spirosoupia Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. Έχω στον υπολογιστή μου ( RAM 2GB, INTEL CORE 2 DUO CPU E6750@2,66 , ATI RADEON HD3850, ASUS P5KR) αυτούς τους 2 δίσκους: Seagate Barracuda ST3250410AS WDC WD1200JB-00R Θα ήθελα να ρωτήσω ποιός είναι ο καλύτερος συνδυασμός κατά τη γνώμη σας για στήσιμο για να έχω κ καλύτερες επιδόσεις. Που δηλαδή συμφέρει να εγκαταστήσω το λογισμικό κ ποιό να χρησιμoποιήσω σαν αποθηκευτικό χώρο; Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για λίγο απ' όλα κ από παιχνίδια το Flight Simulator! Ευχαριστώ!
DeviledGod Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Για εμένα το καλύτερο θα ήταν να τους συνδέσεις ως Raid 0. Διαφορετικά βάλε το O.S. και γενικα το Software στον σκληρο δίσκο που εχει μεγαλύτερο Buffer και δουλεύει σε περισσότερες RPM.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον Seagate για το λειτουργικό και τον WD για ό,τι άλλο θες. Ο Seagate είναι SATA2 κι έχει buffer 16mb,ενώ ο WD είναι IDE κι έχει buffer 8mb.Στροφές οι ίδιες και για τους δύο(7200).Οπότε απ'όλες τις πλευρές συμφέρει ο Seagate για εγκατάσταση λειτουργικού. Το μόνο που θα έκανα επιπλέον στη θέση σου είναι να χώριζα σε 2 partitions τον Seagate: 1o partition:γύρω στα 50GB(ή και παραπάνω,ανάλογα τις ανάγκες σου),στο οποίο θα έκανα την εγκατάσταση λειτουργικού και λοιπών προγραμμάτων. 2ο partition:τα υπόλοιπα 200GB για media(mp3s,videos,movies,images,αρχεία εγκατάστασης προγραμμάτων κλπ.).Δηλαδή η ίδια χρησιμότητα με τον WD.Ή θα χρησιμοποιούσα τον WD για να κάνω απλώς backup τα αρχεία αυτά του 2ου partition(εκτός αν δεν μου έφταναν τα 200GB,οπότε θα χρησιμοποιούσα τον WD ως συνέχεια των 200GB).
spirosoupia Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του φίλου GiOrGoSk21. Να ρωτήσω κ κάτι άλλο: Έχω διαβάσει ότι τα παιχνίδια είναι καλό να τα εγκαθιστούμε σε ξεχωριστό partition. Iσχύει κάτι τέτοιο;
washcloud Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 ...κατ' αρχάς στο είπε κι ο GiOrGoSk21. Aπό 'κει και πέρα, ναι, "είναι καλύτερο", όπως και με την εγκατάσταση κάθε προγράμματος, γιατί έτσι δε φορτώνεται με "διάφορα" το partition του λειτουργικού, το οποίο (το λειτουργικό) καλό είναι να καταλαμβάνει όσο δυνατόν λιγότερο χώρο στο δίσκο : γίνεται πιο εύκολα/γρήγορα defragmentation, disk checking, γενικώς λειτουργεί πιο..."ανάλαφρα" κτλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.