elis88 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ προσωπικά δεν θα ξανα ποστάρω σε αυτο το θέμα. Πιστεύω την άποψη μου την είπα, και κατάλαβα και τις απόψεις των υπολοίπων. Άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε γιατί απλά έχουμε διαφορετικές απόψεις.. Και κατι τελευταίο Lary φυσικά και γίνονται για το χρήμα... κανείς δεν το κάνει για να πάει στο παράδεισο, αλλά πιστεύω απ' όλο αυτό βγαίνει κάτι κι ας εναντιώνονται τόσα άτομα. Γιατι απουπου κι αν πάρεις τη γνώση καλα είναι για να κάνεις την αρχή είτε αυτό είναι ΑΕΙ είτε κολέγιο αρκεί να υπάρχει η ποιότητα. Πιστεύω την ποιότητα αυτην δεν την έχουν τα ΙΕΚ, αλλά τα κολέγια την έχουνε. Δεν πιστεύω οτι το ΑΕΙ δίνει κάτι παραπάνω. Καλή σας νύχτα ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθώ υπάρχουν ΙΕΚ που σε συγκεκριμένες ειδικότητες είναι πάρα πολυ καλά. Όπως μαγειρική για παράδειγμα.
lary7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Βλέπεις που και εσύ σκεφτεσαι με την ιδια λογική. Και γιατι αφου οι αποφοιτοι κολεγίων αποκτούν δικαιώματα, γιατι να μην προσθέσουν και ενα εξάμηνο και στα ιεκ, να τα αναγκάσουν να αντιγράψουν το πρόγραμμα σπουδών των κολεγίων και να έχουν και αυτοί τα ιδια δικαιωματα, κανοντας και μάθημα στα ελληνικα. Οπως σκεφτονται οι φοιτητες των ΑΕΙ υποτημητικά για τα κολέγια, έτσι σκεφτεσαι και εσύ για τα ιεκ και ουτο καθεξής. Λογικό, αφου όλοι μας κοιτάμε πρώτα τον συμφερον μας και μετα ολα τα αλλα.
DrLo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι μηχανικοί πρέπει να παίρνουν βασικό 1740, 250 παραπάνω από τους υπόλοιπους πτυχιούχους. Παρακαλώ ???? Μιλάμε για Ευρώ ή για τουρκικές λίρες ?
antreaslam Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 κατεβάζω πρόταση, που ελπίζω να εισακουστεί από τους...αρμόδιους του φόρουμ!!! Επειδή ο όμνι777 έχει μια απίστευτη ικανότητα να αποπροσανατολίζει (για να είμαι ειλικρινής, να ...μαμάει) μια συζήτηση, άλλά και επειδή δεν επιθυμώ να χαθούν τα μαργαριτάριά του, προτείνω ένα sticky, με τίτλο "Το blog του όμνι"... Οπότε, όποτε θέλει να εκφέρει άποψη για το πως αλλιώς λέγεται ένας ιστορικός, για το πως αναπαραγέται η γυναίκα, για το πως ασχολείται μόνο με τη μπάλα, αλλά τη λέει στους άλλους για το πόλο, για το πως πρέπει να χρηματοδοτούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τι είναι σοσιαλισμός, και λοιπά, απλά να ενημερώνει το blog Του, και οι χιλιάδες θαυμάστες του θα τρέχουμε αμέσως να το διαβάσουμε........ this is a promise!!!
