Προς το περιεχόμενο

βοήθεια με D-link 2100AP

gap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το DWL-2100 AP (D-link)

Θέλω να μεγαλώσω την εμβέλεια του δικτύου μου. Να πιάνω και σε ένα μακρινό δωμάτιο.

Σε τι mode θα το δουλέψω ?

http://support.dlink.com/emulators/dwl2100ap/wireless5.html

δείτε και τον emulator

Έχει Access Point

WDS with AP

WDS

AP Repeater

AP Client

Από δοκιμή είδα ότι μόνο στην επιλογή Access Point με Authentication WPA-PSK και Cipher Type TKIP που είναι και το κλείδωμα στο δίκτυό μου το laptop βλέπει δίκτυο με 100% σήμα.

Αλλά όταν πάω να συνδεθώ συνδέεται και έχει σήμα 10-15% όπως και πριν χρησιμοποιήσω το AP.

Group Key Update Interval, δεν ξέρω τι είναι και αφήνω το 1800 όπως και στο PassPhrase βάζω τον κωδικό κλειδώματος του δικτύου.

Τι λάθος κάνω ?

το router μου είναι Linksys

Δημοσ.

ap repeater και πιστευω οτι θα εισαι οκ.απλα repeat το σημα θες να κανει.to wds ειναι λιγο πιο παραξενια κα πολλες φορες θελει και το ρουτερ ναπαιζει wds Νομιζω.και αμα το βαλεις repeater απο οτι βλεπω στο emulator απλα κανεις scan και θα βρεις το λινκσυς.

Δημοσ.
ap repeater και πιστευω οτι θα εισαι οκ.απλα repeat το σημα θες να κανει.to wds ειναι λιγο πιο παραξενια κα πολλες φορες θελει και το ρουτερ ναπαιζει wds Νομιζω.και αμα το βαλεις repeater απο οτι βλεπω στο emulator απλα κανεις scan και θα βρεις το λινκσυς.

σαν AP Repeater που το δοκίμασα δεν παίζει δυστυχώς.

ανάλογα με τη χρήση που θέλεις να κάνεις βάζεις και την αντίστοιχη Firmware Version. Η δική μου είναι η 2.10 (είναι λίγο περίεργο αυτό το ΑP)

αν ξέρει κάποιος άλλος...

Δημοσ.

Κατα την γνώμη μου πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα τα παρακάτω...

- Να καρφώσεις το AP ψηλά - στα 2μ στον τοίχο...

- Αν δεν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα να το βάλεις στο 1Mbps (Data Rate) - κανάλι 1 (όσο πιο χαμηλά τοσο πιο καλά)

- Το Super G Mode κάντο Disable

- Αν μπορείς να αποφύγεις WEP / WPA κτλπ... βάλε MAC ACL

- Preamble βάλε Long

- Wireless QOS Disable

- 802.11g Disable αν και πάλι δεν μας νοιάζει τόσο η ταχύτητα

- Wireless Band 802.11b only!

Προσπάθησε να μην έχει πολλα αντικείμενα στο οπτικό πεδίο...

και τέλος ψάξε να βρείς το τελευταίο firmware από dlink.it (ftp download) - πρόσεξε την ετικέτα κάτω από το AP για να βρείς ακριβώς το μοντέλο που έχεις (A,B,C)...

Μετα βέβαια υπάρχουν hack firmwares...

Βεβαια όλα τα παραπάνω θα κάνεις παρόμοια και από την μεριά του client wifi και απο το AP...

ps: ap repeater τα dlink θέλουν να έχουν συνεργασία με dlink συνήθως... άσε που από ethernet δεν θα μπορέσεις εύκολα να πάρεις πακέτα - θέλεις wifi usb stick μετά...

Δημοσ.

είπα:

εξάλλου το WEP σπάει με τον ίδιο τρόπο με το MAC

σε οτι αφορά το καλώδιο μιλούσα για dlink 2100 που μετά από κάποιο firm το διόρθωσε...

τεσπά ότι φαίνεται στον αέρα σπάει...

απο κει και πέρα ελπίζω να κάνεις δουλειά...

Δημοσ.
είπα:

εξάλλου το WEP σπάει με τον ίδιο τρόπο με το MAC

σε οτι αφορά το καλώδιο μιλούσα για dlink 2100 που μετά από κάποιο firm το διόρθωσε...

τεσπά ότι φαίνεται στον αέρα σπάει...

απο κει και πέρα ελπίζω να κάνεις δουλειά...

