Προς το περιεχόμενο

LCD TV+PC: soundcard, speakers

george___

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχοντας συνδεσει μια LCD TV με ενα PC, αναρωτιεμαι αν θα ειχε νοημα η προσθηκη μιας καρτας ηχου στο pc και η προσθηκη συστηματος ηχειων 5.1 ή 7.1

1) Αυτη τη στιγμη ο ηχος βγαινει απ τα ηχεια της τηλεορασης(εχει γινει η συνδεση με το σχετικο καλωδιο, απο τη πρασινη οπη του πισιου, στη TV). Συνδεοντας μια καρτα ηχου στο pc, η ποιοτητα του ηχου θα βελτιωθει?

2) Τα stereo ηχειακια της τηλεορασης ειναι της πλακας(καπου 7W αν δε κανω λαθος). Υπαρχει δυνατοτητα να συνδεθει και ενα συστημα ηχειων 5.1/7.1 απ αυτα που συνδεουμε στα pc? Μπορουν να λειτουργουν ταυτοχρονα τα ηχεια της TV και τα ηχεια που θα προσθεσουμε? 'Η καλυτερα να λειτουργουν μόνο τα ηχεια που θα προσθεσουμε? Η τηλεοραση πως γινεται να βγαζει τον δικο της ηχο απο αυτα τα ηχεια και οχι απ τα δικα της?

Δημοσ.

Αν συνδέσεις κάποια καλή κάρτα ήχου θα βελτιωθεί σίγουρα η ποιότητα ήχου. Αυτό βέβαια θα συμβεί αν συνδέσεις και κάποιον αξιόλογο ενισχυτή και ηχεία, οπότε ανεβαίνει αρκετά το κοστολόγιο.

Εγώ πάντως βγάζω τον ήχο 5.1 από το hdmi της ΑΤΙ και όχι από το stereo out, πράγμα που θα στο συμβούλευα να κάνεις αν έχεις dvi/hdmi out στην κάρτα γραφικών σου.

Για την 2η ερώτηση, αν η tv έχει έξοδο για 5κάναλο ήχο ή optical/coaxial out (που χλωμό το βλέπω) μπορείς.

Συνήθως όμως τέτοιες λύσεις τις δίνουν οι πολυκάναλοι AV ενισχυτές γι αυτό και δεν τα ενσωματώνουν στις tv.

Δημοσ.

Αν σκοπεύεις να κινηθείς σε "ηχειάκια υπολογιστών" δεν πρόκειται να ακούσεις την αυξημένη ποιότητα εξόδου της κάρτας ήχου...

Δημοσ.
Αν σκοπεύεις να κινηθείς σε "ηχειάκια υπολογιστών" δεν πρόκειται να ακούσεις την αυξημένη ποιότητα εξόδου της κάρτας ήχου...

Mα δεν μιλησα για "ηχειακια υπολογιστων", φιλε μου. Ηχειακια ειπα οτι ειναι τα ηχεια που εχουν ολες οι συγχρονες LCD τηλεορασεις, κατα κανονα σε γραμμη κατω απ την οθονη.

Μιλησα για συστηματα ηχειων 5.1 ή 7.1 σαν αυτα που συνδεουμε στους υπόλογιστες μας. Εγω εχω ενα συστημα 7.1 της Creative συνολικης ισχυος 92W. Tα ηχειάκια της Sony Bravia 32'' (την οποια και διαθετω) ειναι ... 7+7W:-)

Αν συνδέσεις κάποια καλή κάρτα ήχου θα βελτιωθεί σίγουρα η ποιότητα ήχου. Αυτό βέβαια θα συμβεί αν συνδέσεις και κάποιον αξιόλογο ενισχυτή και ηχεία, οπότε ανεβαίνει αρκετά το κοστολόγιο.

Εγώ πάντως βγάζω τον ήχο 5.1 από το hdmi της ΑΤΙ και όχι από το stereo out, πράγμα που θα στο συμβούλευα να κάνεις αν έχεις dvi/hdmi out στην κάρτα γραφικών σου.

Για την 2η ερώτηση, αν η tv έχει έξοδο για 5κάναλο ήχο ή optical/coaxial out (που χλωμό το βλέπω) μπορείς.

