sotosko Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 10MP και τιμή έως 230 ευρώ. Μετά από έρευνα κατέληξα σε δύο φωτογραφικές μηχανές. Αυτές είναι οι: Sony Cybershot DSC-W170 και η Casio Exilim EX-Z300. Γνωρίζω ότι η Sony κατασκευάζει πολύ ποιοτικές φωτογραφικές μηχανές, από την άλλη δεν γνωρίζω τίποτα για την Casio. Κατασκευάζει εξίσου καλές φωτ. μηχανές ; Γι' αυτό θέλω την άποψή σας στο ποια από τις δύο τελικά να διαλέξω. Παρακάτω παραθέτω τα πλεονεκτήματα της κάθε μίας, έτσι όπως τα βλέπω εγώ. Sony Cybershot DSC-W170: +Φακός Carl Zeiss Vario-Tessar με οπτικό ζουμ 5x, ευρεία γωνία 28 mm για πανοραμικές λήψεις τοπίων και λήψεις μεγάλων ομάδων +Επεξεργαστής BIONZ για καλύτερη ποιότητα εικόνας και ταχεία απόκριση Casio Exilim EX-Z300: +Βιντεοσκόπηση σε High Definition (1280 x 720, 24fps) και H.264 format και Wide Screen (16:9) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreas18 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Με περιπου τα ιδια λεφτα παιρνεις μια πολυ ανωτερη... http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=25&pr_id=2617&prview=tbl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotosko Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Με περιπου τα ιδια λεφτα παιρνεις μια πολυ ανωτερη... http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=25&pr_id=2617&prview=tbl Για ποιο λόγο είναι καλύτερη ; Δεν είναι περισσότερα megapixel. Το μόνο καλύτερο είναι ο wide φακός με χ10 οπτικό ζουμ. Κάνω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Είμαι κάτοχος sony cybershot. Είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος. Πρόσφατα έψαχνα ψηφιακή για δώρο και ξαναμπήκα στο tripάκι του ψαξίματος. Θα σου πω να μην πάρεις τίποτε άλλο εκτός από canon. Η sony μπορεί να έχει εντυπωσιακά χρώματα αλλά άλλο ψηφιακή αποτύπωση και άλλο φωτογραφία. Κάτι άλλο που μάλλον γνωρίζεις είναι οτι δεν παίζουν ρόλο τα megapixels, αλλά η ποιότητα του φακού και ο επεξεργαστής εικόνας. Οι φωτογραφίες της cybershot μου φαίνονται πλέον πολύ ψέφτικες όταν τις συγκρίνω με αυτές της ixus. Οι canon βγάζουν φωτογραφίες. Κατά τη γνώμη μου δίνεις πολλά λεφτά. Στα λεφτά που δίνεις θα έπαιρνα αυτήν Προσωπικά επειδή τα 10 megapixels δεν μου λένε τίποτα απολύτως θα έπαιρνα αυτή ή αυτή με μια sd κάρτα 4gb (η οποία κάνει γύρω στα 8 ευρώ) Ελπίζω να το ψάξεις και να αποφασίσεις σωστά! Μην εντυπωσιάζεσαι από τα πολλά megapixels και από τα zoom. το 4x απο το 3χ είναι στην ουσία ένα βήμα εμπρός. Ρώτα και κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία να σε συμβουλέψει. Εγώ από την έρευνά μου πάντως κατέληξα σε canon, και η επόμενη μηχανή μου θα είναι canon. Καλές αγορές! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreas18 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Τα mpixel μετρανε μονο για το μεγεθος της φωτο...και οπως παμε οσο περισσοτερα mp τοσο χειροτερες γινονται οι φωτογραφικες...τεσπα.Στο θεμα μας.Σε αυτην την κατηγορια γενικα οι διαφορες ειναι ελαχιστες..αλλα panasonic με φακο lumix ειναι εγγυηση.Γενικα οταν ειναι να αγορασεις φωτογραφικη μηχανη και σε ενδιαφερει η ποιοτητα κοιτας τον φακο και τπτ αλλο.Τα μεγκαπιξελ ειναι μαρκετινγκ και τπτ περισσοτερο πιστεψε με.Γιαυτο που την θες και 6,1 με 10,1 δεν θα δεις διαφορα ουτε στο ελαχιστο.Αν θες μεγαλες εκτυπωσεις κλπ τοτε ειναι μονοδρομος οι dslr αλλα μετα ξεφευγεις.Επισης οι canon οπως λεει ο φιλος ειναι αλλη μια επιλογη.