Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση κολεγίων

nitro912gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συχώρα με αλλά εγώ στους ανθρώπους που ψάχνουν για δουλειά σήμερα, δεν βλέπω κανέναν να έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στο να βρεί μια θέση στο δημόσιο.

Εμένα πχ που είμαι απόφοιτος ΑΕΙ και που με την καμία δεν παραδέχομαι ότι τα κολέγια είναι ισάξια (το επίπεδο δυσκολίας της ύλης που διδάσκουν είναι μακράν χαμηλώτερο αυτού των ΑΕΙ, πως άλλωστε θα τα έβγαζαν πέρα μαθητές του 8), ούτε που μου πέρασε από το μυαλό το θέμα του δημοσίου που ανέφερες. Είναι σα να μου λές ότι μας πειράζει που θα έχετε και εσείς μερίδιο στο άπιαστο όνειρο, τι είχαμε τι χάσαμε.

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε gtsa με το χέρι στη καρδιά πές μου, αν πούνε ότι δε θα μετράνε τα πτυχιά των κολλεγίων για το δημόσιο, εσύ τι λές θα σταματήσει όλος αυτός ο ντόρος ή όχι?

Αφού απαντήσεις κάτσε και ξανασκέψου αυτό που είπες για την θέση στο δημόσιο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εδώ δήλωσαν 175. 789 άνθρωποι συμμετοχή στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ, προσήλθαν οι 103.598, και συζητάμε σοβαρά αν ο Έλληνας έχει εγκαταλείψει το όνειρο του δημοσίου;

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα λύνεται με απλή λογική: ακόμη και χωρίς αναγνώριση, τον ιδιώτη δεν τον εμποδίζει κανένας να προσλάβει όποιον θέλει. Ακόμη περισσότερο, ο ιδιώτης έχοντας απέναντί του δύο κατηγορίες υποψηφίων, αυτών που λόγω αναγνώρισης πτυχίου θα του στοιχίσουν περισσότερο και αυτών που χωρίς αναγνώριση θα έρθουν φτηνότερα (το κάνει και το δημόσιο αυτό, δείτε την απόφαση του δικαστηρίου) υπάρχει περίπτωση να προτιμήσει τον "φτηνότερο", οπότε η μη αναγνώριση λειτουργεί αρνητικά για τους αποφοίτους του δημοσίου.

Τελικά, η μη αναγνώριση πρακτικά λειτουργεί ως ανάχωμα για τη συμμετοχή στον ΑΣΕΠ και τίποτε περισσότερο. Εκτός, ίσως, από το να προσφέρει σε ορισμένους την ευκαιρία να αισθάνονται ανώτεροι γιατί αυτοί πέρασαν στις πανελλαδικές και οι άλλοι όχι.

Και για να προλάβω τυχόν ψυχολογικές αναλύσεις της εμποροπανύγηρης, να δηλώσω για όποιον θέλει να με πιστέψει ότι είμαι απόφοιτος ΑΠΘ και ελεύθερος επαγγελματίας.

Δημοσ.
Ρε gtsa με το χέρι στη καρδιά πές μου, αν πούνε ότι δε θα μετράνε τα πτυχιά των κολλεγίων για το δημόσιο, εσύ τι λές θα σταματήσει όλος αυτός ο ντόρος ή όχι?

Αφού απαντήσεις κάτσε και ξανασκέψου αυτό που είπες για την θέση στο δημόσιο.

Αλήθεια σου λέω με το χέρι στην καρδιά πως πιστεύω πως δε θα σταματούσε ο ντόρος. Αυτό που πιστεύω ενοχλεί είναι το ότι άνθρωποι με χαμηλώτερες πνευματικές ικανότητες (μαθητές του 8 που λέγαν και άλλοι) θα αναγνωρίζονται σαν ισάξιοι με αποφοίτους ΑΕΙ που όπως και να το κάνουμε έχουν αποδείξει ότι δεν ήταν μαθητές του 8.

Ο ντόρος πιστεύω περισσότερο γίνεται για τον ιδιωτικό τομέα και τις θέσεις εκεί παρά για το δημόσιο. Εγώ πχ έχω 3 πτυχία και το δημόσιο ούτε που περνά από το μυαλό μου, θεωρώ την προσπάθια και μόνο, χαμένο χρόνο και χαμένη υπόθεση. Κάτι σαν να ελπίζω να μου πέσει το lotto ένα πράγμα...

Δημοσ.