nitro912gr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγνώμη που παρεκτράπηκα πριν, αν και δε μετανιώνω για ότι είπα στο άτομο που το είπα (από ότι βλέπω τόσες σελίδες μετά δεν έχει προσθέσει και τίποτα στην κουβέντα) παρόλα αυτά έπρεπε να κρατήσω την ψυχραιμία μου μιας και δεν είναι παρά μια διαδικτυακή κουβέντα πίσω από ανώνυμα πληκτρολόγια και τίποτα άλλο. Επιστρέφοντας στο θέμα μας και έχοντας το παρακολουθήσει σιωπηλά από την στιγμή του αποκλεισμού μου, βλέπω ότι κανένας δεν αντέκρουσε κάτι από το σεντόνι που έγραψα στην σελίδα 2 (αν δεν κάνω λάθος). Βλέπω ότι τελικά για άλλη μια φορά βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Δεν είπε κανείς να κάνουμε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ιδιωτικά. Ο φτωχός που δεν έχει λεφτά να πάει στο ιδιωτικό μπορεί να πάει στο δημόσιο ή να κάνε ότι κάνω και εγώ και αρκετά άλλα παιδιά, να δουλέψει για να βγάλει τα έξοδα ή τουλάχιστον μέρος αυτών. Κάποιος είπε ότι το βλέπουμε σαν επένδυση το να πηγαίνουμε σε ένα κολέγιο. Έτσι είναι, πληρώνεις και σε τσούζει, έχω χάσει μαθήματα, έχω κάνει κοπάνες, αλλά λίγες, γιατί; Γιατί πληρώνω και με τσούζει. Όταν ήμουν στο ΤΕΙ που είχα περάσει πήγαινα μόνο στα εργαστήρια (βλακεία μου αλλά δεν είχα κίνητρο, ούτε καν που με ενδιέφερε η ειδικότητα που πέρασα). Τώρα το μόνο που με νοιάζει είναι να περάσω σε όλα τα μαθήματα, να μάθω ότι έχουν να μου προσφέρουν οι καθηγητές μου (οι οποίοι μπορεί στην πλειοψηφία τους να μην είναι εκπαιδευτικοί με κάποιες παιδαγωγικές σπουδές, αλλά είναι άριστοι και γνωστοί επαγγελματίες και μας βάζουν πιο εύκολα στο κλίμα της αγοράς) και να βγω στην αγορά με τις γνώσεις που πήρα. Όταν βγω στην αγορά θα δείξω τι έμαθα τα χρόνια που ήμουν στο κολέγιο. Άλλη μια παρατήρηση, άλλο πράγμα το ΙΕΚ άλλο το κολέγιο, και το κολέγιο δίνει πτυχίο του ΟΑΕΔ στο 3ο έτος (με τις ανάλογες εξετάσεις) αλλά το ΙΕΚ δε δίνει ούτε BA ούτε Master. Ρε συ elis88 μηπως τα ισοπεδώνεις τα πράγματα? Ο μονος λόγος που υπάρχουν τα κολεγια είναι για να βγάζουν κέρδος οι ιδιοκτήτες και τα αγγλικα μητρικα πανεπιστήμια ,κανένας άλλος. Και ο μόνος λόγος που φοιτας εσύ και χίλιάδες άλλα παιδιά είναι γιατι απλά έχετε να πληρώσετε. Και επειδή εδώ δεν είναι αγγλία αλλά ελλάδα, οποιος πληρώνει πέρνει και πτυχίο. Και αυτό το λέω γιατι το είδα με τα μάτια μου, συγκατοικούσα και εκανα παρέα με παιδια που σπούδαζαν σε κολεγιο (και μάλλιστα ισως το καλύτερο στην Β. Ελλάδα)και αυτοί το ίδιο μου έλεγαν. Αλλοστε απο την δική τους φουρνιά όλλοι τελείωσαν στα 4 χρόνια ακριβώς, δεν ειναι εντελώς τυχαίο. Ποιος τα ισοπεδώνει όλα τώρα; Εγώ εγώ έχω μάθει πολλά πράγματα από τότε που ξεκίνησα μέχρι τώρα που είμαι αισίως στο 3ο έτος. Μπορώ να σου δείξω γραφιστικές δουλειές μου πριν από 3 χρόνια και δουλειές μου τώρα, θα το δεις και μόνος