Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 @billdanos ποιόν αντάπτορα πήρες για μάκρο? έχεις κανένα λινκ? http://www.pbase.com/cameras/canon/500dcloseup http://www.canon-reviews.com/reviews/canon-500d-close-up-lens Τον πήρα από εδώ!
FarCry Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν την επέλεξα γιατί: είναι πλεον παλιό μοντέλο, είναι 10mp σε σχέση με τα 15 της 500, έχει Digic 3 ενώ η 500 digic 4, πολύ καλύτερη lcd στην 500, είναι λίγο πιο "τέρας" από την 500d και τέλος αν δεις το video που τραβάει η 500d (ειδικά το 720p είναι απόλαυση) θα ξεχάσεις την 40d! Τώρα αν κάποιος θέλει κάτι πιο pro μόνο για φωτογραφίες, προφανώς θα πάει σε full frame! Εγώ όμως δεν είμαι φωτογράφος! αν θες να τραβας σε low light conditions προφανως θα πηγαινες για την 40D . το megapixel race δεν βοηθαει παντα το ξερεις (βλεπε 5D). το βιντεο το αφηνω εκτος γιατι ο κυριος λογος μιας μηχανης ειναι οι φωτογραφιες αλλιως υπαρχουν και οι καμερες...γενικα με ολα τα υβρυδια υπαρχει compromise (ενημερωτικα σου λεω οτι η GH1 που ανηκει στην ιδια κατηγορια (ασχετως τιμης) με την 500D εχει καλυτερο video απο την 5D mark 2 http://www.cameralabs.com/features/1080p_HD_video_comparison/GH1_vs_5D_Mark_II_vs_SX1_IS_vs_HX1.shtml)
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 αν θες να τραβας σε low light conditions προφανως θα πηγαινες για την 40D . το megapixel race δεν βοηθαει παντα το ξερεις (βλεπε 5D). το βιντεο το αφηνω εκτος γιατι ο κυριος λογος μιας μηχανης ειναι οι φωτογραφιες αλλιως υπαρχουν και οι καμερες...γενικα με ολα τα υβρυδια υπαρχει compromise (ενημερωτικα σου λεω οτι η GH1 που ανηκει στην ιδια κατηγορια (ασχετως τιμης) με την 500D εχει καλυτερο video απο την 5D mark 2 http://www.cameralabs.com/features/1080p_HD_video_comparison/GH1_vs_5D_Mark_II_vs_SX1_IS_vs_HX1.shtml) Αυτές οι συγκρίσεις δεν έχουν νόημα, γιατί όπως σου είπα οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές! Τις έψαξα όλες, η 500D ήταν πιο κοντά στα δικά μου γούστα και την πήρα! Προφανώς και δεν είναι η κορυφαία Dslr, αλλά για τα "κυβικά" μου είναι top! Σε low light conditions είναι άψογη και το flash πλεον απλά δεν χρησιμοποιείται σχεδόν πότε! Όλα είναι θέμα ρυθμίσεων! Σχετικά με το video, το 720p είναι κορυφαίο (για τις ανάγκες μου πάντα) - [ame] [/ame]
arxaggelos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 @ snik & Billdanos ευχαριστώ πολύ. Είναι ένα εξάρτημα που είναι αρκετό καιρό στα υπόψη και να δω πότε θα το πάρω απόφαση
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 @ snik & Billdanos ευχαριστώ πολύ. Είναι ένα εξάρτημα που είναι αρκετό καιρό στα υπόψη και να δω πότε θα το πάρω απόφαση Εγώ κοίταζα για κανονικό φακό macro αλλά το να δώσω στο καπάκι άλλη μια 400άρα, ήταν too much...
