FarCry Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 University of Westminister - School Of Mathematics - Computer Game Graphics. e νομίζω αυτό τα λέει όλα
Toufas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 εγω εκανα graphical mathematics παντως και το μαθημα ηταν σε ολα τα ετη. και πηγα στο teesside kicker απο uk τελειωσατε και οι 2 ?
HexStatic Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 e νομίζω αυτό τα λέει όλα Το οτι υπάγεται στο School Of Mathematics δεν έχει καμία σχέση. Δεν κάναμε ούτε μια ώρα μαθηματικά ή προγραμματισμό. Απλώς το ανέφερα σε περίπτωση που θέλει να ψάξει το course για να το βρει πιο εύκολα και να μην ψάχνει άδικα στις σχολές art & design.
kickeras Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 yeap....toufa είσαι ο toufas από το kali???? Πάλι πάντως άλλο game designer, άλλο game artist, άλλο game programmer.... Ο designer σχεδιάζει το παιχίδι από άποψη πλοκής, πιστών, κλπ. κάνει έρευνα και λέει στους programmers τα βασικά σχέδια και ρωτάει αν αυτό μπορεί να γίνει. Δεν έχει ιδέα από art, programming ή τίποτα τέτοιο. Και θεολόγος να ναι ο άνθρωπος αν γουστάρει τα παιχνίδια τη δουλειά αυτή μπορεί να τη κάνει. O artist είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για textures, concept art, modelling, animation mocap, etc. Τώρα για designers που είναι και artists δε το χω ακούσει. Ίσως σε low budget εταιρίες να συμβαίνει. Ελλάδα επειδή το χα κοιτάξει όταν γύρισα μόνο επειδή δεν υπάρχουν graphics programming δουλειές αν και δεν ήθελα να ξαναπάω στα games έχει κάτι ψιλά αλλά είμαστε πίσω ακόμα. Θέλει πολύ χρήμα η υπόθεση για κάτι καλό. Πάρα πολύ.
HexStatic Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Kickeras εγώ αναφέρω το τι κάναμε στη σχολή. Τώρα στην πραγματικότητα πολλά συμβαίνουν.Αν είναι τελείως low budjet η εταιρία μπορεί να έχει ένα programmer που να τα κάνει όλα. Γιατί κακά τα ψέματα ο programmer είναι το πιο βασικό κομμάτι στο puzzle. Εμείς πάντως γράφαμε reviews για video games, και reports, ασχολούμασταν με το να επινοήσουμε από το μηδέν ένα καινούργιο video game, δημιουργία flowcharts για το plot του video game που επινοήσαμε, γραφικά, σενάρια, τα πάντα. Και μετά όπως είπα και πιο πάνω εξειδίκευση στα 3D και τα textures. texture creation, texture baking, character creation, skinning , rigging, και λοιπά. Επίσης κατά την διάρκεια που κάναμε director με ελάχιστη βοήθεια της lingo (όποιος ήθελε μπορούσε να μάθει και όλη τη γλώσσα αλλά αυτό δεν ήτανε η ουσία) φτιάξαμε ένα δικό μας 2D video game flash style σαν αυτά που κυκλοφορούν στο νέτ. Πάντος προγραμματισμό δεν κάναμε σε καμία περίπτωση , ούτε μαθηματικά. Αυτά στο Westminister Uni, σε άλλες σχολές μπορεί να έχουνε άλλη ύλη, δεν γνωρίζω.