Συνήθως όμως τέτοιες λύσεις τις δίνουν οι πολυκάναλοι AV ενισχυτές γι αυτό και δεν τα ενσωματώνουν στις tv.

Χμμμ... καπως μπερδεμενα ειναι τα πραγματα. Ας τα παρουμε με τη σειρα:

Αν συνδέσεις κάποια καλή κάρτα ήχου θα βελτιωθεί σίγουρα η ποιότητα ήχου.

Η ποιοτητα θα βελτιωθει ακομα κι αν ο ηχος ακουγεται απ τα 7ράκια ηχεiα της TV?..

Eχω διαθεσιμη για συνδεση μια καλη καρτα, την Audigy 2 ZS που πριν απο 3 χρονια θεωρουνταν η καλυτερη pc soundcard.

Αυτό βέβαια θα συμβεί αν συνδέσεις και κάποιον αξιόλογο ενισχυτή και ηχεία...

Μιλας για τον ηχο που προερχεται απο τα προγραμματα της τηλεορασης ή για τον ηχο που προερχεται απ τo PC? Για τη δευτερη περιπτωση, υποθετω οτι δεν χρειαζεται ενισχυτης.

Υπαρχει η δυνατοτητα συνδεσης των ηχειων(τα 7.1 που ανεφερα προηγουμενως) με τετοιο τροπο ωστε να βγαζουν ΚΑΙ τον ηχο των προγραμματων της τηλεορασης ΚΑΙ τον ηχο του PC?:

Η τηλεοραση χρειαζεται απαραιτητα ενισχυτη για να βγαζει τον ηχο των προγραμματων της απο συστημα ηχειων που θα της προσαρμοσουμε?

Για να λες "τον ηχο 5.1" υποθετω οτι μιλας για τον ηχο απ το PC.

Η νεα καρτα γραφικων που πηρα(ΕAH 4670) νομιζω οτι εχει αυτη τη δυνατοτητα γιατι κατι αναφερει για HDMI(δεν την εχω ανοιξει ακομα).

Δηλαδη μου λες να παρακαμψω τη καρτα ηχου και να συνδεσω τα ηχεια στη καρτα γραφικων?! Μπορεις να μου εξηγησεις πως ακριβως θα γινει η αυτη η συνδεση? Τα 7.1 ηχεια εχουν 3 φισακια/καρφια... που θα μπουν?

...αν η tv έχει έξοδο για 5κάναλο ήχο ή optical/coaxial out (που χλωμό το βλέπω) μπορείς.

Αυτη η περιπτωση φανταζομαι οτι ταιριαζει μόνο με συστημα 5.1?

Η τηλεοραση μου ειναι η Sony Bravia LCD 32'' KDL 32U2000 και σε αυτο το link μπορεις να δεις ολα τα χαρακτηριστικα της. Εχει τετοια εξοδο που λες?

Δημοσ.
Mα δεν μιλησα για "ηχειακια υπολογιστων", φιλε μου. Ηχειακια ειπα οτι ειναι τα ηχεια που εχουν ολες οι συγχρονες LCD τηλεορασεις, κατα κανονα σε γραμμη κατω απ την οθονη.

Μιλησα για συστηματα ηχειων 5.1 ή 7.1 σαν αυτα που συνδεουμε στους υπόλογιστες μας. Εγω εχω ενα συστημα 7.1 της Creative συνολικης ισχυος 92W. Tα ηχειάκια της Sony Bravia 32'' (την οποια και διαθετω) ειναι ... 7+7W:-)

Και από πότε τα ηχεία πάνε με τα watt; Ηχειάκια είναι και τα περισσότερα 5.1 υπολογιστών και ας λένε 1683watt... Δεν το παίζω high endας αλλά να αλλάζεις κάρτα ήχου για ηχεία της κατηγορίας των 100 ευρώ είναι αυταπάτη :P

Δημοσ.
Και από πότε τα ηχεία πάνε με τα watt; Ηχειάκια είναι και τα περισσότερα 5.1 υπολογιστών και ας λένε 1683watt... Δεν το παίζω high endας αλλά να αλλάζεις κάρτα ήχου για ηχεία της κατηγορίας των 100 ευρώ είναι αυταπάτη :P

Δεν καταλαβα τι ακριβως θες να πεις με το "...αλλά να αλλάζεις κάρτα ήχου για ηχεία της κατηγορίας των 100 ευρώ είναι αυταπάτη". Τι πρεπει να κανω δηλαδη? Δεν αλλαζω καρτα, βαζω καρτα. Βασικα, με ενδιαφερουν απαντησεις στα θεματα που περιεγραψα.

