Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για κληση σε κρανος

psycho_z125

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@topic starter.

Δικαιολογείσαι για την βλακίτσα σου, καθώς λόγω εμπειρίας και δεν γνωρίζεις 2 παράγοντες:

• Το υπέρμετρο κομπλεξισμό και ζήλο που δείχνουν οι μπάτσοι όταν κόβουν κλήσεις.
  • Το γεγονός πως συνήθως οι μπάτσοι είναι βιαστικοί.
  • Το πώς να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις.

Μένω στο τελευταίο.

Ποτέ όταν είσαι σε σταματημένος με μηχανή δεν παραδέχεσαι πως είναι δική σου.

Ακόμα και αναμμένη να είναι, πες ότι είναι του τάδε που πήγε στο μαγαζί απέναντι να κάνει το "χοντρό" του.

Άσε το μπάτσο κάνα 2ωρο εκεί, να λύνει εξισώσεις με χοντρά έντερα.

Εμπειρίες μετά από μπόλικες κλήσεις-μισθούς.

Κάποτε σταμάτησα για δευτερόλεπτα με alarm σε σημείο που απαγορευόταν η στάθμευση, αλλά φυσικά δεν ενοχλούσα την κυκλοφορία του δρόμου.

Η καλή τύχη, έφερε ένα κομπλεξικό να έρθει στο σημείο με το μπλοκάκι στο χέρι.

Ευτυχώς που εκτός από κομπλεξικός ήταν και κάπως ηλίθιος, καθώς (με αστείες δικαιολογίες) έχαψε πως είχε μείνει το αμάξι και περίμενα οδική βοήθεια.

Μέχρι και να το σπρώξουμε στην γωνία του είπα,( :-D ) αλλά δεν προσφέρθηκε γιατί οι εγκληματίες είναι αμείλικτοι, και ο χρόνος χρήμα...

:whistle:

Δημοσ.
όταν είσαι σε σταματημένος με μηχανή δεν παραδέχεσαι πως είναι δική σου.

Ακόμα και αναμμένη να είναι, πες ότι είναι του τάδε που πήγε στο μαγαζί απέναντι να κάνει το "χοντρό" του.

ΣΟρρυ κιολας αλλα για να μη λεμε οτι ναναι, και δικη του να μην ειναι η μηχανη και παλι ειναι παραβαση να ειναι πανω σε αυτην χωρις κρανος.

Επισης οταν ο "μπατσος" θελει να βεβαιωσει μια παραβαση δε θα κατσει "να λυσει εξισωσεις " οπως λες, θα στην καρφωσει ομορφα και ωραια και θα ψαχνεις εσυ μετα να λυσεις εξισωσεις για να τη σβησεις.

Δημοσ.
ΣΟρρυ κιολας αλλα για να μη λεμε οτι ναναι, και δικη του να μην ειναι η μηχανη και παλι ειναι παραβαση να ειναι πανω σε αυτην χωρις κρανος.

Πραγματικά πιστεύεις πως είναι παράβαση να τρως σουβλάκι πάνω σε παρκαρισμένη μηχανή χωρίς κράνος?

Επισης οταν ο "μπατσος" θελει να βεβαιωσει μια παραβαση δε θα κατσει "να λυσει εξισωσεις " οπως λες, θα στην καρφωσει ομορφα και ωραια και θα ψαχνεις εσυ μετα να λυσεις εξισωσεις για να τη σβησεις.

Ο μπάτσος (χωρίς εισαγωγικά, γιατί ειδικά στην προκειμένη περίπτωση για τέτοιον πρόκειται),υποθέτω πως χρειάζεται τα στοιχεία της μηχανής και του κατόχου για να σου κόψει κλήση.

Που θα την κόψει? Στο αέρα?

Ακόμα κι έτσι πάντως, ειδικά σε περίπτωση που πρόκειται για Ζ(ητά), δεν αποδέχεσαι πως έχεις κάν ταυτότητα πάνω σου.

