Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση κολεγίων

nitro912gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο οκλέγιο όπυ σπουδάζω ελέγχεται από:

1. Quality Assurance Agency (QAA) (Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας των Πανεπιστημιακών Σπουδών της M. Βρετανίας)

2. British Accreditation Council for Further and Higher Education (BAC) ( Βρετανικό Συμβούλιο Αναγνωρίσεων)

3. Απο το ίδιο το πανεπιστήμιο που συνεργάζεται.

Και σύντομα θα αρχήσουν... και από το κράτος της Ελλάδας οι έλεγχοι.

Δεν νομίζω να έχει να κάνει τόσο πολυ ο βαθμός του λυκείου... μερικά άτομα απλά " το έχουν".

ΥΓ. BaLsAmoMenos ενωούσα ότι συμφωνώ μαζί σου.

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

γιατί θεωρείς το πρόγραμμα μαθημάτων του καλύτερο ή ποιοτικότερο, γιατί θεωρείς τους εισηγητές του ισάξιους ή ανωτερους, ΄και τέλος γιατί θεωρείς ότι κάποιος που δεν κατάφερε να επιτυχει σε ένα διαγωνισμό (πουτου δίνει και 2η ευκαιρία), για να γίνει ΠΧ οικονομικός επιστήμονας, θα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα (εργασιακά) με κάποιον που πέτυχε τόσο στις εξετάσεις, όσο και να τελειώσει το πανεπιστημιο!

Επίσης, πόσο τυχαίο είναι, ότι τα πανεπιστημια έχουν ένα μέσο όρο αποφοίτητης 1-2 χρόνια παραπάνω από τα 4, ενώ στα κολέγια , το 99,9% αποφοιτά όταν πρέπει?

Λες ξαφνικά να γίνονται φυντάνια, ή μήπως ξαφνικά σέβονται τον χρηματικό πόνο των γονιών τους? (φυσικά για κάποιους ισχύει, αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ισχύει για το 100% των ανθρώπων που δεν καταφεραν 2 χρόνια να επιτύχουν κάτι)!

(φυσικά, ευθύνη για τα παραπάνω χρόνια έχει και % των φοιτητών, αλλά πίστεψε με, δεν είναι ΜΟΝΟ Αυτό)!

ΥΓ: Υπάρχουν πραγματικά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ(και λίγα λέω) άτομα, πραγματικά ΑΞΙΑ και ΙΚΑΝΑ, που έτυχε να μην τα καταφέρουν να μπουν σε κάποιο πανεπιστήμιο!

Όμως, από τη στιγμή που σαν κράτος δεν έχεις την υποδομή να έχεις 5 εκατ. επιστήμονες, πρέπει να βρεις ένα ΑΞΙΟΛΟΓΟ κριτήριο να "σπρώξεις" προς κάποια επαγγελματική αποκατάσταση τον κόσμο. Οι -απάνθρωπες- εξετάσεις, είναι ένα κριτήριο. Το πως θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη του καθενός, είναι κάτι αλλο!! (πχ, κατ εμε, θα έπρεπε να δίνεις ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ εξετάσεις σε κάθε πανεπιστημιακή σχολή που θέλεις να μπεις, με ύλη ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ και οόχι υποχρεωτική, στα μαθήματα που επιλέγει η σύγκλητος σε συνεργασία με τους καθηγητές. Το πρόβλημα του συστήματος αυτού, είναι η διαβλητότητά του!).

ΥΓ: Η πιο ριζοσπαστική άποψη που είχα από μικρός επί του θέματος, δε γνωρίζω αν είναι εφαρμοστέα, αλλά είναι και η μοναδική για την οποία θα εβγαινα και στους δρόμους!!

ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ! σε όποιο πανεπιστημιο θέλουν!

(και φυσικά, ένα κράτος έτοιμο, με τέτοιες υποδομές που να νμπορεί να τους υποδεχθεί, να τους παρέχει βιβλία, σωστά αμφιθέατρα, κλπ κλπ)!

στον 1ο χρόνο, όποιος δεν περάσει το 75% των μαθημάτων , ΕΞΩ!

Στο 2ο χρόνο το 80% των μαθηματών...Αλλιώς ΕΞΩ!

