Προς το περιεχόμενο

Πληκτρολογιο εργονομικο και πονοι καρπου

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενω χρησιμοποιω πανω απο 20 χρονια υπολογιστη τωρα τελευταια παρατηρω στο αριστερo χερι, στο εξω μερος του καρπου στο πλαι, πονο οταν το ζοριζω

πιστευω οτι ειναι απο την κακη θεση στο πληκτρολογιο

Θα βοηθουσε ενα curve πληκτρολογιο (ενσυρματο)?

Ποιο προτεινετε

Δημοσ.
Ενω χρησιμοποιω πανω απο 20 χρονια υπολογιστη τωρα τελευταια παρατηρω στο αριστερω χερι στο εξω μερος του καρπου, στο πλαι, πονο οταν το ζοριζω

πιστευω οτι ειναι απο την κακη θεση στο πληκτρολογιο

Θα βοηθουσε ενα curve πληκτρολογιο (ενσυρματο)?

Ποιο προτεινετε

Ενα καλο πληκτρολογιο πάντα βοηθάει. Εγω εχω το Microsoft wireless desktop 3000 set πληκτρολόγιο (curved) και ποντίκι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το χα παρει μάλιστα απο καποιο on-line κατάστημα 25€ το σετ..

Δημοσ.

Φίλε μου καλημέρα,

Τα ίδια προβλήματα έχω και εγώ αν χρησιμοποιήσω ποντίκι και πληκτρολόγιο πολλές ώρες συνεχόμενες.

Όταν καταλαβαίνω ότι αρχίζουν να κουράζονται οι τένοντες σταματάω επι τόπου.

Θεωρώ τα curve πληκτρολόγια μια ιδανική επιλογή.Επίσης να προσέχεις το ποντίκι να κινείται πάντα σε λεία επιφάνεια (συχνό καθάρισμα του mouse pad) ώστε να απαιτείται η λιγότερη δύναμη για να το σύρεις.Επίσης να προσέξεις την θέση που κάθεσαι.

Σε κάθε περίπτωση όμως όπως κάνω και εγώ πρέπει όταν καταλαβαίνεις ότι κουράζονται οι τένοντες να σταματάς.

Καταλαβαίνεις ότι μια εγχείριση στους τένοντες είναι πολύ επικίνδυνη.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ

εμενα ο πονος ειναι μονο στο πλαι στο αριστερο χερι

δεν ειναι λιγο περιεργο το σημειο?

post-1431-129062977906_thumb.jpg

Δημοσ.

εγώ διαπίστωσα ότι πόνος (ενώ χρόνια στον υπολογιστή δεν είχα πρόβλημα) με έπιασε όταν είχα λάθος απόσταση του χεριού σε σχέση με το σώμα καθ' ύψος και μήκος και λύθηκε όταν επανήλθα στην προηγούμενη θέση

δλδ χωρίς να αλλάξω ποντίκι ή πληκτρολόγιο με έπιασε ο πόνος όταν για κάποιο λόγο άλλαξα τη θέση της καρέκλας μου

το πιο πιθανό δλδ είναι να μην φταίει το πληκτρολόγιο αλλά η θέση του χεριού σου σε σχέση με το σώμα σου

Δημοσ.

και μένα στο καρπό με είχε πιάσει

απλά πρέπει να κοιτάξει, το χέρι του να "μπαίνει" στο γραφείο πριν από τον καρπό για να μη λυγίζει ο καρπός, εκεί πρέπει να είναι το πρόβλημα

Δημοσ.

Εμένα ο πόνος εμφανίζεται στο εσωτερικό του δεξιού καρπού και φαντάζομαι ότι τον ίδιο έχεις και εσύ αλλά στον αριστερό.

Προς το παρόν ξεκούραση και αν θες βάλε ένα νάρθηκα.

Εγώ τώρα που μου θύμισες ότι έχω και αυτό το πρόβλημα θα πάω να αγοράσω ένα νάρθηκα να τον φοράω για λίγο διάστημα μέχρι να ξεκουραστούν οι τένοντες.

Δημοσ.

Οι απλοί νάρθηκες απλά σφίγγουν τον καρπό

Υπάρχει και ένας άλλος με λαμάκι στο κάτι μέρος του καρπού που κρατάει τον καρπό ακίνητο. Λίγο άβολο με το ποντίκι αλλά είναι πιο ξεκούραστο για το χέρι (IMO)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...