FarCry Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 τρια πουλακια καθονται απο στατιστικη εεεε;;; αν ηξερες ποσοι μεσοι οροι υπαρχουν δεν θα το ελεγες αυτο θα ήξερες βεβαια ότι με τις λέξεις μέσος ορος εννοείται ο αριθμητικος μέσος. εσύ μίλησες για βάρη και έδωσα τον αριθμητικό μέσο με βάρη. οι άλλοι μέσοι οροι έχουν και μια explicit δήλωση μπροστά.... without loss of generality -----Προστέθηκε 3/12/2008 στις 10 : 17 : 19----- Ειρωνικά το λές? Δεν καταλαβαίνω... Απλά έδωσε τον τύπο του σταθμισμένου μέσου όρου... Scientists have finally cracked the complex nature of the Female mind.
evabb Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 θα ήξερες βεβαια ότι με τις λέξεις μέσος ορος εννοείται ο αριθμητικος μέσος. εσύ μίλησες για βάρη και έδωσα τον αριθμητικό μέσο με βάρη. οι άλλοι μέσοι οροι έχουν και μια explicit δήλωση μπροστά.... υπαρχει και η περιπτωση οπου οι τιμες δεν ειναι διακεκριμενες:p:p
DarkOrion Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 τρια πουλακια καθονται απο στατιστικη εεεε;;; αν ηξερες ποσοι μεσοι οροι υπαρχουν δεν θα το ελεγες αυτο Δεν καταλαβαίνω το ύφος σου, και δεν νομίζω ότι σου έχω δώσει το δικαίωμα να μιλάς έτσι... Τι σε κάνει να νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα και είσαι ανώτερη από τους άλλους? Και πού ξέρεις τι ξέρω εγώ? Και τι πιστεύεις δηλαδή? Ότι ο topic starter ψάχνει την πιο περίπλοκη μοφή μέσου όρου και ρωτάει σε ένα τεχνολογικό forum για μια απάντηση στα γρήγορα (ενώ σε αυτήν την περίπτωση θα άνοιγε ένα βιβλίο μαθηματικών) ή απλά θες να το παίξεις έξυπνη???
Krokodilos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 τρια πουλακια καθονται απο στατιστικη εεεε;;; αν ηξερες ποσοι μεσοι οροι υπαρχουν δεν θα το ελεγες αυτο Αφου σου αρεσουν τοσο οι μεσοι οροι παρε 2 προβληματακια: :p:p 1)Δειξε οτι για οποιουσδηποτε α,β,γ θετικους πραγματικους αριθμους ισχυει: (α^α)·(β^β)·(γ^γ) ≥ (α·β·γ)^μ , οπου μ ο αριθμητικος μεσος ορος των α,β,γ. 2)Εστω οτι εχουμε ενα σετ απο καποιους θετικους ακεραιους αριθμους οπου ο αριθμος 68 περιλαμβανεται μεταξυ αυτων. Ο αριθμητικος μεσος των αριθμων που εχει αυτο το σετ ειναι 56. Αν βγαλουμε το 68 απο αυτο το σετ, ο αριθμητικος μεσος των αριθμων του σετ γινεται 55. Ποιος ειναι ο μεγαλυτερος αριθμος που μπορει να εχει αυτο το σετ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.