gnsX Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Οτι τα ισοπεδωνεις ολα. ΤΕΙ=Μετριο ΙΕΚ και ΑΕΙ=8 εξάμηνα απεργίες? Τα θες και τα λες? Δεν είπε ότι τα ΤΕΙ είναι μέτρια,είπε ότι τα ΤΕΙ είναι ίδια με τα μέτρια ΙΕΚ Πραγματικά ισοπεδωτικός ο φίλος
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Τι εννοείς με τον όρο 'αναγνώριση'; Εννοώ την αναγνώριση του κύρους του πτυχίου και, επομένως, της "ισοτιμίας" του με αυτά που χορηγούν τα Ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι σε αυτό το κείμενο, την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους νομικούς ισορροπισμούς της χώρας μας. Και αν κάποιος δε θέλει να το διαβάσει ή δεν έχει χρόνο (απαιτείται pdf, παρενθετικά), το ζουμί βρίσκεται στην αρχή (τα κεφαλαία είναι της απόφασης): " THE COURT HOLDS THAT THE GREEK RULES ON RECOGNITION OF DIPLOMAS ARE CONTRARY TO COMMUNITY LEGISLATION Only the Member State where a diploma was awarded may verify its basis". Πάντως αξίζει μια πλήρης ανάγνωση, το κείμενο είναι μικρό και έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Το δεύτερο σημείο που παρέθεσα αυτούσιο (με μικρούς χαρακτήρες) έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις υποσχέσεις που μοιράζει το υπουργείο, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις, σχετικά με τον "έλεγχο" που θα ασκήσει στο "κύρος" των πτυχίων. Υπό την έννοια αυτή, δεν ξέρω κατά πόσο έχει βάση και η "παραχώρηση" του Βρετανού πρέσβη (στο προηγούμενο link) σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να θέσει "δοκιμασίες επάρκειας" των αποφοίτων.
nitro912gr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δεν είπε ότι τα ΤΕΙ είναι μέτρια,είπε ότι τα ΤΕΙ είναι ίδια με τα μέτρια ΙΕΚ Πραγματικά ισοπεδωτικός ο φίλος Μίλησα για τα ΤΕΙ γραφιστικής, και δε λέω ότι μου έρχεται ούτε ισοπεδώνω κάτι, νομίζετε δηλαδή ότι δεν έψαξα τι γίνετε στον τομέα μου και λέω ότι γουστάρω, ναι; Ε λοιπόν όχι, έχω ψάξει αναλυτικά και τι γίνετε στα αντίστοιχα ΤΕΙ και στα υπόλοιπα ΙΕΚ/κολέγια/whatever . Γιατί είχα διαλέξει να πάω σε ένα ιδιωτικό και δε μου περισσεύουν τα λεφτά να τα σκορπάω άσκοπα, και μπήκα στο λούκι να το ψάξω όσο πάει. Είδα από μόνος μου, ρώτησα άλλους, τεκμηρίωσα πράγματα, και τώρα σας τα λέω, και μιλάω για κάτι που ξέρω, δεν λέω για όλα τα ΑΕΙ/ΤΕΙ στην χώρα, λέω για τα 2 ΤΕΙ γραφιστικής (για να μην πω 1,5) και τα συγκρίνω με τον ιδιωτικό τομέα. Δε λέω ψέματα, ούτε λέω λόγια του αέρα, την αλήθεια λέω και όποιος θέλει μπορεί να κάτσει να το ψάξει και μόνος του, αν και δε νομίζω να κάτσει κανείς σας να το κοιτάξει σοβαρά, αν κρίνο από το ύφος σας.
