takis_tz Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Πώς μπορώ να υλοποιήσω την συνάρτηση F (A, B, C) = A B + B΄ C, χρησιμοποιώντας ένα πολυπλέκτη 4-σε-1 ?
mvaggel Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Αν τα θυμάμαι καλά.... Επειδή η συνάρτησή σου είναι F (A, B, C) = A B + B΄ C έχουμε τις εξής περιπτώσεις: A | B | C | F ---------------- 0 | 0 | 0 | 0 0 | 0 | 1 | 1 0 | 1 | 0 | 0 0 | 1 | 1 | 0 1 | 0 | 0 | 0 1 | 0 | 1 | 1 1 | 1 | 0 | 1 1 | 1 | 1 | 1 Τα Α, Β τα ενώνεις στον selectora του πολυπλέκτη. Όταν (Α,Β)=(0,0) ή (1,0) η έξοδος σου είναι ίση με το C. Άρα στις εισόδους [0] και [2] ενώνεις το C. Όταν (Α,Β)=(0,1) η έξοδος σου είναι ίση με το 0. Άρα γειώνεις την είσοδο [1]. Όταν (Α,Β)=(1,1) η έξοδος σου είναι ίση με το 1. Άρα την είσοδο [3] την ενώνεις στο λογικό 1 (τάση λειτουργίας). Κάτι σαν το παρακάτω περίπου ====================================== C [0]-->||||||||||||||| G [1]-->||||Multi|||||-->F C [2]-->||||Plextor|| +V[3]-->|||||||||||||| A--------------^ ^ B----------------- ======================================
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.