kickeras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Kickeras εγώ αναφέρω το τι κάναμε στη σχολή. Τώρα στην πραγματικότητα πολλά συμβαίνουν.Αν είναι τελείως low budjet η εταιρία μπορεί να έχει ένα programmer που να τα κάνει όλα. Γιατί κακά τα ψέματα ο programmer είναι το πιο βασικό κομμάτι στο puzzle. Εμείς πάντως γράφαμε reviews για video games, και reports, ασχολούμασταν με το να επινοήσουμε από το μηδέν ένα καινούργιο video game, δημιουργία flowcharts για το plot του video game που επινοήσαμε, γραφικά, σενάρια, τα πάντα. Και μετά όπως είπα και πιο πάνω εξειδίκευση στα 3D και τα textures. texture creation, texture baking, character creation, skinning , rigging, και λοιπά. Επίσης κατά την διάρκεια που κάναμε director με ελάχιστη βοήθεια της lingo (όποιος ήθελε μπορούσε να μάθει και όλη τη γλώσσα αλλά αυτό δεν ήτανε η ουσία) φτιάξαμε ένα δικό μας 2D video game flash style σαν αυτά που κυκλοφορούν στο νέτ. Πάντος προγραμματισμό δεν κάναμε σε καμία περίπτωση , ούτε μαθηματικά. Αυτά στο Westminister Uni, σε άλλες σχολές μπορεί να έχουνε άλλη ύλη, δεν γνωρίζω. Ναι δεν αντιλέγω. Και γω τα αναφέρω όπως τα χω ζήσει και ξέρω ότι λειτουργεί ο κλάδος. Απότι φαίνεται σας κάνανε ένα μείγμα μαθημάτων designer - artist. Αρκετά ενδιαφέρον. Να σου πω την αλήθεια ο programmer ναι είναι το πιο βασικό κομμάτι γιατί χωρίς αυτόν δεν έχεις παιχνίδι αλλά όπως έχουν γίνει τα πράγματα χωρίς quality artists δε πας πουθενά. Μιλάμε για ποιοτικούς τίτλους τώρα. Εμείς πέραν των προγραμματιστών είχαμε ένα απίστευτο αριθμό άλλων ρόλων. Ακόμα και οι artist ήταν σε κάπου 10-15 διαφορετικές ομάδες lol....
Zderg Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Ρε παιδια, δεν μπορουμε να λεμε ο programmer ειναι ο πιο βασικος ή ο αλλος ειναι ο πιο βασικος.. Ολοι χρειαζονται.. Ενταξει, χωρις προγραμματιστες θα μου πεις δεν εχεις κωδικα.. Αλλα κ χωρις designer δεν θα εχεις το ολο concept.. Αν δεν υπαρχει ο προγραμματιστης δεν θα εχεις καθολου παιχνιδι.. Αν δεν εχεις designer ναι μεν θα εχεις παιχνιδι (με ενα concept που θα δημιουργησουν οι προγραμματιστες), αλλα δεν θα ειναι αξιολογης ποιοτητας ωστε να πιασει στην αγορα.. Αρα το αποτελεσμα στο τελος το ιδιο ειναι..
nitro912gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Ρε παιδια, δεν μπορουμε να λεμε ο programmer ειναι ο πιο βασικος ή ο αλλος ειναι ο πιο βασικος.. Ολοι χρειαζονται.. Ενταξει, χωρις προγραμματιστες θα μου πεις δεν εχεις κωδικα.. Αλλα κ χωρις designer δεν θα εχεις το ολο concept.. Αν δεν υπαρχει ο προγραμματιστης δεν θα εχεις καθολου παιχνιδι.. Αν δεν εχεις designer ναι μεν θα εχεις παιχνιδι (με ενα concept που θα δημιουργησουν οι προγραμματιστες), αλλα δεν θα ειναι αξιολογης ποιοτητας ωστε να πιασει στην αγορα.. Αρα το αποτελεσμα στο τελος το ιδιο ειναι.. ας πούμε πως απλά ο προγραμματιστής είναι αυτός που θα δέσει το μείγμα, σαν να φτιάχνεις ένα γλυκό και αυτός να είναι το μίξερ και ο φούρνος. Πάντως έχω δει περιπτώσεις σε indy παραγωγές όπου 1-2 άτομα τα κάνουν όλα και τα κάνουν καλά.
kickeras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Ενταξει, χωρις προγραμματιστες θα μου πεις δεν εχεις κωδικα.. Αυτό εννοώ με το βασικός, τίποτα παραπάνω. Σήμερα χωρίς ολοκληρωμένη ομάδα δεν έχεις τίτλο. Πάντως έχω δει περιπτώσεις σε indy παραγωγές όπου 1-2 άτομα τα κάνουν όλα και τα κάνουν καλά. waaay too much free time
nitro912gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 να ένα καλό παράδειγμα, έχω παίξει το demo και είναι τρομερό πραγματικά. http://www.bit-blot.com/aquaria/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.