στον 3ο χρόνο, το 85% ... Οπότε, στο τέλος, θα βγάλεις πραγματική δουλειά!

Αλλά αυτό είναι...πολύ ουτοπικό!

Δημοσ.

@garnele αυτό ισχύει για τους Ινδούς, Πακιστανούς που δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν. Και επιπλέον αυτος που ο μπαμπάκας του έχει λεφτά τον πάει σε ένα κολλέγιο, ΙΕΚ. Ο άλλος που δεν έχει τι γίνεται? Αρα η εκπαίδευση είναι καθαρά καπιταλιστική. Αρα ρε γαμημένο κράτος τι μου βγάζεις ηλίθιες καθηγητικές σχολές με υπεράριθμους? Να πληρώνω εγώ τον κάθε ένα που θελει να σπουδάσει λόγω της μικροαστικής αντίληψης που τον ταλανίζει? Να βγει το κράτος και να πει. Πόσους φυσικούς θέλω. 40. Ε να μπαίνουν 45 (οι 5 θα ναι ταλέντα) όχι 200. Ομοια και για τις άλλες. Φιλοσοφική πχ. Να τις κλεισουμε. Ποιος κάνει μάθημα φιλοσοφική? Πάρε διάβασε ένα βιβλίο και άρχισε. Παράλληλα όμως το κράτος να χρηματοδοτησει σχολές όπως communications (the next best thing στο αμέρικα στα κολλεγια), μαγείρων, τουριστικών κλπ. Βέβαια δεν είναι πανεπιστημιακές. Προσέχτε δε λέω να μην έχουν ίσα εργασιακά δικαιώματα απλά δεν θα παίρνουν πτυχίο αλλά δίπλωμα ειδίκευσης. Αρα η εκπαίδευση πρέπει να προσανατολιστεί στις αναγκες της αγοράς και όχι στους δημόσιους.

Δημοσ.

αγνωώντας επιδεικτικότατα τον ομνι και ότι μπορεί να γράφεται από τα χέρια του,μια που ποτέ δεν απαντά και σε τίποτα, να πω ότι επίσης δε θα είχα πρόβλημα να κατευθύνουμε την εκπαίδευση εντελώς αλλού...Εκεί όπου δε θα συνδέεται με κανένα επάγγελμα, και ο καθένας θα σπουδάζει αυτό που πραγματικά γουστάρει!

Αλλά πόσα πανεπιστημια είναι διατεθήμενα να αλλάξουν το χαράκτηρά τους, το πρόγραμμα σπουδών τους κλπ, κατα αυτόν τον τρόπο? (με την δικαιολογία ότι αυτό δε γίνεται πουθενά στον κόσμο)!

Δημοσ.
Ποσο μαλλον οταν καποιος θελει να σπουδασει κατι στο οποιο τα μαθηματα των πανελληνιων ειναι τελειως ασχετα με το εργαλιο , π.χ εγω που ηθελα να περασω στη σχολη Κινηματογραφου Θεσ. Γιατι επρεπε να δωσω μαθηματικα η αρχαια, αν ημουν στη θεωρητικη. Αυτη ειναι η αξιολογηση των υποψηφιων για την τριτοβαθμια εκπαιδευση, ο παπαγαλισμος ? Δηλαδη αυτος που μπηκε στο ΤΕΙ γραφιστικης ειναι καλυτερος απο τον αλλο που δεν περασε και πηγε σε ΙΕΚ? Γιατι? Επειδη παπαγαλισε ποιο ευκολα το ΑΟΔΕ η επειδη ηταν καλυτερος στη φυσικη? Φραφιστας θελει να γινει ο ανθρωπος οχι Φυσικος.

Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο? Τα ΑΕΙ και γενικά η Ανώτατη Εκπαίδευση υποτίθεται ότι εκτός των άλλων είναι ακαδημαϊκά ιδρύματα δηλαδή έχουν σαν σκοπό να σε βγάλουν επιστήμονα και όχι εξειδικευμένο "εργάτη". Κι εγώ πχ σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να μάθω φυσική, ούτε αρχαία, ούτε λογοτεχνία, ούτε ιστορία, ούτε βιολογία, ούτε χημεία αφού μου αρέσουν τα οικονομικά όμως είναι και λογικός-σωστός αυτός ο ισχυρισμός? Σύμφωνα με την λογική σου έπρεπε να μπορώ να αναλύω πλήρως την καμπύλη ISLM αλλά αν με ρωτάνε ποιος είναι ο Ελύτης, ή τι έχει πει ο Νεύτωνας να είναι φυσιολογικό να μην ξέρω να απαντήσω.

Φυσικά δεν είναι καλύτερος ένας γραφίστας των ΤΕΙ στην γραφιστική αλλά μην τον υποβαθμίζεις έτσι, επειδή αυτός τουλάχιστον κατάφερε να γράψει στις πανελλήνιες και να έχει μια ιδέα γύρω και από άλλα πεδία εκτός από αυτά που τον ενδιαφέρουν. Εσείς προκειμένου να υπερασπιστείτε τα ιδρύματα σας πάτε να βγάλετε άχρηστους τους πάντες, για ήρεμα..

Δεν νομίζω να έχει να κάνει τόσο πολυ ο βαθμός του λυκείου... μερικά άτομα απλά " το έχουν".

Έχει να κάνει ο βαθμός του λυκείου, κι εγώ και όλοι εδώ μέσα περάσαμε από κει για να ξέρουμε ότι δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να περάσεις την βάση με λίγη κατανόηση και διάβασμα. Δηλαδή τόσες χιλιάδες που περνάνε κάθε χρόνο "το έχουν"??? Τόσο έξυπνοι είμαστε πια, τι διάολο..

Δημοσ.
Κατά διαβολική σύμπτωση το ακριβώς αντίθετο αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το τι αποφασίζει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι ένα θέμα, το τι πιστεύω εγώ είναι ένα άλλο ... και μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο να κάνει account στο insomnia ας γράφουμε τις απόψεις μας.

Και στη τελική προτείνω αν δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο τα ιδρύματα αυτά να ζητήσουν (και να μπορεί να τους δοθεί) "πιστοποίηση" όχι από αγγλικά πανεπιστήμια αλλά από ελληνικά. Η ΑΚΜΗ πχ (εντελώς τυχαίο παράδειγμα, δεν ξέρω καν αν κάνει αυτή τη "δουλειά") να μπορεί να υποβάλει αίτηση για πιστοποίηση στο ΟΠΑ (πχ) και όχι στο τυχαίο πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Στη πιο τελική έχεις ένα Αγγλικό πανεπιστήμιο που πιστοποιεί την ποιότητα των σπουδών στο ΙΕΚ/ΑΕΙ/COLLEGE/UNIVERSITY ΤΑΔΕ.ac.uk. Από την άλλη μπορεί να έχεις ένα ή περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια ή το υπουργείο που που γνωμοδοτούν το αντίθετο. Γιατί να πιστέψω το Αγγλικό ΑΕΙ ?

Ας δούμε την παιδεία ως προϊόν, πχ αυτοκίνητο. Η BMW είναι μια καθόλα σοβαρή εταιρεία που δεχόμαστε ότι ελέγχεται σοβαρά από το Γερμανικό κράτος. Έχει ή δεν έχει, ή μάλλον, θα πρέπει ή δε θα πρέπει να έχει η Ελλάδα το δικαίωμα να αξιολογεί και η ίδια το προϊόν της BMW. Το ότι κυκλοφορούν 316 στην Γερμανία είναι αρκετό για να επιτραπεί στην BMW να δώσει τα σχέδια και την τεχνογνωσία της στην Τσάκαλος Α.Ε να βγάζει BMW στην Ελλάδα χωρίς περαιτέρω έλεγχο ?

Κι ο Ρομπέν των Δασών καλά τα έλεγε/έκανε, αλλά ήταν κλέφτης.

Και ο Ιησούς Χριστός ήταν χούλιγκαν (έσπασε τα μαγαζιά έξω από το ναό), θα μπορούσε να καταδικαστεί για σύσταση και συμμορία, έκανε παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος και δεν έκοβε αποδείξεις.

