Garnele Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Todd Strasser. Το τρέηλερ. και bonus links: κι αυτό
slipknot Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Πολυσυζητημένη ταινία,την είδα χθες.Είχα ακούσει πως ήταν απ' τα διαμάντια του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας και τελικά είχαν δίκιο.Το γεγονός πως είναι γερμανικής παραγωγής σε συνδυασμό με το φαινόμενο που παρουσιάζει της δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον.Ωραίο μοντάζ,περνάει κάποια ωραία μηνύματα και το τέλος,αν και κλισέ για πολλούς προσωπικά με ψιλο-σόκαρε.Σίγουρα απ' τις ταινίες του 2008 που αξίζει να δει κανείς στο σινεμά.Άντε τώρα τελευταία βλέπω πως ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος βγάζει πολλά διαμάντια. Όσοι δεν την έχετε δει τρέξτε,προλαβαίνετε ακόμα. ps:Δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί στις κριτικές τους τη θάβουν... ps 2:Μα τόσο καιρό δεν υπήρχε topic για την ταινία?
Garnele Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Έκανα έντιτ στο λινκ με την κριτική, δε μου καθόταν καλά από το πρώτο ποστ να ξεκινάει το θάψιμο. Εμένα προσωπικά μου φάνηκε πολύ καλή, μια ας το πούμε ενδιαφέρουσα οπτική της χειραγώγησης, με έξτρα πόντους για τον φίρερ. Τώρα αναφορικά με το "προβλέψιμο" που διάβασα σε κάμποσες κριτικές, ε.
porco_rosso21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Hταν να το δω,αλλα με αποθαρυνε ενας κολλητος,μου ειπε πως ειναι πολυ διδακτικιστικο και με χαλανε κατι τετοια σκηνικα σε αμφιλεγομενα θεματα...παντως σε dvd θα το δω σιγουρα...
pappous_soulis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Βέβαια στο κωλοχώρι που ακούει στο όνομα Πάτρα που να την βρεις..
fireflies Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μου φάνηκε, εκτός από διδακτική, αφόρητα προφανής και "εύκολη". Έχασα την υπομονή μου στο πρώτο 20λεπτο ήδη. Δεν είναι και σκουπίδι, αλλά νομίζω ότι θα λειτουργούσε καλύτερα αν προοριζόταν -αντί για το σινεμά- για προβολή σε τάξη του λυκείου στο πλαίσιο κάποιου εναλλακτικού μαθήματος, αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάτι τέτοιο. Κατά τ'άλλα, μπορεί απλώς εγώ να είμαι πολύ γριά για κάτι τέτοια.
Praetorianos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δεν έχω δει ακόμα την ταινία αν και έχω ακούσει γενικά καλές κριτικές από το πανεπιστήμιο και από φίλους, ,μου άρεσε και το trailer. Παρόμοια ταινία αν κατάλαβα καλά ήταν και το Das Experiment, πάλι γερμανική όπου πάλι γίνεται ένα πείραμα που ξεφεύγει από τον έλεγχο αυτών που το ξεκίνησαν. Μου φαίνονται πολύ ίδια σαν ιδέες και ελπίζω να είναι το ίδιο καλά.
konnak Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 ps 2:Μα τόσο καιρό δεν υπήρχε topic για την ταινία? Και εγώ θυμόμουν ότι κάτι είχε γράψει ο KaizerSoze για αυτή την ταινία, και μια μίνι αναζήτηση είδα ότι υπήρχε topic: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=276568
Garnele Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μου φάνηκε, εκτός από διδακτική, αφόρητα προφανής και "εύκολη".Έχασα την υπομονή μου στο πρώτο 20λεπτο ήδη. Δεν είναι και σκουπίδι, αλλά νομίζω ότι θα λειτουργούσε καλύτερα αν προοριζόταν -αντί για το σινεμά- για προβολή σε τάξη του λυκείου στο πλαίσιο κάποιου εναλλακτικού μαθήματος, αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάτι τέτοιο. Κατά τ'άλλα, μπορεί απλώς εγώ να είμαι πολύ γριά για κάτι τέτοια. Μα στην πραγματικότητα αυτό είναι, πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο διδάσκεται πλέον κανονικά στα γερμανικά σχολεία και τη μεταφορά αυτού στη μεγάλη οθόνη. =ρ Δεν το είχα υπ' όψιν μου το τοπικ, ας κάνουν οι μοντζ ότι θέλουν με το θέμα.
fireflies Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μα στην πραγματικότητα αυτό είναι, πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο διδάσκεται πλέον κανονικά στα γερμανικά σχολεία και τη μεταφορά αυτού στη μεγάλη οθόνη. =ρ. Χμ δεν το ήξερα φυσικά όταν την είδα, και αυτό εξηγεί πολλά. Ωστόσο επειδή το σινεμά είναι άλλο πράγμα από σκέτη μεταφορά ενός βιβλίου κλπ κλπ κλπ, εξακολουθώ να μην θεωρώ το Die Welle επιτυχημένη ταινία. Καταπληκτικό θέμα, έξυπνη ιδέα κλπ, αλλά πολύ "παιδική" απόδοση στον κιν/φο.
slipknot Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Σε κάποιο σημείο της κριτικής λέει "...Από την άλλη πλευρά όμως, το γεγονός ότι τα γεγονότα διαδραματίζονται μέσα σε ένα διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, αποδυναμώνει την αληθοφάνεια της ιστορίας." Αν διαβάσετε αυτό το άρθρο,θα δείτε ότι το πείραμα(γιατί και το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία,βασίστηκε με τη σειρά του σ' αυτό το πείραμα) διήρκεσε όντως 1 βδομάδα περίπου.
Garnele Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Χμ δεν το ήξερα φυσικά όταν την είδα, και αυτό εξηγεί πολλά.Ωστόσο επειδή το σινεμά είναι άλλο πράγμα από σκέτη μεταφορά ενός βιβλίου κλπ κλπ κλπ, εξακολουθώ να μην θεωρώ το Die Welle επιτυχημένη ταινία. Καταπληκτικό θέμα, έξυπνη ιδέα κλπ, αλλά πολύ "παιδική" απόδοση στον κιν/φο. Φαντάζομαι πως αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί -κατά βάθος- πράγματι απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, καθώς κάθε νοήμων ενήλικας θα πρέπει να έχει την επίγνωση του πόσο εύκολο είναι να χειραγωγηθεί κανείς και να περάσει πιθανότατα (ακόμη και) στο στάδιο του φανατισμού. Ε και αν κάποιος δεν την έχει, νομίζω πως η ταινία έχει ορθότατη απόδοση και χαρακτήρα και για εκείνον. Άλλωστε πρόκειται για ένα πραγματικό πείραμα σε μαθητές, πώς αλλιώς θα μπορούσε να αποδοθεί;
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Die.Welle.720p.BluRay.DTS.x264-SuBHD για την πατρα
klainmaingr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Ωραίο ταινιάκι. Δεν είχε τρομερά πράγματα να πεί αλλα μέσα στις 100δες μπούρδες που κυκλοφορούν σήμερα, κάνει την διαφορά. Προβλέψιμο σενάριο και προβλέψιμη πλοκή. Ωραίες ερμηνείες και γενικά μια ευχάριστη αλλα "σκέτη" παραγωγή. Ιδεολογικά, όπως διάβασα παραπάνω, δεν ψάχνεται ιδιαίτερα.. απλά δείχνει τη μαζοποίηση σε όλο της το μεγαλείο... και σε κάνει να την απεύχεσαι. Καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. 7,5/10 εύκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.