user-64 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σε ολους μολις πριν απο λιγο εγκατεστησα τα Ubuntu 8.10 στον υπολογιστη μου σε διαφορετικο partition ολα ωραια εγκαταστηθηκε το compiz τα update του ubuntu το συστημα φαινεται σταθερο ομως εχω ενα προβλημα ενω μπορω να κανω mount το δευτερο partition δεν μπορω να κανω mount τον εξωτερικο μου δισκο για να παρω καποια αρχεια μηπως θα μπορουσε κανενας να με βοηθησει να "δω" τον δισκο αυτον ?? ευχαριστω πολυ user-64 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δεν τον βλέπει καθόλου? Μπες αρχικά σε windows κάντον mount από εκεί και μετά κάντον unmount με δεξί κλικ στο εικονίδιο του και μετά δες αν το δεις από linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user-64 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δεν τον βλέπει καθόλου? Μπες αρχικά σε windows κάντον mount από εκεί και μετά κάντον unmount με δεξί κλικ στο εικονίδιο του και μετά δες αν το δεις από linux. οχι τον δισκο τον βλεπει αλλα οταν παω να κανω mount μου βγαζει σφαλμα με force δεν εχω καταλαβει τι παιζει :S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Ο άλλος δίσκος μάλλον είναι NTFS και έχει γίνει uncleanly unmounted. Βάλε στην εντολή σου -o force και θα σου τον κάνει mount. Καλό θα ήταν και ένα check disk πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user-64 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Ο άλλος δίσκος μάλλον είναι NTFS και έχει γίνει uncleanly unmounted. Βάλε στην εντολή σου -o force και θα σου τον κάνει mount. Καλό θα ήταν και ένα check disk πάντως. μπορεις να με κατατοπισεις λιγο περισσοτερο σχετικα με το τι πρεπει να γραψω στο κελυφος για να μου κανει Mount τον δισκο? ευχαριστω -----Προστέθηκε 3/12/2008 στις 02 : 19 : 41----- περιεργα πραματα το προβλημα κατα εναν περιεργο τροπο λυθηκε μπηκα στα windows xp τον αφησα ανοικτο εκανα επανεκκινηση μπηκα Ubuntu και το εκανε auto-mount και τωρα μου ανοιγει κανονικα ευχαριστω οσους απαντησαν και προσπαθησαν να με βοηθησουν XD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Ναι γιατί με το που μπήκες στα Windows έβγαλε από το filesystem το unclean flag και το mount του Linux δούλεψε κανονικά. Η πλήρης εντολή είναι: >mount -o force -t ntfs /dev/sda1 /mnt/ntfs αν υποθέσουμε οτι το partition είναι το sda1 και οτι θέλεις να το κάνεις mount στο directory /mnt/ntfs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.