Αν έχει την υπομονή να καλέσει τους συναδέλφους του να έρθουν με περιπολικό να σε μαζέψουν και να περιμένουν τις ~3 ώρες που κρατά συνήθως η διαδικασία της εξακρίβωσης για να σου κόψει κλήση, χαλάλι, τουλάχιστον την δουλέψανε τα "παιδιά" ...

Δημοσ.

Δεν τα παραλεω, απλα τυγχανει να ξερω τον ΚΟΚ απεξω.

Βεβαια εγω δεν εννοουσα να καθεται σε σταθμευμενη μηχανη. αλλα σε μηχανη που ειναι στο ρελαντι.

Aλλωστε οταν ο φιλος λεει "Ακόμα και αναμμένη να είναι, πες ότι είναι του τάδε που πήγε στο μαγαζί απέναντι να κάνει το "χοντρό" του" TOTE προφανως η μηχανη ειναι στο ρελαντι οποτε οσο περιεργο και να σου φαινεται ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

Οσον αφορα την ταυτοτητα η παραβαση βεβαιωνεται και χωρις αυτην μονο με την αδεια της μηχανης και/ή το διπλωμα και γραφωντας τα στοιχεια της ταυτοτητας κατα δηλωση του παραβατη. Βεβαια λεγοντας 2-3 στοιχεια σου αν θελειεο αστυνομικος μεσω του ασυρματου τα βρισκει ολα σε μερικα δευτερολεπτα;-)

Δημοσ.
Δεν τα παραλεω, απλα τυγχανει να ξερω τον ΚΟΚ απεξω.

Βεβαια εγω δεν εννοουσα να καθεται σε σταθμευμενη μηχανη. αλλα σε μηχανη που ειναι στο ρελαντι.

Aλλωστε οταν ο φιλος λεει "Ακόμα και αναμμένη να είναι, πες ότι είναι του τάδε που πήγε στο μαγαζί απέναντι να κάνει το "χοντρό" του" TOTE προφανως η μηχανη ειναι στο ρελαντι οποτε οσο περιεργο και να σου φαινεται ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

Δεν γνωρίζω τι λέει σε αυτή την περίπτωση ο ΚΟΚ, και δεν μου φαίνεται περίεργο, άλλωστε τόσα περίεργα λέει.

Από εκεί και πέρα η ερώτησή μου ήταν σαφής. Δεν σε ρώτησα τι λέει ο ΚΟΚ κατά γράμμα, αλλά την προσωπική σου άποψή, καθώς με τα μέχρι τώρα λεγόμενα (γραφόμενα) σου δείχνεις να την υποστηρίζεις ως παράβαση.

Οσον αφορα την ταυτοτητα η παραβαση βεβαιωνεται και χωρις αυτην μονο με την αδεια της μηχανης και/ή το διπλωμα και γραφωντας τα στοιχεια της ταυτοτητας κατα δηλωση του παραβατη. Βεβαια λεγοντας 2-3 στοιχεια σου αν θελειεο αστυνομικος μεσω του ασυρματου τα βρισκει ολα σε μερικα δευτερολεπτα;-)

Το κουράζουμε λίγο εδώ το θέμα, αλλά θα το συνεχίσω.

Η άδεια και το δίπλωμα βρίσκεται στα ιδιαίτερα με τον κάτοχο του οχήματος.

Εγώ βρέθηκα πάνω να περιμένω/ξαποσταίνω/χωνεύω το σουβλάκι, και δεν έχω πάνω μου ταυτότητα.

Μπορεί να μου κόψει κλήση?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το γεγονός πως αν θέλουν μπορούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία μου σε λίγα δευτερόπλεπτα μέσω ασυρμάτου, πώς συμβαδίζει με τα 3ωρα που κρατάνε οι εξακριβώσεις στα τμήματα?

Δημοσ.
...Το γεγονός πως αν θέλουν μπορούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία μου σε λίγα δευτερόπλεπτα μέσω ασυρμάτου, πώς συμβαδίζει με τα 3ωρα που κρατάνε οι εξακριβώσεις στα τμήματα?

Πολύ απλά,για να στα κάνουν ρόϊδο.:eek:

Δημοσ.
Πολύ απλά,για να στα κάνουν ρόϊδο.:eek:

Το φαντάζομαι, αλλά θέλω να το ακούσω και από κάποιον που λέει τους μπάτσους "αστυνομικούς".

