micos000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Πράκτωρ micos 000 ευπειθώς αναφέρω: Επειδή βλέπω ότι συνεχώς αναφέρεις τα 7watts της tv και τα 92watt των ηχείων να ανοίξω μια παρένθεση. Ουδεμία σχέση έχει η ονομαστική ισχύ RMS των οποιονδήποτε ηχείων με την πραγματικότητα. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι τα db που αποδίδουν. Τα 92W στα πόσα Ohms αναφέρονται; Έχω δει να λένε και για "Συνολικά 100Watt RMS" σε 2.1 ηχεία αλλά με μικρά γράμματα να λένε στα 2 Ohms. Αυτό σημαίνει ότι στα 8 Ohms που δουλεύουν τα σωστά ηχεία είναι 100/4=25Watt σύνολο. Αφαίρεσε τα 10Watts που ήταν το sub και διαίρεσε δια 2 (για τους δορυφόρους) και φτάνουμε αισίως στα 7,5watt ανά ηχείο (από τα 100!!!) Αυτή η παρένθεση κλείνει εδώ. Για την είσοδο, δεν συμπλήρωσα (λάθος μου) "ή στην είσοδο του ενισχυτή σου" Στην συνέχεια, όταν αναφέρομαι σε ενισχυτή περιλαμβάνω και τον ενισχυτή των ηχείων σου (συνήθως είναι το μέσα στο sub). Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις ήχο από το pc σε ηχεία χωρίς ενισχυτή και αν ακούσεις θα είναι πολύ χαμηλή η ένταση. Το "οδήγηση ηχείων" είναι η σωστή έκφραση και όχι "χρησιμοποίηση ηχείων". Τα ηχεία οδηγούνται από τον ενισχυτή και δεν χρησιμοποιούνται. Αν ο ενισχυτής της creative (επιμένω στην έκφραση γιατί έτσι είναι το σωστό) έχει είσοδο optical in δεν χρειάζεσαι 5 καλώδια αλλά μια οπτική ίνα για την σύνδεση των ηχείων με το pc. Το Virtual surround με τα 2 ηχεία είναι εφικτό, γι' αυτό και λέγεται virtual. Απλά στέλνει τον ήχο και μπροστά και στα πλάγια (μέσα από διαδρόμους ήχου πίσω από την tv) με κάποια καθηστέρηση και δημιουργεί ένα ψευδοsurround εφέ. Σε κάποιες περιπτώσεις δουλεύει σωστά σε κάποιες όχι. Το hdmi (High Definition Multimedia Interface) δέχεται και εικόνα και ήχο 5.1, γι΄αυτό σου υπογράμμισα το multi. HDMIHigh Definition Multimedia Interface (HDMI) is a new interface standard for consumer electronics devices that combines HDCP-protected digital video and audio into a single, consumer-friendly connector. Πηγή:http://www.nvidia.com/object/pvhd_glossary.html επίσης δεν σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία της tv. Είπα κατά λέξη ότι "η λύση (που σου πρότεινα σε προηγούμενο post) με το hdmi είναι για να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία της tv όχι για να οδηγήσεις ηχεία/ενισχυτή" δλδ ότι αν ακολουθήσεις αυτή την οδό θα ακούς από την tv. Δεν πρότεινα τίποτα, απλά ξεκαθάρισα τι εννοούσα. Για τον stereo ήχο σε πολυκάναλα ηχεία ήταν προσωπική άποψη, το δοκίμασα και με χάλασε. Πολύ ζαλάδα να ακούς απ' όλες τις μεριές τον Καμπουράκη. -------------------------------------------- Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παραπάνω
george___ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε μου, οταν λεμε 92W εννοουμαι βεβαια αθροιστικα. Οπως θα δεις εδω: Συνολικός αριθμός ηχείων: 6 δορυφόροι x 8 watt, 1 κεντρικό x 20 watt και 1 Subwoofer x 24 RMS watt. Eκμετάλλευση της τεχνολογίας Audigy2 και υποστήριξη Dolby Surround 7.1 συνδεδεμένη σε αυτή. Συγκρινεις λοιπον ενα τετοιο συστημα με 2χ7W ηχεια της τηλεορασης, τοποθετημενα σε αμετακινητη γραμμη κατω απ την οθονη? Ασφαλως οχι. Ωστε οταν λες ενισχυτη μιλας για ενσωματομενο ενισχυτη που εχουν τα