Leatherwolfgr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Γεια χαρά, ψάχνω να βρω ένα απλό PHP framework. Έχω δουλέψει το Zend και μερικά ακόμα αλλά θέλω κάτι πιο απλό. Δοκίμασα το Friendly αλλά δεν βρήκα documentation (το link στο site δεν δουλεύει). Έχει δοκιμάσει κανένας κάποιο άλλο εξίσου απλό framework; Ευχαριστώ.
alexandr0s Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 δουλεύω εδώ και 2 χρόνια με επιτυχία το CakePHP (http://www.cakephp.org)
ApSiMan Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 +1 για το CakePHP. Έχω δοκιμάσει ακόμα το Symfony και το PRado αλλά με το Cakephp κόλλησα τελικά. Επίσης μπορείς να κάνεις απόπειρα στο Ruby on Rails. Επίσης ΠΟΛΥ καλό. Από την μικρή μέχρι στιγμής εμπειρία μου δεν υπάρχει "εύκολο" php framework. Υπάρχει framework με καλύτερη υποστήριξη, καλύτερο υλικό κλπ κλπ
Maniakos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Μεγάλη συζήτηση τα Frameworks....Ένα χρήσιμο link: http://woork.blogspot.com/2008/11/20-great-php-framework-for-developers.html Προσωπικά έχω βρεί πολύ καλά το CakePHP, το οποίο προσπαθεί να μοιάσει στην RoR οπότε το θεωρώ και το καλύτερο Framework για κάποιο RoR developer που θέλει να ασχοληθεί με PHP και το Symfony αν και το δευτερο είναι αρκετά μπέρδεμα στην αρχή. Επίσης είχα μείνει ευχαριστημένος με το CodeIgniter. Το Zend δεν το θεωρώ καν Framework, αλλά σύνολο Libraries που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτούσια μιας και το Zend είναι γραμμένο με φιλοσοφία loose-coupling μεταξύ των κλάσεων, παρ'όλα αυτά αρκετά δυνατό για MVC applications ή και κάτι πιο απλό (αφού μπορείς να πετάξεις ότι δεν χρειάζεσαι). Συμβουλή μου είναι πάντως, ότι και αν επιλέξεις, να σιγουρευτείς ότι έχει active community και roadmap αλλιώς θα έχεις πρόβλημα.
alexandr0s Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Το CakePHP έχει active community. Μια και αναφέρατε το Zend, συμφωνώ με τον μανιακό ότι είναι ένα σετ από βιβλιοθήκες, υποσύνολο του οποίου μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις στο Cake αν υπάρξει ανάγκη. Σχετικά με RoR θα έλεγα ότι το Cake ακολουθεί τα βήματα της RoR προσπαθώντας να ενσωματώνει δικά του στοιχεία που και που.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.