geldwer1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Ρε παιδιά,δούλευα (μέχρι σήμερα) σ'έναν "μυστήριο" για 8 μήνες.Θα μου κολόυσε ένσημα μετά το πρώτο μήνα.Πέρασε ο πρώτος μήνας,πέρασε κ ο δεύτερος κ ο τρίτος.Τελίκα περάσαν 8 μήνες χωρίς ένσημα. Σήμερα τον ρώτησα τί θα γίνει επιτέλους με το θέμα...και έμεινα χωρίς δουλειά. Μου είπε ένας φίλος να πάω στον επόπτη αλλά άκουσα κάτι για δικαστήρια.Ξέρει κανένας τίποτα;Έχει κανείς αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση;Θα βγώ ή όχι κερδισμένος(εννοώ να πάρω αυτά που δικαιούμε + τα γα...ενα τα ένσημα).
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Καταγγελία στον ΙΚΑ και τον Επόπτη Εργασίας. Ο πρώην εργοδότης σου θα βρει κακό μπελά και σε εσένα θα αποδοθούν τα ένσημα.
lef50 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Ζητα βοηθεια απο το συνδικατο παρτους τηλεφωνο και πεστους το story.
geldwer1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δλδ. δέ πάει στα δικαστικά κάτι τέτοιο;Δέ πολυ-θέλω να μπλέξω με αυτά.
kfyros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ που υπάγεται αυτός για αρχή. Πάντα δικαιώνεται ο εργαζόμενος σε αυτές τις περιπτώσεις, και στη χειρότερη θα σου κολλήσει το ΙΚΑ τα ένσημα σου και αυτόν θα τον πηδήξει. Αν έχεις οποιοδήποτε χαρτί που να αποδεικνύει ότι δούλευες για αυτόν μπορείς να του πάρεις χοντρά λεφτά (πχ. απόδειξη είσπραξης μισθού ή κατάθεσης μισθού σε τράπεζα ή λογαριασμό κινητού που να αποδεικνύει ότι μιλούσες με πελάτες του ή είχες τακτικές επικοινωνίες με αυτόν και την εταιρία του ή οτιδήποτε άλλο δείχνει ότι δούλευες γι αυτόν). Οι αποδοχές σου περιλαμβάνουν και τις εισφορές που έπρεπε να δώσει ο εργοδότης και αυτές που έπρεπε να δώσεις εσύ και στις έχει παρακρατήσει. Αν πχ. έπαιρνες 800 καθαρά ο μικτός μισθός σου με τις εισφορές φτάνει περίπου στα 1100 ευρώ. Σου έχει φάει μάνι μάνι 300 ευρώ Χ 8 μήνες + τα δώρα . Η απόλυση είναι παράνομη (βέβαια απ' ότι κατάλαβα δεν έχει γίνει ποτέ πρόσληψη νόμιμη). Βάζοντας ένα δικηγόρο, του κάνεις αγωγή για όλα αυτά και διεκδικείς : Τις εισφορές που σου έκλεψε, τα δώρα και τις υπερωρίες που δεν πληρώθηκες (βάζεις ότι γουστάρεις αρκεί να μπορείς με κάποιο τρόπο να δείξεις ότι δούλευες εκείνο το διάστημα σ' αυτόν). Με την καταχρηστική απόλυση , το δικαστήριο θα σου επιδικάσει να πάρεις όλους τους μισθούς και τις εισφορές από τη μέρα της απόλυσης και μέχρι τη δίκη. Αν υπολογίσεις ότι αυτά τα δικαστήρια φτάνουν την πενταετία, δες το σαν μια επένδυση για να πάρεις καλά λεφτά σε μερικά χρονάκια (μιλάω εκ πείρας).