συστηματα ηχειων. Και τωρα που τελειωσαμε με τις διευκρινησεις ας περασουμε στην ουσια. Εμενα με ενδιαφερει πως θα κανω τις συνδεσεις μου με το καλυτερο και σωστο τροπο. Εν τω μεταξυ οπως ειδες, μου εχει κανει προτασεις και ο caution και ελπιζω να μην μπερδεψουμε τα μπουτια μας Μου προτεινεις να χρησιμοποιησω το hdmi, για εικονα+ηχο, με τα ηχεια της τηλεορασης? Οk, αλλα πως ακριβως? Ειμαι ανιδεος απ το θεμα και θελω ακριβη καθοθηγηση. Τελος, η ΤV δεν ειναι μόνο... Καμπουρακης
micos000 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Συγκρινεις λοιπον ενα τετοιο συστημα με 2χ7W ηχεια της τηλεορασης, τοποθετημενα σε αμετακινητη γραμμη κατω απ την οθονη? Ασφαλως οχι. Φυσικά και όχι. Δεν έκανα ποτέ τέτοια σύγκριση. Είπα απλώς τι σημασία μπορεί να έχουν τα watts. Ωστε οταν λες ενισχυτη μιλας για ενσωματομενο ενισχυτη που εχουν τα συστηματα ηχειων. Σωστόοοος. Εν τω μεταξυ οπως ειδες, μου εχει κανει προτασεις και ο caution και ελπιζω να μην μπερδεψουμε τα μπουτια μας Οι οποίες είναι και σωστές. Μου προτεινεις να χρησιμοποιησω το hdmi, για εικονα+ηχο, με τα ηχεια της τηλεορασης? Οk, αλλα πως ακριβως? Ειμαι ανιδεος απ το θεμα και θελω ακριβη καθοθηγηση. Άντε πάλι με το "προτείνεις". Δεν προτείνω κάτι τέτοιο. Το ανέφερα στο 2ο post και δεν είχες πει ακόμα ότι είχες παλυκάναλα ηχεία. Το είχες αναφέρει σαν περίπτωση. Αφού τα έχεις by all means αυτά θα βάλεις. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν το volume θα δουλεύει από την aux της tv. Πρέπει να το ελέγξεις. Λοιπόν. Αν σε παίρνει, οπτική ίνα από την Audigy στα ηχεία, αλλιώς καλώδια. Από την tv βάλε το aux στον ενισχυτή της Creative και αν δουλεύει το volume έχει καλώς, αλλιώς πράψε όπως σε βολεύει. Αν θέλεις να ενεργοποιήσεις την έξοδο ήχου της ΑΤΙ, πρέπει να κατεβάσεις ΑΥΤΟ, το αναφέρω απλά και δεν προτείνω τίποτα. Τελος, η ΤV δεν ειναι μόνο... Καμπουρακης Έλεος, φυσικά και όχι. Έχει πολύ χειρότερες εκπομπές.
george___ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μετα απο τις παρεμβασεις των δυο φιλων και μετα από καποια αναπαντητα ερωτηματα που εκανα, ομολογω ότι εχω μεινει μπερδεμενος. Με αλλα λογια, δε ξερω τι να κανω… Οποτε ας τα ξαναδουμε συνοπτικα. Προηγουμενως να πω ότι εκανα τη συνδεση TV με PC: τα ηχειακια 2x7W της LCD-TV με την πρασινη οπη της Audigy, με το κοινο καλωδιο καρφί(αυτη υποθετω ότι είναι η λεγομενη αναλογικη συνδεση? Υπαρχει και η ψηφιακη? ) Ακουστικη διαφορά μαλλον δεν καταλαβαινω. Επισης σημειωνω ότι για συνδεση TV με συστημα ηχειων 5.1/7.1 θα ασχοληθω αργοτερα. Αυτή τη στιγμη δεν εχω χωρο. Εγώ πάντως βγάζω τον ήχο 5.1 από το hdmi της ΑΤΙ και όχι από το stereo out, πράγμα που θα στο συμβούλευα να κάνεις αν έχεις dvi/hdmi out στην κάρτα γραφικών σου Μιλας για ηχο που βγαινει από τηλεοραση ή για ηχο που βγαινει από pc? Eχω dvi και hdmi στη νεα μου καρτα γραφικων(4670) Aν εχω καταλαβει καλά, εάν υπαρχουν ηχεια και καρτα ηχου, το hdmi περιττευει? Σε κάθε περιπτωση, μπορεις να μου πεις που και πως γινεται αυτή η μυστηρια hdmi συνδεση? αν η tv έχει έξοδο για 5κάναλο ήχο ή optical/coaxial out (που χλωμό το βλέπω) μπορείς….. H δικη μου εχει τετοια εξοδο? Υπαρχουν προγραμματα στη τηλεοραση που να παρεχουν 5καναλο ηχο?! Ενας 5 καναλος ηχος μπορει να ταιριαξει σε 8(7.1) ηχεια? post #11)όχι. To post αυτό του caution εγινε σε απαντηση του ερωτηματος μου “ Αυτη τη στιγμη ο ηχος του υπολογιστη βγαινει απ τα ηχεια της τηλεορασης(εχει γινει η συνδεση με το σχετικο καλωδιο, απο τη πρασινη οπη του πισιου, στη TV). Συνδεοντας μια καρτα ηχου στο pc, η ποιοτητα του ηχου θα βελτιωθει?» Όπως ειπα προ ολιγου, εβαλα τη καρτα ηχου και μαλλον δεν βλεπω αλλαγη, οποτε όπως φαινεται εχει δικιο ο caution. Αρα η προσθηκη συστηματος ηχειων 5.1/7.1 είναι απαραιτητη? Λοιπόν, η πρόταση μου είναι η εξής. Δίνεις εικόνα στην TV με το HDMI και…. Aγαπητε φιλε caution, μπορεις να μου πεις ΠΩΣ θα γινει αυτό? Πώς δινω εικονα στη TV με το HDMI? Βγαλε με από την αγνοια και την αγωνια μου Πρεπει απαραιτητως να υπαρχει καρτα με hdmi? Αν υπαρχει μόνο dvi μπορει να γινει η δουλεια με καποιον μετατροπεα απ αυτους πoυ κυκλοφορουn(dvi-->hdmi)? Για την εικόνα δεν έχω κάτι να προσθέσω αφού το HDMI κάνει μια χαρά την δουλεία του. Oπως ειπα και μολις προηγουμενως, η απορια είναι ΠΩΣ δουλευει το hdmi για εικονα. Μιλας για TV, για PC ή και για τα δυο? Η tv έχει στερεοφωνική έξοδο που την συνδέεις στην είσοδο του pc αν θέλεις….. Kαι παλι θα σε ρωτησω γιαυτο… Σε ποια εισοδο του pc να τη συνδεσω?? Λογικα δεν θα επρεπε να τη συνδεσω σε ηχεια? Η Audigy, όπως σωστά ανφέρθηκε έχει optical έξοδο, οπότε αν ο ενισχυτής έχει optical in δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο (από καλώδια). Nα υποθεσω ότι μιλας για το S/PDIF που μου ειπε και ο caution? Mπορεις να μου πεις σε ποια απ τις οπες της Audigy γινεται αυτή η συνδεση και ποιο καλωδιο χρειαζομαι? Αν ο ενισχυτής της creative έχει είσοδο optical in δεν χρειάζεσαι 5 καλώδια αλλά μια οπτική ίνα για την σύνδεση των ηχείων με το pc Mιλας παλι για το s/pdif? Aυτο είναι η «οπτικη ινα»? Σορυ για το μακροσκελες post αλλα ελπιζω στη κατανοηση σας. Εχω ξοδεψει τοσες ωρες με αυτά τα θεματα, διαβασα πολλες φορες ολο το thread, αλλα ακρη δεν εχει βγει
micos000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Ναι μιλάμε για την S/PDIF υποδοχή. Συνήθως μαζί με κάρτες ήχου που έχουν τέτοια υλοποίηση παρέχεται και ένα "καλώδιο" να το πω, για σύνδεση μέσω οπτικής ίνας (S/PDIF). Όσον αφορά την έξοδο ήχου της tv, από την στιγμή που έχει AUX IN ο ενισχυτής της Creative, σύνδεσε την έξοδο της tv στο AUX της Creative. Αν δεν βάλεις τα 5.1 ηχεία τότε δεν έχει νόημα να ψάχνεις για έξοδο από την tv. Η ΑΤΙ έχει έναν αντάπτορα από DVI σε HDMI και θα χρειαστείς ένα καλώδια HDMI σε HDMI. Αν δεν τον έχεις μπορείς να προμηθευτείς ένα καλώδιο HDMI σε DVI. Δες ΕΔΩ για τέτοια καλώδια. Στην συνέχεια θα πρέπει από τον πίνακα ελέγχου της ATI (Catalyst Control Center) να ενεργοποιήσεις της 2η έξοδο σαν Clone ή σαν Theater Mode. Αν θα συνδέσεις το καλώδιο HDMI στην tv θα μπορέσεις να περάσεις τον ήχο μόνο με το καλώδιο HDMI στην τηλεόραση χωρίς να χρειαστεί να τραβήξεις και άλλο καλώδιο από την πράσινη οπή. Θα χρειαστείς επίσης και τους drivers για HDMI ήχο από ATI. Αυτό σε περίπτωση που δεν θα συνδέσεις τα 5.1 ηχεία σου. Αν τα συνδέσεις θα πρέπει να κάνεις την σύνδεση από PC σε ηχεία κανονικά, με τα καλώδια ή μεσω S/PDIF. To HDMI δεν περισσεύει, αλλά προτείνεται για την σύνδεση της εικόνας, ακόμα και αν δεν περάσεις ήχο μέσα από αυτό.