σου. Τα λεφτά δεν τα έχουμε, και αυτά που δίνουμε δε τα κλέψαμε, τα δουλέψαμε και τα κοπιάσαμε. Στην βόρεια Ελλάδα δεν ξέρω κανένα αξιόλογο ιδιωτικό, κάτι προσπαθεί να κάνει ο ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης, αλλά σαν τα κεντρικά στην Αθήνα δεν είναι. Λέτε όλοι για το πόσα χρόνια τελείωσαν, αυτό έχει σημασία; ή τι έμαθαν σε αυτά τα 4 χρόνια; Λέτε για το ότι θα πέσουν τα πτυχία των δημοσίων αν αναγνωριστούν των ιδιωτικών, αυτό έχει σημασία; ή τι γνώσεις έχεις με αυτό το πτυχίο; Στην αγορά εργασίας θα φανεί ποιος ξέρει και ποιος όχι. Και πριν κλείσω ένα ακόμα σεντόνι, στους καθηγητές στα ιδιωτικά υπάρχει αξιολόγηση, δεν κάνουν ότι γουστάρουν, στα δημόσια; (Έχω τρανταχτό παράδειγμα καθηγητή πληροφορικής στο ΕΜΠ στο τμήμα αρχιτεκτονικής που κόβει και περνάει φοιτητές σαν να παίζει κάποιου είδους λοταρία, μάλλον θα τραβάει χαρτάκια με τα ονόματα τους, άσχετα με το τι γράψανε ή όχι.) Να γιατί φωνάζουν και αυτοί, έχουν βολευτεί και ξέρουν ότι με τις αλλαγές που πάνε να γίνουν θα ξεβολευτούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. (Πριν αρχίσει ο κάθε ένα το μακρύ και το κοντό του, ναι υπάρχουν και καλοί καθηγητές, ναι μπορεί σε αρκετά ιδρύματα να είναι 6 καλοί 4 κακοί, αλλά σας ικανοποιεί αυτό το ποσοστό; ) edit: Δεν λέω ότι όλα τα κολέγια αξίζουν, όταν διάλεξα το δικό μου έψαξα και είδα πολλά πράγματα, αρκετά είναι μόνο όμορφα διαφημιστικά φυλλάδια και τίποτα άλλο, το ίδιο δεν πάει και για τα κρατικά όμως;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ναι, τα νομικά κατεβατά με ενοχλούν. Με ενδιαφέρει η άποψή σου. Πιστεύεις ότι το πτυχίο οικονομικών πχ που θα πάρει ένα παιδί σε ένα κολλέγιο στην Αθήνα που συνεργάζεται με κάποιο αγγλικό, συνήθως 2ης διαλογής, ΑΕΙ είναι το ίδιο πχ με αυτό του ΟΠΑ ενός άλλου "on site" πτυχίου ή αυτό του ίδιου του αγγλικού ΑΕΙ. Άσε τι λέει ο νόμος εσύ πες μου τι πιστεύεις. Την άποψή μου την έχω διατυπώσει ήδη από το πρώτο μήνυμα, συμπληρωμένη στα επόμενα δύο: η αναγνώριση είναι μονόδρομος. Και για να μη μου πει κανείς πως τα βγάζω από το κεφάλι μου, κάθησα και έδωσα link στα "κατεβατά" που εξηγούν πού στηρίζω την άποψή μου. Οι οδηγίες και οι διατάξεις στις οποίες στηρίζεται η καταδικαστική απόφαση ισχύουν εδώ και δεκαετίες. Επομένως, δεν μπορεί η Ελληνική Δημοκρατία και η εκάστοτε πολιτική της ηγεσία να δηλώσει αιφνιδιασμένη από τις εξελίξεις. Προσωπικά, αν κάτι μου προκαλεί (σε κάποιο βαθμό) εντύπωση είναι ότι οι συνεταίροι μας στην Ε.