Οριστε και reviews της sony και panasonic lumix Sony http://www.dpreview.com/reviews/read_opinions.asp?prodkey=sony_dscw170 Panasonic http://www.dpreview.com/reviews/read_opinions.asp?prodkey=panasonic_dmctz5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotosko Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Αυτό που θέλω είναι μια φωτογραφική μηχανή που να βγάζει ποιοτικές φωτογραφίες και να είναι απλή στον χειρισμό. Δεν θέλω μεγάλες εκτυπώσεις. Η panasonic που μου πρότεινες Αντρέα μου φαίνεται πολύ καλή. Θα επανεξετάσω όσα μου είπατε ή θα μου πείτε και έπειτα θα καταλήξω σε ποια θα αγοράσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neXTgen Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 παιδιά επειδή είμαι στο ίδιο ψάξιμο με ταβάνι τα €180, έχω δει τις 3 παρακάτω : Nikon Coolpix S600 , Cyber-shot DSC-W150, Panasonic Lumix DMC-LZ8. την τελευταία (που νομίζω δουλεύει με μπαταρίες ΑΑ) το dpreview την έβγαλε κορυφαία στη budget κατηγορία. (ανέκαθεν είχα ψύχωση με ό,τι έχει σχέση με τη leica, βέβαια τώρα στην ψηφιακή εποχή ....) απλά θέλω να βγάζει και ένα καλό video έστω 640x480 @30fps... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreas18 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Για την Panasonic LZ8 οριστε τα χαρακτηριστικα για το video που τραβαει: Movie Clips --- Yes, 848 x 480, 30 fps, 640 x 480, 30 fps, 320 x 240, 30 fps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotosko Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Λέτε δηλαδή ότι με συμφέρει να δώσω λιγότερα χρήματα (έως 180-200) και να πάρω μια 8-9 MP με πολύ καλό φακό αντί να πάρω μια 10MP απο αυτές που μου προτείνετε ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Yep! Εκτός αν συνήθως εκτυπώνεις σε A3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neXTgen Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 αφού δεν θέλεις μεγάλες εκτυπώσεις, όπως είπες (και δεν croppaρεις) αλλά θες απλή μηχανή με ποιότητα στις φωτογραφίες ναι. αυτή : http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Nikon+Coolpix+S600 την βρίσκεις από €150 !!! την έχω δουλέψει και είναι αστέρι.. απλά επειδή ψάχνομαι για το ίδιο ίσως τελικά εμπιστευτώ το leica φακό κάποιας panasonic... μη χαλάς άσκοπα λεφτά και κυρίως περίμενε μέχρι τις τελευταίες προσφορές των χριστουγέννων (αν δε βιάζεσαι) είμαστε στο μέσο μιας οικονομικής κρίσης, μην το ξεχνάμε αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotosko Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Καλώς. Μπορείτε λοιπόν να μου προτείνετε μια φωτογραφική μηχανή από 8 mp και πάνω και με τιμή έως 200 ευρώ που να είναι πολύ καλή. Δηλαδή να έχει πολύ καλό φακό, σταθεροποιητή εικόνας και καλό βίντεο. Ποιά είναι η γνώμη σας για την Canon Digital IXUS 90 IS που πρότεινε παραπάνω ο Physics_Rulez. Ακόμα, μπορεί κάποιος να κατατάξει τις κατασκευάστριες φωτ. μηχανών από την καλύτερη στην χειρότερη, για να ξέρω ποιες να αποφεύγω. π.χ. Panasonic > Cannon > Sony > Pentax > Casio Υ.Γ. Πώς γίνεται η panasonic (σειρά leica ή lumix) να έχει καλύτερους φακούς από την Sony Cybershot DSC-W170 η οποία έχει φακό Carl Zeiss Vario-Tessar με οπτικό ζουμ 5x, ευρεία γωνία 28 mm ; Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2008 από sotosko Υ.Γ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Η carl zeiss κατασκευάζει φοβερούς φακούς. Οι Vario-Tessar όμως που βάζει στις ψηφιακές είναι φθηνό μοντέλλο. Δεν είναι οι παλιοί καλοί ακριβοί carl zeiss που ξέραμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iron_man21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μπορώ να πω πως οι Sony είναι οι καλύτερες. και για βιντεοκάμερες JVC για πάντα1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotosko Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Η carl zeiss κατασκευάζει φοβερούς φακούς. Οι Vario-Tessar όμως που βάζει στις ψηφιακές είναι φθηνό μοντέλλο. Δεν είναι οι παλιοί καλοί ακριβοί carl zeiss που ξέραμε. Ευχαριστώ. Δεν το ήξερα ότι οι Vario-Tessar δεν είναι καλοί φακοί. Γενικά ποια εταιρία φτιάχνει τους καλύτερους φακούς ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα