Προς το περιεχόμενο

προβλημα!!.....σκληρος δισκος????

antonis__19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι ....ο αδερφος μου ανοιξε σημερα τον υπολογιστη του και του εβγαζε ενα μυνημα...insert system disk(o υπολογιστης ειναι καινουριος 1 μηνος)υπεθεσα οτι προφανως ειναι προβλημα σκληρου δισκου....πατησα del να δω στο Bios και στην πρωτη επιλογη στα advanced cmos settings και ολα ειναι στο none....ουτε σκληροι δισκοι ουτε dvd ουτε τιποτα.

σκεφτηκα να ανοιξω το κουτι του αλλα απο τα δεξια εχει κολλημενη μια ετικετα των Multirama και σε περιπτωση που του το ανοιξω χανει την τζαμπα επιδιορθωση νομιζω;)

Αλλα απο την αλλη για την αλλαγη ενος σκληρου που να τρεχεις τωρα στα Multirama να περιμενεις και να το γυρνας πισω .....(το μονο προβλημα θα ειναι τα βιστα αν δεν τον παω και κανω ολη την διαδικασια μονος μου)

***Παιζει να ειναι καμμια μητρικη και να χαλασε ξερω γω η συνδεση σατα του σκληρου???οχι ε?

Δημοσ.

Πιθανόν να κοίταξες τα IDE devices και γι αυτό να μην είδες HDD και DVD drives. Ρίξε μια ματιά στο boot priority να δεις αν είναι επιλεγμένος ο δίσκος σου (και αν φαίνεται εκεί).

Δημοσ.

μονο αυτα εμφανιζονται....ide primary,slave 1,2 τιποτα αλλο....ενω στο δικο μου bios εμφανιζονται και αλλα στοιχεια πιο κατω και μαλιστα ενα απο αυτα ειναι και το ονομα του σκληρου. Στο δικο του δεν εμφανιζεται τιποτα.ειναι ρυθμισμενο για εκκινηση απο σκληρο αλλα μου εμφανιζει συνεχεια αυτο..

Δημοσ.

Αφού ο νέος σου υπολογιστής δεν έχει IDE συσκευές (εκτός κι αν έχεις κάποιο αντίστοιχο/"παλιό" DVD-RW) τι να σου εμφανίσει εκεί;

Windows XP ή Vista;

Αν έχεις XP δοκίμασε να bootάρεις με το CD τους.

Δημοσ.

απλως το ειπα αυτο επειδη στο δικο μου το bios εχει ενα τμεγαλο κατεβατο απο συσκευες και ονομασιες(σκληρος,dvd-r, floppy....ktl)και το δικο του δεν εχει τιποτα..

Το δικο του μηχανημα εχει vista...το δικο μ xp(ασχετο).Βρηκαμε ενα dvd ανακτησης windows vista media(των multirama dvd και δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο)

Δημοσ.

ok παιδες...το εστειλα το κουτακι στα multirama να το ανοιξουνε να δουνε τι θα κανουνε.Βεβαια θα μπορουσα να το ανοιγα και γω αλλα θα χανοντουσαν οι εγγυησεις και τα σχετικα(ηλιθια ετικετα):-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...