Critter Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μίλησα για τα ΤΕΙ γραφιστικής, και δε λέω ότι μου έρχεται ούτε ισοπεδώνω κάτι, νομίζετε δηλαδή ότι δεν έψαξα τι γίνετε στον τομέα μου και λέω ότι γουστάρω, ναι; Αφου λοιπον ειναι ετσι όπως τα λες και αναφερεσε στον τομεα σου, τι σχεση εχουν τα ΑΕΙ που ανέφερες λέγοντας οτι εχουν συνεχεια απεργίες; Ε λοιπόν όχι, έχω ψάξει αναλυτικά και τι γίνετε στα αντίστοιχα ΤΕΙ και στα υπόλοιπα ΙΕΚ/κολέγια/whatever . Γιατί είχα διαλέξει να πάω σε ένα ιδιωτικό και δε μου περισσεύουν τα λεφτά να τα σκορπάω άσκοπα, και μπήκα στο λούκι να το ψάξω όσο πάει. Εψαξες οσο δεν παει τα ιδιωτικα για να πληρωσεις και να πας. Δεκτο. Τα ΤΕΙ τι σχεση έχουν με πληρωμες κτλ και τα εψαξες? Δε λέω ψέματα, ούτε λέω λόγια του αέρα, την αλήθεια λέω και όποιος θέλει μπορεί να κάτσει να το ψάξει και μόνος του, αν και δε νομίζω να κάτσει κανείς σας να το κοιτάξει σοβαρά, αν κρίνο από το ύφος σας. Το να κατσω να ψαξω για τη γραφιστικη, όντως δεν θα το κανω. Για τον τομεα μου παντως εχω αποψη και για τα ΤΕΙ και για τα ΑΕΙ και για τα MSCs και μαλιστα οχι επειδη που το ειπε καποιος αλλα επειδη τα έχω ζήσει.
Lucifer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Α μη μου τα πρηζετε πηγαιντε διαβαστε γιατι θα ξαναμεινετε στην εξεταστικη!!!Και αυτο το χαπι που το παιρνεις;;;;;;;;;;;; Άστο, βρήκα υπόθετο.
calvinklein Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Ως απόφοιτος του Deree και του New York College καθώς και του ΤΕΙ Αθήνας έχω να πώ ότι το επίπεδο των συγκεκριμένων κολλεγίων είναι αρκετά υψηλό και η αναγνώριση πλέον έφτασε. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τα ΑΕΙ της χώρας μιας και η αγορά εργασίας θα κρίνει ποιο είναι καλό πτυχίο και ποιο όχι.Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί φωνάζουν όλοι από τα ΑΕΙ. Αν είναι καλύτερο το πτυχίο του ΑΕΙ ας προτιμήσουν αυτούς....
Tenshi Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Ως απόφοιτος του Deree και του New York College καθώς και του ΤΕΙ Αθήνας έχω να πώ ότι το επίπεδο των συγκεκριμένων κολλεγίων είναι αρκετά υψηλό και η αναγνώριση πλέον έφτασε. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τα ΑΕΙ της χώρας μιας και η αγορά εργασίας θα κρίνει ποιο είναι καλό πτυχίο και ποιο όχι.Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί φωνάζουν όλοι από τα ΑΕΙ. Αν είναι καλύτερο το πτυχίο του ΑΕΙ ας προτιμήσουν αυτούς.... Η αγορά εργασίας δέν κοιτάει τοσο το πτυχίο,όσο τα φτηνα εργατικά χέρια.Απο την στιγμή που δέν υπάρχει κρατική αναγνώριση δέν υπάρχει και η ανάλογη προσαύξηση (10~15%) που αναφέρεται σάν "Επίδομα πτυχίου" στην ανάλυση μισθού. Οι μέν απόφοιτοι κρατικών πανεπιστημίων φωνάζουν απο φόβο οτι η ήδη κορεσμένη αγορά εργασίας θα γεμίσει με "δευτεροκλασάτους" πτυχιούχους,οι δέ απόφοιτοι ιδιωτικών πανεπιστημίων κράζουν γιατι τα πτυχία τους δέν αναγνωρίζονται,με ότι συνεπάγεται αυτο για τον μισθό τους. Αν μάλιστα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια/κολέγια/σχολές είναι αντίστοιχου ή ανώτερου επιπέδου (όπως υποστηρίζουν μερικοί) απο τα αντίστοιχα κρατικά,εγώ σάν εργοδότης θα προσπαθούσα να απορροφήσω άτομα που έχουν το μικρότερο οικονομικό κόστος για την επιχείρησή μου.