Δηλαδή άν κάποιος έβγαλε 13... γιατί να μην σπουδάσει πληροφορική; Κακό είναι...;

Κακό απαραίτητα δεν είναι, αλλά δεν είναι και αναγκαίο.

Πρέπει ο καθένας να σπουδάσει ότι του επιβάλει το κράτος....; Δεν μυ ακούγεται καθόλου δημοκρατικό.

Όχι πρέπει ο καθένας να σπουδάσει αυτό που θέλει (ή που θέλει η μαμά κι ο μπαμπάς) ο κόσμος να χαλάσει.

Θέλω να καταλήξω ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται όχι επειδή τα κολέγια είναι κατώτερου επιπέδου.. αλλά επειδή τους φοιτητές δημοσίου δεν τους συμφέρει.

Ναι είναι κι αυτός ένας λόγος. Εγώ δε λέω όμως αυτό. Τα παιδιά των δημόσιων ΑΕΙ, όπως εγώ (δημοσίου όχι πλέον τόσο παιδί) δε τους συμφέρει ούτε να επιτρέπεται σε παιδιά που σπουδάσαν στην Αγγλία να δουλεύουν εδώ. Αυτό δε πάει να πει ότι δεν πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα που έχω κι εγώ όσον αφορά στη δουλειά στην Ελλάδα. Μιλάμε καθαρά για το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ τα κολλέγια στην Ελλάδα, όχι για το τι μας συμφέρει και τι όχι.

Και να σπουδάσει κάποιος έξω το ίδιο θα γίνει... το πτυχίο του δεν θα αναγνωριστεί... εδώ.

Αυτό πάλι πως σου ήρθε. Δε ξέρω την ισχύουσα νομοθεσία αλλά δε βλέπω για πιο λόγο δε θα αναγνωριστεί και σε κάθε περίπτωση (ακόμα κι αν είναι έτσι) είμαι κάθετα αντίθετος (εκτός αν πρόκειται για κανα τελειωμένο ΑΕΙ/fax στους νήσους Cayman). Αυτή τη στιγμή στο εργοτάξιο που δουλεύω είμαστε 7 μηχανικοί οι 2 εκ’ των οποίων από το εξωτερικό, ένας από Αγγλία και ένας από Βουλγαρία. Μια χαρά δουλεύουν, και στο ΤΕΕ είναι όλα καλά.

Τι προτείνετε λοιπόν... όσοι σπουδάζουν έξω να παραμείνουν έξω....;

Το τι προτείνω το έγραψα παραπάνω. Εκτός αν ιδρυθεί κάποιο ΣΟΒΑΡΟ/αυτοδύναμο ιδιωτικό ΑΕΙ στην Ελλάδα η πρότασή μου είναι να πάνε έξω. Την ίδια πρόταση κάνω και σε παιδιά που μπορούν να περάσουν σε κάποιο ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ αλλά θα ήθελαν να πάνε σε κάποιο άλλο καλύτερο ή να γνωρίσουν τον κόσμο. Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να γίνει κάποτε και στην Ελλάδα κάποιο καλό ιδιωτικό ΑΕΙ. Το Deere θα μπορούσε ίσως να φτάσει στο σημείο αυτό (έχει μια μακρά τεχνογνωσία πίσω του και δε κρέμεται από τα @@ του κάθε Metropolitan). Ίσως κι άλλα.

Ποσο μαλλον οταν καποιος θελει να σπουδασει κατι στο οποιο τα μαθηματα των πανελληνιων ειναι τελειως ασχετα με το εργαλιο , π.χ εγω που ηθελα να περασω στη σχολη Κινηματογραφου Θεσ. Γιατι επρεπε να δωσω μαθηματικα η αρχαια, αν ημουν στη θεωρητικη. Αυτη ειναι η αξιολογηση των υποψηφιων για την τριτοβαθμια εκπαιδευση, ο παπαγαλισμος ? Δηλαδη αυτος που μπηκε στο ΤΕΙ γραφιστικης ειναι καλυτερος απο τον αλλο που δεν περασε και πηγε σε ΙΕΚ? Γιατι? Επειδη παπαγαλισε ποιο ευκολα το ΑΟΔΕ η επειδη ηταν καλυτερος στη φυσικη? Φραφιστας θελει να γινει ο ανθρωπος οχι Φυσικος.