Ε. μας άφηναν τόσα χρόνια να κάνουμε του κεφαλιού μας. Προφανώς, το ζήτημα της μη αναγνώρισης έφτασε σε μια "κρίσιμη μάζα" και υπήρξε συντονισμένη αντίδραση. Η πρόβλεψη για την ισοτιμία των εξ αποστάσεως αποκτώμενων διπλωμάτων ξενίζει τον Έλληνα, αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι στην Ελλάδα φοιτούν χιλιάδες άνθρωποι που στο πανεπιστήμιο πατάνε κατά την εγγραφή και μετά, με αγορασμένες-δανεισμένες σημειώσεις, όποτε θυμούνται για τις εξετάσεις. Με αποτέλεσμα σχολές των τεσσάρων ετών να έχουν φοιτητές "επί πτυχίω" στο 6ο, 7ο και έχει ο Θεός έτος. Για να προλάβω εδώ μελοδραματικές αντιρρήσεις του στυλ των "φτωχων παιδιών" που εργάζονται και σπουδάζουν, να πω ότι ουδώλως αμφιβάλλω ότι υπάρχουν φτωχοί και καθ' όλα αξιέπαινοι συνάνθρωποί μου που το κάνουν αυτό. Αμφιβάλλω, όμως για το κατά πόσο οι χιλιάδες επί πτυχίω που σωρρεύονται στα πανεπιστήμια ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και δεν κάνουν απλά πληρωμένες διακοπές με τα "λεφτά του μπαμπά" (Ναι, τα ίδια "λεφτά του μπαμπά" που χτυπάνε σε όσους σπουδάζουν σε ΙΕΚ). Αν, τουλάχιστον, τα Ελληνικά πανεπιστήμια απαιτούσαν από το φοιτητή την παρακολούθηση των παραδόσεων, αν τουλάχιστον απαιτούσαν από τους καθηγητές να είναι παρόντες και όχι να φορτώνουν τις παραδόσεις σε βοηθούς και υφισταμένους, να δεχτώ ότι έχει μια βάση η "αγωνία" για την ποιότητα των εξ αποστέσεως σπουδών. Με την υφιστάμενη κατάσταση, όμως, μόνο ως υποκρισία μπορώ να το εκλάβω, ή αδυναμία αντίλληψης της πραγματικότητας. Και δεν αναφέρομαι προσωπικά στο χρήστη που κάνω αρχικά quote, αλλά σε όλους όσους αναμασούν αυτό το επιχείρημα. Τα παραπάνω, όμως, δεν έχουν και τόση σημασία. Για μένα το μεγάλο διακύβευμα είναι τι είδους κοινωνία θέλουμε να είμαστε. Εξεγειρόμαστε εναντίον του κράτους για το αίσχος των χωματερών, αγανακτούμε με τα πρόστιμα που μας επιβάλλει η Ε.Ε. αλλά ΧΥΤΑ δε θέλει κανείς να γίνουν στον "τόπο του" για να μην υποβαθμιστεί η περιοχή. Ομοίως, αγανακτούμε με τα εκατομμύρια ευρώ που μας στοιχίζει ο ΟΣΕ (μονοπώλιο) και η Ολυμπιακή (τέως μονοπώλιο) και χτυπάμε στον τοίχο (δικαίως) τις κυβερνήσεις μας, επειδή τόσα χρόνια παρανόμως χρηματοδοτούν αδιέξοδες "επιχειρήσεις" για να μένουν στον αφρό και να μην επωμιστούν το πολιτικό κόστος της εξυγίανσής τους. Ρωτάω, λοιπόν: θέλουμε το κράτος να σέβεται τις υποχρεώσεις του απέναντι στους συνεταίρους μας; Ε, δε γίνεται να λέμε "ναι, αλλά μονάχα εκεί που με συμφέρει". Γιατί έτσι καταλήγουμε στις ομαδούλες (ομαδάρες) που η καθεμιά παλεύει να μη χάσει τα "κεκτημένα" της και το αποτέλεσμα το λούζεται σύσσωμος ο Ελληνικός λαός. Τελικά, πιστεύω πως η αγορά θα ξεσκαρτάρει τα καλά πτυχία από τα τυπικά χαρτιά. Κι εφόσον διαπιστωθεί ότι συστηματικά ένα ίδρυμα (Ελληνικό ή ξένο, με franchise ή επί τόπου σπουδές) βγάζει μαζικά ανίκανους αποφοίτους, αυτό το ίδρυμα θα έχει κόστος. Γιατί, αντίθετα με τα Ελληνικά πανεπιστήμια της πλήρους ασυδοσίας, ο ιδιώτης έχει και το όνομά του να σκεφτεί. Έχει και δυο-τρεις μηχανισμούς που τον ελέγχουν. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν ήδη (ή να υπάρξουν) αρπαχτές. Μήπως αρπαχτές του χειρίστου είδους δεν ήταν και όλα αυτά τα "πανεπιστήμια" ή ΤΕΙ ή ό,τι άλλο ίδρυσαν ανά την επικράτεια οι πολιτικοί μας ηγέτες για να ευχαριστήσουν τους βουλευτές και την κατά τόπους "πελατεία", και τώρα αυτά τα τμήματα κλείνουν γιατί δεν έχουν υποδομές ή υποδέχονται μονοψήφιο αριθμό πρωτοετών εισακτέων; Να θέσω κι ένα τελευταίο ερώτημα: αν, πράγματι, τα πτυχία των "κολεγίων" είναι τόσο ανούσια, ποιο το πρόβλημα να αναγνωριστούν δικαιώματα στους αποφοίτους τους; Τον άσχετο ο ιδιωτικός τομέας θα τον απορρίψει γιατί δεν έχει το βραχνά της μονιμότητας (μπήκα, θα πληρώνομαι ως τη σύνταξη), ενώ στο δημόσιο υπάρχει ο ΑΣΕΠ να ξεσκαρτάρει. Άρα; Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω έχει δύο κατευθύνσεις: είτε τα πτυχία δεν είναι (όλα, έστω) ανούσια κι αγορασμένα, είτε οι μέτριες και ανεπαρκείς γνώσεις που χορηγούν τα κολέγια σε τίποτε δεν υστερούν από τις μέτριες και ανεπαρκείς γνώσεις με τις οποίες μπορεί κάποιος κούτσα-κούτσα να τσιμπήσει το πενταράκι του και να πάρει πτυχίο από δημόσιο πανεπιστήμιο.
teo64x Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Και είπα για τους τεετζήδες. Λένε οι μηχανικοί εαακίτες μισθό 1800 ευρώ για μας. Σώπα ρε μάγκα δλδ δεν κάνεις εσύ ταξικό διαχωρισμό. Τι σόι σοσιαλισμός είναι αυτός? Λέγεται οπορτουνισμός. Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγνώμη που παρεκτράπηκα πριν, αν και δε μετανιώνω για ότι είπα στο άτομο που το είπα Σαφώς δεν περίμενα να μετανιώνει γι' αυτά που λέει ένα άτομο που, αν κάποιος δεν πάρει στα σοβαρά τις απόψεις του, το γυρνάει σε χρόνο dt σε προσωπικές επιθέσεις για γλειψίματα, βύσματα και ό,τι άλλο του έρθει. Όμως, το να μην είσαι προκλητικός στο πρώτο σου post μετά το ban, είναι καθαρά θέμα κοινής λογικής. Εσύ συνεχίζεις συνειδητά να είσαι προκλητικός. Hint: Τεχνικά, αυτό είναι σαν να λες "ρίξτε μου κι άλλο ban". <-- Hint Το να θεωρείς τα κολέγια ισάξια με τα ΑΕΙ είναι δικαίωμα σου, αλλα μην κάθεσε και ακους τα παραμύθια που σας πουλάνε οι διευθυντές τους. Οταν αυριο μεθαυριο βγείς στην αγορά εργασίας τοτε πραγματικα θα αξιολογηθείς εσυ οπως και όλοι μας και θα μπορείς να ισχυριστείς κάτι τέτοιο, δηλαδή οτι οι σπουδες σου σου προσεφεραν κατι καλύτερο απο αυτες των ΑΕΙ. Η μέχρι τώρα εμπειρία όμως μαρτυρά προς το αντιθετο. Σωστά τα λες. Δεν τίθεται άλλωστε θέμα να "μας φάνε" επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά το ότι πλήρωσαν για κάτι που λίγο αντίκρισμα έχει (ακόμα και αν αναγνωριστεί), πρώτα απ' όλα είναι κακό για τους ίδιους. Φυσικά θα έπρεπε να υπήρχαν υποδομές στα δημόσια ιδρύματα για να μπορούν να μπαίνουν όλοι (και οι ιδιωτικές σχολές να υπάρχουν μόνο για κλάδους που δεν έχουν επιστημονικό αντικείμενο), αλλά επικρατεί γενικώς απόλυτος ωχαδερφισμός στο θέμα παιδεία. Γι' αυτό και τα ΑΕΙ, ομολογουμένως, δεν είναι παράδεισος.