teo64x Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Στην τελική διαβάζω και δουλεύω περισσότερο από τον μέσο φοιτητή του δημόσιου πανεπιστήμιου και σίγουρα πολύ περισσότερο από τους βολεμένους που τους περνάνε οι παρατάξεις από τα μαθήματα. *Absolute facepalm*
Sirtsourekas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 εδω υπαρχουν τμηματα οπως του αυτοματισμου που δεν εχουν επαγγελματικα διακιωματα. με αυτα πρεπει να ασχοληθουμε και οχι με τον εαν θα πρεπει να αναγνωρισθουν τα πληρωμενα πτυχια.
insomniaK Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Εννοώ την αναγνώριση του κύρους του πτυχίου και, επομένως, της "ισοτιμίας" του με αυτά που χορηγούν τα Ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. [...] [Παραθέτω τα λεγόμενα σου για να είναι φανερό τι θέλω να σχολιάσω, αποφεύγοντας τα άτοπα posts] Η καταδίκη είναι για τα diplomas (επίτηδες αμετάφραστο) που δίνονται από franchised universities, εφόσον αυτά αναγνωρίζονται από τις χώρες του μητρικού ιδρύματος. Πρώτον, το περιεχόμενο της λέξης diploma αφήνει αρκετά περιθώρια για παρερμηνείες. Δεύτερον, αυτό που φαίνεται από την απόφαση είναι ότι η πρακτική του ελληνικού κράτους αντιτίθεται στη κοινοτική πολιτική για την παιδεία γενικότερα. Και αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο, διότι η διάρθρωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι διαφορετική από τη συμφωνηθείσα της Bologna. Επομένως, η οποιαδήποτε μεταβολή της υπάρχουσας νομοθεσίας πρέπει να είναι δομική κι όχι αποσπασματική, όπως θα ήταν για παράδειγμα η αναγνώριση των συγκεκριμένων diplomas. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως την αλλαγή της συγκεκριμένη παράγραφου του Συντάγματος, πρέπει να ακολουθήσει: 1. Η αλλαγή της νομοθεσίας για όλες τις βαθμίδες της παιδείας 2. Η αλλαγή της εκπαιδευτικής μας παράδοσης (αυτής των 180ετών) 3. Και τέλος της νοοτροπίας των πολιτών. Ναι, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να αλλάξει και την παρεχόμενη εκπαίδευση της αλλά και τα προνόμια που απορρέουν από αυτήν, αλλά (συμπληρώνω) με την προϋπόθεση πως στην ευρωπαϊκή ένωση να υπάρχει κοινή πολιτική και εφαρμογή της παιδείας.
The_Judas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Η αγορά εργασίας δέν κοιτάει τοσο το πτυχίο,όσο τα φτηνα εργατικά χέρια.Απο την στιγμή που δέν υπάρχει κρατική αναγνώριση δέν υπάρχει και η ανάλογη προσαύξηση (10~15%) που αναφέρεται σάν "Επίδομα πτυχίου" στην ανάλυση μισθού.Οι μέν απόφοιτοι κρατικών πανεπιστημίων φωνάζουν απο φόβο οτι η ήδη κορεσμένη αγορά εργασίας θα γεμίσει με "δευτεροκλασάτους" πτυχιούχους,οι δέ απόφοιτοι ιδιωτικών πανεπιστημίων κράζουν γιατι τα πτυχία τους δέν αναγνωρίζονται,με ότι συνεπάγεται αυτο για τον μισθό τους. Αν μάλιστα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια/κολέγια/σχολές είναι αντίστοιχου ή ανώτερου επιπέδου (όπως υποστηρίζουν μερικοί) απο τα αντίστοιχα κρατικά,εγώ σάν εργοδότης θα προσπαθούσα να απορροφήσω άτομα που έχουν το μικρότερο