iparou Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Χαίρετε. Μια απορία ρε παιδιά γιατί το βλέπω εδώ και κάοιους μήνες αυτό το φαινόμενο. Τι είναι αυτά τα γαλάζια stickers που βλέπω να έχουν κολλημένα πάνω στο σώμα τους κάποιοι αθλητές ? Περιέχουν κάποιο παυσίπονο, μυοχαλαρωτικό, αγγειοδιασταλτικό για καλύτερη αιμάτωση ? Τι στην ευχή είναι ? παράδειγμα : http://contra.gr/images/m/PRODROMOS_NIKOA_CONTRA_m.jpg
Tuko Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δεν είναι τπτ τρελό, απλά 1 ελαστική παραλλαγή των κλασικών ταινιών / επιδέσμων είναι. Επειδή είναι ελαστική ( οι άλλες δεν είναι εύκαμπτες ) βοηθάει κάπως καλύτερα στο να κάνεις κινήσεις + προστατεύει καλύτερα τις υπερ-εκτάσεις των τραυματισμένων σημείων. Λογικά βοηθάει και στην καλύτερη αιμάτωση καθώς δεν είναι τόσο σφιχτή όσο οι κλασσικοί επίδεσμοι και από τη φώτο που έχεις βάλει λογικά θα βοηθάει και στο να μειωθεί κάπως η φλεγμονή.
leftermann Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δεν είναι τπτ τρελό, απλά 1 ελαστική παραλλαγή των κλασικών ταινιών / επιδέσμων είναι. Επειδή είναι ελαστική ( οι άλλες δεν είναι εύκαμπτες ) βοηθάει κάπως καλύτερα στο να κάνεις κινήσεις + προστατεύει καλύτερα τις υπερ-εκτάσεις των τραυματισμένων σημείων. Λογικά βοηθάει και στην καλύτερη αιμάτωση καθώς δεν είναι τόσο σφιχτή όσο οι κλασσικοί επίδεσμοι και από τη φώτο που έχεις βάλει λογικά θα βοηθάει και στο να μειωθεί κάπως η φλεγμονή. δεν μπορώ να φανταστώ πώς τα κάνει όλα αυτά αυτό το γαλάζιο κορδελάκι. Ξέρεις μήπως πώς το λένε; Κανένα λινκ;
Aρρωστος 7 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Παλιότερα είχε γίνει μόδα εκείνο το τσιρότο που το κολάγανε οι ποδοσφαιριστές στη μύτη.Λέγανε οτι ήταν εμποτισμένο με ευκάλυπτο(??) και οτι τους διευκόλυνε στην αναπνοή με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη αντοχή.Ίσως κάτι ανάλογο να είναι και αυτές οι ταινίες.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Παλιότερα είχε γίνει μόδα εκείνο το τσιρότο που το κολάγανε οι ποδοσφαιριστές στη μύτη.Λέγανε οτι ήταν εμποτισμένο με ευκάλυπτο(??) και οτι τους διευκόλυνε στην αναπνοή με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη αντοχή.Ίσως κάτι ανάλογο να είναι και αυτές οι ταινίες. Ο πατέρας μου πάντως που τα χρησιμοποιεί στον ύπνο του εδώ και κανα χρόνο,υποδιπλασίασε τα db του ροχαλητού του,απ'ότι μου είπαν οι άμεσα θιγόμενοι.Οπότε υποθέτω ότι κάνουν δουλειά καθαρά στην αναπνοή. Επίσης την τελευταία φορά που πήγα σπίτι,είδα τη μάνα μου μ'αυτά τα γαλάζια στους ώμους. Συμπέρασμα:κάτι παίζει εκεί μέσα... :p
Tuko Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 δεν μπορώ να φανταστώ πώς τα κάνει όλα αυτά αυτό το γαλάζιο κορδελάκι. Ξέρεις μήπως πώς το λένε; Κανένα λινκ; Kinesio tape, ψάξτο και στο youtube. Το άλλο που λέτε για τη μύτη είναι πολύ καλό ( το είχα χρησιμοποιήσει γιατί είχα πρόβλημα με διάφραγμα μέχρι πριν 2 χρόνια ) αλλά δεν έχει ευκάλυπτους κλπ, τουλάχιστον όχι αυτά που είχα πάρει. Αυτό που κάνει είναι ότι ανοίγει τα τειχώματα της μύτης και αναπνέεις πιο άνετα. Κάνει καλή δουλειά, όμως κρατάει μόνο για 24 ώρες / όταν κοιμάσαι κλπ. Αυτοκόλλητο είναι.
leftermann Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 φαίνεται ενδιαφέρον, αν και θα το κοιτάω καχύποπτα μέχρι να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ πάντως...