Skia11 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Το κουράζετε το θέμα και αφου συμφωνήσω με το (όπως πάντα) άψογο post του Snoob, θα σας το πω όπως έχει το πράγμα: Όλη η βαβούρα γίνεται για το Δημόσιο, και επειδή στην κολόχωρα τούτη όλα έχουν δομηθεί γύρω απο το ρουσφετοκράτος, αυτά τα οποία βλέπουμε να γίνονται έχουν να κάνουν με ένα απλο πράγμα και μόνο την ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΜΑΓΑΖΑΚΙ. Όσο simplified και να ακούγεται το παραπάνω το λέω μετά λόγου γνώσεως όντας πολλά χρόνια εργαζόμενος και να το πω λαικά "στη πιάτσα", και έχω δεί ΠΑΡΑ πολύ κόσμο με τα σούπερ πτυχία των ΑΕΙ μας και μεταπτυχιακά σούπερ επίσης να κυνηγάνε θέσεις σε τράπεζες (ότι νάναι ρε παιδί μου ο μισθός να πέφτει), συμβάσεις της ξεφτίλας με μελλοντικές βλέψεις στη θεσούλα "βαράω σφραγίδες μέχρι τις 14:00". Έτσι έχει καταντήσει το πράγμα γιατί όταν περάσανε στις Πανελλήνιες τους είπε ο μπαμπάς τους σαφώς πλην εμμέσως ότι το κολόχαρτο αυτό κάποια στιγμή θα το εξαργυρώσεις χρυσό όταν μπείς στο "μαγαζί γωνία" Δημόσιο. Τώρα τους χαλάει η σούπα και δεν είναι τυχαίο ότι οι νεολέες που υποκινούν την όλη βαβούρα είναι ότι πιο οπισθοδρομικό/νταβατζιλίδικο υπάρχει στην Ελλάδα μετά το μέγαρο που λέγεται Βουλή.
gtsamour Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ααααχ καρακατακαημένη Skia11.... πόσο βαθειά νυχτωμένη είσαι... Ποιό δημόσιο κυρά μου? Σιγά μην περίμενε κάποιος απόφοιτος ΑΕΙ μιας Α νοημοσύνης, να μπεί στο δημόσιο για να φτιάξει τη ζωή του. Καλά είναι να μπεί κάποιος στο δημόσιο δε λέω, αλλά πρέπει να είναι πολύ ΓΚΑΟΥ για να ελπίζει πως αν δεν έχει μέσο, θα καταφέρει να μπεί μόνο έχοντας ένα πτυχείο ΑΕΙ στη σήμερον ημέρα και όπως έχουν τα πράγματα. Παλιά (πολύ παλιά) ίσως να ήταν αρκετό αλλά σήμερα, με τίποτα όμως.... Και φυσικά κάποιος έτσι που έχουν τα πράγματα με την ανεργία σήμερα, θα προσπαθήσει να πιάσει μια δουλειά για να ζήσει ακόμα και αν αυτή είναι να βαράει σφραγίδες σε τράπεζα μέχρι τις 14:00. Δεν έχει να κάνει με το πτυχίο αυτό αλλά με την ανεργία και μόνο. Γιατί, νομίζεις ότι ο απόφοιτος κωλεγίου (το ω δεν είναι ορθογραφικό λάθος) θα βρεί να κάνει κάτι καλύτερο ? "Ένα club sandwich παρακαλω..." στα Goody's θα καταλήξει... η διαφορά είναι ότι αυτού θα του έχει κοστίσει και μια περιουσία για να λέει ότι κάτι σπούδασε ενώ ήταν ντουβάρι. Από εσάς νομίζεις ότι "χαλάει η σούπα" νομίζεις....
