Προς το περιεχόμενο

Videogame designing και άλλα...

captainf2008

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, είναι το πρώτο μου πόστ και δέν ξέρω καν αν αυτή η ερώτηση ταιριάζει σε αυτό το τόπικ.

Λοιπόν, πάω τρίτη λυκείου και στόχος μου είναι να περάσω εφαρμοσμένη πληροφορική στην Θεσσαλονίκη. Όνειρο μου όμως είναι να ασχοληθώ με το videogame designing. Μπορώ μετά την σχολή, αν περάσω, να δουλέψω σε κάποια εταιρία παραγωγής παιχνιδιών για PC και κονσόλες? Υπάρχουν μεταπτυχιακά που βασίζονται πάνω σε αυτο τον τομέα?

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στην Ελλάδα μόνο η ιδιωτική intergraphics προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών σχετικά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τώρα δε ξέρω αν μπορείς μετά την σχολή που λες να κάνεις κάτι σαν μεταπτυχιακό εκεί.

Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ψωμί στον τομέα, ούτε ψίχουλα για την ακρίβεια. Κάτι προσπάθειες πάνε να γίνουν πάντως.

Δημοσ.

Υπαρχει στην βρετανια παντως μην περιμενεις πολλα απο τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι πολυ πισω σε εξειδικευση

Δημοσ.
στόχος μου είναι να περάσω εφαρμοσμένη πληροφορική στην Θεσσαλονίκη. Όνειρο μου όμως είναι να ασχοληθώ με το videogame designing.

Με μπέρδεψες λίγο. Θες να ασχοληθείς σα προγραμματιστής ή σα γραφίστας;

Δημοσ.
Με μπέρδεψες λίγο. Θες να ασχοληθείς σα προγραμματιστής ή σα γραφίστας;

ο γραφίστας δεν έχει καμία σχέση με το video games design, απλά κάνει κάποια γραφικά, όταν λέμε ότι κάνει κάποιος video game design δεν έχει καμία σχέση με το Printed Poster Design ας πούμε :-) , η έννοια πάει περισσότερο στην προγραμματιστική σχεδίαση και όχι στην οπτική.

Δημοσ.

OK, αν και είχα την εντύπωση ότι με το συγκεκριμένο όρο δεν αναφερόμαστε μόνο στο προγραμματιστή, αλλά περιλαμβάνονται και άλλοι κλάδοι.

Δημοσ.

Το ξέρω οτι στην Ελλάδα δεν έχει τίποτα, έτσι και αλλιώς στην γερμανία μεγάλωσα και έχω και συγγενείς στην αγγλία. Απλά θα σπουδάσω στην ελλάδα (αυτο είναι σίγουρο). Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν η σχολή που διάλεξα θα με βοηθήσει να ασχοληθώ με αυτον τον τομέα.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει καμια (τονιζω το ΚΑΜΙΑ) σχολη / πανεπιστημειο / κολεγιο / ιεκ η οτιδηποτε το οποιο θα σου δωσει εφοδια και γνωσεις για να μπορεσεις να εργαστεις πανω στην αναπτυξη και σχεδιασμο βιντεοπαιχνιδιων.. Το μοναδικο πραγμα που θα παρεις, ειναι καποιες λιγες γνωσεις σε προγραμματισμο (για καποιο λογο σε pascal, ουτε καν java πχ), λιγη θεωρια, αντε και λιγο unreal engine στα τσακιρ κεφια.

Κατα τα αλλα θα εχεις καποια χρονια και χρηματα χαμενα, και το μονο χρησιμο πραγμα που θα μπορεις να κανεις με το "πτυχιο" που θα παρεις, ειναι ισως βοηθητικο για δουλειες τυπου πωλητης παιχνιδιων στο πλαισιο..

Λιγο σκληρα αυτα που ειπα, αλλα ειναι η Ελληνικη πραγματικοτητα.

Απο εκει και περα.. αν πραγματικα πιστευεις οτι θες να ασχοληθεις επαγγελματικα με τον τομεα, να ξερεις πως περναει πολυ μεγαλη κριση (οχι οικονομικη), διοτι υπαρχει τεραστιος ανταγωνισμος, και ολοι παλευουν για μια θεση στον ηλιο. Περα αυτων, η συντριπτικη πλειοψηφια στο χωρο, εργαζεται παρα πολλες ωρες καθημερινα, μπροστα απο μια οθονη προκειμενου να φερουν εις περας τα απανθρωπα deadlines που δινει η εκαστοτε εταιρια..