De@th L0rd Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Πάντως αυτό θα αποτελεί ιδανικό αξεσουάρ για όσους έχουν μεσογειακή γούνα.
Tuko Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 φαίνεται ενδιαφέρον, αν και θα το κοιτάω καχύποπτα μέχρι να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ πάντως... Κοίταξε, επειδή έχω χρησιμοποιήσει επιδέσμους ( επιγονατίδες, επιστραγαλίδες κλπ ) μη νομίζεις ότι θα κάνει τπτ τρελό αυτό. Απλά αυτά που είπα παραπάνω, επιτρέπει την πιο άνετη κίνηση προστατεύοντας απο τραυματισμούς ταυτόχρονα. ΑΛΛΑ.. Έχουν όλα αυτά 1 κακό, επειδή τα φοράς και δε νιώθεις πόνο από το τραύμα σου, επιβαρύνεις περισσότερη την τραυματισμένη περιοχή, με αποτέλεσμα αν ήταν με φυσικοθεραπεία / ξεκούραση / συγκεκριμένη γυμναστική να είσαι καλά σε 1 μήνα πχ, μπορεί να σου πάρει 2 μήνες. (τυχαίο παράδειγμα ) Το άλλο με τη μύτη πάντως, όποιος έχει πρόβλημα και δε μπορεί να κάνει εγχείριση στο διάφραγμα άμεσα, ας το χρησιμοποιεί όταν κοιμάται, είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
nikos_e34 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Ο πατέρας μου πάντως που τα χρησιμοποιεί στον ύπνο του εδώ και κανα χρόνο,υποδιπλασίασε τα db του ροχαλητού του,απ'ότι μου είπαν οι άμεσα θιγόμενοι.Οπότε υποθέτω ότι κάνουν δουλειά καθαρά στην αναπνοή. Επίσης την τελευταία φορά που πήγα σπίτι,είδα τη μάνα μου μ'αυτά τα γαλάζια στους ώμους. Συμπέρασμα:κάτι παίζει εκεί μέσα... :p στειλτον σε κανενα ΩΡΛ να του δει τη μυτη (στραβο διαφραγμα)
GiOrGoSk21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 στειλτον σε κανενα ΩΡΛ να του δει τη μυτη (στραβο διαφραγμα) Έχουν γίνει όλα εδώ και κάποια χρόνια(μέχρι κι επέμβαση στη σταφυλή έχει κάνει).Αλλά δυστυχώς από μια ηλικία και μετά δεν εξαλείφουν τέτοια προβλήματα οι επεμβάσεις.
duende Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Kinesio tape, ψάξτο και στο youtube. Το άλλο που λέτε για τη μύτη είναι πολύ καλό ( το είχα χρησιμοποιήσει γιατί είχα πρόβλημα με διάφραγμα μέχρι πριν 2 χρόνια ) αλλά δεν έχει ευκάλυπτους κλπ, τουλάχιστον όχι αυτά που είχα πάρει. Αυτό που κάνει είναι ότι ανοίγει τα τειχώματα της μύτης και αναπνέεις πιο άνετα. Κάνει καλή δουλειά, όμως κρατάει μόνο για 24 ώρες / όταν κοιμάσαι κλπ. Αυτοκόλλητο είναι. να υποθεσω εκανες επεμβαση για το διαφραγμα?ηταν πολυ ιστορια?..
antonl Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 να υποθεσω εκανες επεμβαση για το διαφραγμα?ηταν πολυ ιστορια?.. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά έχω κάνει τη συγκεκριμένη επέμβαση (στράβωσε μικρός από μια αγκωνιά που χα φάει στο basket - μάλλον) και το πήγα για ευθυγράμμιση κάτι χρόνια αργότερα. Δεν ήταν πολύ ιστορία. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν πόνεσα σε καθόλου. Απλά στην αρχή ήταν περίεργη φάση που χα 15Km γάζες μέσα στα ρουθούνια. Πρέπει να χα μείνει μέσα καν 2 μέρες συνολικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.