elis88 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ααααχ καρακατακαημένη Skia11.... πόσο βαθειά νυχτωμένη είσαι...Ποιό δημόσιο κυρά μου? Σιγά μην περίμενε κάποιος απόφοιτος ΑΕΙ μιας Α νοημοσύνης, να μπεί στο δημόσιο για να φτιάξει τη ζωή του. Καλά είναι να μπεί κάποιος στο δημόσιο δε λέω, αλλά πρέπει να είναι πολύ ΓΚΑΟΥ για να ελπίζει πως αν δεν έχει μέσο, θα καταφέρει να μπεί μόνο έχοντας ένα πτυχείο ΑΕΙ στη σήμερον ημέρα και όπως έχουν τα πράγματα. Παλιά (πολύ παλιά) ίσως να ήταν αρκετό αλλά σήμερα, με τίποτα όμως.... Και φυσικά κάποιος έτσι που έχουν τα πράγματα με την ανεργία σήμερα, θα προσπαθήσει να πιάσει μια δουλειά για να ζήσει ακόμα και αν αυτή είναι να βαράει σφραγίδες σε τράπεζα μέχρι τις 14:00. Δεν έχει να κάνει με το πτυχίο αυτό αλλά με την ανεργία και μόνο. Γιατί, νομίζεις ότι ο απόφοιτος κωλεγίου (το ω δεν είναι ορθογραφικό λάθος) θα βρεί να κάνει κάτι καλύτερο ? "Ένα club sandwich παρακαλω..." στα Goody's θα καταλήξει... η διαφορά είναι ότι αυτού θα του έχει κοστίσει και μια περιουσία για να λέει ότι κάτι σπούδασε ενώ ήταν ντουβάρι. Από εσάς νομίζεις ότι "χαλάει η σούπα" νομίζεις.... Πολυ απαισιόδοξος εισαι... απορώ γιατί είσαι ακόμα Ελλάδα. Ανεργία υπάρχει μόνο για το δημόσιο στο ιδιοτικό τομέα υπάρχουν αρκετές θέσεις(όχι για τεμπεληδες βέβαια)
Skia11 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Κύριος παρακαλώ η κυρά μου είναι σπίτι. Μάλλον δε κατάλαβες γιατί είπα αυτά που είπα...αυτό που βλέπω είναι νέους ανθρώπους που νομίζουν ότι επειδή έχουν το πτυχίο (ή θα το πάρουν) τους οφείλει κάτι το κράτος/κοινωνία. Βλέπω ανθρώπους που ξόδεψαν χρόνια σπουδάζοντας με πτυχία/μεταπτ. να περιμένουν να αρμέξουν την αγελάδα που λέγεται δημόσιο, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τ' @@ να ξεκινήσουν κάτι μόνοι τους οι περισσότεροι γίνονται υπάλληλοι (των 600-700) περιμένοντας την προκύρηξη και τον μπάρμπα απ' την Κορώνη να τους βολέψει (που θα εκπλαγείς με το πόσοι έχουν, το θέμα είναι άν είναι σε θέση ισχύος τώρα ή όταν θα πέσει αυτό το κόμμα και έρθει το άλλο). Θέλω να πω πως στα μάτια μου η Ελληνική παιδεία έχει σταματήσει να βγάζει νέους με όραμα και @@ και πλέον βγάζει πτυχιούχους με νουμεράκι αναμονής (σαν αυτά στις τράπεζες/υπηρεσίες) για το Δημόσιο, εξού και όλη η βαβούρα για την αναγνώριση.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Ρε παιδια οπου και να εχεις σπουδασει αμα εχεις γνωριμιες θα γινεις αυτο που θες. Τελειωσε. Και ο καλυτερος να εισαι αμα δεν εχεις το κονε σου στα Goody's θα δουλευεις και εσυ, ειτε ΑΕΙ εχεις βγαλει ειτε οτι αλλο σκατα υπαρχει. Δεν υπαρχει αξιοκρατια, δεν υπαρχει δημοκρατια. Και ολοι να συμφωνησουμε σε κατι, π.χ σε αυτο το topic, δεν εχει σημασια, αλλος αποφασιζε, αποφασιζει και θα αποφασιζει για εμας.