Καλά, αυτό το ποίημα το έλεγα και εγώ όταν έδινα 1η δέσμη και δε μπορούσα να σταυρώσω βαθμό στην έκθεση. Δε λέω ότι το σύστημα των δεσμών ήταν τέλειο ούτε ξέρω τι μαθήματα δίνουν τώρα. Για μένα πάντως, στοιχειώδη μαθηματικά/φυσική (όχι απαραίτητα 1ης δέσμης), Ιστορία, Έκθεση, ΄Πολιτικο-οικονομικά θα πρέπει να δίνουν και να ξέρουν ΟΛΟΙ είτε γίνονται φιλόλογοι είτε μηχανικοί. Όπως θεωρώ απαράδεκτό η φιλόλογος αδελφή μου να πιστεύει ότι αν φάει μια πάστα 100g (και μόνο) να πάρει 3kg ή να πιστεύει ότι η θάλασσα είναι μπλε επειδή έχει αλάτι, έτσι θεωρώ απαράδεκτο, μηχανικοί συνάδελφοί μου να μη γνωρίζουν ορθογραφία (και εγώ μαζί σε αυτό) ή να μη γνωρίζουν στοιχειώδη Ελληνική ιστορία και να γνωρίζουν μόνο τα ευρωπαϊκά κράτη με τις ομάδες των οποίων έχουμε παίξει στο Champions League.

3.Έχεις δίκιο. Κάποιος που έχει τα λεφτά και την θέληση θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να σπουδάζει ότι θέλει, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτό έχω μερικές αντιρρήσεις αλλά έχω ήδη γράψε αρκετά μεγάλο σεντόνι. Αν επιμείνεις θα τις αναλύσω αργότερα.

Αυτό που γίνεται τώρα είναι σαν να απογορευόνταν η ιδιωτική υγεία γιατί θα ήταν άδικο για τους φτωχούς.

Αρκετά έντεχνα προσπαθείς να συγκρίνεις δύο διαφορετικά πράγματα. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό, γι’ αυτό λέγεται άλλωστε και «δημόσια Υγεία». Και η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό γι’ αυτό το κράτος διασφαλίζει σε όλους ένα επίπεδο παιδείας (Λύκειο). Το πανεπιστήμιο τουλάχιστον στην εκδοχή του που αφορά την επαγγελματική κατάρτιση / επαγγελματικά δεν είναι καθαρά δημόσιο αγαθό με την έννοια ότι οι απαιτήσεις μιας κοινωνίας σε μια ειδικότητα είναι συγκεκριμένες. Αν πχ μια κοινωνία «σηκώνει» 100 θέσεις γιατρών για να σπουδάσει ο 101ος θα πάρει ένα μερίδιο του αγαθού που θα πήγαινε στους 100.

Σε κάθε περίπτωση όμως η δικιά μου διαφωνία με τα ελληνικά κολλέγια, ή καλύτερα με τα franchised Αγγλικά κολλέγια στην Ελλάδα (βγάζω το καπέλο πχ στον ΑΝΤ1 που όταν όλοι βαφτίζαν τα μαγαζιά τους Πανεπιστήμια εξακολουθούσε να διαφημίζεται ως εργαστήρι ελευθέρων σπουδών) δεν έχει να κάνει με τον αυξημένο ανταγωνισμό για συγκεκριμένες θέσεις αλλά για το θεσμό αυτό καθαυτό.

-----Προστέθηκε 4/12/2008 στις 06 : 11 : 17-----

Επίσης, πόσο τυχαίο είναι, ότι τα πανεπιστημια έχουν ένα μέσο όρο αποφοίτητης 1-2 χρόνια παραπάνω από τα 4, ενώ στα κολέγια , το 99,9% αποφοιτά όταν πρέπει?

Καλά αστο αυτό ... δε μας παίρνει. Είναι καθαρά γιατί στα δημόσια ΑΕΙ οι φοιτητές έχουν "μονιμότητα", μπορούν να λιάζονται και να πίνουν φραπέδες και να παίζουν τάβλι (been there), που να τρέχεις τώρα στρατό κλπ κλπ ενώ στα ιδιωτικά τρέχει το κοντέρ ... εεεε τα δίδακτρα.

