Freakster Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Ένα thread για να διατυπώνουν οι αρχάριοι τις απορίες τους και να απαντούν οι έμπειροι φωτογράφοι
Freakster Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Αρχάριος.. Με πολλές απορίες που τις μαζεύω όσο διαβάζω tutorials κ.τ.λ. Απο αύριο το thread θα υποστεί βομβαρδισμό -----Προστέθηκε 5/12/2008 στις 09 : 50 : 39----- So, έχω τσακίσει το manual, αλλά δε βρίσκω τι κάνει το δεύτερο "δαχτυλίδι" στο φακό. Το ένα ζουμάρει-ξεζουμάρει, το άλλο;; Καμιά ιδέα; Ρωτώ για μηχανή olympus, e420 με το φακό zuiko 14-42.
klainmaingr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Focus. Σου προτείνω να έχεις AF και όχι MF για αρχή. Το manual έχεις καιρό ακόμα για να το χρειαστείς.
Freakster Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Focus.. Έπρεπε να βλέπω διαφορά στο εικονοσκόπιο γυρνώντας το;
klainmaingr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ναι. Θα θολώνει και θα ξεθολώνει το θέμα της φωτογραφίας σου. αυτο θα το καταλάβεις εύκολα αν βάλεις κάτι κοντά στην φωτογραφική... Μπορείς να εστιάσεις κοντά στο κοντινό αντικείμενο και πειράζοντας το να εστιάσεις στο φόντο αφήνοντας το μπροστά θολό. Συνεχίζω να προτείνω το auto πάντως
iced Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Πως μπορω ομως να εστιασω σε μια συγκεκριμενη γωνια ή σημειο?
klainmaingr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 To αυτόματο focus συνήθως εστιάζει εναλλάξ στο macro και στο φόντο. Με το αυτόματο ξεκινάει εστιάζοντας δίπλα και ανοίγει μετά το φακό. Εκεί το ρυθμίζεις εσύ αλλα εμπειρικά θα σου πώ οτι όσο καλό και αν σου φαίνεται εκείνη τη στιγμή, θα δείς οτι το αποτέλεσμα θα είναι κουνημένο. Πατώντας απαλά το κουμπί κάθε φορά θα δείς οτι αλλάζει εστίαση. Αλλάζοντας γωνίες θα βρείς εύκολα το focus στο αντικείμενο/γωνία που θέλεις.
Freakster Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Τι εννοείς iced; Αν είναι αυτό που νομίζω, απλά σημαδεύεις το σημείο και πατάς μέχρι τη μέση το κουμπί λήψης φωτό.. Ή γυρνάς το δαχτυλίδι μέχρι να ξεθολώσει που λέει και ο klain thx m8
klainmaingr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Np Αλλα να επιμείνω.. keep the focus auto Πολλά χρόνια μετά την πρώτη μου dslr και ακόμα το manual με ζορίζει (+ οτι δεν το χρειάζομαι μιας και το auto κάνει τη δουλειά που θέλει ο οποιοσδήποτε και κάτι παραπάνω.)
iced Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Εννοω οτι θελω πχ να φωτογραφισω ενα τοπιο απο ενα βουνο. Το κανω και ολα οκ. Μετα θελω να φωτογραφισω το ιδιο τοπιο αλλα πανω δεξια στο καδρο να εχω και ενα λουλουδι. Την μια θελω να κανει φοκους στο τοπιο και να θαμπωσει το λουλουδι και την αλλη να ξεθαμπωσω το λουλουδι και να θαμπωσει ολο το τοποιο...
klainmaingr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Αν έχεις μια οποιαδήποτε dslr με φακό, γυρνόντας το δεύτερο δαχτυλίδι στο φακό (όχι το ζούμ) η μηχανή εστιάζει απο κοντά και όσο το γυρνάς εστιάζει και πιο μακριά. Αν το έχεις στο auto κάνει εναλλάξ εστίαση στο λουλούδι και στο βουνό. Αν δεν έχεις φακό αλλα μια απλή ψηφιακή, το macro θα εστιάσει περισσότερο στο λουλούδι και το landscape sto βουνό.
Pachanga Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Εννοω οτι θελω πχ να φωτογραφισω ενα τοπιο απο ενα βουνο. Το κανω και ολα οκ. Μετα θελω να φωτογραφισω το ιδιο τοπιο αλλα πανω δεξια στο καδρο να εχω και ενα λουλουδι. Την μια θελω να κανει φοκους στο τοπιο και να θαμπωσει το λουλουδι και την αλλη να ξεθαμπωσω το λουλουδι και να θαμπωσει ολο το τοποιο... Να έχεις το διάφραγμα όσο πιο ανοιχτό γίνεται. Έτσι τα αντικείμενα που βρίσκονται πίσω η μπροστά από το αντικείμενο στο οποίο εστιάζεις θα φαίνονται πιο θολά. Γενικά, έχε υπόψη σου οτι: μικρο διαφραγμα--->μεγαλο βάθος πεδιου (δηλαδή περισσότερη λεπτομέρεια σε όλο το βάθος της φωτογραφίας) μεγάλο διαφραγμα--->μικρό βάθος πεδίου (δηλαδή τα αντικείμενα που είναι σε άλλο επιπεδο απο το αντικείμενο στο οποιο εστιάζουν φαίνονται πιο θολά)
Filos19 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 επίσης πρέπει να τονιστεί ότι: μικρό διάφραγμα -> μεγάλος αριθμός (πχ 22) μεγάλο διάφραγμα -> μικρός αριθμός (πχ 4)
wert Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Εννοω οτι θελω πχ να φωτογραφισω ενα τοπιο απο ενα βουνο. Το κανω και ολα οκ. Μετα θελω να φωτογραφισω το ιδιο τοπιο αλλα πανω δεξια στο καδρο να εχω και ενα λουλουδι. Την μια θελω να κανει φοκους στο τοπιο και να θαμπωσει το λουλουδι και την αλλη να ξεθαμπωσω το λουλουδι και να θαμπωσει ολο το τοποιο... Στη δεύτερη περίπτωση εστίασε πρώτα στο λουλούδι και κρατώντας το κουμπί πατημένο πάρε το κάδρο με το τοπίο που θες. Έτοιμη η φωτογραφία σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.