οικονομικό κόστος για την επιχείρησή μου. Πολύ λίγες επιχειρήσεις δίνουν το επίδομα πτυχίου, οπότε δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα. Ακόμη και ο πιο αυστηρός εργοδότης δεν θα κολλήσει στην διαφορά των 10% αν ο υπάλληλος δεν κάνει την δουλειά του σωστά. Καθόμαστε πάλι και ανοίγουμε το ζήτημα ΑΕΙ vs TEI vs κολέγια αντί να επικεντρωνόμαστε στο πραγματικό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι οτι οι απόφοιτοι των περισσοτέρων σχολών παίρνουν πτυχία που δεν τους περιέχουν επαγγελματική επάρκεια και σιγουρία. Αν όλα τα ΑΕΙ έβγαζαν τους κορυφαίους επιστήμονες το 100% των εργοδοτών θα τους προτιμούσαν και δεν θα κολλούσαν στο 10% μεγαλύτερο μισθό. Υπάρχουν πια πολλά ΑΕΙ με ειδικότητες τελείως αποκομμένες απο τον εργασιακό τομέα και έχουν μοναδικό στόχο να στελεχώνουν το δημόσιο, ενώ τα ΤΕΙ έχουν κορεστεί και έχουν γεμίσει με ειδικότητες που δεν δικαιολογούν τα 4 χρόνια σπουδών. -----Προστέθηκε 3/12/2008 στις 05 : 08 : 01----- Τα πρώτα που αναφέρεις είναι αβάσιμες γενικολογίες. Όσο για την ερώτηση, δε σου στερεί κανείς το δικαίωμα σου να δώσεις πανελλήνιες και να σπουδάσεις. Γενικά όλοι έχουμε τα δικαιώματα που απορρέουν από τις επιλογές μας. 1. Κανείς δε σε ανάγκασε να πας 'σε γνωστό αθηναϊκό κολέγιο' και 2. πηγαίνοντας ήξερες τα προβλήματα τιης επιλογής σου. Υ.Γ. Θέλω να ελπίζω πως δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι με ειδικότητα γραφίστα, όταν το Αττικό Νοσοκομείο υπολειτουργεί από έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών μέχρι και λογιστών... Με την ίδια λογική... κανένας δεν ανάγκασε τον λογιστή-γιατρό-νοσηλευτή να διαλέξει την ειδικότητα του, την στιγμή που γνώριζε πως είναι κορεσμένη ή προβληματική. Μπορούσαν να δουλεύουν σε οικοδομές ή να γίνουν υδραυλικοί.
De@th L0rd Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Οι λέξεις "επίπεδο" και οτιδήποτε ασχολείται με τριτοβάθμια εκΠαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ)δεν πάνε μαζί.Μην με κάνετε και γελάω.Οι περισσότεροι που τα γράφετε έχετε περάσει και αποφοιτήσει από σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ και ξέρετε πολύ καλά τι ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ είναι.Αλλά μόλις τα θίξουν βγαίνετε να τα υπερασπιστείτε.Επιτέλους πάψτε με τις αυταπάτες και την εθελοτυφλία εκεί που μας συμφέρει.Εκπαίδευση στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.(και να συμπεριλαμβάνω μαζί κολλέγια,ιδιωτικά,ΚΕΣ,ΚΕΠ,κτλ). Στην ελλάδα υπάρχουν εξετάσεις.Αυτό.
Typhoon Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω ουδείς αμφισβητεί το ότι το επιπεδο των ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που θα μπορούσε να είναι. Αλλά τα ΙΕΚ είναι από όσους φίλους έχουν πάει, πολύ χειρότερα. ΥΓ: Και εγώ της άποψης σου ήμουνα, αλλά όντως άτομο που έχει σπουδάσει στην Ελλάδα (BSc, MSc) και κάνωντας PhD έξω, μπορώ να σου πω ότι δεν είναι τόσο σοβαρή η διαφορά επιπέδου όσο νομίζεις. Τουλάχιστον όχι αν έμαθες τπτ στη σχολή σου.