Δημοσ.

Εγώ γιατί πάλι πιστεύω ότι όλη η μανούρα γίνεται γιατί κάποιοι θα ζοριστούν περισσότερο για να μπούν στο δημόσιο;

Κακά τα ψέματα στον ιδιωτικό τομέα είτε είσαι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ακόμα και ΙΕΚ κοιτάνε τις γνώσεις που έχεις.Απλά όσο πιο χαμηλό το πτυχίο τόσο πιο πολύ σε εκμεταλεύονται και σε ξεζουμίζουν με λιγότερα λεφτά.

ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜ****ΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Δεν γίνεται να μπουν όλοι εκεί...ΝΥΣΑΦΙ!!!!

Δημοσ.
Φιλοσοφική πχ. Να τις κλεισουμε. Ποιος κάνει μάθημα φιλοσοφική? Πάρε διάβασε ένα βιβλίο και άρχισε.

Το ξέρεις ότι η Φιλοσοφική είναι σχολή και όχι τμήμα έτσι δεν είναι ? Στη φιλοσοφική σπουδάζουν φιλόλογοι, ιστορικοί, αρχαιολόγοι, ΦΠΨάδες (αλήθεια πως λέγονται όλοι αυτοί) καθώς και όλοι όσοι κάνουν ξένες φιλολογίες (Αγγλική, Γαλλική κλπ). Δεν είναι ένα μέρος που κάθονται γύρω από έναν αργυλέ και "το φιλοσοφούν", όλα είναι ατμός και έτσι !

Άσε που αν τις κλείσουν που θα πηγαίνουν για καφέ τα ρεμάλια της πολυτεχνικής και οι ΣΑΣΣίτες του ΑΠΘ ?

Δημοσ.

ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜ****ΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Δεν γίνεται να μπουν όλοι εκεί...ΝΥΣΑΦΙ!!!!

Λογική του Ελληνάρα, mode: On

-"Δέν με ενδιαφέρει,εγώ θα μπώ.Ας μήν μπεις εσύ στην τελική"

-"Δέν κατάλαβες καλά,εγώ θα μπώ,ΕΣΥ να μήν μπεις"

-"Οχι εσύ"

-"Οχι εσύ"

-"Οχι εσύ"

-.....

Κάπου εδώ χτυπάμε και ένα infinite loop και αφήνουμε το σύστημα να ψοφήσει απο μόνο του, γιατί πλέον δέν υπάρχει γιατριά...

• Super Moderators
Δημοσ.
Το τι αποφασίζει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι ένα θέμα, το τι πιστεύω εγώ είναι ένα άλλο ... και μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο να κάνει account στο insomnia ας γράφουμε τις απόψεις μας.

Σαφώς και γράφουμε τις απόψεις μας. Απλά επισήμανα ότι η άποψη που εκφράζεις έρχεται σε ευθεία αντίθεση με γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Με όποια αξία μπορεί να έχει η γνωμοδότηση βάσει νόμων μερικών Ευρωπαίων δικαστών απέναντι στη γνώμη μας, βεβαίως.

Στη πιο τελική έχεις ένα Αγγλικό πανεπιστήμιο που πιστοποιεί την ποιότητα των σπουδών στο ΙΕΚ/ΑΕΙ/COLLEGE/UNIVERSITY ΤΑΔΕ.ac.uk. Από την άλλη μπορεί να έχεις ένα ή περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια ή το υπουργείο που που γνωμοδοτούν το αντίθετο. Γιατί να πιστέψω το Αγγλικό ΑΕΙ ?

