accosal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Καταρχήν χαίρετε, έχω έναν επεξεργαστή Q6600 (G0) με την ψύκτρα από την αρχική συσκευασία σε μητρική Asus P5Q και οι στροφές που δείχνει το bios αλλά και το πρόγραμμα της Asus για τον ανεμιστήρα είναι 1917 - 1962 σε stadard mode. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στον άλλο υπολογιστή μου με τον ίδιο επεξεργαστή αλλά την Asus P5K παρουσιάζει 1050 - 1100 στροφές το λεπτό σε stadard mode. Για την αποφυγή άσκοπων ερωτήσεων, και οι δύο υπολογιστές έχουν το ίδιο κουτί, και ανεμιστήρες και βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Επίσης η θερμοκρασίες τους είναι στους 23 - 24 C και η θερμοκρασία της μητρικής και για τους δύο είναι ίδια. Η ερώτηση είναι η ακόλουθη : Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τετοια απόκλιση; Υπάρχει πρόβλημα με τόσο υψηλές στροφές; Θα εκτιμούσα κάθε απάντηση.
oneofthem Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 αν μπορείς πες μας ποιον ανεμιστήρα έχεις, έτσι από περιέργεια παραξένο είναι αλλά δεν είναι πρόβλημα κιόλας αν είναι στο τέρμα, δλδ αυτό είναι το ανώτατο όριο στροφών τότε αυτό είναι κακό για τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα αλλά δεν σημαίνει κάτι, εγώ max τους έχω συνήθως από όσα έγραψες, δεν εξηγείται εκτός αν έκανες λάθος κάπου έγραψες ότι τους έχεις και τους δύο (και τα δύο pc δλδ) στο ίδιο mode (υποθέτω μιλάμε για thermal management mode έτσι μιας και εγώ έχω διαφορετικό bios) και αφού τους δείχνει στο bios τότε αυτό σημαίνει ότι και οι δύο έχουν συνδεθεί στην/ις μητρικές έτσι και όχι να χει συνδεθεί κάποιος στο τροφοδοτικό για να έχει max στροφές οπότε και να εξηγείται η κατάσταση εκτός, αν τις στροφές τις κοιτάς κάπου αλλού, από software ή από panel και όχι από το bios
accosal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Οι ανεμιστήρες είναι της "μάνας του" που λέμε. Και εγώ για να πω την αλήθεια δεν έχω κανένα ζόρι για τις στροφές, αλλά μου έκανε εντύπωση η μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο. Σε ευχαριστώ για την απάντηση oneofthem, και νομίζω ότι θα αλλάξω τελικά ψύκτρες με κάποιες επώνυμες για το ενδεχόμενο να με αφήσουν κάποια ημέρα μιας και τα εργαλεία είναι επαγγελματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.