george___ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Ναι μιλάμε για την S/PDIF υποδοχή. Συνήθως μαζί με κάρτες ήχου που έχουν τέτοια υλοποίηση παρέχεται και ένα "καλώδιο" να το πω, για σύνδεση μέσω οπτικής ίνας (S/PDIF). Φιλε μου, μπορεις να μου πεις ποια απ τις οπες στο image είναι αυτή που αφορα το S/PDIF? Aντιστοιχα, μπορεις να μου πεις ποια είναι η S/PDIF εισοδος στα creative ηχεια που βλεπεις στα παρακατω images? Kαι φυσικα θα το εκτιμουσα εάν μου ελεγες και ποιο καλωδιο πρεπει να συνδεθει σε αυτές τις οπες. Όσον αφορά την έξοδο ήχου της tv, από την στιγμή που έχει AUX IN ο ενισχυτής της Creative, σύνδεσε την έξοδο της tv στο AUX της Creative. Α, ώστε όταν ελεγες «Η ΤV εχει στερεοφωνικη εξοδο που τη συνδεεις στην εισοδο του pc…” εννοουσες "...που την συνδεεις στα ηχεια". Αν δεν βάλεις τα 5.1 ηχεία τότε δεν έχει νόημα να ψάχνεις για έξοδο από την tv. Bασικα μιλαω για 7.1 ηχεια(αυτά που βλεπεις στο παραπανω image). Πρεπει οπωσδηποτε να είναι 5.1? Βεβαια για την ωρα οπως ειπα, δεν με απασχολει συνδεση tv με εξωτερικα ηχεια. Η ΑΤΙ έχει έναν αντάπτορα από DVI σε HDMI και θα χρειαστείς ένα καλώδια HDMI σε HDMI. Αν δεν τον έχεις μπορείς να προμηθευτείς ένα καλώδιο HDMI σε DVI. Δες ΕΔΩ για τέτοια καλώδια. Στην συνέχεια θα πρέπει από τον πίνακα ελέγχου της ATI (Catalyst Control Center) να ενεργοποιήσεις της 2η έξοδο σαν Clone ή σαν Theater Mode. Αν θα συνδέσεις το καλώδιο HDMI στην tv θα μπορέσεις να περάσεις τον ήχο μόνο με το καλώδιο HDMI στην τηλεόραση χωρίς να χρειαστεί να τραβήξεις και άλλο καλώδιο από την πράσινη οπή. Θα χρειαστείς επίσης και τους drivers για HDMI ήχο από ATI. Αυτό σε περίπτωση που δεν θα συνδέσεις τα 5.1 ηχεία σου. Λοιπον, σε αυτό το χωρίο αναφερεσαι στη συνδεση PC με LCD-TV μεσω HDMI. To καλωδιο αυτό αφορα εικονα+ηχο. Ανταπτορα δεν εχω, ουτε υπηρχε με την καρτα. Μου λες λοιπον να αγορασω ένα καλωδιο ΗDMI σε DVI (το HDMI στην 4670 και το DVI στη ΤV). Αυτή τη στιγμη εχω συνδεση d-sub. H ευλογη απορια είναι: τι κερδιζω σν αλλαξω τη συνδεση από d-sub σε hdmi? Θα εχω καλυτερη εικονα και καλυτερο ηχο γενικα? Ή μηπως θα εχω καλυτερη εικονα και καλυτερο ηχο μόνο σε οσα προγραμματα είναι κατασκευασμενα με προδιαγραφες για hdmi? Σημειωνω ότι αυτά που βλεπω εγω στη TV μεσω του PC είναι κυριως ταινιες που κατεβαζω απ το ιντερνετ(mpeg, avi, wmv). Θα υπαρχει βελτιωση σε αυτά τα παλαια προτυπα ή θα είναι μια απ τα ιδια?... Τελος, άλλη μια ερωτηση είναι για τον ηχο που θα περναει απ το hdmi: Θα είναι ηχος επεξεργασμενος απ τη καρτα ηχου ή δεν θα περναει καθολου απ τη καρτα, οποτε αυτή θα περιττευει? Ευχαριστω και αναμενω