jason_rethymno Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ρε παιδιά,δούλευα (μέχρι σήμερα) σ'έναν "μυστήριο" για 8 μήνες.Θα μου κολόυσε ένσημα μετά το πρώτο μήνα.Πέρασε ο πρώτος μήνας,πέρασε κ ο δεύτερος κ ο τρίτος.Τελίκα περάσαν 8 μήνες χωρίς ένσημα. Σήμερα τον ρώτησα τί θα γίνει επιτέλους με το θέμα...και έμεινα χωρίς δουλειά. Μου είπε ένας φίλος να πάω στον επόπτη αλλά άκουσα κάτι για δικαστήρια.Ξέρει κανένας τίποτα;Έχει κανείς αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση;Θα βγώ ή όχι κερδισμένος(εννοώ να πάρω αυτά που δικαιούμε + τα γα...ενα τα ένσημα). Ηθικό δίδαγμα : Ποτέ μην ρώτας τον εργοδότη σου για τα ένσημα!
random Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ηθικό δίδαγμα : Ποτέ μην ρώτας τον εργοδότη σου για τα ένσημα! Ηθικό δίδαγμα: δεν περιμένουμε να περάσουν 8 μήνες, αλλα ουτε καν 2, για να ζητήσουμε συμβουλές, να γίνουμε φορτικοί στον εργοδότη και τέλος να τον καταγγείλουμε. (εφ' όσον βέβαια, έχουμε εξ' αρχής συμφωνήσει σε νόμιμη πρόσληψη με ένσημα. Αλλιώς, ισχύει το "σκάσε και κολύμπα" )
johnyboy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ που περίμενα 2 χρόνια είμαι μάλλον ήρωας. μαλάκας ήμουν
geldwer1 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ηθικό δίδαγμα: δεν περιμένουμε να περάσουν 8 μήνες, αλλα ουτε καν 2, για να ζητήσουμε συμβουλές, να γίνουμε φορτικοί στον εργοδότη και τέλος να τον καταγγείλουμε. (εφ' όσον βέβαια, έχουμε εξ' αρχής συμφωνήσει σε νόμιμη πρόσληψη με ένσημα. Αλλιώς, ισχύει το "σκάσε και κολύμπα" ) Όταν μίλησα μαζί του είχε συμφώνησε να γίνει κανονικά η πρόσληψη.Το ανέβαλε όμως συνέχεια.Πηγαίναμε απο τον ένα μήνα στον άλλο.
parisb Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ετσι οπως τα λες εγω πολυ θα γουσταρα να διαβασω μετα απο λιγους μηνες εδω οτι πηρε τον πουλο αυτος ο "κυριος" που σε απασχολουσε και οτι θα σε πληρωσει χρυσο.. Ετσι για να μη νομιζουν ολοι οτι κανουν οτι θελουν, δουλεια τους κανουμε οχι σκλαβια..
kfyros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Βρες οτιδήποτε αποδεικτικό έχεις ότι δούλευες σε αυτόν, και τρίξτου τα δόντια (είτε με προσωπική επικοινωνία , είτε μέσω δικηγόρου). Εγώ πάντως θα έβαζα δικηγόρο...
geldwer1 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Πήγα σήμερα να ρωτήσω τον επόπτη τί δικαιούμε.Αύριο θα πάω απο το μαγαζί κ θα του πώ αυτά ακριβως που μου είπε ο επόπτης.θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.
ZELDA Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 φιλε αμα εισαι σε μεγαλουπολη σκιστον , αμα εισαι σε κλειστο κυκλο προσεχε τι θα κανεις γιατι αυτα μαθαινοντε και ισως δεν βρισκεις ευκολα δουλεια μετα.
kfyros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 φιλε αμα εισαι σε μεγαλουπολη σκιστον , αμα εισαι σε κλειστο κυκλο προσεχε τι θα κανεις γιατι αυτα μαθαινοντε και ισως δεν βρισκεις ευκολα δουλεια μετα. Τι είναι αυτά που λες?? Αυτά ακούνε κάποιοι και απεμπολούν τα δικαιώματα τους στον κάθε τραμπούκο επιχειρηματία.. Τι είναι , κλίκα όλοι οι επιχειρηματίες?? Όσοι είναι στο ίδιο συνάφι , ή ανταγωνιστές, δεν μιλάνε μεταξύ τους για να μην προδώσουν μυστικά στον ανταγωνιστή.. Σιγά μην πάρουν και τους ανταγωνιστές για να ρωτήσουν αν τον ξέρει κανείς...
gbras Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 ναι μη φοβασαι. Προχωρα το.Αυτα τα περι θα το μαθουν οι υπολοιποι ειναι μπουρδες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.