Γιατί η συμμετοχή στη ρημάδα την Ε.Ε. προϋποθέτη σεβασμό της αρχής της αμοιβαιότητας. Όπως αποδέχεται ο Άγγλος τα πτυχία μας, οφείλουμε, βάσει νόμων που έχουμε αποδεχτεί με τη συμμετοχή μας στο συνεταιρισμό που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναγνωρίζουμε κι εμείς τα δικά τους. Τρόποι ελέγχου υπάρχουν. Το ζήτημα (και η βάση της καταδίκης της Ελλάδας) είναι ότι:

"Η Ελληνική Δημοκρατία,

– μη αναγνωρίζοντας τα διπλώματα που χορηγήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές άλλου κράτους μέλους κατόπιν σπουδών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συμφωνίας, βάσει της οποίας σπουδές που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα επικυρώνονται από τις εν λόγω αρχές,

– επιβάλλοντας αντισταθμιστικά μέτρα σε περισσότερες περιπτώσεις από όσες επιτρέπει η οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 21ης Δεκεμβρίου 1988, σχετικά με ένα γενικό σύστημα αναγνωρίσεως των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως που πιστοποιούν επαγγελματική εκπαίδευση ελάχιστης διάρκειας τριών ετών, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2001/19/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 14ης Μαΐου 2001,

– αναθέτοντας στο Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης την αρμοδιότητα να εξετάζει αν το «εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποίο πραγματοποίησε την επαγγελματική του εκπαίδευση ο αιτών, ανήκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» και κατά πόσον «ο αιτών διαθέτει την απαραίτητη επαγγελματική πείρα, στην περίπτωση που η διάρκεια της εκπαιδεύσεως υπολείπεται κατά ένα τουλάχιστον έτος αυτής που απαιτείται στην Ελλάδα για την άσκηση του ίδιου επαγγέλματος» και

– μη επιτρέποντας, στον δημόσιο τομέα, τη μετάταξη σε θέσεις κλάδου ανώτερης κατηγορίας ατόμων που διορίσθηκαν με βαθμό χαμηλότερο από αυτόν με τον οποίο θα μπορούσαν να έχουν διορισθεί αν τα διπλώματά τους είχαν αναγνωρισθεί σύμφωνα με το άρθρο 3 της οδηγίας 89/48, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2001/19,

παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 1, 3, 4, 8 και 10 της οδηγίας 89/48, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2001/19."

Αυτός είναι και ο λόγος που από το πρώτο μου μήνυμα έγραψα πως η αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα ξένα πανεπιστήμια (και ουχί μόνο των "κολεγίων") είναι μονόδρομος, εκτός κι εάν αποφασίσουμε να κόψουμε δεσμούς με την Ε.Ε. και να κάνουμε ό,τι νομίζουμε.

Κατά τα λοιπά, συμμερίζομαι την υποψία που εκφράζει ο De@th Lord πιο πάνω.

Δημοσ.

ΥΓ: Η πιο ριζοσπαστική άποψη που είχα από μικρός επί του θέματος, δε γνωρίζω αν είναι εφαρμοστέα, αλλά είναι και η μοναδική για την οποία θα εβγαινα και στους δρόμους!!

ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ! σε όποιο πανεπιστημιο θέλουν!

(και φυσικά, ένα κράτος έτοιμο, με τέτοιες υποδομές που να νμπορεί να τους υποδεχθεί, να τους παρέχει βιβλία, σωστά αμφιθέατρα, κλπ κλπ)!

στον 1ο χρόνο, όποιος δεν περάσει το 75% των μαθημάτων , ΕΞΩ!

Στο 2ο χρόνο το 80% των μαθηματών...Αλλιώς ΕΞΩ!

στον 3ο χρόνο, το 85% ... Οπότε, στο τέλος, θα βγάλεις πραγματική δουλειά!

Αλλά αυτό είναι...πολύ ουτοπικό!

Ένα μικρό μάθημα ιστορίας, επί Γεωργίου Παπανδρέου του παππού, η αρχική απόφαση ήταν, όσοι γράψουν πάνω από τη βάση στη σχολή που έδωσαν εξετάσεις, μπήκαν. Αλλά αυτό είχε προβλήματα, διότι δεν υπήρχαν πόροι, επομένως καταλήξαμε στο σύστημα με τις βάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το να μπει κάποιος όπου θέλει και να αποτύχει μέσα, το βρίσκω το σωστότερο (εφόσον είναι και αντικειμενική η κρίση) από το να ανατρέφονται γενιές με αυτούς που το κακό σύστημα δεν τους άφησε δεν τους άφησε να δείξουν το ταλέντο τους στην ιατρική. Άλλωστε μια χαρά πάει η παιδεία του Βελγίου, που ισχύει αυτό το σύστημα τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια.

