Προς το περιεχόμενο

Δεν δημιουργείται partition σε sata σκληρό μετά την εγκατάσταση xp

kakovatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει εγκατάσταση σε σκληρό sata χωρίς να φτιάξω κάποιο extra partition από την αρχή, και τώρα όμως θέλω να δημιουργήσω ένα. Στην εγκατάσταση στην οθόνη με τους σκληρούς πατάω C και δεν μπαίνει στο μενού που δημιουργεί κάποιο partition, δεν κάνει τίποτα. Μέσα από τα windows δοκίμασα με το partition magic, φτιάχνω ένα NTFS είτε FAT32 partition (το partition το θέλω μόνο για data), και στις 2 περιπτώσεις μετά την επανεκκίνηση δεν μου δημιουργεί partition.

Καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

ειναι ενας σκληρός, με ενα ενιαίο partition, το c , οπου ειναι και τα windows.

θελεις να μικρύνεις το C, και στον κενο χωρο που θα μεινει να φτιαξεις ενα νέο partition πχ. E. μεχρι εδώ σωστά κατάλαβα;

τι μεγεθος εχει συνολικα ο δισκος;

ποσο ελευθερο χωρο εχει το partition C, τωρα πριν μικρυνει;

τι μεγεθος θελεις να εχει το C οταν το μικρυνεις;

ο χρηστης που προσπαθει να τα κανει ολα αυτα ειναι administrator;

κανε chkdsk το c: , αν βρεθουν σφάλματα ,να διορθωθουν.

ξαναδοκιμασε τη σμικρυνση.

αν δεν παιζει παλι,

δοκιμασε

* αναλυτικότερο έλεγχο και για bad sectors ( chkdsk /R )

* τη σμικρυνση με άλλο προγραμμα ( πχ Acronis disk director, ή Paragon Partition Manager ή άλλο απο εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Partition_manager )

* defrag το C:

Δημοσ.

Είναι ένα partition στο c (250GB), και θέλω να το σπάσω σε 2, σχεδόν στη μέση.

Ο σκληρός είναι καινούριος, του έκανα format πριν την εγκατάσταση xp και τα windows εγκαταστάθηκαν κανονικά. Οπότε έχουν μείνει ελεύθερα περίπου 230 GB. Ο χρήστης είναι ο administrator, και μετά θέλω ο c να έχει περίπου 118GB και ο (έστω) D τα υπόλοιπα (120GB).

Ο σκληρός δεν έχει σφάλματα.

Τι άλλο θες να ξέρεις?

ΥΓ. Δοκίμασα και με άλλο πρόγραμμα και πάλι δεν κάνει το Partition.

So??

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν πρέπει να είναι άδειος ο σκληρός πριν γίνει το partition ;

Πρώτα κάνουμε partition και μετά κάνουμε εγκατάσταση των XP.

Αν θέλουμε να χωρίσουμε τον C. αλλιώς δεν έχουμε πρόβλημα με άλλους σκληρούς απλά πρέπει να είναι άδειος ο δίσκος.

Δημοσ.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν πρέπει να είναι άδειος ο σκληρός πριν γίνει το partition ; [...]

Όχι δεν είναι απαραίτητο αυτό με 3rd party προγράμματα.

Δημοσ.

Μπα, σε ide έχω φτιάξει άπειρες φορές partitions μέσα από τα windows.

(Λέτε να μην ισχύει αυτό για sata??)

Anyway, τι γίνεται στην περίπτωσή μου?

Δημοσ.
[...]

(Λέτε να μην ισχύει αυτό για sata??)

Anyway, τι γίνεται στην περίπτωσή μου?

Και για SATA παίζει κανονικά το partitioning. Τι σφάλμα σου βγάζουν τα προγράμματα που ανέφερε ο random;

Δημοσ.

Δεν βγάζει σφάλμα. Κάνω το partition μέσα π.χ. στο Partition Magic, το βλέπει αρχικά μέσα στο πρόγραμμα αλλά μετά την επανεκκίνηση υπάρχει μόνο ο αρχικός σκληρός c και κανένα extra partition.

Δημοσ.

Δεν δοκιμάζεις με κάποιο bootable cd όπως το Paragon

ή το Acronis όπως λέει και ο random και να δεις αν έχεις

καλύτερα αποτελέσματα;

Ψάχνοντας δεν βρήκα κάτι σχετικό με τέτοιο πρόβλημα

παρά μόνο όταν τρέχει κάποιο disk guard utility.

ΥΓ. Δεν πιστεύω να μην κάνεις αποδοχή (apply) των αλλαγών

στο partition magic...

Δημοσ.

Καλά εννοείται ότι έκανα apply.

Anyway, το έλυσα, μίκρυνα το μέγεθος του σκληρού © για να γίνει το υπόλοιπο μέγεθος unallocated και μετά με το cd των xp έφτιαξα καινούριο partition σε αυτό τον unallocated χώρο. Και όλα φυσιολογικά μετά. Μετά θέλει και ένα γρήγορο format το καινούριο partition (εγώ του το έκανα μέσα από το Partition Magic) και όλα καλά.

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...