δεν έκανα δουλειά, βρίσκει το δίκτυο με σήμα 100% και όταν συνδέομαι βγάζει σήμα 15%. και αν απομακρινθώ δεν μπαίνει καθόλου..

έχει κανεις το ίδιο ΑP ?

Δημοσ.
δηλ πόσο απόσταση θέλεις να καλύψεις.;;

...και πόσα ντουβάρια έχεις ενδιάμεσα;

να το πω πάλι αν δεν το είπα καλά.

στο δωμάτιο πιάνει σήμα περίπου 10%. Αλλά σε ένα σημείο. Στη μέση του δωματίου δεν πιάνει καθόλου. Θέλω εκεί που πιάνει σήμα να βάλω το Access Point και να πιάνει σε όλο το δωμάτιο.

Αφού υποτίθεται ρυθμίζω το ΑΡ, στην άκρη του δωματίου δείχνει 100%. Όταν όμως πατάω connect με πάει πάλι στο 10%. Που σημαίνει οτι δε μπαίνει απο το σήμα του ΑΡ αλλά απο αυτό που έτσι και αλλιώς έπιανε.

Με λίγα λόγια το ΑΡ δε δουλεύει.

και δεν ξέρω τι ρύθμιση φταίει...

Δημοσ.

kai me το προγραμμα network stumbler μπορεις να δεις με τη σημα πιανει το καθενα ποσα δικτυα πιανει και γενικως τα παντα απο Info για να ξερεις αν εκμπεμπει το καναλι εκμπεμπει κτλ

Δημοσ.

το έχω δοκίμάσει και σαν Repeater και σαν Client που δεν κάνει τίποτα , αλλά αυτό που είπα παραπάνω συμβαίνει σαν Access Point

Σε mode Client με Authenticationμε WPA-PSK και PassPhrase Settings ΤΚΙΡ δεν ξέρω το Group Key Update Interval, τι είναι? απο μόνο του βάζει 1800 όπως και το PassPhrase βάζω τον κωδικό κλειδώματος του δικτύου?? σωστά ?

(δείτε την καρτέλα) http://support.dlink.com/emulators/dwl2100ap/apclient3.html

κάτι με αυτά παιζει νομίζω.. στο scan του ΑΡ βρίσκει το δίκτυο.

Δημοσ.
το έχω δοκίμάσει και σαν Repeater και σαν Client που δεν κάνει τίποτα , αλλά αυτό που είπα παραπάνω συμβαίνει σαν Access Point

Σε mode Client με Authenticationμε WPA-PSK και PassPhrase Settings ΤΚΙΡ δεν ξέρω το Group Key Update Interval, τι είναι? απο μόνο του βάζει 1800 όπως και το PassPhrase βάζω τον κωδικό κλειδώματος του δικτύου?? σωστά ?

(δείτε την καρτέλα) http://support.dlink.com/emulators/dwl2100ap/apclient3.html

κάτι με αυτά παιζει νομίζω.. στο scan του ΑΡ βρίσκει το δίκτυο.

group interval οπως ειναι psk ναι δινεις τον κωδικο αν και για αρχη θα δοκιμαζα χωρις κωδικο.αν καταλαβα θα κανεις scanνα σου βρει τον ρουτερ και να συνδεθει εκει αλιως γραφεις απο πανω αν καταλαβα παλι σωστα το ssid του adsl router σου οπως και την mac address του.psk passphrase την ιδια που εχει το adsl router σou

Δημοσ.

μάλλον καπου μπερδεύεσαι. θα στο εξηγησω απλα. μεταξύ τον δύο σημείων θα χρησημποιείσεις το ap. θα συνδεθείς πάνω του ''δεν χρειάζετε να το κλειδώσεις'' θα πας στο repeat mode και θα πατήσεις scan θα βρείς μέσα απο το web menu του το δικτυο σου θα το τσεκαρεις και μετα πριν το apply θα περασεις το κλείδωμα που εχεις στο δικτυο σου. Αυτο απλα επαναλαμβάνει το σημα και τό υπάρχον κλειδωμα. ΣΑν συσκευή δεν είναι και οτι καλύτερο παντος.

Δημοσ.

η εγω ειπα κατι λαθος αλλα γιατι ap client αφου εχει επιλογη για ap repeater.???με ap repeater κανεις repeat το σημα απο το πρωτο.ap client θα πρεπει νομιζω να παρει με καλωδιο απο το πρωτο ενο repeater θα κανει repeat το σημα που θα παρεις μετ ατο scan.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...