Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση κολεγίων

nitro912gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιόμουν το να μου στερούν την δυνατότητα να πάω να τα σκάσω για να σπουδάσω, δεν είναι λίγο φασιστικό; (ως απόλυτα)

Σπουδάζω γραφίστας σε γνωστό αθηναϊκό κολέγιο, μια ειδικότητα που αδυνατεί να καλύψει η δημόσια εκπαίδευση, γιατί να μην αναγνωριστεί το πτυχίο μου;

Στην τελική διαβάζω και δουλεύω περισσότερο από τον μέσο φοιτητή του δημόσιου πανεπιστήμιου και σίγουρα πολύ περισσότερο από τους βολεμένους που τους περνάνε οι παρατάξεις από τα μαθήματα.

Αλλά ακόμα και αν αναγνωριστεί το πτυχίο μου, από ότι κατάλαβα το πρόβλημα θα είναι ότι θα έχω δικαίωμα στους διαγωνισμούς για θέσεις στο δημόσιο; Δηλαδή αυτός ο ντόρος γίνετε για μα μην πάρουν από μερικούς τις θεσούλες του δημοσίου παιδιά από ιδιωτικά;

Και στην τελική, εμείς που σπουδάζουμε (με δυσκολία λόγο κόστους μάλιστα) σε κάποιο κολέγιο είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού; Δεν έχουμε δικαιώματα;

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα πρώτα που αναφέρεις είναι αβάσιμες γενικολογίες.

Όσο για την ερώτηση, δε σου στερεί κανείς το δικαίωμα σου να δώσεις πανελλήνιες και να σπουδάσεις. Γενικά όλοι έχουμε τα δικαιώματα που απορρέουν από τις επιλογές μας. 1. Κανείς δε σε ανάγκασε να πας 'σε γνωστό αθηναϊκό κολέγιο' και 2. πηγαίνοντας ήξερες τα προβλήματα τιης επιλογής σου.

Υ.Γ. Θέλω να ελπίζω πως δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι με ειδικότητα γραφίστα, όταν το Αττικό Νοσοκομείο υπολειτουργεί από έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών μέχρι και λογιστών...

• Super Moderators
Δημοσ.

Η αναγνώριση των κολεγίων είναι μονόδρομος.(*) Για την ακρίβεια, ήταν μονόδρομος εδώ και πάρα πολύ καιρό, απλά η χώρα (πολιτική ηγεσία) και οι πολίτες εθελοτυφλούσαν για πολλοστή φορά. Ζήτημα χρόνου ήταν να αποφασίσουν δυο-τρεις μεγάλες χώρες (ας πούμε πρόχειρα Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία) να κινηθούν για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει να νομίζει πως η Ε.Ε. υπάρχει για να μας δίνει χρήματα και πέραν αυτού μόνο δικαιώματα απορρέουν από τη συμμετοχή μας σε αυτή και καμία υποχρέωση.

(*) Για να ακριβολογούμε, δεν είναι μονόδρομος. Μπορούμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ναι...

Δημοσ.

Snoob, ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα είναι τελείως διαφορετικός όμως από τον αντίστοιχο του topic starter, ο οποίος βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό. Στα μάτια μου το αρχικό μήνυμα είναι: "Εγώ αποφάσισα να παναγίνω γραφίστας στα ιεκ τάδε και τώρα βλέπω πως δεν μπορώ να βολευτώ στο δημόσιο, το κακό κράτος, που είναι φασιστικό, φταίει για αυτό".

Την έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση σχετικά με την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, της οποίας κι είμαι υπέρμαχος. Αλλά η δομή ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος πρέπει να αλλάξει, τα κολέγια πρέπει ή να κλείσουν ή να αναδιοργανωθούν ριζικά και γενικά, πρέπει να υπάρχει μακροπρόθεσμη πολιτική παιδείας σε συνάρτηση με όλους του υπόλοιπους φορείς ιδιωτικούς και δημόσιους,υπουργεία κλπ. Για μια χώρα που δεν παράγει τίποτα είναι εξαιρετικό να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες (βλ. Ολλανδία).

Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα από τους διάφορους παραπονούμενους σχετικά με τη φασιστική νοοτροπία του κακού κράτους και της καλής (αυτή τη φορά) ΕΕ ή το μονόλογο του δικαιώματος του να σπουδάσω όπου θέλω και μετά εννοείται να μπορώ να μπω στο δημόσιο ή ότι οι φοιτητές των δημόσιων πανεπιστημίων πίνουν όλη μέρα καφέ, σε αντίθεσει με αυτούς των κολλεγίων που λιώνουν στις βιβλιοθήκες, είναι αβάσιμες γενικολογίες, που πρέπει να αγνοούνται σε μία σοβαρή συζήτηση για το θέμα.

Στη λεζάντα της γραφής, το δημόσιο αναγνωρίζει ως διαπιστευτήριο γνώσης το πτυχίο που το ίδιο έχει δώσει. Δεν έχω ακούσει κανέναν να χαρακτηρίζει φασιστικές τις εταιρείες που αναγνωρίζουν το MBA του ALBA, που οι ίδιες έχουν δώσει και να προσλαμβάνουν τους αποφοίτους του... Ή ακόμα χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, δεν έχω δει κανέναν να παραπονιέται που οι πτυχιούχοι γιατροι από τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας (μέλος της ΕΕ), δίνουν εξετάσεις για να αναγνωριστούν τα πτυχία τους...

Αυτά για τώρα.

Δημοσ.

Στην τελική διαβάζω και δουλεύω περισσότερο από τον μέσο φοιτητή του δημόσιου πανεπιστήμιου και σίγουρα πολύ περισσότερο από τους βολεμένους που τους περνάνε οι παρατάξεις από τα μαθήματα.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην σχολή σου αλλά δεν νομίζω αυτές οι σχολές να είναι ισάξιες σε καμία περίπτωση με τα AEI από πλευράς επιπέδου.

Μια αναγνώριση των πτυχίων αυτών θα έριχνε πολύ χαμηλά την αξία των ΑΕΙ.

Δημοσ.

όπα όπα, δεν με νοιάζει το δημόσιο, δεν εννοούσα αυτό, λέω ότι αυτοί που φωνάζουν, φοβούνται ότι θα τους φάω τις θεσούλες τους.

Και όχι φίλε μου δε μπορώ να δώσω πανελλήνιες για να γίνω γραφίστας, έδωσα, αλλά δεν τα πάω καλά με κάποια μαθήματα που στην τελική μου είναι εντελώς άχρηστα στο επάγγελμα που με ενδιαφέρει.

edit: Κατερίνα δεν υπάρχει ΑΕΙ γραφιστικής, μόνο ΤΕΙ και αυτά σε επίπεδο είναι όσο τα μέτρια ΙΕΚ, και να υπήρχε ΑΕΙ δε νομίζω να έκαναν μάθημα, αφού έχουν καταλήψεις.

edit2: να ξεκαθαρίσουμε και ότι είναι και θέμα πόσο ενδιαφέρετε να μάθει και να διαβάσει ο κάθε ένας έτσι; Έχω δει και στην σχολή μου άτομα που τα ξύνουν και πληρώνει ο μπαμπάκας για να περάσουν. Το θέμα είναι ότι εγώ που έλιωσα στην ειδικότητα μου να γίνω καλώς γιατί να μην έχω ένα αναγνωρισμένο χαρτί; Επειδή δεν είμαι καλώς στην φυσική; Τι με νοιάζει στη γραφιστική αυτό το πράμα;

• Super Moderators
Δημοσ.

Το "επίπεδο" των ΑΕΙ (θα έλεγα τώρα καμία κουβέντα, ως απόφοιτός τους...) και το "επίπεδο" των κολεγίων δεν έχει καμία σχέση με την υποχρέωση της Ελλάδας να αναγνωρίζει τα πτυχία που χορηγούν νομίμως αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, άσχετα με τον τόπο κτήσης των πτυχίων αυτών.

