Προς το περιεχόμενο

εκνευριστικος θορυβος καθε 10 δευτερολεπτα!!!

antonis__19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα φιλοι...τις τελευταιες μερες το pc μου εχει σπασει κυριολεκτικα τα νευρα.

Ειναι καθαρισμενο απο σκονες εσωτερικα και το ανοιξα σε λειτουργια για να δω απο που προερχετε το προβλημα! Το τροφοδοτικο ειναι 600 w πολυ αθορυβο τις πρωτες μερες που το εβαλα(το χω 5,5 μηνες και δεν πιστευω να ειναι αυτο)Το ανεμιστιρακι του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων λειτουργουν ομαλα.....

Οποτε υποθετω οτι ειναι ο ηχος του σκληρου δισκου ο οποιος ΦΟΡΤΩΝΕΙ για 5 δευτερα..... ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΙ για 10 δευτερα μεχρι να ξαναφορτωσει μπλα μπλα μπλα. κτλ.Ακομα και οταν δεν κανει τιποτα (πχ οταν το αφηνω ανοιχτο,κανει το ιδιο πραμα για 2-3 ωρες χωρις να τρεχει καμμια λειτουργια)

Επισης οταν βρισκεται στην φαση του εκνευριστικου φορτωματος οταν βλεπω σειρες στο pc κολλαει το video και μετα οταν ξεφορτωνει το πηγαινει se fast forward στο σημειο που ειμαι

Συμφωνειτε οτι πιθανον να ειναι ο σκληρος δισκος?????Εχει να μου προτεινει καποιος σκληρους και τις διαδικασιες που πρεπει να ακολουθησω(λειιτουργικο συστημα κτλ ετσι ωστε να μην χασω και τα αρχεια)Ευχαριστω

Δημοσ.

Ίσως είναι ο σκληρός. Κατέβασε από το site της κατασκευάστριας εταιρείας ένα διαγνωστικό πρόγραμμα και κάνε του έλεγχο. Αν σου βγάλει πρόβλημα, κάνε backup τα σημαντικά σου αρχεία και πήγαινέ τον για RMA (αλλαγή), αν είναι εντός εγγύησης.

Δημοσ.

ο θόρυβος που ακούς από το σκληρό είναι υγιής; Είναι δλδ ο συνηθισμένος θόρυβος που κάνουν οι σκληροί όταν γράφουν δεδομένα, ή είναι κάποιος θόρυβος που παλιότερα δεν τον έκανε; Μήπως τρέχει κάποια παράξενη εφαρμογή στο background και γράφει στο δίσκο?

Δημοσ.

θα κατεβασω τωρα το διαγνωστικο της κατασκευαστριας εταιριας...οσο για το αν τρεχει καμμια παραξενη εφαρμογη το εχω ελεγξει καθως ηταν το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο και ετρεξα απειρα anivirus, antispyware ,antimalware και δεν βρηκε τιποτα..

Να προσθεσω οτι μερικες φορες το κανει σε ελαχιστο βαθμο....οπως αυτη την στιγμη που γραφω τωρα κανει το ιδιο θορυβο αλλα σε πιο χαμηλα decibel και δεν επηρεαζει πχ τα κολληματα του video.απο το hardware που προκαλουν θορυβο εγω προσωπικα δεν μπορω να σκεφτω οτι φταιει κατι αλλο!!!

Σ.Σ H θερμοκρασια του συστηματος ειναι στους 41 ....χτες τον πολυ θορυβο τον εκανε στους 49(απο θερμοκρασιες δεν ξερω ποσο ειναι το νορμαλ και αν αυτο ειναι νορμαλ)

Δημοσ.