[...] ...Εκεί όπου δε θα συνδέεται με κανένα επάγγελμα, και ο καθένας θα σπουδάζει αυτό που πραγματικά γουστάρει!

Αλλά πόσα πανεπιστημια είναι διατεθήμενα να αλλάξουν το χαράκτηρά τους, το πρόγραμμα σπουδών τους κλπ, κατα αυτόν τον τρόπο? (με την δικαιολογία ότι αυτό δε γίνεται πουθενά στον κόσμο)!

Τα ελληνικά πανεπιστήμια, έτσι είναι σήμερα. Δε χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα. Όταν βγεις από το πανεπιστήμιο, πρακτική γνώση να χρησιμοποιήσεις την επόμενη μέρα στη δουλειά του τομέα σου δεν έχεις.

Δημοσ.
Το ξέρεις ότι η Φιλοσοφική είναι σχολή και όχι τμήμα έτσι δεν είναι ? Στη φιλοσοφική σπουδάζουν φιλόλογοι, ιστορικοί, αρχαιολόγοι, ΦΠΨάδες (αλήθεια πως λέγονται όλοι αυτοί) καθώς και όλοι όσοι κάνουν ξένες φιλολογίες (Αγγλική, Γαλλική κλπ).

Δημοσιουπαλληλίκι δλδ. Πάντως δεν έχω δει σε καμιά αγγελία να ζητείται ΦΠΨας, παραμυθάς (ιστορικός) για στελέχωση νεοσυσταθείσας επιχείρησης, διακοσμητή έχω δει. Βέβαια διακοσμητή επιστήμονα δεν δέχομαι. Με βάση τον τίτλο, όχι τα επαγγελματικά δικαιώματα. Οπότε λοιπόν οι παραπάνω σχολές δεν έχουν λόγο υπάρξης. Τις κλείνουμε ή απλά δεν τους χρηματοδοτεί το κράτος. Αν τους αρέσει τόσο πολύ ο Σωκράτης ας πάρουν τα βιβλία του να τα διαβάσουν. Οχι όμως με τα δικά μου λεφτά. Τα ίδια ισχύουν και για όποιες άλλες σχολές που τροφοδοτούν το δημόσιο.

Τώρα θα μου πεις ναι αλλά η ανεργία θα εκτοξευτεί στα ύψη. Ε ας παρει το κράτος από την ΕΕ λεφτά να χρηματοδοτήσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Οχι καφετεριών όμως. Ας παράγουμε επιτέλους και μεις κάτι εκτός από στρατιές μουστακαλήδων δημόσιων. Και επιτέλους ας ιδρυθούν γραφεία νομικών, μηχανικών, λογιστών κλπ. Οχι ο καθε μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος το παίζει ελέυθερος επαγγελματίας και φοροδιαφεύγει. Μεγάλα δικηγορικά, "μηχανικά" γραφεία οπότε οι ελεύθεροι γίνονται μισθωτοί και φοροαπαλλαγή τέλος

Δημοσ.
όπα όπα, δεν με νοιάζει το δημόσιο, δεν εννοούσα αυτό, λέω ότι αυτοί που φωνάζουν, φοβούνται ότι θα τους φάω τις θεσούλες τους.

Το ότι θα τους φας τι θέσεις είναι συνέπεια της υποβάθμισης της αξίας που θα δεχτούν σε ενδεχόμενη ισοτίμηση των πτυχίων τους με τα κολλέγια-ΙΕΚ-κτλ

Δημοσ.
Εξίσωση της ιστορίας με τα "παραμύθια".

Ό,τι και να γράψω είναι λίγο...

Αυτό πάει σε εμένα μάλλον, αλλά δε νομίζω ότι κάνω κάποιο λάθος. Το 1964 με υπουργό παιδείας τον Παπανούτσο.

Δε θέλω να παραπληροφορώ. Αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσεις.

Και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την όποια παρανόηση που μπορεί να δημιούργησε η τοποθέτηση μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...