Προς το περιεχόμενο

Δώρο Χριστουγέννων - Δικαιούμαι?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα για το τελευταιο μην ορκiζεσαι... Ειναι ενα αλλο θεμα που καλυτερα θα επρεπε να το ανοιξουμε αλλου αν καποιος εχει ορεξη για κουβεντα.

Παιδια κατι συμβαινει και δεν μπορω να βαλω τονους, οταν παταω το πληκτρο για να βαλω τονο, τοτε μου βγαζει αυτο ---> ΄΄ Σαν να παταω δηλαδη δυο φορες τον τονο. Οταν το γυριζω στα αγγλικα, δουλευει κανονικα και μου βγαζει ---> ; αρα δεν εχει προβλημα το πληκτρολογιο. Μου το κανει και στο Laptop μερικες φορες. Συμβαινει απο MSN μεχρι Office. Ξερεις κανεις τιποτα για αυτο?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
οταν παταω το πληκτρο για να βαλω τονο, τοτε μου βγαζει αυτο ---> ΄΄ Σαν να παταω δηλαδη δυο φορες τον τονο.

Ο ένας παραπάνω τόνος είναι το δώρο Χριστουγέννων,τελικά δικαιούσαι!

Δημοσ.

Επειδη Πρωτοχρονια και Χριστουγεννα πεφτουν καθημερινες, οταν μου πει το αφεντικο να παω για δουλεια, τοτε θα το ρωτησω αν θα μου δωσει διπλο. Αν οχι απλα δεν θα παω. Αν δεν θελει μετα να συνεχισουμε, δεν υπαρχει προβλημα και δεν χαλαμε τις καρδιες μας.

Επικοινωνησε με το σωματειο σου μην αισθανεσαι ενοχες για την συμφωνια που εχεις κανει γιατι απλως δεν νοειται τετοια συμφωνια απο το σωματειο θα σε βοηθησουν και θα σε ορμηνεψουν ο κλαδος μου ειναι ασχετος με τον δικο σου και δεν ξερω να σε βοηθησω ξερω ομως οτι με τις σωστες κινησεις του κοβεις τον κολο.

Δημοσ.

Ανοησίες.. ήξερε πολύ καλά που πάει να δουλέψει και με τί "όρους". Το να πηδήξεις τον οποιοδήποτε ιδιοκτήτη υπο αυτούς τους όρους είναι το λιγότερο ανήθικο. Θα πεί ο άλλος.. "Ανήθικα είναι τα 35 ευρώ στο 8ωρο...." Μπορεί και να είναι... δεν σε αναγκασε κανείς να πας να δουλέψεις όμως..

Δημοσ.
Ανοησίες.. ήξερε πολύ καλά που πάει να δουλέψει και με τί "όρους". Το να πηδήξεις τον οποιοδήποτε ιδιοκτήτη υπο αυτούς τους όρους είναι το λιγότερο ανήθικο. Θα πεί ο άλλος.. "Ανήθικα είναι τα 35 ευρώ στο 8ωρο...." Μπορεί και να είναι... δεν σε αναγκασε κανείς να πας να δουλέψεις όμως..

Ο εργοδοτης του διωκεται για παρανομο πλουτισμο, και ξερουν πολυ καλα τι κανουν οταν φτιαχνουν τετοιες "συμφωνιες" η δικαιολογια "δεν σε αναγκασε κανείς να πας να δουλέψεις όμως"που επικαλεισαι δεν στεκει.Ανηθικο ειναι αυτο που κανει ο εργοδοτης του που εξαναγκαζει τους εργαζομενους να δεχονται τετοιες "συμφωνιες".

Δημοσ.

ενταξει τα βρισκουν κ τα κανουν τελος.

ακου εκει νο ικα οποτε κανει οτι θελει.ο εργοδοτης θα την πληρωσει αν πεσει καρφωτη κ δεν εχει να την μπαλωσει...

ειπαμε δεν εχει ενσημα αλλα οχι κ να μην παιρνει ενα μεροκαματο της προκοπης(μεχρι κ 10ωρο βραδινο δουλευει για 35ε:P).

ακομη κ ο σερβιτορος/α εκει περα θα βγαζει πολυ παραπανω απο σενα λογο tips.

Δημοσ.

Διπλό τέτοιες μέρες, οπως και το πάσχα είναι δεδομένο. Ακομα και σε netcafe δινουν διπλό που είναι και άδεια τετοιες μέρες. Τώρα αν είναι σώστος, μπορεί να σου δώσει και κανενα 50ρι σαν δώρο, αλλα με 3 μήνες που εισαι εκει μην περιμένεις και πολλά.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας , θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι δώρο Χριστουγέννων! Ξεκίνησα δουλειά από 01/08..Έχω διαβάσει αυτό (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΡΟΣ ΔΩΡΟΥ

Το Υπολογίζεις ως εξής

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.) αλλά δεν καταλαβαίνω πως υπολογίζεται…μήπως θα μπορούσατε να με ενημερωσεται αλλά με πιο απλά λόγια…όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
Δώρο Χριστουγέννων - Δικαιούμαι? B)

Γεια χαρά σε όλους.