Κι επειδή έκανα πριν λόγο για μεγάλες χώρες που επιχειρούν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την τοποθέτηση του πρέσβη της Βρετανίας για το ζήτημα.

Το γράφω τρέφοντας τη φρούδη ελπίδα ότι ίσως έτσι προλάβουμε τοποθετήσεις του στυλ "ναι, να αναγνωριστούν τα κολέγια αλλά πρώτα να φτιάξουμε τα ΑΕΙ".

Δημοσ.

edit: Κατερίνα δεν υπάρχει ΑΕΙ γραφιστικής, μόνο ΤΕΙ και αυτά σε επίπεδο είναι όσο τα μέτρια ΙΕΚ, και να υπήρχε ΑΕΙ δε νομίζω να έκαναν μάθημα, αφού έχουν καταλήψεις.

Εχεις σκεφτει να δουλεψεις χειριστης οδοστρωτήρα;

Δημοσ.

Ρε σεις ξερετε κανενα κολλεγιο/ιδιωτικο πανεπιστημιο να κανει εγγραφες τον φεβρουαρη στα χειμερινα τμηματα; και σε τι ειδικοτητες?Απαντηστε ειναι αναγκη ευχαριστω!

Δημοσ.
Το "επίπεδο" των ΑΕΙ (θα έλεγα τώρα καμία κουβέντα, ως απόφοιτός τους...) και το "επίπεδο" των κολεγίων δεν έχει καμία σχέση με την υποχρέωση της Ελλάδας να αναγνωρίζει τα πτυχία που χορηγούν νομίμως αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, άσχετα με τον τόπο κτήσης των πτυχίων αυτών.

Τι εννοείς με τον όρο 'αναγνώριση';

Τον εκλαμβάνομαι ως αναγνώριση εργασιακών δικαιωμάτων. Το οποίο είναι πολύ πιο περίπλοκο απ' ότι φαίνεται, διότι ναι μεν είναι υπουργική απόφαση αλλά με κλαδικές εμπλοκές.

Παραδειγματάκι, πολίτικοι μηχανικοί από την Αγγλία αναγνωρίζονται από το ΔΟΑΤΑΠ, το ΤΣΕΣΜΕΔΕ αρνείται να τους εγγράψει αν δεν είναι μέλη κάποια χρόνια στο αντίστοιχο βρετανικό επιμελητήριο, επομένως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα εργασίας. Πιστεύει ο οποιοσδήποτε πως ένα ιδιωτικό ίδρυμα που θα εκπαιδεύει πολιτικούς μηχανικούς στην Ελλάδα, θα καταφέρει να εγγραφούν οι απόφοιτοι του στο ΤΣΕΣΜΕΔΕ;;; Πιο πιθανό είναι να δούμε το Wibledon σε χώμα...

Αν με τον όρο αναγνώριση εννοείς κάτι που δεν το αντιλαμβάνομαι, θα ήμουν ευτυχής να το μοιρασθείς μαζί μας.

Δημοσ.
δε σε καταλαβαίνω που το πας...

Οτι τα ισοπεδωνεις ολα. ΤΕΙ=Μετριο ΙΕΚ και ΑΕΙ=8 εξάμηνα απεργίες? Τα θες και τα λες?

Δημοσ.

Καλα..

Δεν καταλαβαινω αυτοι του ΑΕΙ φοβουνται μην τους παρουν τις θεσεις?

Θελουνε να ανοιξουν πολεμο με οσους δεν εχουν παρει πτυχιο απο το ιδιο μαγαζι δεν το καταλαβα?..

Οταν μπηκανε οι βασεις γιατι δεν βγηκε κανεις στον δρομο ? Οταν εκλεισαν τα μισα ΤΕΙ της Ελλαδος γιατι δεν βγηκαν στο δρομο ?

Οταν μεινανε πανω απο το 50% των εξεταστεων γιατι δεν βγηκαν στο δρομο ? Αφου ολοι οι φοιτητες εχουν την ιδια πολιτικη τοσο καιρο, στο μονο θεμα που τους τσουζει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ κινητοποιηθηκαν...Γελοιο φαινεται

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...