Δημοσ.

Ωραία... ένα - ένα:

post #1

1)όχι.

2)Μπορείς να συνδέσεις 5.1/7.1 στην πηγή (PC) και να έχεις ήχο από αυτά και επίσης η TV σου μπορεί να βγάλει stereo ήχο στα εξωτερικά 5.1/7.1 ηχεία.

post #5

Λοιπόν, η πρόταση μου είναι η εξής. Δίνεις εικόνα στην TV με το HDMI και δίνεις την στερεοφωνική έξοδο ήχου της TV και την πολυκάναλη έξοδο από την Audigy στα 5.1/7.1. Με αυτόν το τρόπο "καταργείς" τα ενσωματωμένα ηχεία της TV και ακούς από τα 5.1/7.1 και τον ήχο των καναλιών και τον ήχο του υλικού που παίζεις από το PC :-)

Δημοσ.

post #1

1)όχι.

Εννοεις "οχι" με τα ηχειακια της τηλεορασης ή και με οποιαδηποτε ηχεια 5.1/7.1 βαλω εγω?

Λοιπόν, η πρόταση μου είναι η εξής.

1. Δίνεις εικόνα στην TV με το HDMI και

2. δίνεις την στερεοφωνική έξοδο ήχου της TV και την πολυκάναλη έξοδο από την Audigy στα 5.1/7.1.

Με αυτόν το τρόπο "καταργείς" τα ενσωματωμένα ηχεία της TV και ακούς από τα 5.1/7.1 και τον ήχο των καναλιών και τον ήχο του υλικού που παίζεις από το PC :-)

1. Πως θα δωσω εικονα στη ΤV με το HDMI?

Εννοεις το ΗDMI της καινουργιας μου καρτας γραφικων? Χωρις αυτο δε γινεται?(δεν εχω αποφασισει ακομα που θα την βαλω).

Βεβαια αυτο φανταζομαι μου το λες για καλύτερη ποιοτητα εικονας. Αυτη τη στιγμη με ενδιαφερει βασικα ο ηχος. Εκτος κι αν με το hdmi επηρεαζεται και ο ηχος.

2. Μα πως θα γινει αυτο? Το συστημα ηχειων 7.1 εχει 3 φισακια/καρφια. Που θα μπουν αυτα, ωστε να συνδεσω, οπως ειπες, την ΤV και την Audigy?

Δημοσ.

Για την TV έχω το παραπάνω link. Δώσε μου ένα link και για τα ηχεία που έχεις και θα σου προτείνω πιο συγκεκριμένα τι να κάνεις :-)

Δημοσ.

Eυχαριστω, αν και δεν καταλαβα που ειναι αυτο το link.

Λοιπον, για ΤV, καρτα γραφικων εχω δωσει links.

Για την καρτα ηχου Audigy 2 ZS εδω και

για τα ηχεια Creative 7.1 εδω.

Δημοσ.

Είδα τα specs του hardware, συμβουλεύω να κάνεις τις εξής δύο συνδέσεις:

-TV με T7700

H TV σου έχει έξοδο ήχου 2 x RCA που δίνει στέρεο ήχο. Με ένα καλώδιο 2 χ RCA --> 3.5mm jack θα οδηγήσεις τον ήχο από την τηλεόραση στο AUX που υπάρχει στο χειριστήριο των T7700. Με αυτή την σύνδεση θα βλέπεις τηλεόραση και ο ήχος θα ακούγεται από τα ομολογουμένως καλύτερα T7700.