Ανοίγω αυτό το Topic με αφορμή τις γιορτές που μας έρχονται και φυσικά όχι για το τι δώρο θα ήθελα να αγοράσω σε κάποιον, αλλά αν δικαιούμαι δώρο από τη δουλειά μου και γιατί.

Εργάζομαι σε Bar ως σερβιτόρος και Barman εδώ και τρεις μήνες και δουλεύω σίγουρα Παρασκευή και Σάββατο, αργίες και κάποιες καθημερινές. Δεν έχω ΙΚΑ και πληρώνομαι 35Ευρώ τη βραδιά, συν ότι πουρμπουάρ βγάλω. Πληρώνομαι κάθε βράδυ επί τόπου. Όπως καταλαβαίνεται, στη περίοδο των εορτών θα δουλέψω αρκετές καθημερινές και όχι μόνο.

Το ερώτημά μου είναι αν δικαιούμαι δώρο Χριστουγέννων. Κάποιος θα πει, ότι από τη στιγμή που δεν δουλεύω νόμιμα δεν δικαιούμαι και δώρο, αλλά δεν ρωτάω με αυτή την έννοια. Αν από τη πρώτη μέρα που δούλευα είχα ΙΚΑ και τέλος πάντων δούλευα νόμιμα, θα έπρεπε να πάρω και δώρο? Αν ναι πως? Εκεί που είναι να πάρω 35Ευρώ κάθε βραδιά μέσα στη περίοδο των διακοπών, θα πρέπει να πάρω 70Ευρώ? Την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να πάρω διπλό μεροκάματο?

Κάνω τη συγκεκριμένη ερώτηση για να ξέρω πως να το χειριστώ με τον ιδιοκτήτη, χωρίς φυσικά φασαρίες και τσακωμούς.

Ελπίζω να ήμουν αρκετά αναλυτικός και να καταλάβατε τι εννοώ και τι θέλω να μάθω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :-)

Για το καφέ μπαρ ισχύει το εξής: Αν εργαστούν από 1/5-31/12 όλο το Δώρο Χριστουγέννων

η επιθεωρηση εργασιας ειναι κατω απο την ευρωδιασταση...

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς.

Επίσης να πω ότι μέρες που δουλεύω και είναι αργίες, όπως Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά, των Φώτων που έβγαλε ένα 50άρικο, δηλαδή 15Ευρώ παραπάνω, 35+15=50.

Τώρα το καλοκαίρι που κλείσαμε για 20 μέρες, τη τελευταία μέρα, μου έδωσε συν ένα 50άρικο. Δηλαδή 35+50=85Ευρώ.

Γενικότερα σε καφέ μπαρ και τα σχετικά, δεν υπάρχουν ένσημα και ασφάλειες. Σου βάζει ένα με δύο ένσημα την εβδομάδα για να είναι αυτός εντάξει εάν γίνει έλεγχος και τελείωσε.

Εδώ σε δουλειές "κανονικές" πας και δεν σου κολλάνε ένσημα και δεν τηρούν τους κανόνες. Μη το ψάχνουμε, η κατάσταση είναι τραγική μάγκες...

Δημοσ.

αμα μενεις στην αγια παρασκευη αττικης

τοτε πηγαινε στην επιθεωρηση εργασιας που εχουν και αναλυτικους καταλογους...

Δημοσ.

Στην Αγία Παρασκευή Αττικής μένω.

Στην επιθεώρηση εργασίας? Για να δω τα δικαιώματα μου ή για να πάω να βρω το δίκιο μου?

Για το πρώτο, ok, τα ξέρω πάνω κάτω, αλλά επειδή είναι μόνο στα χαρτιά όπως ξέρουμε και σχεδόν έχουν εκλείψει και μόνο στο δημόσιο υπάρχουν, πάμε στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης μου και απαντάω μόνος μου, λέγοντας ότι δεν το βρίσκεις.

Ο κάθε ιδιώτης θα βρει έναν που θα τη κάνει τη δουλειά με αυτά τα λεφτά! Ξέρουν ότι υπάρχει πείνα, οπότε ναι, βρίσκουν και τα κάνουν.

Δημοσ.

Aπο τη στιγμη που δεν εχεις ΙΚα και ενσημα ειναι καθαρα τι συνενοηση θα κανεις με τον εργοδοτη.Ειτε 3 μηνες να δουλευεις ειτε 3 ειτε 33 χρονια χωρις ασφαλιση δεν εχεις εργασιακα δικαιωματα.

Εγω θα σου προτεινα να τους πεις να σου δινει 10 ευρω λιγοτερα μεροκαματο και να σου κολλαει ενσημα.Οταν με το καλο φυγεις αξιωνεις τα παραπανισια που δικαιουσαι (25% λογω βραδινης εργασιας) μεσω επιθεωρησης εργασιας.

Καπου παραπανω διαβασα οτι δουλευεις σε γνωστο ροκαδικο αν δε κανω λαθος.Αν εισαι στο γνωστο που ο ιδιοκτητης εχει αλλα 2 + συναυλιακους χωρους μην περιμενεις δωρο γιατι ειναι απατεωνας.

Αυτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...