micos000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Από την αρχή. Θεώρησα ότι θα υπάρχει Οπτική ίνα στην κάρτα ήχου γιατί στις περισσότερες, ακόμα και στις ενσωματωμένες έχει. Η Audigy βλέπω ότι δεν έχει αλλά νομίζω ότι έχει coaxial (η τελευταία αριστερά στο λινκ που έδωσες). Αν έχει αντίστοιχη η creative (δεν μπορώ να το καταλάβω από την εικόνα) θα γράφει coaxial ή κάπως έτσι. Ίσως να είναι η μαύρη οπή πάνω από τις 3 κόκκινες. Αν δεν έχει, πας για τον πατροπαράδοτο τρόπο των καλωδίων. Όσον αφορά την έξοδο ήχου της tv, όχι ακριβώς, εννοούσα αυτό που είπα, στην είσοδο της κάρτας ήχου επειδή δεν ήξερα αν τα creative έχουν και 2η είσοδο AUX. Αν έχουν μπορείς να συνδέσεις την tv εκεί αν θέλεις. Αν την συνδέσεις στην κάρτα ήχου θα πρέπει να έχεις ανοιχτό και το pc για να ακούς από τα ηχεία. Κάνε όπως σου επιτρέπει η σύνθεσή σου. Ο αριθμός των ηχείων που μπορείς να βάλεις είναι αυτός που σου επιτρέπει η πηγή ήχου που θα έχεις. Αν είναι η audigy 7.1 τόσα ηχεία θα μπορείς να έχεις. Η αναφορά για 5.1 ήταν λίγο άστοχη. Άλλαξε την έκφραση "5.1 ηχεία" σε "πολυκάναλα ηχεία". Για το HDMI. Η αλλαγή από D-SUB σε DVΙ(PC)->HDMI(TV) θα σε διευκόλυνε αν ήθελες να ακούς από τα ηχεία της tv χωρίς να έχεις ξεχωριστό καλώδιο. Χώρια που ο ήχος θα μεταφέρεται μέσα από το HDMI καλώδιο σε ψηφιακή μορφή και πεντακάναλος, όχι αναλογικός και στερεοφωνικός (που είναι από την πράσινη οπή). Οπότε, ναι ο ήχος θα είναι καλύτερος (από την tv πάντα, μη μπερδευόμαστε). Ισχύει και εδώ το ίδιο με παραπάνω όσον αφορά τα ηχεία. Αν τα έχεις και θέλεις να ακούς από αυτά, ξέχασε την αναφορά σε έξτρα καλώδια και μείνε στο DSUB. Ο ήχος από HDMI δεν περνάει από την κάρτα ήχου οπότε και δεν επεξεργάζεται από αυτήν. Αν δεν είχες κάρτα ήχου και πολυκάναλα ηχεία είναι μια καλή λύση για να βολευτείς και να μην μπαίνεις σε έξοδα. Αφού τα έχεις ήδη κάνε δουλειά με αυτά, θα είναι σίγουρα καλύτερη η απόδοση του ήχου. Να συμπληρώσω μια προσωπική εκτίμηση. Έχω μια SAMSUNG 32'' σπίτι και την είχα συνδεμένη με DSUB και STEREO OUT από την ATI και την κάρτα ήχου αντίστοιχα. Κάποια στιγμή έβαλα το HDMI καλώδιο γιατί ήθελα να δω αν θα υπάρχει διαφορά. Στο ήχο υπήρχε αισθητή διαφορά. Η εικόνα μου φάνηκε υποβαθμισμένη στην αρχή όταν έβλεπα το desktop και τα εικονίδια. Όταν όμως έβαλα να παίξει ταινία dvdrip η εικόνα μου φάνηκε καλύτερη. Ίσως γιατί έσβηναν οι ατέλειες από την μεγέθυνση (640x400=>1366x768) και χάνονταν τα color blocks που εμφανίζονται λόγω συμπίεσης. Αντιπαρέθεσα την εικόνα ταυτόχρονα και στην tv (hdmi) και στο 19'' wide monitor (dvi) και νομίζω στην tv ήταν καλύτερη η εικόνα. Το ίδιο ίσχυε και για 720p υλικό (300, doomsday κτλ)
