geovard Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Γειά σας παιδιά.Θα προσπαθήσω εν συντομία να σας παρουσιάσω το πρόβλημά μου. Σε ένα σύστημα με μητρική P4P800-X, CPU 3.4 GHz χωρίς OC και μνήμη 2 GB το οποίο δούλευε απροβλημάτιστα γιά πάρα πολύ καρό, ξαφνικά άρχισε να σέρνεται να κολλάει με ..UHU και γενικά να μην παλεύεται η κατάσταση.Το σύστημα το έχουμε βασικά γιά το Ίντερνετ καί άντε να παίξει κανένα παιχνιδάκι ο μικρός καί συγκεκριμένα ήθελε να παίξει δέκα μέρες δωρεάν το WoW αλλά ατύχησε. Στη προβολή συμβάντων έχει γεμίσει με σφάλματα πού λένε όλα το εξής, Κατηγορία IDE/atapi και γράφει ότι ο driver εντόπισε ένα σφάλμα ελεγκτή στή \Device\Ide\IdePort2. Στο σύστημα μέσα έχω δύο σκληρούς ένα WD ABYS 500 GB όπου έχω εγκαταστήσει τα Vista καί ένα Hitachi όπου έχω βάλει τα XP Professionall. Και τα δύο λειτουργικά είναι γνήσια αγορασμένα, μάλιστα τα Vista είναι καί Retail από Αγγλία μιά και έχω μανία με τα λειτουργικά. Ψάχνοντας στο Ιντερνετ γιά λύσεις βρήκα πολλά και διάφορα.Από καταστροφή λόγω στατικού ηλεκτρισμού τού ελεγκτή, μέχρι καταστροφή τού δίσκου που είναι πάνω στον controller και άλλα διάφορα. Να σημειώσω εδώ ότι είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα όταν μπαίνω στην εγκατάσταση των Vista απ' ότι σε αυτή των XP. Μιλάμε ότι κατά το ανοιγμα τού Ιντερνετ Εξπλόρερ το σύστημα ξεκόλαγε μετά από περίπου δύο λεπτά από τη μεριά των Vista.Αλλά καί από τα XP δεν πήγαινε πίσω. Αφού σχεδόν ξενύχτησα καί άκρη δεν βρήκα είπα να βάλω ένα εξωτερικό δίσκο πού έχω με το Kubuntu μέσα εκεί εγκατεστημένο να δω τι παίζει.Μπαίνοντας λοιπόν από εκεί το σύστημα έτρεχε και γαμώ.Έκανα ότι μπορείτε να φαντείτε στρέσαρα το σύστημα όσο μπορούσα παίζοντας ταινίες dvd και μάλιστα από τον abys όπου υπάρχουν μέσα τα vista χωρίς κανένα πρόβλημα επί ώρες, την ίδια στιγμή που έγραφα και ένα cd μουσικό. Αν είχε καταστραφεί κάτι από στατικό ηλεκτρισμό θα έπαιζε το σύστημα στο Linux?Όχι φυσικά. Τι συμβαίνει ρε παιδιά? Το λόγο έχουν οι ..pc experts τού Ινσόμνια μιάς καί οι ξένοι δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν.Όποιος το βρεί τού βγάζω το καπέλο. Σημειωτέον ότι πήγα σχεδόν άυπνος στη δουλειά και είχα και ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο από την παλαβομάρα μου.Τελικά είμαστε πολύ άρρωστοι με τα πισιά ρε γμτ.Δεν μπορούσα να κάνω υπομονή το βράδυ ώστε να σκεφτώ σήμερα?Μάλλον όχι.
geovard Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Τίποτα ρε παιδιά? Κανένας δεν έχει δεί κάτι τέτοιο?
Delirium Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Εχεις 3 δισκους (λογικα IDE) κι 1 DVD (IDE? SATA?) @ ASUS. Αν αποκλεισεις το ενδεχομενο, οι δισκοι να εχουν προβλημα, ή, οι εγκαταστασεις των VISTA & XP να την εχουν "ακουσει", οι IDE controllers -για οποιοδηποτε λογο!- δυσλειτουργουν... Εχεις ομως και την "καβατζουλα", των 2 SATA υποδοχων Επισης υπαρχει και η λυση του PCI ATA 133 Controller Raid. Εν ολιγοις, δεν εισαι απολυτως "στριμωγμενος" στη γωνια
geovard Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Επανέρχομαι γιατί θεωρώ ότι τα θεματα(προβλήματα) με ελεγκτές είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα να βρούν λύση και πώς. Λοιπόν πήρα μιά sata κάρτα pci αλλά φαίνεται να συνεχίζονται τα προβλήματα χρονισμού? γιατί λέει στα συμβάντα γιά προβλήματα κaτά τη διάρκεια μιάς λειτουργίας σελιδοποίησης και γενικά το σύστημα σέρνεται με τελικό αποτέλεσμα κάπου-κάπου το γενικό πάγωμα. Όταν όμως συνδέω ένα εξωτερικό δίσκο με το Kubuntu μέσα εκεί το σύστημα τρέχει και δεν συναντώ το παραμικρό πρόβλημα.Ψάχνοντας στο Ίντερνερ είδα πολλοί να έχουν πρόβλημα με το ICH5 σε συνδυασμό με σύγχρονους δίσκους που διαθέτουν το χαρακτηριστικό NCQ.Όμως δεν έχει πρόβλημα το σύστημα μόνο με τον Abys που έχει αυτή τη λειτουργία αλλά και με ένα παλιότερο Hitachi χωρίς τη συγκεκριμένη λειτουργία.Η asus δεν απαντάει τίποτα στις ερωτήσεις, όπως δυστυχώς κάνουν και οι περισσότερες εταιρίες.Τώρα τι συνέβη ξαφνικά σε ένα σύστημα που δεν είχε πρόβλημα ποτέ ούτε με xp ούτε με vista ούτε με δίσκο οποιασδήποτε τεχνολογίας είναι το ερώτημα. Μιά χαρά μπαίνω λοιπόν από usb με το ωραίο Linux που δεν καταλαβαίνει τίποτα!Βέβαια άλλοι είναι οι ελεγκτές που ελέγχουν τους διαύλους usb.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.