gtsamour Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω να πω πως στα μάτια μου η ελληινκή παιδεία έχει σταματήσει να βγάζει νέους με όραμα και @@ και πλέον βγάζει πτυχιούχους με νουμεράκι αναμονής (σαν αυτά στις τράπεζες/υπηρεσίες) για το Δημόσιο. Κάποιος που όντως ελπίζει να μπεί στο δημόσιο χωρίς μέσον και δεν έχει βρεί κάτι άλλο να κάνει στο μεταξύ, ή είναι βλάκας ή κάτι παραπάνω ξέρει που δεν το ξέρουμε εμείς... Αυτό που περιγράφεις (ο υπέρτατος στόχος να είναι να μπούν στο δημόσιο) όντως γινόταν κάπου 20 χρόνια πρίν, σήμερα κανείς δεν βασίζεται στο ότι θα μπεί στο δημόσιο (αν δεν έχει χοντρό μέσον) γιατί ακόμα και οι πέτρες ξέρουν πόσο διαβλητός είναι ο ΑΣΕΠ και όλα. Η Ελληνική παιδεία μια χαρά νέους με οράματα βγάζει, η ελληνική πραγματικότητα είναι που τους τα παίρνει. Οπότε αυτά τα περί δημοσίου καλύτερα άστα, περισσότερο φανερώνει μια πίκρα που εσύ σαν απόφοιτος κολεγίου (μάλλον) δεν έχεις αυτη τη δυνατότητα, παρά οτιδήποτε άλλο. Πολυ απαισιόδοξος εισαι... απορώ γιατί είσαι ακόμα Ελλάδα. Ανεργία υπάρχει μόνο για το δημόσιο στο ιδιοτικό τομέα υπάρχουν αρκετές θέσεις(όχι για τεμπεληδες βέβαια) Αν το 88 στο nick σου φανερώνει ετος γέννησης, αντιλαμβάνομαι γιατί πιστεύεις πως στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν αρκετές θέσεις. Κάποιες θέσεις ναι υπάρχουν, αξιοπρεπείς ώστε να σου παρέχουν μια καλή (δεν εννοώ πλουσιοπάροχη) ζωή δεν είναι.... για να πάρεις 700 ευρώ το μήνα ναι, σίγουρα θα βρείς κάτι δε λέω όχι. Ο λόγος που είμαι εδώ και όχι κάπου αλλού είναι γιατί είμαι απόφοιτος ΑΕΙ με μεταπτυχιακά που ξεκίνησα να δουλεύω πρίν χρόνια όταν τα πράγματα ήταν καλύτερα και έχω μια πολύ καλή δουλειά με καλές απολαβές και όχι στο δημόσιο. Απαισιοδοξος είμαι για σας που θα ψάξετε, γιατί όχι μόνο δεν έχεται ιδέα για το πως είναι πραγματικά τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά έχετε και αυταπάτες ότι ακόμα και ΑΝ ανγνωριστείτε ως ισάξιοι με αποφοίτους ΑΕΙ (που δεν είστε που να βαράτε τον κώλο σας κάτω), κάτι θα τρεξει στα γύφτικα.
Skia11 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Gtsa θα προτιμούσα η κουβέντα να μη πάει στο κομμάτι του γραφικού ποστάροντας πράγματα του στύλ "περισσότερο φανερώνει μια πίκρα που εσύ σαν απόφοιτος κολεγίου (μάλλον) δεν έχεις αυτη τη δυνατότητα, παρά οτιδήποτε άλλο." το να γράφεις αυτά για κάποιον για τον οποίο δεν έχεις καμία ιδέα πέρα απο αυτά που γράφει σε ένα forum είναι μάλλον άστοχο στη καλύτερη. Τώρα για τα "Κάποιος που όντως ελπίζει να μπεί στο δημόσιο χωρίς μέσον και δεν έχει βρεί κάτι άλλο να κάνει στο μεταξύ, ή είναι βλάκας ή κάτι παραπάνω ξέρει που δεν το ξέρουμε εμείς..." θα σε παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις το post μου λίγο πιο προσεκτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.