george___ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Από την αρχή.Θεώρησα ότι θα υπάρχει Οπτική ίνα στην κάρτα ήχου γιατί στις περισσότερες, ακόμα και στις ενσωματωμένες έχει. Η Audigy βλέπω ότι δεν έχει αλλά νομίζω ότι έχει coaxial (η τελευταία αριστερά στο λινκ που έδωσες). Αν έχει αντίστοιχη η creative (δεν μπορώ να το καταλάβω από την εικόνα) θα γράφει coaxial ή κάπως έτσι. Ίσως να είναι η μαύρη οπή πάνω από τις 3 κόκκινες. Αν δεν έχει, πας για τον πατροπαράδοτο τρόπο των καλωδίων. Toν πατροπαραδοτο τροπο τον εχω δεδομενο φιλε μου. Το θεμα ειναι για κατι καλυτερο (Με την ευκαιρια να ρωτησω για συνδεση των ηχειων 7.1 με την onBoard, πως γινεται? Που θα μπουν τα 3 φισακια? Εκανα thread αλλα δεν απαντησε κανεις). Μπορεις να μου πεις τι ειναι αυτη η οπτικη ινα? Μηπως μιλας για ασυρματη συνδεση? Το image που μου εβαλες τι ακριβως δειχνει? Τι ειναι αυτα τα 2 μαυρα πραγματα? Και για να το διασαφηνισουμε, τι θα κερδισω με την οπτικη ινα? Καταργηση των καλωδιων? Αν σε καταλαβα εν τελει, μου λες να ελεγξω αν εχει coaxial η καρτα και τα ηχεια. Δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο το coaxial αλλα εστω οτι εχουν. Και μετα? Για το HDMI. Η αλλαγή από D-SUB σε DVΙ(PC)->HDMI(TV) θα σε.... Mια στιγμουλα, μηπως τα ειπες αναποδα? HDMI εχει το pc και DVI εχει η TV! Για το HDMI. Η αλλαγή από D-SUB σε DVΙ(PC)->HDMI(TV) θα σε διευκόλυνε αν ήθελες να ακούς από τα ηχεία της tv χωρίς να έχεις ξεχωριστό καλώδιο. Χώρια που ο ήχος θα μεταφέρεται μέσα από το HDMI καλώδιο σε ψηφιακή μορφή και πεντακάναλος, όχι αναλογικός και στερεοφωνικός (που είναι από την πράσινη οπή). Οπότε, ναι ο ήχος θα είναι καλύτερος (από την tv πάντα, μη μπερδευόμαστε). Ισχύει και εδώ το ίδιο με παραπάνω όσον αφορά τα ηχεία. Αν τα έχεις και θέλεις να ακούς από αυτά, ξέχασε την αναφορά σε έξτρα καλώδια και μείνε στο DSUB. Καταρχην να σου πω παλι οτι οσον αφορα συνδεση PC με ΤV, δεν παιζει συστημα ηχειων. Μονο αυτα της TV. Λοιπον, εχουμε: συνδεση PC με LCD-TV μεσω HDMI. Αντικαταθιστω το D-SUB και το καλωδιο ηχου με το καλωδιο HDMI-DVI (oποτε δεν θα χρειαζεται και καρτα ηχου). Εκτος απ το οτι γλυτωνω ενα καλωδιο, η ποιοτητα του ηχου θα ειναι καλύτερη(οπως θα ακουγεται παντα απ τα 2χ7W ηχειακια). Ολα αυτα βεβαια για τον ηχο του PC που θα βγαινει στη TV. Tα ειπα καλα?.... εχω καπου λαθος? Έχω μια SAMSUNG 32'' σπίτι και την είχα συνδεμένη με DSUB και STEREO OUT από την ATI και την κάρτα ήχου αντίστοιχα. Eγω εχω μια Sony 32'' σπιτι και την εχω συνδεδεμενη με DSUB και ηχο απ την αναλογη οπη της Sony στην αντιστοιχη του pc(onBoard soundcard-πρασινη οπη). Τωρα πως εσυ εχεις συνδεση και με την ATI... δεν καταλαβαινω. Τελος, να επαναλαβω μια βασικη ερωτηση που εμεινε αναπαντητη: "Με το hdmi θα εχω καλυτερη εικονα και καλυτερο ηχο γενικα? Ή μηπως θα εχω καλυτερη εικονα και καλυτερο ηχο μόνο σε οσα προγραμματα είναι κατασκευασμενα με προδιαγραφες για hdmi?"
