Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση κολεγίων

nitro912gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς "λίγο" αυτό το επιχείρημα.

Καθόλου "λίγο" δεν το θεωρώ. Απλά, πέφτουν οι μάσκες περί "ποιότητας", "υποβάθμισης" και άλλα τραγελαφικά, και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: όπως παλιότερα με την κόντρα ΑΕΙ και ΤΕΙ για τα δικαιώματα των δεύτερων, έτσι και τώρα ο σαματάς γίνεται για να περιοριστεί ο αριθμός των υποψηφίων για συγκεκριμένες θέσεις.

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καθόλου "λίγο" δεν το θεωρώ. Απλά, πέφτουν οι μάσκες περί "ποιότητας", "υποβάθμισης" και άλλα τραγελαφικά, και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: όπως παλιότερα με την κόντρα ΑΕΙ και ΤΕΙ για τα δικαιώματα των δεύτερων, έτσι και τώρα ο σαματάς γίνεται για να περιοριστεί ο αριθμός των υποψηφίων για συγκεκριμένες θέσεις.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το να είσαι αντίθετος στο να δίνεται σε κάποιον ένα δικαίωμα που (προσωπικά πιστεύεις) δεν αξίζει σημαίνει ότι πέφτουν οι μάσκες.

Γιατί το να δέχεσαι αυτό σαν ένα λόγο, αποκλείει τους άλλους ... ;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε, αν μετά από όσα έχω γράψει δεν είναι σαφές το γιατί, δε νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και πάμε για άλλα.

Δημοσ.
Εγώ θεωρώ πως είναι καιρός να μάθουμε να σεβόμαστε τη νομοθεσία του συνεταιρισμού που λέγεται Ε.Ε. Το είπα από το πρώτο μήνυμα. Είναι μονόδρομος η αναγνώριση.

Δεν είπα ότι δεν θα γίνει ή ότι δεν πρέπει να κάνουμε αυτό που θα μας πει η ΕΕ εφόσον είμαστε μέσα. Απλά διαφωνώ σε ένα κομμάτι της, αυτό που βάζει στο ίδιο καλούπι κολλέγια-πανεπιστήμια.

Αλλά, ας πούμε ότι πράγματι τα πτυχία αγοράζονται και χαρίζονται. Στέκει λογικά αυτό; Αν βγάζει το Σνουμπ Κόλετζ άσχετους που δηλώνουν γραφίστες, ας πούμε, και δεν ξέρουν να πιάσουν στυλό και βγει στην πιάτσα η βρώμα, θα σταθεί το Κόλετζ; Ή θα έχει την ίδια τύχη με το ΤΕΙ Φυτικής και Γεωργικής Παραγωγής Δυτικής Μακεδονίας;

Μέχρι να βγει η βρώμα για 2-3-10 χρόνια η σχολή αυτή θα βγάζει ισχυρά πτυχία στην αγορά που οι εργοδότες δεν θα έχουν ιδέα τι αντίκρυσμα έχουν. Το ΤΕΙ που λες πόσους "επιστήμονες" έβγαλε μέχρι να βγει στη φόρα ότι είναι γαμα ταφ πι?

Ακούστηκε νωρίτερα για μαθητές του οκτώ που βρίσκουν αποκούμπι στα ιδιωτικά. Προσπερνώ το γεγονός ότι υπάρχουν ΤΕΙ που μπαίνεις ωραιότατα με Μ.Ο. οκτώ προ της θέσπισης της βάσης του 10 έμπαινες και Ιταλική και Γερμανική φιλολογία με κάτι τέτοιους απίθανους βαθμούς.

Άρα ακόμα κι εκεί έγινε ένας διαχωρισμός με εισακτέους άνω και κάτω του 10 και δεν άφησαν την αγορά εργασίας να ξεκαθαρίσει μόνη της ποιες σχολές πρέπει να βγάζουν πτυχία και ποιες όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...