Δημοσ.

Το κουράζουμε λίγο εδώ το θέμα, αλλά θα το συνεχίσω.

Η άδεια και το δίπλωμα βρίσκεται στα ιδιαίτερα με τον κάτοχο του οχήματος.

Εγώ βρέθηκα πάνω να περιμένω/ξαποσταίνω/χωνεύω το σουβλάκι, και δεν έχω πάνω μου ταυτότητα.

Μπορεί να μου κόψει κλήση?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το γεγονός πως αν θέλουν μπορούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία μου σε λίγα δευτερόπλεπτα μέσω ασυρμάτου, πώς συμβαδίζει με τα 3ωρα που κρατάνε οι εξακριβώσεις στα τμήματα?

Μπορούν να τα ταυτοποιήσουν και επιτόπου, τουλάχιστον σε 2 περιπτώσεις έχω τύχει σε τέτοιο περιπολικό. Αν πάλι του πεις ότι δεν έχεις ταυτότητα αμέσως του δίνεις το δικαίωμα να σε πάρει για εξακρίβωση, πράγμα χειρότερο.

Βέβαια ο μπάτσος φυσικά και θα προτιμήσει σταματημένα παπάκια από εν κινήσει χίλια, αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο στην περίπτωση. Ο φίλος πρέπει να έχει κράνος. Του εύχομαι να είναι η τελευταία του κλήση για τέτοιο λόγο.

Δημοσ.
Μπορούν να τα ταυτοποιήσουν και επιτόπου, τουλάχιστον σε 2 περιπτώσεις έχω τύχει σε τέτοιο περιπολικό. Αν πάλι του πεις ότι δεν έχεις ταυτότητα αμέσως του δίνεις το δικαίωμα να σε πάρει για εξακρίβωση, πράγμα χειρότερο.

Nταξ, δεν γνωρίζω την οικονομική σου κατάσταση, πάντως εγώ θα προτιμούσα να περάσω ένα 3ωρο στο τμήμα, (έχω αναπτύξει ολόκληρη θεωρία για το πως μπορώ να τους κάνω να περάσουν πολύ άσχημα το τριωράκι τους μαζί μου), παρά να πληρώσω μισό μισθό κερατιάτικο...

:-)

Δημοσ.

Εσένα liopyr σε έχω για σοβαρό μοτοσυκλετιστή οπότε δεν φαντάζομαι να έχεις τέτοια προβλήματα.

Όπως έγραψα και παραπάνω, υποπτεύομαι πως ο φίλος δεν είχε καθόλου κράνος μαζί του. Αλλιώς αποκλείεται ο ζητάς να ρίσκαρε τόσο πολύ.

Δημοσ.
Εσένα liopyr σε έχω για σοβαρό μοτοσυκλετιστή οπότε δεν φαντάζομαι να έχεις τέτοια προβλήματα.

Όπως έγραψα και παραπάνω, υποπτεύομαι πως ο φίλος δεν είχε καθόλου κράνος μαζί του. Αλλιώς αποκλείεται ο ζητάς να ρίσκαρε τόσο πολύ.

Βασικά χρησιμοποιώ σπάνια πια το μηχανάκι, (περιπτώσεις που πρέπει να κατέβω κέντρο κλπ), και φοράω κράνος (πλέον) για την ασφάλειά μου. .

Πιτσιρικάς δούλευα 6 ώρες πάνω στο μηχανάκι χωρίς κράνος. Έχω πληρώσει σίγουρα άλλο ένα μηχανάκι σε κλήσεις... :mad:

(ναι θα μπορούσα να είχα πληρώσει και το κεφάλι μου, αλλά ας μην το πάμε εκεί).

Από εκεί και πέρα, ο ζητάς δεν έχει να ρισκάρει και πολλά. Αν βρει τρόπο να σου κόψει την κλήση, το έχασες το παιχνίδι.

Δημοσ.