-PC(Audigy 2 ZS) με T7700

Η κάρτα ήχου σου δίνει ψηφιακή έξοδο S/PDIF και τα ηχεία σου έχουν αντίστοιχη είσοδο οπότε δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με αναλογικές συνδέσεις. Με αυτή την σύνδεση θα έχεις 7.1 ψηφιακό ήχο από τα T7700 όταν βλέπει κάτι που παίζει από το PC.

Για την εικόνα δεν έχω κάτι να προσθέσω αφού το HDMI κάνει μια χαρά την δουλεία του.

Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα λίγο :-)

Δημοσ.

Αγαπητε φιλε, με την εικονα θα ασχοληθω αργοτερα(μαλλον σε αλλο thread).

Oσο αφορα τη 2η παραγραφό σου (συνδεση 7.1 με Audigy) υποθετω οτι μου ειπες την απλη συνδεση που εχω ουτως ή αλλως ως τωρα με καποιο PC(τα 3 φισακια μπαινουν σε αναλογες 3 οπες της Audigy).

Οσο αφορα τη 1η παραγραφο, ελπιζω μιλας για μια συνδεση που γινεται ταυτοχρονα με τη συνδεση της 2ης παραγραφου.

Απ οτι μου λες, πρεπει να αγορασω ενα καλωδιο " 2 χ RCA --> 3.5mm jack " οπου την μια του ακρη θα την βαλω στην έξοδο ήχου 2 x RCA της τηλεορασης και την αλλη ακρη στο AUX των 7.1 ηχειων... σωστα?

Οποτε κατοπιν, τοσο ο ηχος των προγραμματων της τηλεορασης, όσο και ο ηχος των προγραμματων του pc, θα ακουγονται απ τα 7.1?

ΥΓ. Το τηλεκοντρολ της τηλεορασης θα μπορει καθολου να αυξομοιωνει την ενταση του ηχου?

Δημοσ.

Χμμμ... καπως μπερδεμενα ειναι τα πραγματα. Ας τα παρουμε με τη σειρα:

Αν συνδέσεις κάποια καλή κάρτα ήχου θα βελτιωθεί σίγουρα η ποιότητα ήχου.

Η ποιοτητα θα βελτιωθει ακομα κι αν ο ηχος ακουγεται απ τα 7ράκια ηχεiα της TV?..

Eχω διαθεσιμη για συνδεση μια καλη καρτα, την Audigy 2 ZS που πριν απο 3 χρονια θεωρουνταν η καλυτερη pc soundcard.

Αυτό βέβαια θα συμβεί αν συνδέσεις και κάποιον αξιόλογο ενισχυτή και ηχεία...

Μιλας για τον ηχο που προερχεται απο τα προγραμματα της τηλεορασης ή για τον ηχο που προερχεται απ τo PC? Για τη δευτερη περιπτωση, υποθετω οτι δεν χρειαζεται ενισχυτης.

Υπαρχει η δυνατοτητα συνδεσης των ηχειων(τα 7.1 που ανεφερα προηγουμενως) με τετοιο τροπο ωστε να βγαζουν ΚΑΙ τον ηχο των προγραμματων της τηλεορασης ΚΑΙ τον ηχο του PC?:

Η τηλεοραση χρειαζεται απαραιτητα ενισχυτη για να βγαζει τον ηχο των προγραμματων της απο συστημα ηχειων που θα της προσαρμοσουμε?

Για να λες "τον ηχο 5.1" υποθετω οτι μιλας για τον ηχο απ το PC.

Η νεα καρτα γραφικων που πηρα(ΕAH 4670) νομιζω οτι εχει αυτη τη δυνατοτητα γιατι κατι αναφερει για HDMI(δεν την εχω ανοιξει ακομα).

Δηλαδη μου λες να παρακαμψω τη καρτα ηχου και να συνδεσω τα ηχεια στη καρτα γραφικων?! Μπορεις να μου εξηγησεις πως ακριβως θα γινει η αυτη η συνδεση? Τα 7.1 ηχεια εχουν 3 φισακια/καρφια... που θα μπουν?

...αν η tv έχει έξοδο για 5κάναλο ήχο ή optical/coaxial out (που χλωμό το βλέπω) μπορείς.