arxaggelos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ κοίταζα για κανονικό φακό macro αλλά το να δώσω στο καπάκι άλλη μια 400άρα, ήταν too much... εννοείται, αυτή είναι επένδυση που την κάνεις μονο αν τραβάς κάθε μέρα όλη μέρα ένα συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας. Έτσι κι αλλιώς οι φωτό που παρέθεσες είναι πολύ καλές οπότε τα 400 θα ήταν μάλλον overkill
alexzzz Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 ok... με πριζόσατε και μενά.. ελπίζω να χαίρεστε...
snik Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Αν παρει κανεις τον ανταπτορα που ειπα θελω να μου πειτε εντυπωσεις. Παρακατω ειναι μερικες που ειχα βγαλει με την canon powershot s5 & raynox drc-250 Να κανω μια ερωτηση τωρα, εχει δοκιμασει κανεις τον Canon EF 70-200mmf/4.0L USM; Ψαχν εναν καλο τηλεφακο και εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την συγκεκριμενο.
SGP Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Τον έχω και είναι εξαιρετικός. Δεν έχει IS στην φθηνή του έκδοση (την οποία και έχω). Εγώ γενικά δεν χρησιμοποιώ τέλε φακό για να φωτογραφίζω, αλλά όσες φορές τον έχω χρησιμοποιήσει μου αρέσει το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα καλός και για πορτραίτα. Το μόνο είναι ότι θέλει φως... Το f/4 και τα 200mm σημαίνουν ότι θες αρκετά υψηλή ταχύτητα κλείστρου για να είναι σωστές οι φωτό σου... Το καλό είναι ότι ακόμα και στα f/4 τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 ok... με πριζόσατε και μενά.. ελπίζω να χαίρεστε... Καλές αγορές!
snik Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Τον έχω και είναι εξαιρετικός. Δεν έχει IS στην φθηνή του έκδοση (την οποία και έχω). Εγώ γενικά δεν χρησιμοποιώ τέλε φακό για να φωτογραφίζω, αλλά όσες φορές τον έχω χρησιμοποιήσει μου αρέσει το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα καλός και για πορτραίτα. Το μόνο είναι ότι θέλει φως... Το f/4 και τα 200mm σημαίνουν ότι θες αρκετά υψηλή ταχύτητα κλείστρου για να είναι σωστές οι φωτό σου... Το καλό είναι ότι ακόμα και στα f/4 τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Και εγω για την απλη εκδοση σκεφτομαι, στα 200mm και σε f/4 σε τι ταχυτητες πρεπει να εισαι για να μην βγει κουνημενη; Παντως εχω διαβασει πως ειναι αρκετα οξυς ακομα και στο f/4
FarCry Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Σε low light conditions είναι άψογη και το flash πλεον απλά δεν χρησιμοποιείται σχεδόν πότε! Όλα είναι θέμα ρυθμίσεων! http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/%28appareil1%29/180|0/%28appareil2%29/319|0/%28onglet%29/0/%28brand%29/Canon/%28brand2%29/Canon ασχετο αλλα δε μπορω να καταλαβω γιατι να βαλουν full hd με 20 frames σε μια καμερα....τι νοημα εχει??? @@ btw αυτο ειναι αντιπροσωπευτικο βιντεο. εχει γρηγορο ζοομ και εστιαση....
gpanagiotou Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Εάν δε έχει τύχει να συναντήσετε φωτογραφίες υψηλής ταχύτητας, δείτε μια σχετική συλλογή που θα σας τρελάνει. Εγώ, πάντως, τα έχασα!
snik Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Καλη ειναι η γρηγορη ταχυτητα αλλα εγω προτιμω την αργη.
papahlamidas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μήπως θα ήτανε πολύ καλή ιδέα να γίνει και κάποιο Thread με όλες της ορολογίες που αναφέρεται εδώ μέσα μιας και εγώ τόση ώρα νομίζω ότι μιλάτε κινέζικα; Μην μου πείτε να ψάξω στο Google ξέρω να το κάνω απλά το θεωρό πιο βολικό να είναι όλα μαζί συγκεντρωμένα κάπου και στα Ελληνικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.