micos000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δεν είναι θέμα προδιαγραφών. Με το HDMI θα έχεις σίγουρα καλύτερο ήχο από το stereo out και κατά την γνώμη μου καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά την αναπαραγωγή video. Η σύνδεση με την ΑΤΙ όσον αφορά τον ήχο και το hdmi στο είπα και πριν και σου έδωσα και το λινκ. Ενεργοποιείται το audio out της ΑΤΙ και περνάει τον ήχο από το dvi/hdmi καλώδιο. Δεν το ήξερες ότι είχε, έτσι; Αν πήγαινες στο λινκ θα το έβλεπες. Για να μην το ψάχνεις, είναι παρακάτω: ENABLE ATI HDMI AUDIO OUT. Όταν το εγκαταστήσεις θα σου εμφανιστεί μια ακόμα κάρτα ήχου ATI HDMI AUDIO OUT. Εγώ βλέπω τις ταινίες με το KMPlayer. Αν κάνεις δεξί κλικ-audio-audio render και επιλέξεις το ati audio out θα ακούς από την tv τις ταινίες που θα παίζουν με το kmplayer και όλα τα υπόλοιπα από τα ηχεία σου. Αυτά τα μαύρα που λες είναι οι υποδοχές optical, οι οποίες δεν είναι ασύρματες. Είναι πάλι καλώδιο αλλά όχι χάλκινο, είναι ένας λεπτός πλαστικός σωλήνας που περνάει φως από μέσα και όχι ηλεκτρόνια. Οπότε με την οπτική ίνα ή με το coaxial (ομοαξονικό) κερδίζεις μείωση καλωδίων σε ένα. Όχι εξαφάνιση καλωδίων. Επίσης, η δικιά μου ΑΤΙ δεν έχει hdmi αλλά 2χdvi. Η δικιά σου έχει hdmi, το ίδιο και η sony σου, οπότε πάρε απλώς ένα hdmi->hdmi καλώδιο και είσαι έτοιμος. Για την σύνδεση 7.1 με την Onboard τώρα, θα πρέπει να ανατρέξεις στο manual της μητρικής σου. Συνήθως είναι 2χrear, 2xside, 2xfront, 1xcentral και 1χsub. Στην δικιά μου μητρική MSI έχει 5 υποδοχές, 1 μαύρη για το sub, 1 πορτοκαλί για το central και οι άλλες 3 είναι για τα υπόλοιπα. Τώρα πως θα γίνει όλο αυτό με τα 3 φισάκια δεν ξέρω. Αν πας στον πίνακα ελέγχου της κάρτας ήχου και επιλέξεις 7.1 σύστημα ήχου τότε σου δείχνει πως θα πρέπει να γίνει η σύνδεση.
george___ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δεν είναι θέμα προδιαγραφών. Με το HDMI θα έχεις σίγουρα καλύτερο ήχο από το stereo out και κατά την γνώμη μου καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά την αναπαραγωγή video. Ok, αυτο θα το δουμε αλλωστε. Βy the way, hdmi συνδεση PC με monitor που εχει d-sub/dvi γινεται? Η σύνδεση με την ΑΤΙ όσον αφορά τον ήχο και το hdmi στο είπα και πριν και σου έδωσα και το λινκ. Ενεργοποιείται το audio out της ΑΤΙ και περνάει τον ήχο από το dvi/hdmi καλώδιο. Δεν το ήξερες ότι είχε, έτσι; Αν πήγαινες στο λινκ θα το έβλεπες. Για να μην το ψάχνεις, είναι παρακάτω: ENABLE ATI HDMI AUDIO OUT. Όταν το εγκαταστήσεις θα σου εμφανιστεί μια ακόμα κάρτα ήχου ATI HDMI AUDIO OUT. Εαν αναφερεσαι στο τελευταιο quote του προηγουμενου μυνηματος μου, εκει μπερδευτηκα και εκανα καποια παρερμηνεια. Δεν ειπες κατι περιεργο, περιεγραψες την απλη συνδεση d-sub και stereo out που κι εγω χρησιμοποιω. Αλλα ετσι οπως το εγραψες με τη λεξη "αντιστοιχα" μπερδευτηκα και νομιζα οτι ελεγες κατι διαφορετικο. Οσο για τους drivers της ΑΤΙ ok, μετα απο 3 φορες που εβαλες το link το εχω εμπεδωσει Αλλα να ρωτησω κατι, ο ηχος απ την ATI μεσω του hdmi ειναι ανωτερος φανταζομαι απο την onBoard soundcard, μηπως ειναι ανωτερος και απ της Audigy? Εγώ βλέπω τις ταινίες με το KMPlayer. Αν κάνεις δεξί κλικ-audio-audio render και επιλέξεις το ati audio out θα ακούς από την tv τις ταινίες που θα παίζουν με το kmplayer και όλα τα υπόλοιπα από τα ηχεία σου. Kι εγω χρησιμοποιω επι τo πλειστον το kmplayer. Φανταζομαι οτι αυτη η επιλογη που λες θα μου