Αντε παλι με τους μαθητες του 8 και τις πνευματικες τους ικανοτητες. Φιλε δεν λεγοντε πνευματικες αλλα αποστηθιτικες ικανοτητες η και παπαγαλιστικες ικανοτητες

Δημοσ.
Αλήθεια σου λέω με το χέρι στην καρδιά πως πιστεύω πως δε θα σταματούσε ο ντόρος. Αυτό που πιστεύω ενοχλεί είναι το ότι άνθρωποι με χαμηλώτερες πνευματικές ικανότητες (μαθητές του 8 που λέγαν και άλλοι) θα αναγνωρίζονται σαν ισάξιοι με αποφοίτους ΑΕΙ που όπως και να το κάνουμε έχουν αποδείξει ότι δεν ήταν μαθητές του 8.

Ο ντόρος πιστεύω περισσότερο γίνεται για τον ιδιωτικό τομέα και τις θέσεις εκεί παρά για το δημόσιο. Εγώ πχ έχω 3 πτυχία και το δημόσιο ούτε που περνά από το μυαλό μου, θεωρώ την προσπάθια και μόνο, χαμένο χρόνο και χαμένη υπόθεση. Κάτι σαν να ελπίζω να μου πέσει το lotto ένα πράγμα...

Δλδ όποιος ήταν του 8 στο λύκειο είναι και τελείωσε με επιτυχία (και με καλούς βαθμούς) ένα πανεπιστήμιο/κολλέγιο του εξωτερικού παραμένει μια ζωή "πολίτης του 8" επειδή δε μπήκε στα ΑΕΙ?????

Δημοσ.

@Balsamomenos

Θα ήθελες φίλε μου να ήταν έτσι, πολύ θα το ήθελες. Αν εσύ (όχι εσύ προσωπικά) ήσουν ντουβάρι στα μαθηματικά και τα άλλα θετικά μαθήματα, δεν ήταν επειδή δεν αποστήθιζες καλά, ήταν επειδή δε νογούσες που λένε και σε κάποια χωριά. Ούτε εγώ έιχα αποστηθιτικές ικανότητες και γι'αυτό έφτυνα αίμα να μάθω ιστορίες, γεωγραφίες κλπ, στα άλλα όμως ήμουν αστέρι.

Άστα αυτά λοιπόν γιατί εδώ κολλάει η παροιμία που λέει "της κοντής ψω... της φταίν οι τρίχες".

@Skia11

Κοίτα, από προσωπική εμπειρία, έχω έναν γνωστό που είναι πολύ κοντά στο να θεωρείται διανοητικά καθυστερημένος. Δεν το λέω κοροϊδευτικά, όντως είναι το άτομο, είναι αδελφός φίλου που τον γνωρίζω χρόνια.

Ε λοιπόν αυτός τελείωσε το deree (που θεωρείται και από τα καλά για να καταλάβεις), και επειδή δεν πιστεύω σε θάυματα του τύπου "ξύπνησε από κόμα 20 ετών και έβγαλε το deree", θα μου επιτρέψεις να έχω σοβαρότατες αμφιβολίες για τα κριτήρια που βαθμολογούνται με άριστα οι "φοιτητές" στα κολέγια αυτά.

Και ναι, θεωρώ αδύνατο ένας μαθητής του 8 στο λύκειο και προφανώς και πρίν σε όλο το Γυμνάσιο, να αρχίσει ξάφνου να αριστεύει. ΔΕΝ γίνεται αυτό γιατί πιθανότατα είναι τουβλί, αλλά και να μην είναι, με τα μαθησιακά κενά που θα έχει θα είναι πρακτικά αδύνατο να πάρει μπρός.

Δημοσ.

@Skia11

Κοίτα, από προσωπική εμπειρία, έχω έναν γνωστό που είναι πολύ κοντά στο να θεωρείται διανοητικά καθυστερημένος. Δεν το λέω κοροϊδευτικά, όντως είναι το άτομο, είναι αδελφός φίλου που τον γνωρίζω χρόνια.

Ε λοιπόν αυτός τελείωσε το deree (που θεωρείται και από τα καλά για να καταλάβεις), και επειδή δεν πιστεύω σε θάυματα του τύπου "ξύπνησε από κόμα 20 ετών και έβγαλε το deree", θα μου επιτρέψεις να έχω σοβαρότατες αμφιβολίες για τα κριτήρια που βαθμολογούνται με άριστα οι "φοιτητές" στα κολέγια αυτά.

Θα μου επιτρέψεις και εμένα τότε να σου πώ έχοντας πατέρα καθηγητή στο Πολυτεχνείο 20+ χρόνια πως η διανοητική καθυστέρηση δεν είναι προνόμιο των αποφοίτων των ιδιωτικών πανεπιστημίων/κολλεγίων.