nitro912gr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Αφου λοιπον ειναι ετσι όπως τα λες και αναφερεσε στον τομεα σου, τι σχεση εχουν τα ΑΕΙ που ανέφερες λέγοντας οτι εχουν συνεχεια απεργίες; Αναφέρθηκε κάτι για ΑΕΙ γραφιστικής και είπα πως ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ, θα είχαμε έτσι και αλλιώς όλη την ώρα απεργίες, όπως έχει η κοπέλα μου στην αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και προσπαθεί να φτάσει στο πτυχίο της. Εψαξες οσο δεν παει τα ιδιωτικα για να πληρωσεις και να πας. Δεκτο. Τα ΤΕΙ τι σχεση έχουν με πληρωμες κτλ και τα εψαξες? Δεν έκανα την σύγκριση στην πληρωμή, αλλά στο επίπεδο, δηλαδή όταν έψαχνα δεν έψαχνα με βάση τα χρήματα, έψαχνα με βάση την ποιότητα, αλλά για να συγκρίνεις κάτι, χρειάζεσαι και κάτι άλλο, ναι; Εδώ μπήκαν στο παιχνίδι τα ΤΕΙ και σύγκρινα και την εκπαίδευση μεταξύ του ιδιωτικού κολεγίου γραφιστικής με την εκπαίδευση στο ΤΕΙ, γιατί άμα ήταν τόσο χάλια στα ιδιωτικά σε σχέση με τα ΤΕΙ τότε θα πήγαινα σε ένα κρατικό ΙΕΚ να πάρω ένα χαρτί και ο θεός βοηθός. Ή θα έκανα το άλλο που μου είπε ο πατέρας μου "πήγαινε στρατό και στις επόμενες εκλογές κάπου θα σε χώσουμε και εσένα" ,και θα άφηνα τα όνειρα μου θυσία στο βωμό του εκπαιδευτικού αυτής της χώρας. Αν ήσουν στην θέση μου τι θα διάλεγες; Τις επόμενες εκλογές; Το να κατσω να ψαξω για τη γραφιστικη, όντως δεν θα το κανω. Για τον τομεα μου παντως εχω αποψη και για τα ΤΕΙ και για τα ΑΕΙ και για τα MSCs και μαλιστα οχι επειδη που το ειπε καποιος αλλα επειδη τα έχω ζήσει. Δυστυχώς έχω παρεξηγηθεί μιλώντας γενικά στην αρχή μου φαίνεται. Και εγώ για τον τομέα μου έχω άποψη, και δεν είναι δύσκολο να πας σε κάποιο ΤΕΙ/ΑΕΙ να δεις τι γίνεται με τα ίδια σου τα μάτια άλλωστε. Αυτό το λέω γιατί δε θέλω να νομίζεις ότι απλά λέω ότι μου είπαν οι άλλοι. Το κυρίως πρόβλημα μου είναι ότι αφού όλοι έχουν το δικαίωμα να σκιστούν στο διάβασμα (και μαγκιά τους δε λέω, απλά εγώ δε θέλω να γίνω επιστήμονας, δε το έχω, δεν είμαι τόσο έξυπνος τι να κάνουμε, αλλά είμαι αρκετά έξυπνος για να γίνω γραφίστας, γιατί να μην μπορώ δηλαδή;) θέλω να έχω και εγώ το δικαίωμα να πάω σε ένα ιδιωτικό! Το οποίο μπορεί να ζοριστώ για να το πληρώσω (γιατί είμαι από επαρχία και δε μένω στο σπίτι του μπαμπά) και πιστεύω το αξίζω! Πιστεύω ότι αξίζω μια ευκαιρία να κάνω το όνειρο μου πραγματικότιτα. Και δεν ανέχομαι κάτι κομματόσκυλα που αράζουν με τους φραπέδες στα τραπεζάκια της ΚΝΕ (πχ) και μετά κατεβαίνουν κάθε τρεις και λίγο για πορείες για να μην σκουριάζουν στις καρέκλες, να μου λένε για κομουνιστικές ιδέες όταν καλά καλά δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα και την βγάζουν με τα λεφτά του μπαμπά! Και να μου λένε ότι δεν αξίζω γιατί πάω σε ιδιωτικό! Γιατί μπορεί να πηγαίνω σε ιδιωτικό αλλά ξέρω γιατί πάω! Πάω και σκίζομαι να μάθω ότι έχουν να μου δώσουν εκεί! Δεν πάω στην σχολή μου για να πιω καφέ! Πάω γιατί θέλω να μάθω! Γιατί έχω την ευκαιρία που δε μου έδωσε το σύστημα με τις πανελλήνιες, να μάθω αυτό που γουστάρω! Αλλά όχι και να έρχεται μετά ο κάθε ένας και να μου λέει ότι αγοράζω πτυχίο! Όχι όταν εγώ σκίζομαι στο διάβασμα