εμφανιστει αφοτου συνδεσω το hdmi και περασω τους drivers του link? Tωρα για τα ηχεια που λες, ποια ηχεια εννοεις? τα 7.1? Μα ειπαμε, μιλαμε μόνο για τα ηχεια της τηλεορασης. Αυτά τα μαύρα που λες είναι οι υποδοχές optical, οι οποίες δεν είναι ασύρματες. Είναι πάλι καλώδιο αλλά όχι χάλκινο, είναι ένας λεπτός πλαστικός σωλήνας που περνάει φως από μέσα και όχι ηλεκτρόνια. Οπότε με την οπτική ίνα ή με το coaxial (ομοαξονικό) κερδίζεις μείωση καλωδίων σε ένα. Όχι εξαφάνιση καλωδίων Αρα αυτο που κερδιζω με τη χρηση της οπτικης ινας ειναι τα 3 καλώδια να γινουν 1... Οk, δεν ειναι τοσο σημαντικο, ειδικα εφοσον μαλλον δεν διαθετω τις καταλληλες υποδοχες, οπως μου ειπες. Επίσης, η δικιά μου ΑΤΙ δεν έχει hdmi αλλά 2χdvi. Η δικιά σου έχει hdmi, το ίδιο και η sony σου, οπότε πάρε απλώς ένα hdmi->hdmi καλώδιο και είσαι έτοιμος. Eχεις δικιο, η Sony εχει hdmi, το ειχα ξεχασει. Οποτε μου κανει ενα καλώδιο σαν αυτο?(ειναι αρσενικο και θηλυκο στις ακρες?) Να σου πω οτι κι εγω ειχα/εχω καρτα με dvi αλλα εκανα τη συνδεση με d-sub και δεν επιχειρησα κατι με ανταπτορα dvd-->hdmi γιατι τοτε(πριν 2 χρονια) ειχα ακουσει αρνητικα σχολια γιαυτη τη συνδεση.... Για την σύνδεση 7.1 με την Onboard τώρα, θα πρέπει να ανατρέξεις στο manual της μητρικής σου. Συνήθως είναι 2χrear, 2xside, 2xfront, 1xcentral και 1χsub. Στην δικιά μου μητρική MSI έχει 5 υποδοχές, 1 μαύρη για το sub, 1 πορτοκαλί για το central και οι άλλες 3 είναι για τα υπόλοιπα. Τώρα πως θα γίνει όλο αυτό με τα 3 φισάκια δεν ξέρω. Αν πας στον πίνακα ελέγχου της κάρτας ήχου και επιλέξεις 7.1 σύστημα ήχου τότε σου δείχνει πως θα πρέπει να γίνει η σύνδεση. Αυτο το θεμα μαλλον λυθηκε, δεν γινεται με 3 φισακια να παρεις ηχο και στα 8 ηχεια. Οπως μου ειπε και ενας επισης κατοχος ηχειων Creative 7.1, θα μεινουν αναγκαστικα 2 ηχεια εκτος.
micos000 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 1. Νομίζω δεν υπάρχει μόνιτορ με hdmi μόνο dsub ή dvi. Οπότε dvi σε dvi (έτσι το έχω εγώ) για μόνιτορ. 2. Όσον αφορά το ανώτερος δεν νομίζω από την Audigy, αλλά ναι είναι καλύτερος από το αναλογικό στέρεο βύσμα που μέχρι τώρα είχες. Απλά είναι πιο βολικό και γίνεται δουλειά με ένα μόνο καλώδιο. 3. Η επιλογή θα εμφανιστεί όταν εγκαταστήσεις τους drivers. 4. Ηχεία δεν έχεις στο pc; Δεν νομίζω να είναι βολικό να ανοίγεις την tv για να ακούσεις τον ήχο από ένα παιχνίδι ή ένα mp3, όχι ότι δεν μπορείς να το κάνεις αν θέλεις. 5. Το HDMI που θέλεις είναι Male-Male. Αν πάρεις Male-Female είναι για προέκταση. 6. Δεν κατάλαβα αυτό για το DVD-->HDMI. Τι ήθελες να συνδέσεις και πως το έκανες τελικά. Εννοείς με το monitor; 7. Εκτός αν τα πλαϊνά και τα πίσω τα εννώσεις με έναν αντάπτορα από 2 στερεοφωνικά καρφάκια (θυλικά) σε 1 στερεοφωνικό καρφάκι (αρσενικό)
george___ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 1.& 6. Για την περιπτωση συνδεσης α) DVI monitor με HDMI PC β) DVI pc με HDMI TV δεν μπορει να χρησιμοπoιηθει ενα καλωδιο-ανταπτορας που απ τη μια να ειναι DVI και απ την αλλη HDMI? Σαν αυτο εδω δηλαδη 4. Εχω δυο PC, φιλε μου. Ενα με monitor και ενα συνδεδεμενο στην LCD-TV;) .
micos000 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μια χαρά είναι το καλώδιο. 4. ααααα. Έτσι πες.
george___ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δηλαδη με ενα τετοιο καλωδιο ειμαστε ok? Συνδεω το pc στο monitor και απολαμβανω hdmi συνδεση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.