Δημοσ.
Θα μου επιτρέψεις και εμένα τότε να σου πώ έχοντας πατέρα καθηγητή στο Πολυτεχνείο 20+ χρόνια πως η διανοητική καθυστέρηση δεν είναι προνόμιο των αποφοίτων των ιδιωτικών πανεπιστημίων/κολλεγίων.
Δηλαδή θέλεις να μου πείς ότι ένας διανοητικά καθυστερημένος θα καταφέρει να περάσει στις πανελλαδικές σε ΑΕΙ ενώ εσύ πχ μπορεί να απέτυχες. Ελεος, εντάξει ότι πείς.
Δημοσ.
Δηλαδή θέλεις να μου πείς ότι ένας διανοητικά καθυστερημένος θα καταφέρει να περάσει στις πανελλαδικές ενώ εσύ πχ μπορεί να απέτυχες. Ελεος, εντάξει ότι πείς.

Well the sad truth είναι ότι ΝΑΙ ένας διανοητικά καθυστερημένος θα καταφέρει να περάσει στις πανελλήνιες...δε το λένε παπαγαλία για πλάκα.

Edit: Μακάρι να μπορούσα να σου δείξω γραπτά που έχω δεί απο το Πολυτεχνείο μέσω του πατέρα μου και να σου αριθμήσω τις τραγελαφικές ιστορίες που έχω ακούσει στα 20τοσα χρόνια.

Δημοσ.
@Balsamomenos

Θα ήθελες φίλε μου να ήταν έτσι, πολύ θα το ήθελες. Αν εσύ (όχι εσύ προσωπικά) ήσουν ντουβάρι στα μαθηματικά και τα άλλα θετικά μαθήματα, δεν ήταν επειδή δεν αποστήθιζες καλά, ήταν επειδή δε νογούσες που λένε και σε κάποια χωριά. Ούτε εγώ έιχα αποστηθιτικές ικανότητες και γι'αυτό έφτυνα αίμα να μάθω ιστορίες, γεωγραφίες κλπ, στα άλλα όμως ήμουν αστέρι.

Άστα αυτά λοιπόν γιατί εδώ κολλάει η παροιμία που λέει "της κοντής ψω... της φταίν οι τρίχες".

Θα μιλησω για μενα. Εξηγησε μου εγω που με ενδιεφερει η Σκηνοθεσια γιατι επρεπε να αξιολογηθω σε μαθηματικα, φυσικη, ΑΕΠΠ και ΑΟΔΕ (μαθηματα στην τεχνολογικη κατευθυνση) η και αρχαια, ιστορια, λογοτεχνια (το μονο κοντα στο θεμα) και λατινικα ( μαθηματα στην θεωριτικη κατευθυνση) για να κριθω καταληλος γαι την Σχολη Κινηματογραφου στην Θεσσαλονικη. Εναν λογο δωσε μου. Γι'αυτο τους εγραψα στα αρχιδια μου αυτους και το γαμωκρατος τους, μαζευω λεφτα δουλευοντας 2 χρονια, και του παραχρονου παω Αγγλια αφου εκει δεν θα με εξετασουν στην φυσικη για να δουν αν αξιζω να μπω στο πανεπιστημιο τους.

Δημοσ.
Θα μιλησω για μενα. Εξηγησε μου εγω που με ενδιεφερει η Σκηνοθεσια γιατι επρεπε να αξιολογηθω σε μαθηματικα, φυσικη, ΑΕΠΠ και ΑΟΔΕ (μαθηματα στην τεχνολογικη κατευθυνση) η και αρχαια, ιστορια, λογοτεχνια (το μονο κοντα στο θεμα) και λατινικα ( μαθηματα στην θεωριτικη κατευθυνση) για να κριθω καταληλος γαι την Σχολη Κινηματογραφου στην Θεσσαλονικη. Εναν λογο δωσε μου. Γι'αυτο τους εγραψα στα αρχιδια μου αυτους και το γαμωκρατος τους, μαζευω λεφτα δουλευοντας 2 χρονια, και του παραχρονου παω Αγγλια αφου εκει δεν θα με εξετασουν στην φυσικη για να δουν αν αξιζω να μπω στο πανεπιστημιο τους.

Όντως δε σου χρειάζονται σ' αυτό που θες να κάνεις, αλλά άλλο αυτό και άλλο η δήθεν παπαγαλία για την οποία έκανες λόγο.

