Προς το περιεχόμενο

Επιλογή οθόνης

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μεταξύ αυτών των 2 LG:

LG W2242P-SF

LG L226WA-WN

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει λόγος να προτιμήσω οθόνη με HDMI port. Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν κάρτες γραφικών που να έχουν HDMI θύρες προς το παρόν ή τέλος πάντων σπανίζουν. Από την άλλη και οι κάρτες γραφικών που δεν έχουν HDMI θύρες υποστηρίζουν Full HD.

Υπάρχει κάποια διαφορά ποιότητας στην απεικόνιση μεταξύ HDMI και DVI-D ή δεν αξίζει τον κόπο η αγορά της δεύτερη οθόνης;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά ποιότητας στην απεικόνιση μεταξύ HDMI και DVI-D η διαφορά είναι ότι το HDMI μεταφέρει και ήχο και εικόνα!

Δημοσ.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά ποιότητας στην απεικόνιση μεταξύ HDMI και DVI-D η διαφορά είναι ότι το HDMI μεταφέρει και ήχο και εικόνα!

Τότε τι τη θέλει τη θύρα HDMI μία οθόνη χωρίς ηχεία; Ή ποιος o λόγος να βγει κάρτα γραφικών με HDMI θύρες αφού σε ένα PC υπάρχει κάρτα ήχου;

Δημοσ.

Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης σου δεν μπορώ να σου απαντήσω για τη δεν ξέρω:rolleyes:, στο δεύτερο σκέλος τώρα, μάλλον για να συνδέσεις το PC σου σε μια τηλεόραση, πλέον όλες οι TV έχουν HDMI!

Δημοσ.
Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης σου δεν μπορώ να σου απαντήσω για τη δεν ξέρω:rolleyes:, στο δεύτερο σκέλος τώρα, μάλλον για να συνδέσεις το PC σου σε μια τηλεόραση, πλέον όλες οι TV έχουν HDMI!

Σωστό κι αυτό. Το PC δεν είναι μόνο για δικό του monitor.

Απ' ότι καταλαβαίνω το HDMI περιττεύει σε μια οθόνη PC. Δεδομένη και της αυξημένης τιμής θα προτιμήσω την 1η οθόνη (LG W2242P-SF ).

Θέλω όμως τη γνώμη σας σε σχέση με αυτή:

LG W2241S-BF

Η δεύτερη έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την πρώτη αλά έχει 6 μοίρες λιγότερες στην οριζόντια γωνία θέασης. Περιμένω τις προτάσεις σας.

Δημοσ.
Η δεύτερη έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την πρώτη αλά έχει 6 μοίρες λιγότερες στην οριζόντια γωνία θέασης. Περιμένω τις προτάσεις σας.

Το ότι έχει 6 μοίρες λιγότερες στην οριζόντια γωνία θέασης δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ότι δεν έχει DVI-D πράγμα σημαντικότατο!!!!!!!

Χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω, εγώ σκέφτομαι να πάρω αυτήν βέβαια πάει στα 200+ κατή ψιλά!!!!

Δημοσ.
Το ότι έχει 6 μοίρες λιγότερες στην οριζόντια γωνία θέασης δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ότι δεν έχει DVI-D πράγμα σημαντικότατο!!!!!!!

Χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω, εγώ σκέφτομαι να πάρω αυτήν βέβαια πάει στα 200+ κατή ψιλά!!!!

Καλά το ότι δεν έχει DVI-D ούτε που το 'χα προσέξει...

Στατική αντίθεση για τις LG δε βρήκα παρ' όλο που έκανα μια αναζήτηση χθες. Θα ξαναψάξω βέβαια, αλλά αν έχει κάποιος πρόχειρο link είναι ευπρόσδεκτο.

Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.
Τότε τι τη θέλει τη θύρα HDMI μία οθόνη χωρίς ηχεία; Ή ποιος o λόγος να βγει κάρτα γραφικών με HDMI θύρες αφού σε ένα PC υπάρχει κάρτα ήχου;

γιατι συνδεεις την HDMI του PC στον καλο ενισχυτη σου (εαν εχεις) μεταφεροντας ηχο (εαν κατι τετοιο υποστηριζεται) και εικονα και απο τον ενισχυτη (οι καλοι εχουν αρκετες εξοδους HDMI) στελνεις εικονα στο monitor η στην τηλεοραση η στον προβολεα (λειτουργει δλδ σαν HDMI switch)

οποτε εχεις ηχο απο τον ενισχυτη στα καλα ηχεια σου (εαν εχεις) και διαλεγεις και που θα στειλεις εικονα

Δημοσ.
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=288442

Τώρα μάθαμε γιατί!!!!:-D

Μάλιστα. Αυτό όσον αφορά το κομμάτι της κάρτας. Το τι χρειάζεται HDMI port μία οθόνη χωρίς ηχεία είναι άλλη ιστορία...

Πάντως εφόσον το DVI-D παρέχει την ίδια ποιότητα εικόνας και εφόσον το PC έχει κάρτα ήχου λίγο με ενδιαφέρει να έχει HDMI η οθόνη.

-----Προστέθηκε 5/12/2008 στις 10 : 48 : 41-----

γιατι συνδεεις την HDMI του PC στον καλο ενισχυτη σου (εαν εχεις) μεταφεροντας ηχο (εαν κατι τετοιο υποστηριζεται) και εικονα και απο τον ενισχυτη (οι καλοι εχουν αρκετες εξοδους HDMI) στελνεις εικονα στο monitor η στην τηλεοραση η στον προβολεα (λειτουργει δλδ σαν HDMI switch)

οποτε εχεις ηχο απο τον ενισχυτη στα καλα ηχεια σου (εαν εχεις) και διαλεγεις και που θα στειλεις εικονα

Η κάρτα ήχου δε μπορεί να συνδεθεί στον ενισχυτή;

Δημοσ.
Μάλιστα. Αυτό όσον αφορά το κομμάτι της κάρτας. Το τι χρειάζεται HDMI port μία οθόνη χωρίς ηχεία είναι άλλη ιστορία...

Πάντως εφόσον το DVI-D παρέχει την ίδια ποιότητα εικόνας και εφόσον το PC έχει κάρτα ήχου λίγο με ενδιαφέρει να έχει HDMI η οθόνη.

-----Προστέθηκε 5/12/2008 στις 10 : 48 : 41-----

Η κάρτα ήχου δε μπορεί να συνδεθεί στον ενισχυτή;

μονο εαν εχει εξοδο HDMI 1.3a μπορει να στειλει τα νεα φορμα DD,DTS high definition των blu ray (οι περισσοτερες δεν εχουν τετοια εξοδο αλλα και να ειχαν ποιος ο λογος να χρησιμοποιεις 2 HDMI συνδεσεις απο την στιγμη που μπορεις να κανεις το ιδιο με εικονα και ηχο απο την εξοδο της VGA)

αλλιως εαν παλι εχει τις κλασσικες ψηφιακες εξοδους θα μπορει να στειλει σε ενισχυτη μονο απλα DD,DTS

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...