Προς το περιεχόμενο

Boot σε ubuntu

makisfas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια . Εχω τα Ubuntu 8.1 και θέλω να κάνω format να βάλω τα xp και δεν μου κάνει Boot απο το cd.Ούτε απο το cd των ubuntu μπορω να κάνω boot τι να κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου δεν μου βγάζει τίποτα απλά μπαίνει κατευθείαν στα ubuntu.Για να καταλάβεις οταν βάζω το cd των ubuntu έχει πρόβλημα με το autorun.Στο περιβάλον των ubuntu διαβάζει το cd αλλά δεν ξέρω πως θα κάνω format απο εκεί.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το autorun αλλά αν έχεις ρυθμισμένο στο BIOS να ξεκινάει πρώτα από το CD και δεν βλέπεις τίποτα μάλλον έχεις ενεργοποιημένο κάποιο boot logo. Βγάλε αυτήν την επιλογή από το αντίστοιχο option του BIOS και αν και πάλι δεν ξεκινάει από το CD χωρίς να σου βγάλει κάποιο μήνυμα τότε μάλλον το CD/DVD που του βάζεις δέν είναι bootable.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το autorun αλλά αν έχεις ρυθμισμένο στο BIOS να ξεκινάει πρώτα από το CD και δεν βλέπεις τίποτα μάλλον έχεις ενεργοποιημένο κάποιο boot logo. Βγάλε αυτήν την επιλογή από το αντίστοιχο option του BIOS και αν και πάλι δεν ξεκινάει από το CD χωρίς να σου βγάλει κάποιο μήνυμα τότε μάλλον το CD/DVD που του βάζεις δέν είναι bootable.

Είναι 100% bootable .Για να καταλάβεις είμαι τώρα στο περιβάλον των ubuntu αν βάλω το cd των ubuntu θα μου βγάλει το εξής μήνημα "Σφάλμα αυτόματης εκτέλεσης προγραμμάτων. Αδυναμία εύρεσης του προγράμματος αυτόματης εκκίνησης"

Το cd το διαβάζει κανονικά και μπορώ να δω τα αρχεία του αλλά έτσι δεν ξέρω πως να κάνω format .Επίσης δεν μπορεί να ανοίξει καμία εφαρμογή .exe.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να σβήσω τα ubuntu χωρίς το cd?

Ε τοτε πρεπει να ρυθμισεις στο bios σου την σειρα με την οποια δοκιμαζει για να κανει boot.

Βαλε 1ο το cdrom, 2ο το σκληρο και τιποτε αλλο μετα.

Το κάνω αυτο αλλά παλι δεν κάνει τιποτα.Μπαίνει πάλι στα ubuntu.

Σου λεει δηλαδη

Boot from cd/dvd ...

Περιμενει, και συνεχιζει μετα κανοντας boot απο το σκληρο? Ε τοτε ειναι κακογραμμενο το δισκακι σου. Παντα σε χαμηλη ταχυτητα τα γραφεις κατι τετοια.

Σου λεει δηλαδη

Boot from cd/dvd ...

Περιμενει, και συνεχιζει μετα κανοντας boot απο το σκληρο? Ε τοτε ειναι κακογραμμενο το δισκακι σου. Παντα σε χαμηλη ταχυτητα τα γραφεις κατι τετοια.

Δεν παίζει αυτό φίλε μου γιατί απο αυτό το cd εκατέστησα τα ubuntu. Ξέρει κανείς πως να σβήσω τα ubuntu χωρίς cd?

..Ξέρει κανείς πως να σβήσω τα ubuntu χωρίς cd?

χωρίς να είμαι πολύ σίγουρος

τρέχεις το gparted

και ανοίγεις και ένα τερματικό

κάνεις umount τα partitions με το ubuntu

διαγράφεις τα partitions του ubuntu

κάνεις shutdown (αν γίνεται)

μετά βάζεις τον boot loader των xp απο το αυθεντικό cd τους

ελπίζω να γίνεται αυτό που έγραψα

περίμενε κάποια ποιό έμπειρη και υπεύθυνη απάντηση

.

Αν θές ρίξε μια ματιά στο ίντερνετ και βρές το κουμπί που πατάς μόλις ξεκινήσει το σύστημα και σε βγάζει στο boot menu και απο εκεί επιλέγεις απο που θέλεις να κάνεις boot.Εμένα είναι το F3 αν δεν κάνω λαθος αλλα αυτά διαφέρουν...Τώρα αν δεν δουλέψει δλδ δεν σου βγάλει ούτε καν boot from cd...τότε είναι η πρώτη φορά που το ακούω οπότε δεν ξέρω τι να σου πω:-p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...