Freakster Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Την στήνω μακριά, βάζω το χρονοδιακόπτη στα 12 seconds πατάω το κουμπάκι. E τι να το κάνω το φοκους τότε; Ας το κάνει λίγο πριν τραβήξει τη φωτογραφία. Κάποια επιλογή θα έχει δε μπορεί.
snik Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Κοιτα απο την στιγμη που πατας το κουμπι να βγαλεις φωτογραφια κανει μονη της μια εστιαση. Ομως εσυ εκεινη την ωρα δεν εισαι εκει οποτε βγαζει οτι να'ναι, αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να ρυθμισεις το Manual focus στην αποσταση που θα εισαι ετσι ωστε μετα να σε βγαλει εστιασμενο σωστα. Αυτο μπορεις να το κανεις ειτε υπολογιζοντας τα μετρα (σε εμενα εχει τετοια επιλογη) η εστιαζοντας σε ενα αντικειμενο που ειναι σε αυτην την αποσταση και εσυ να σταθεις στην ιδια ευθεια με αυτο.
FarCry Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 η μηχανη μετα απο καποια αποσταση εστιαζει στο απειρο. οποτε βαζεις την εστιαση στο απειρο. αλλιως θα πρεπει να κανεις αυτο που ειπε ο snik εαν παλι θες να τραβηξεις τη φατσα σου με τη μηχανη στο χερι εστιαζει αυτοματα η πατας εσυ κουμπι για να εστιασει. δε ξερω αν ισχυει σε ολες τηι μηχανες αυτο. στην LX3 παντως ετσι ειναι
stam_art Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Όταν στήνεις μακριά τη φωτογραφική να προσέχεις εκτός από το focus και κάτι τύπους με μηχανάκια! Κλέβουν πολύ… Εγώ είμαι τελείως αρχάριος. Τώρα έχω μια Olympus μ1010. Την επέλεξα πριν κανα χρόνο γιατί σε σχέση με τις υπόλοιπες είχε πολύ μεγαλύτερο zoom για compact. Αυτό που συμβαίνει είναι πως επειδή μου αρέσει η Φωτογραφία έχω κάποιες μικρές ,προς το παρόν, απαιτήσεις όπως τα χρώματα και focus. Ειδικά σε σκοτεινά μέρη και βραδινά χωρίς φλάς δε φαίνεται τίποτα και με φλάς αλιώνονται τα πάντα. Όσο για τα χρώματα, καμία σχέση με την πραγματικότητα! Έχει κανένας πιο έμπειρος ιδέα αν μια μεγαλύτερη όπως π.χ η SP-590 UZ, που τη θεωρούνε και αυτήν compact θα ικανοποιούσε καλύτερα κάποιον αρχάριο όπως εγώ; Έχει κανείς να προτείνει κάποια άλλη της κατηγορίας της;
insomniaK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι, κάποια "compact" από τη σειρά S της fuji, για παράδειγμα κοίτα εδώ, είναι υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, χωρίς τρίποδο και έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιες μέχρι και το 18Χ, eg the vic falls from helli and the elephant shots. H φωτογραφία με τα μαϊμούδια είναι μέσα από τζάμι.
stam_art Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Στη σελίδα παίζει κάποιο πρόβλημα με τον Server και τις είδα μόνο μία φορά… Εσύ έβγαλες τις φωτογραφίες; Βλέπω πως αποδίδει καλά την ατμόσφαιρα στη σκοτεινή με τις αντανακλάσεις και στην μπλε με τα σύννεφα (η οποία είναι πολύ όμορφη) αν και είναι σε χαμηλή ανάλυση στη σελίδα. Και αυτή με τους ελέφαντες είναι σταθερή με 18x. Είδα τη σειρά λίγο στο internet… Σε μεγάλες αναλύσεις τι παίζει με θόρυβο;
insomniaK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι δικές μου είναι, εκτός από αυτήν που είμαι πάνω στο ποδήλατο. Υπάρχει κάποιο αντικειμενικό μέτρο για το θόρυβο, για να δω και να σου πω; Στο μάτι μου, φαίνεται να είναι σε μικρά επίπεδα ο θόρυβος. Οι φώτος που είναι ανεβασμένες είναι τραβηγμένες με 8Mpixel και μετά έριξα την ανάλυση. ΥΓ Τις ανέβασα για να δεις τα χρώματα σε διαφορετικές συνθήκες, όχι γιατί τις θεωρώ καλλιτεχνήματα.
