gtroza Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 και φτάνουμε στην ανάλυση free vs open γειά σας κύριε ξενυχτάτε ; Ποίοι από αυτούς θα έπρεπε να πάρουν τα χρήματα από τη διανομή; με ποιό τρόπο δεν ξέρω αλλά σίγουρα παίρνουν οι "έξυπνοι" Από την άλλη πλευρά, ακριβώς επειδή το credit έχει σημασία, όλες οι άδειες ελεύθερου λογισμικού (πλην του public domain που δεν είναι άδεια στην πραγματικότητα), σέβονται και έχουν ως κεντρικό τους άξονα το "attribution", την απόδοση δηλαδή της δημιουργίας στο δημιουργό. τον πλούτο πολλοί εμίσησαν την δόξα ουδείς ! μάλλον καλημέρα πάω για νάνι . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 And the million dollar question:Ο κώδικας του οδηγού για τις κάρτες γραφικών της intel (αυτό είχα πρόχειρο), διαθέτει κομμάτια που έχουν γραφτεί από περίπου 40 διαφορετικούς vendors (προσοχή, όχι ανθρώπους), έχει δηλαδή τουλάχιστον 40 διαφορετικούς copyright holders. Ποίοι από αυτούς θα έπρεπε να πάρουν τα χρήματα από τη διανομή; Και με ποιό τρόπο; Και τι γίνεται με τους 100άδες μη-μνημονευμένους patch-writers; Τώρα δεν παίζεις δίκαια Αλλά η απάντηση είναι κάπως έτσι: Οι vendors κάνουν απόσβεση γιατί τελικά έχουν έναν working driver ώστε να φτάσουν στην ολοκλήρωση του προϊόντος που θέλουν να πουλήσουν και έτσι βγάζουν κέρδος, ο κακομοίρης που η εταιρεία αυτή προσέλαβε για να βγάλει τα ματάκια του και να φτιάξει το ring buffer που κάνει access στην δεσμευμένη για τον DRM μνήμη (αυτό είχα πρόχειρο) παίρνει τον μισθό του και μέρες που είναι και το Χριστουγεννιάτικο δώρο του και οι υπόλοιποι που για την πλάκα τους γράψανε κώδικα κερδίζουν τη χαρά της δημιουργίας. Τα απ' ευθείας κέρδη από την "πώληση" του driver πάνε φυσικά στην Intel. Η πικρή αλήθεια είναι ότι λίγα "μαγαζιά" έχουν τη δυνατότητα να δώσουν βάση στο licensing ενός κομματιού software και να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. EDIT: Κουράγιο firewalker, με λίγη προσπάθεια και κανένα παράδειγμα θα δείς όλα θα ξεκαθαρίσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 NullScan... Κλαίνε οι χείρες, κλαίνε και οι παντρεμένες! Δεν φτάνει που οι Developers κερδίζουν ταξιδάκια σε εξωτικές χώρες π.χ. Ταϊβάν (αυτή είχα πρόχειρη) και βλέπουν μεγάλες εταιρίες π.χ. Intel (αυτή είχα πρόχειρη). Στο κάτω κάτω τα 4 mbytes που σου δίνει το bios είναι υπέρ αρκετά... Χα χα χα χα χα. :-):-) Offtopic: NullScan, θέλει και το μάτι λίγο μου εξάσκηση στο να καταλαβαίνει τι βλέπει μέσα στον dbg για παράδειγμα. Τα έχω ξεχάσει ρε γαμότο τα περισσότερα της x86 assembly. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Τα έχω ξεχάσει ρε γαμότο τα περισσότερα της x86 assembly. ρε θρανίο ο "γυαλάκιας" τα ξέρει απ' έξω ρε γμτ ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.