και στις εργασίες και αυτός κάθεται! Είτε γιατί θέλει λέει να διαμαρτυρηθεί με πορείες και σκατά, είτε γιατί κάθε φορά που ψηφίζει η σχολή κατάληψη σκέφτεται "α ωραία να κάτσουμε για καφέ" και όχι να σκεφτεί να ψηφίσει αρνητικά να πάρει το πτυχίο του και τελικά περνάνε οι χρονιές έτσι! Ενώ εγώ διάβαζα, δούλευα πείρα το χαρτί μου και δουλεύω, αλλά ακόμα είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης γιατί πήγα λέει σε κολέγιο, Ε ΌΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ! Κουράστηκα για αυτό! Δεν έπινα καφέδες! Ούτε μου τα πλήρωσε ο μπαμπάς και εγώ απλά πήγαινα τουρίστας! Σκιστήκαμε όλοι οικογενειακός για αυτό! Σκίζομαι και εγώ για να πάρω το πτυχίο μου και να το αξίζω! (Αλλά τι λέω, οι μισοί θα πείτε χεστήκατε και ότι λέω μαλακίες.) *Absolute facepalm* ναι πες μας πως δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά συχνότατα. Α μα τι λέω, μάλλον και εσύ έτσι θα περνάς τα μαθήματα σου, έ;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 [Παραθέτω τα λεγόμενα σου για να είναι φανερό τι θέλω να σχολιάσω, αποφεύγοντας τα άτοπα posts] Χάριν ταχύτητας νωρίτερα πήγα στην Αγγλόφωνη απόδοση. Εδώ βρίσκεται η Ελληνική, όπου αναφέρει τα εξής: "ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Μόνον το κράτος μέλος εντός του οποίου χορηγήθηκε ένα δίπλωμα μπορεί να ελέγξει τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων χορηγήθηκε το δίπλωμα αυτό". Εγώ βρίσκω ότι ο όρος "διπλώματα" περιλαμβάνει κάθε βαθμίδας πτυχίο (γιατί έχουμε το εξωφρενικό να μην αναγνωρίζονται ακόμη και μεταπτυχιακά σε κάποιες περιπτώσεις). Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα προσέθεσε μία ακόμη καταδικαστική απόφαση στον πλούσιο φάκελό της. Να προσθέσω ότι στο τέλος του κειμένου υπάρχει σύνδεσμος που οδηγεί στην πλήρη απόφαση του δικαστηρίου, στα Ελληνικά (αντίστοιχα υπήρχε και στο Αγγλικό link) για λεπτομερέστερη ανάγνωση του σκεπτικού. Το ανησυχητικό είναι ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώνει πρόστιμα, αρκεί να πορεύεται σχετικά ανώδυνα στο εσωτερικό της χώρας (βλ. χωματερές, Ολυμπιακή). Για μένα η μεγάλη πίεση που θα ασκούταν θα λειτουργούσε καταλυτικά αν οι ξένες χώρες που αποτελούν τόπους υποδοχής Ελλήνων φοιτητών (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία κτλ) και κυρίως οι "μεγάλες" ανέφεραν στις πολιτικές τους ηγεσίες μείωση των φοιτητών με αιτιολογικό ότι αποτρέπονται από το να φοιτήσουν λόγω μη αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Υπό την έννοια αυτή, όσο τα τερτίπια του Ελληνικού κράτους ουσιαστικά αποτελλούν ανάχωμα στη συμμετοχή στον ΑΣΕΠ (κυρίως) τέτοιο πρόβλημα δε φαίνεται να έχουν οι ξένοι. Πάντως, πιέσεις υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν (και δικαίως για μένα, είναι εξωφρενικό όντες ουραγοί σε πλείστες κατηγορίες να αντιμετωπίζουμε τους ξένους σαν "κουτόφραγκους" που μας τα σκάνε και άλλο λόγο ύπαρξης δεν έχουν). Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω μαζί σου πως είναι απαραίτητες εκ βάθρων αλλαγές σε αυτό που κατ' ευφημισμό ονομάζουμε παιδεία στη χώρα μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.