stam_art Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Από ότι μπορώ να κρίνω ειδικά στις σκοτεινές το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, και σίγουρα καλύτερο από αυτό που έχω τώρα. Δεν είχα δείγμα μέχρι τώρα για να συγκρίνω… Νομίζω πως το είδος της μηχανής είναι αυτό που μου χρειάζεται αυτή τη στιγμή και απ’ ότι είδα οι τιμές είναι αρκετά καλές. Αυτό που μένει είναι να καταλήξω στη μάρκα και στο μοντέλο. Δεν γνωρίζω πώς μπορώ να ανεβάσω μια φωτογραφία για να σου δείξω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Θα σου πω μόνο ότι μετά από προσπάθεια τράβηξα μια φωτογραφία σούρουπο σε πάρκο με φώτα και μπλε-μωβ ουρανό, η οποία είναι σαν να έχεις ρίξει πιτσιλιές μπλε με μαύρο και πράσινο με κίτρινο… Και από πιστότητα στο χρώμα… ας’ το καλύτερα! Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είχε τίποτα σπουδαίο, ήθελα μόνο να κρατήσω τα χρώματα που είδα. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου. Οι φωτογραφίες που μου έδειξες με βοηθήσαν πραγματικά!
FarCry Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι δικές μου είναι, εκτός από αυτήν που είμαι πάνω στο ποδήλατο. Υπάρχει κάποιο αντικειμενικό μέτρο για το θόρυβο, για να δω και να σου πω; Στο μάτι μου, φαίνεται να είναι σε μικρά επίπεδα ο θόρυβος. Οι φώτος που είναι ανεβασμένες είναι τραβηγμένες με 8Mpixel και μετά έριξα την ανάλυση. ΥΓ Τις ανέβασα για να δεις τα χρώματα σε διαφορετικές συνθήκες, όχι γιατί τις θεωρώ καλλιτεχνήματα. συγνωμη που θα στο πω αλλα χωρις 100% crop δε μπορεις να βγαλεις γνωμη για οποιαδηποτε μηχανη
insomniaK Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν ξέρω τους όρους, αλλά φαντάζομαι πως εννοείς πως πρέπει να είναι σε native ανάλυση και όχι συμπιεσμένη. Αν ναι, stam_art, βάλε το email σου, να στις στείλω.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.learnslr.com/ Πρόσφατα μπήκα στο "άθλημα" με μια Canon EOS 500d και έχω κολήσει άσχημα! Εκτός από τον αρχικό φακό 18-55 πήρα και έναν EFs 55-250 και έναν πρόσθετο που μπαινει μπροστά από το 55-250 για Macro λήψεις. Δεν λέω, ενδιαφέρουσα ασχολία αλλά ...ακριβούτσικη! Μερικές πρώτες απόπειρες εδώ: PS: Για όσους έχουν Mac: Pixelmator και ξερό ψωμί! Από τότε που το δοκίμασα για πρώτη φορά, δεν ξαναγύρισα στο Photoshop! Και εδώ, οδηγοί χρήσης!
FarCry Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Πρόσφατα μπήκα στο "άθλημα" με μια Canon EOS 500d και έχω κολήσει άσχημα! Εκτός από τον αρχικό φακό 18-55 πήρα και έναν EFs 55-250 και έναν πρόσθετο που μπαινει μπροστά από το 55-250 για Macro λήψεις. Δεν λέω, ενδιαφέρουσα ασχολία αλλά ...ακριβούτσικη! ακριβουτσικη λεει... ποσα εδωσες για ολα αυτα? 1000 ευρω? περιττο να σου πω οτι στα ιδια λεφτα παιρνεις την 40D που ειναι ανωτερη της 500D
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 ακριβουτσικη λεει... ποσα εδωσες για ολα αυτα? 1000 ευρω? περιττο να σου πω οτι στα ιδια λεφτα παιρνεις την 40D που ειναι ανωτερη της 500D Ε κοίτα αν τα βάλεις όλα μαζί είναι κάπου στα 1400 αλλά μην ξεχνάς πως είναι 2 επιπλέον φακοί +θήκη +τρίποδο κλπ κλπ. Και προφανώς δεν τα πήρα όλα μαζί! Σχετικά με την 40d, το "ανώτερη" είναι σχετικό με βάση της ανάγκες του καθενός. Δεν την επέλεξα γιατί: είναι πλεον παλιό μοντέλο, είναι 10mp σε σχέση με τα 15 της 500, έχει Digic 3 ενώ η 500 digic 4, πολύ καλύτερη lcd στην 500, είναι λίγο πιο "τέρας" από την 500d και τέλος αν δεις το video που τραβάει η 500d (ειδικά το 720p είναι απόλαυση) θα ξεχάσεις την 40d! Τώρα αν κάποιος θέλει κάτι πιο pro μόνο για φωτογραφίες, προφανώς θα πάει σε full frame! Εγώ όμως δεν είμαι φωτογράφος!
arxaggelos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 @billdanos ποιόν αντάπτορα πήρες για μάκρο? έχεις κανένα λινκ?
snik Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Ενας ανταπτορας που ειχα εγω πιο παλια και εβγαζε αρκετα καλες φωτογραφιες ειναι αυτος. Δεν τον ειχα δοκιμασει σε dslr αλλα σε μια bridge που ειχα και τα αποτελεσματα ηταν αρκετα καλα για τα χρηματα του (50 ευρω περιπου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.