Πάντως το θέμα ότι χωρίς κράνος είσαι πιο επικίνδυνος για τους γύρω το βρίσκω λίγο χαζό σαν επιχείρημα. Χωρίς κράνος έχεις πολύ καλήτερη αντίληψη του χώρου γύρω σου απ'ότι με αυτό (εκτός αν βρέχει), αφού φυσικά ακούς και (το σημαντικότερο πάνω στη μηχανή) βλέπεις πολύ καλύτερα. Όποιος ισχηρίζεται το αντίθετο, ή δεν έχει φορέσει ποτέ κράνος στη ζωή του, ή δεν βλέπει καλά. Επίσης μπορείς πολύ πιο εύκολα και γρήγορα να γυρίσεις το κεφάλι σου για να ελένξεις όταν δεν φοράς κράνος (οι καθρέφτες δεν τα δείχνουν όλα).

Τώρα όταν έχω να βγω σε ανοιχτούς δρόμους που θα κινηθώ με μεγάλες ταχύτητες πέρνω φυσικά το κράνος (και συνήθως αν δεν είναι κατακαλόκαιρο το μπουφάν και τις μπότες της μηχανής) για να μην έχω τα θέματα με τα χαλίκια και τα καυσαέρια που έγραφε ο φίλος πιο πάνω, αλλά το θεωρώ πολύ χαζό και ενοχλητικό να με υποχρεώνει το κράτος να πάρω το κράνος για να κατέβω από τη πλατεία Κυψέλης στο πεδίο του άρεως όταν πηγαίνω για τρέξιμο, ή για να κατέβω να πάρω μια τυρόπιτα.

Και φυσικά όπως γίνεται σε τόσα άλλα πράγματα στην όμορφη Ελλαδίτσα, επουδενή δεν πρόκειται να πιστέψω πως το κάνουν για το καλό μου. Για να μαζέψει ο δήμος χρήματα το κάνουν και για κανένα άλλο λόγο. Έχετε ξεχάσει τότε που δίναν μπόνους παραγωγηκότητας για κλήσεις στους αστυνομικούς; Ή για τους άλλους στο Μαρούσι που είχαν καταντήσει να κόβουν κλήσεις λες και παίζαν το κινητό παρκόμετρο;

Αν το θέμα είναι πόσα θα χαλάσει το κράτος για να με περιθάλψει αν χτυπήσω, τότε να απαγορέψουν το σκι, την ορειβασία, τα extreme sports, το ποδήλατο, το γυμναστήριο, και γενικά ας μας βάλουν σε μια γλάστρα να μας έχουν στη λιακάδα να φωτοσυνθέτουμε.

Επιπλέον να υπενθημίσω πως σαν οδηγός ήδη πληρώνω ΠΟΛΟΥΣ επιπλέων φόρους, έμμεσους και άμεσους, από το πεζό συμπολίτη μου, για να υσχηριστεί το κράτος πως θα ζημιωθεί αν χτυπήσω.

Ζω στην Ελλάδα, και από τότε που πήγα φαντάρος και μετά, ξέρω πολύ καλά (όπως και οι περισσότεροι) πως το κράτος δεν δίνει δεκάρα για το καλό μου και δεν χάνει ευκαιρία να μου το δείχνει. Μην ακούω λοιπόν πως καλά κάνουν και κόβουν κλήσεις για κράνη και πως όσοι ενοχλούνται με το να είναι υποχρεωμένοι να φοράνε κράνος είναι τρελοί/αντικοινωνικοί/καμικάζι.

Υπήρχε και εκείνη η φράση κάπου που έλεγε πως όποιος είναι πρόθυμος να θυσιάσει την ελευθερία του για ασφάλεια, δεν αξίζει τίποτα απ'τα δύο...

Δημοσ.

Αν νομίζεις ότι με 10 χμ και χωρίς κράνος δεν μπορείς να σκοτωθείς είσαι γελασμένος.

Για το αρχικό θέμα,δηλαδή δεν μπορώ να δανείσω το κράνος μου σε κάποιον που δεν έχει και μέχρι να γυρίσει να κάθομαι πάνω στο μηχανάκι μου.Εμένα θα γράψουν ή αυτόν,ή και τους δύο ή κανέναν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...