Λυπάμαι, πάντως, που αντί να βλέπω ανθρώπους να προσπαθούν, βλέπω ανθρώπους να απαξιώνουν αυτό που δεν καταφέρνουν και παράλληλα να διακηρύσσουν το "δικαίωμα" στην αμάθεια ή την ημιμάθεια, αντί να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο (π.χ. να είναι σκηνοθέτες που όμως να έχουν κάποιες γνώσεις σε όλους τους τομείς).

Δημοσ.

Όχι ρε βαλσαμωμένε, άμα δε περάσεις στις πανελλήνιες στα 18 σου τα υπόλοιπα 72 σου χρόνια (+φπα σου εύχομαι) θα είσαι ΑΜΕΑ.

Δημοσ.
Edit: Μακάρι να μπορούσα να σου δείξω γραπτά που έχω δεί απο το Πολυτεχνείο μέσω του πατέρα μου και να σου αριθμήσω τις τραγελαφικές ιστορίες που έχω ακούσει στα 20τοσα χρόνια.

Χαχ, σχετικά με αυτό, στον (μη επιστημονικό) τομέα της σχολής μου έχουν ειπωθεί φοβερές καταπληκτικότητες, όπως για παράδειγμα η αναφορά σε χρυσόμαλλο γένος (τους ρώσους, γνωστούς και ως "ξανθό γένος") καθώς επίσης και τα αγαπημένα μου:

-Γιατί παρατηρούμε μείωση στον αριθμό των Εβραίων από τη δεκαετία του '30 σε αυτή του '50;

-(2-3 φυντάνια μαζί) Μετανάστευση.

(Σε συζήτηση για την πολιτική της νεότερης Ελλάδας)

-Μα κύριε, το κόκκινο αριστερό κόμμα δεν είναι παράνομο;

-Που παιδί μου, στην Τσεχία;

-Όχι, εδώ. Δεν απαγορεύεται να κυβερνήσει αριστερό κόμμα;

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γράψω βιβλίο γι αυτά.

Και ναι, αυτά τα άτομα έβγαλαν αρκετά πάνω από 8 για να περάσουν στη συγκεκριμένη σχολή.

Και το χειρότερο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα διδάσκουν και στα παιδιά σας.

Δημοσ.
Well the sad truth είναι ότι ΝΑΙ ένας διανοητικά καθυστερημένος θα καταφέρει να περάσει στις πανελλήνιες...δε το λένε παπαγαλία για πλάκα.

Προφανώς αναφέρεσαι σε βλάκες και όχι διανοητικά καθυστερημένους, είναι διαφορετικά πράγματα. Εγώ σου μιλάω για έναν άνθρωπο που είναι 30 χρονών αλλά στην ουσία έχει το μυαλό ανήλικου. Έναν άνθρωπο που χαζογελάει, που γίνεται εκνευριστικός και που γενικά δεν έχει την αντίληψη ενός ανθρώπου 30 χρονών. Ενας τέτοιος άνθρωπος ΔΕΝ μπορεί να περάσει πανελλαδικές σε ΑΕΙ με τίποτα.

-----Προστέθηκε 5/12/2008 στις 03 : 12 : 24-----

Χαχ, σχετικά με αυτό, στον (μη επιστημονικό) τομέα της σχολής μου έχουν ειπωθεί φοβερές καταπληκτικότητες, όπως για παράδειγμα η αναφορά σε χρυσόμαλλο γένος (τους ρώσους, γνωστούς και ως "ξανθό γένος") καθώς επίσης και τα αγαπημένα μου:

-Γιατί παρατηρούμε μείωση στον αριθμό των Εβραίων από τη δεκαετία του '30 σε αυτή του '50;

-(2-3 φυντάνια μαζί) Μετανάστευση.

(Σε συζήτηση για την πολιτική της νεότερης Ελλάδας)

-Μα κύριε, το κόκκινο αριστερό κόμμα δεν είναι παράνομο;

-Που παιδί μου, στην Τσεχία;

-Όχι, εδώ. Δεν απαγορεύεται να κυβερνήσει αριστερό κόμμα;

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γράψω βιβλίο γι αυτά.

Και ναι, αυτά τα άτομα έβγαλαν αρκετά πάνω από 8 για να περάσουν στη συγκεκριμένη σχολή.

Και το χειρότερο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα διδάσκουν και στα παιδιά σας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να διδάσκονται μαθήματα που νομίζει κάποιος ότι δεν του είναι απαραίτητα σε αυτό που σπουδάζει ή που θά σπουδάσει. Σφαιρικές γνώσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...