barcavamos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας φίλοι μου, θα εκτιμούσα την βοήθειά σας. Έχω το εξής σύστημα: Μητρική Asus M3A78-Τ Επεξεργαστής AMD PHENOM 9650 2.3GHZ QUAD-CORE BOX Κάρτα γραφικών Connect3D HD 4850 SVGA (PCI-Express, HDTV, 512MB) Μνήμη Kingston 2GB SODIMM DDR2 Non ECC CL6 800MHz Το κουτί έχει τροφοδοτικό 450watt Το πρόβλημα λοιπόν έχει ως εξής: ενώ κάνω εγκατάσταση κάποια παιχνίδια και ξεκινάω να παίζω, ξαφνικά σβήνει η οθόνη ή κάνει επανεκκίνηση το pc. Κάποια στιγμή μου έσβησε η οθόνη ενώ κοίταζα απλά τα περιεχόμενα ενός φακέλου. Πιστεύω ότι φταίει η κάρτα γραφικων την οποία έχει ενσωματωμένη πάνω της η μητρική (η οποία υποστηρίζει Hybrid Crossfire με άλλες κάρτες γραφικών) και θέλει κάποιου είδους ρύθμιση για να δουλέψει σωστά με την κάρτα γραφικών που έχω αγοράσει αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:confused:
Astrix Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Και εγω το ιδιο προβλημα εχω.Καινουργιο PC και μολις μου εκανε ενα reset.Τι θερμοκρασια εχεις idle?εγω 40ο Celcius και load 55-60 το πολυ. Αρα δεν παιζει να ειναι αυτο.Τι να πω...
antonl Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Η μητρική σου έχει το 780G κι εφόσον ισχύει αυτό λογικά δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Hybrid Crossfire με την 4850.
jvgrjohn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Λόγω του γεγονότος ότι το στήσιμο που κάνουν οι εταιρείες στους υπολογιστές είναι πλήρως αναξιόπιστο, αφού το κάνουν μαζικά με ghost σου προτείνω να ξαναστήσεις το μηχάνημα σου εξαρχής.Αυτό σημαίνει format και πέρασμα πάλι τα windows, το λογισμικό της motherboard και της κάρτας γραφικών. Αν δεν θες να κάνεις format αμέσως τότε ξαναπέρασε τους drivers της motherboard, αλλά εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις format και να στήσεις το μηχάνημα σου εξαρχής. Αν μετά από αυτό υπάρχουν πάλι τα ίδια προβλήματα (που είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν) τότε θα δούμε τι επιμέρους κινήσεις μπορούμε να κάνουμε.
GIANNIS400 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 φιλε αφου εχεις καινουριο μηχανημα και στο στησανε σε καταστημα ηλ/κων ειδών το ποιο πιθανο ειναι να σου εβαλαν VISTA, τα VISTA λοιπον εχουν πολλες ασυμβατοτητες με drivers απο διαφορες motherboard.Το καλητερο ειναι αφου κανεις format και περασεις τα vista μετα να κοιταξεις στην διαχειρηση υλικου αν σου εχει δει ο υπ/στης ολες τις συσκευες.Αν τις δει μην πειραξεις τιποτα, βαλε μονο τους drivers της vga και αστον υπολογιστη ως εχει. Θα δουλευει ρολοϊ ο υπολογιστης στα παιχνιδια και σε ολα.Αυτα τα κουλα που σου εκανε ειναι λόγο οτι δε σημβαδιζουν οι drivers που δίνουν οι εταιρείες με το cd ths mobo σε σχεση με τα vista.Εξαλλου τα vista εχουν απο μόνα τους περασμένους drivers πανω τους και αναγνωριζουν τις περισσοτερες motherboard!!. τα ιδια προβληματα ειχα και εγω με την msi motherboard που έχω,και δε περασα τους drivers της motherboard ειδε λοιπον ολλες τις συσκευες κανονικα (ethernet-chipset...τα παντα) και δουλευει ρολοϊ ο υπ/στης, ενώ πριν που ειχα περασει drivers της mobo στα παιχνιδια στο ιντερνετ και σε αλλες εφαρμογες ετρωγε κολληματα.
sarakinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Εμένα πάντως τέτοια κουλά reset μου έκανε λόγο τροφοδοτικού...Αλλά από την στιγμή που το έκανες σε μαγαζί το pc μπορείς να το πας για τσεκ..
j1m4kos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Γειά επείδη έχει τύχει αυτό το πρόβλημα και σε ένα φίλο μου ξέρω.Ήταν καμμένη η μητρική και εκτός από αυτό το antivirus είχε λήξει και είχε πάνω τον ιό W32:Blaster.
barcavamos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Η μητρική σου έχει το 780G κι εφόσον ισχύει αυτό λογικά δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Hybrid Crossfire με την 4850. Από γνωστό κατάστημα με είχαν πει ότι δεν θα αντιμετώπιζα πρόβλημα συμβατότητας. Μπορώ να απενεργοποιήσω την onboard ,στη μητρική, κάρτα γραφικών και να δουλέυει μετά κομπλέ ή θα χρειαστεί από την αρχή ξανά format ? Δεν έχω τα vista = s-vista περασμένα. -----Προστέθηκε 2/12/2008 στις 11 : 32 : 45----- Τελικά είναι πολύ πιθανό να μπορεί να δουλέψει η κάρτα γραφικών της μητρικής με την κάρτα γραφικών που αγόρασα παρόλο που δεν είναι recommended από την εταιρία , και απλά να πρέπει να εγκαταστήσω windows vista γιατί δεν υποστηρίζεται σε άλλα windows το hybrid crossfire . Αν έχετε όμως καμιά ιδέα για το πώς θα απενεργοποίησω την onboard κάρτα γραφικών της motherboard ευχαρίστως να την ακούσω.
antonl Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Λογικά θα πρέπει να υπάρχει αυτή η επιλογή στο BIOS. Μπαίνεις σ αυτό κατά το boot του υπολογιστή πατώντας DEL (ή όποιο άλλο πλήκτρο αναγράφεται στην οθόνη).
ang1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 απενεργοποιήσε την onboard gpu και βαλε ενα psu της προκοπης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.