολλά αν κάτσεις και το κάνεις install μόνη σου, βήμα βήμα. Άν το αποφασίσεις, φρόντισε είτε να έχεις τυπωμένο ανα χείρας όλο το guide, είτε να το διαβάζεις κατά την εγκατάσταση: Documentation The guide you are now reading is available on the live system. Change to vc/2 with <ALT>+F2 and do: # less /arch/beginnersguide.txt Less will allow you to page through the document. Change back to vc/1 with <ALT>+F1. Change back to vc/2 if you need to reference the Beginners' Guide at any time. Φαίνεται όμως ότι τα βασικά προβλήματα που είχες, τα έλυσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.