Αυτη η περιπτωση φανταζομαι οτι ταιριαζει μόνο με συστημα 5.1?

Η τηλεοραση μου ειναι η Sony Bravia LCD 32'' KDL 32U2000 και σε αυτο το link μπορεις να δεις ολα τα χαρακτηριστικα της. Εχει τετοια εξοδο που λες?

Λίγο καθυστερημένα απαντώ, sory αλλά χτες δούλευα όλη την ημέρα και δεν άνοιξα υπολογιστή.

Λοιπόν, νομίζω ότι ο cauion σου προτείνει μια καλή λύση.

Η tv έχει στερεοφωνική έξοδο που την συνδέεις στην είσοδο του pc αν θέλεις ή του ενισχυτή που θα χρησιμοποιήσεις.

Η λύση για το hdmi είναι για να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία της tv όχι για να οδηγήσεις ηχεία/ενισχυτή.

Η Audigy, όπως σωστά ανφέρθηκε έχει optical έξοδο, οπότε αν ο ενισχυτής έχει optical in δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο (από καλώδια).

Και ναι, αν βάλεις καλή κάρτα ήχου, ο ήχος βελτιώνεται όπου και αν τον στείλεις. Βέβαια για να τον απολαύσεις θα πρέπει να τον στείλεις σε καλά ηχεία.

Η bravia έχει ένα σύστημα Virtual Dolby Surround που είναι καλό για μέση χρήση.

Δεν βλέπω τον λόγο να ασχοληθείς με τα προγράμματα της tv. Τα περισσότερα κανάλια εκπέμπουν μονοφωνικά και κάποια στερεοφωνικά.

Τα ηχεία της tv είναι υπεραρκετά για την απόδοση του ήχου.

Αν βάλεις έναν μονοφωνικό ήχο σε πολυκάναλα ηχεία το μόνο που θα κερδίσεις είναι να σου παίρνει το κεφάλι, γιατί θα ακούς τον ίδιο ήχο από όλες τις μεριές. :-(

Δημοσ.

Oσο αφορα τη 2η παραγραφό σου (συνδεση 7.1 με Audigy) υποθετω οτι μου ειπες την απλη συνδεση που εχω ουτως ή αλλως ως τωρα με καποιο PC(τα 3 φισακια μπαινουν σε αναλογες 3 οπες της Audigy).

Όχι. Η σύνδεση που περιγράφεις είναι αναλογική. Εγώ σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις SPDIF που είναι ψηφιακή και με ένα καλώδιο θα μεταφέρει τον πολυκάναλο ήχο στα 7.1 :-)

Οσο αφορα τη 1η παραγραφο, ελπιζω μιλας για μια συνδεση που γινεται ταυτοχρονα με τη συνδεση της 2ης παραγραφου.

Ναι. Τα ηχεία σου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν και με τις 2 πηγές ταυτόχρονα.

Απ οτι μου λες, πρεπει να αγορασω ενα καλωδιο " 2 χ RCA --> 3.5mm jack " οπου την μια του ακρη θα την βαλω στην έξοδο ήχου 2 x RCA της τηλεορασης και την αλλη ακρη στο AUX των 7.1 ηχειων... σωστα?

Ολόσωστα ;)

Οποτε κατοπιν, τοσο ο ηχος των προγραμματων της τηλεορασης, όσο και ο ηχος των προγραμματων του pc, θα ακουγονται απ τα 7.1?

Και πάλι ολόσωστα ;)

ΥΓ. Το τηλεκοντρολ της τηλεορασης θα μπορει καθολου να αυξομοιωνει την ενταση του ηχου?

Λογικά ναι. Και λέω λογικά γιατί θα είναι παράλογο η έξοδος ήχου της TV να μην έχει volume :-)

Happy wiring :-)

Δημοσ.
Όχι. Η σύνδεση που περιγράφεις είναι αναλογική. Εγώ σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις SPDIF που είναι ψηφιακή και με ένα καλώδιο θα μεταφέρει τον πολυκάναλο ήχο στα 7.1 :-)

Σοβαρα?!! Ειχα τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησω τετοια –ψηφιακη- συνδεση μεσω S/PIDF κι εγω παιδευομουνα 3.5 χρονια με τα 3 φισακια?… Φρικη :shock::cry:

Θερμα ευχαριστω που με ενημερωσες:-)

Το καλωδιο που χρειαζομαι είναι το συνηθισμενο με καρφι στις ακρες, ή καποιο άλλο?