Αυτο φυσικα αλλαζει αν ιδρυσεις εσυ μια δικη σου εταιρια, η αν καταφερεις να βρεις λογικη ομαδα (οπως της nintendo), η καποια μικροτερη οπου δεν θα υπαρχει το αγχος για να τελειωσετε κατι πολυ γρηγορα.

Εφοσων μετα απο ολα αυτα, θες πραγματικα να ασχοληθεις με το χωρο, αγορασε ενα πολυ καλο βιβλιο για assembly, ωστε να μαθεις τα βασικα γυρω απο προγραμματισμο χαμηλου επιπεδου και σιγα σιγα συνεχιζεις μονος σου.

Οπως ειπα και προηγουμενος, αν δεν εχεις χρονο και χρηματα για ξοδευμα, την Ελλαδα ξεχασε την.

Εκτος αν θες να μαθεις να φτιαχνεις παιχνιδια επιπεδου tetris και φιδακι, στην καλυτερη περιπτωση παντα αυτα.

Για εξωτερικο, κοιτα σε Φιλανδια, Βρετανια, Αυστραλια / Νεα Ζηλανδια για σοβαρα πανεπιστημια και εξιδικευση πανω στο τομεα.

Σε καθε περιπτωση παντος, σκεψου καλα το κατα ποσο θα ηθελες να ασχοληθεις με ολα αυτα. Δεν θελω να σου σκοτωσω το ονειρο, μιας και εγω το σκεφτομουν πολυ σοβαρα για αρκετα χρονια, αλλα η λυπηρη αληθεια ειναι αυτη.

Δημοσ.

ευχαριστώ για την γρήγορη βοήθεια. Δηλαδή υπάρχει κάποια σχολή που πρέπει να τελειώσεις? Δηλαδή αυτοί που δουλεύουν σε τέτοιες εταιρίες, όπως ο david jaffe, και άλλοι τι ακριβώς έχουν σπουδάσει?

Δημοσ.

Ανθρωποι σαν τον David Jaffe κατα κυριο λογο τελειωσαν προγραμματιστες, και μεσα απο τις ιδεες τους (και τα κονε φυσικα) ανεβηκαν ψηλοτερα.

Για αρχη πρεπει να δεις ακριβως τι θα σου αρεσε να ασχοληθεις και να σπουδασεις. Προγραμματιστης; Σεναριογραφος; Σκηνοθετης; Υπαρχουν παρα μα παρα πολλα πραγματα στα οποια μπορεις να συμβαλλεις για την δημιουργια ενος συγχρονου παιχνιδιου.

Οι μερες που ενα δημοφιλες και γνωστο παιχνιδι φτιαχνοταν απο 5 ατομα, μεσα σε 1 μηνα εχουν περασει προ πολλου.. Φυσικα και υπαρχουν και μικρες επιτυχημενες παραγωγες, αλλα ειναι ελαχιστες μικρες εξαιρεσεις και μονο.

Αναλογος λοιπον, του τι θες να κανεις, μπορεις να παρεις την καταληλη πορεια. Μια πολυ καλη αρχη οπως σου ειπα προηγουμενος, εκτος του να παρεις ενα καλο βιβλιο για assembly, και να αρχισεις να μελετας την "μητρικη" γλωσσα του προγραμματισμου, ειναι να δεις καποια πραγματα γυρω απο την ιστορια και την πορεια της τεχνης, να διαβασεις οσο δυνατον περισοτερη λογοτεχνια και ιστορια μπορεις, καθως να ριξεις και μια ματια σε καποιους αλλους κλαδους, οπως η σκηνοθεσια, θα σε βοηθησει πολυ.

Αν θες να κανεις τωρα καποια βηματα.. Αρχισε με προγραμματισμο, και δοκιμασε να χωθεις σε καποια ομαδα που φτιαχνει hacks / mods για υπαρχων παιχνιδια. Για το πως λειτουργει μια τετοια ομαδα, δες στα http://www.zophar.net & http://www.romhacking.net

Παρα πολλοι που αρχισαν σχετικα προσφατα στο χωρο, ειναι απλοι ανθρωποι οπου ασχοληθηκαν ερασιτεχνικα και χομπυστικα με τον τομεα.

Δημοσ.

Απλά για clarification, ο game designer δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον game programmer. Αν θες να γίνεις game designer μπορείς να πας να σπουδάσεις και θρησκευτικά και άντε να πάρεις και κανά ECDL.

Δε θεωρώ τις ώρες απάνθρωπες. Όχι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δουλειά programming. Ίσα ίσα έχει και το χαβαλέ της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...