Τροφοδοτικo:LC 600W

Μητρικη:Gigabyte DS4 P35 (46 C)

Καρτα γραφικων:Saphire ati radeon 4850 ddr3 512mb (45C)

Σκληρος δισκος: Samsung hdd160jj 160gb(ΓΤΠ) (40C)

Επεξεργαστης:Intel Pentium 4 3,4 ghz (42C)

Μνημη Ram: 2gb dual channel

Windows xp sp2

Παραθετω για καθε τμημα την παρουσα θερμοκρασια(προσθεστε και 5-6 βαθμους ακομα γιατι τωρα δεν μου παρουσιαζει προβλημα)

Μιας και το παρατηρησα τωρα εχω drivers για την γραφικων (4800 series....ασχετο ξερω ,,,,το σωστο ειναι????:confused::confused:)

-----Προστέθηκε 4/12/2008 στις 11 : 46 : 14-----

ρε φιλοι βοηθηστε καποιος ετοιμος ειμαι να το σουταρω απο τα νευρα μου!!! :mad::mad::mad:Βουρ και βουρ και βουρ στο τελος θα φυγει απο το μπαλκονι.

Δεν μπορω να δω και τον θρυλικο τζακ μπαουερ με τα φορτωματα του

Δημοσ.

Μαλιστα.....τι ειναι το live cd και που μπορω να το βρω.Μπορει να δωσει καποιος links.Βρηκα μια ιστοσελιδα..http://www.livecdlist.com αλλα μιας και δεν ξερω τι να κατεβασω λεω να μην προχωρησω.Λογικα θα το κατεβασω και θα το καψω σε cd-dvd σε iso μορφη ετσι????

Σ.Σ σημερα μαλλον μειωθηκε ο θορυβος αλλα μου κανει τερτιπια στο ξεκινημα(ενω πριν δεν μου το εκανε) σταματαει στο λογοτυπο της μητρικης gigabyte για κανα διλεπτο και μετα κανει τις υπολοιπες λειτουργιες φορτωματος...

Δημοσ.

http://www.ubuntu.com κατέβασε το και τρέχτο από το cd.Αν σου φένεται μεγάλο το μέγεθος κατέβασε καμία πιο μικρή διάνομή(puppy linux ή dsl linux)

Livecd είναι ένα λειτούργικο που τρέχει από το cd χωρίς την ανάγκη ύπαρξης σκληρού δίσκου.

Δημοσ.

οκ το κατεβασα το live cd του ubuntu 8.10 (τουλαχιστον το ιντερνετ πεταει με 1.8 mb/s;)) ...Ειναι ενα iso αρχειακι, θα το καψω σε ενα dvd και θα αποσυνδεσω τον σκληρο για να δουμε αν προερχετε απο κει το προβλημα.

Βεβαια αυτη την στιγμη που μιλαμε ο θορυβος δεν υπαρχει καν ενω υπηρχε για μια βδομαδα (η κατασταση φτανει στα ορια του κωμικοτραγικου) μιας και ολα τα ''παραξενα'' που εχει καθε υπολογιστης εχουν μια ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ και αυτο ΟΧΙ ,αυτο με κανει να νευριαζω ακομα πιο πολυ .....

και να απορω χρειαζεται αλλαγη? η οχι

Δημοσ.

παιδες ...δοκιμασα το livecd της ubuntu και αποκλειουμε τον σκληρο καθως δεν ερχεται απο κει ο θορυβος αλλα απο τον επεξεργαστη!!! Ο επεξεργαστης λοιπον βουιζει καθε λιγο και λιγακι και ξεβουιζει λιγο αργοτερα...κ.ο.κ.Τις στιγμες που φορτσαρει συμβαινουν πραγματα οπως μικρα κολληματακια στην αναπαραγωγη βιντεο (και μετα παει αλα fast forward οταν ξεμπλοκαρει και μετα παλι τα ιδια....και τα ιδια)

επισης αυτο το κανει και οταν ειναι σε κατασταση αναμονης και δεν λειτουργει καμμια εφαρμογη.Πλεον το θεμα αλλαζει και εχουμε να κανουμε με προβλημα επεξεργαστη!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...