Για την εικόνα δεν έχω κάτι να προσθέσω αφού το HDMI κάνει μια χαρά την δουλεία του.

Eεε, μηπως μπορεις να μου πεις και γιαυτο το HDMI?

Μπορω να το χρησιμοποιησω ΚΑΙ για συνδεση PC με το DVI monitor που εχω, ΚΑΙ για συνδεση PC με την LCD TV ? Και θα βελτιωθει η εικονα?

Η εικονα θα βελτιωθει σε οτιδηποτε παιζει το PC ή μόνο σε προγραμματα που εχουν δημιουργηθει σε προδιαγραφες HDMI ?

Και τωρα ας απαντησω στο φιλο micos000

(το 000 απ το Θου-Βου το πηρες?:-D)

Λοιπόν, νομίζω ότι ο cauion σου προτείνει μια καλή λύση.

Η tv έχει στερεοφωνική έξοδο που την συνδέεις στην είσοδο του pc αν θέλεις......

Oταν λες στην “εισοδο του pc” τι εννοεις? Ο caution παντως μου ειπε να συνδεσω τη στερεοφωνικη εξοδο της TV στο AUX των ηχειων.

... ή του ενισχυτή που θα χρησιμοποιήσεις………….Η Audigy, όπως σωστά ανφέρθηκε έχει optical έξοδο, οπότε αν ο ενισχυτής έχει optical in δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο (από καλώδια).

Bασικα δεν θα επιθυμουσα να χρησιμοποιησω ενισχυτη. Σε τι ακριβως χρησιμευει ο ενισχυτης? Είναι απαραιτητος? Πόσο κανει?

Η λύση για το hdmi είναι για να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία της tv όχι για να οδηγήσεις ηχεία/ενισχυτή.

Eδω μπερδευομαι λιγο… Απ τη συζητηση με τον caution καταλαβα οτι το hdmi είναι μόνο για εικονα.

Όταν λες «να οδηγησω», εννοεις να χρησιμοποιησω?

Γιατι μου προτεινεις να χρησιμοποιησω τα δυο 7ράκια ηχεια της τηλεορασης όταν εχω 7.1 συστημα ηχειων στα 92W?

Η bravia έχει ένα σύστημα Virtual Dolby Surround που είναι καλό για μέση χρήση.

Εχει Κανονικη, Δυναμικη, Dolby Virtual, BBE ViVA(?)

Τωρα, το πώς προκυπτουν όλα αυτά σε δυο 7ράκια ηχεια της πλακας που μαλιστα είναι τοποθετημενα σε ευθεια γραμμη… απορω.

Δεν βλέπω τον λόγο να ασχοληθείς με τα προγράμματα της tv. Τα περισσότερα κανάλια εκπέμπουν μονοφωνικά και κάποια στερεοφωνικά.

Τα ηχεία της tv είναι υπεραρκετά για την απόδοση του ήχου.

Αν βάλεις έναν μονοφωνικό ήχο σε πολυκάναλα ηχεία το μόνο που θα κερδίσεις είναι να σου παίρνει το κεφάλι, γιατί θα ακούς τον ίδιο ήχο από όλες τις μεριές. :-(

Φιλε μου, νομιζω ότι τωρα πια τα περισσοτερα καναλια εκπεμπουν στερεο.

Υπαρχει προβλημα αν το στερεο ακουγεται σε 8 ηχεια?

Μπορει μεν τα ηχεια της τηλεορασης να είναι υπερκετα για την αποδοση του ηχου, αλλα υπαρχει και ο παραγων ποιοτητα. Άλλο μονοφωνικο ή stereo ηχο ακους σε δυο 7ρακια της πλακας και άλλο στα creative 7.1 με τα μπασα, τα πριμα, τα tweeter κλπ. Σωστα? :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...