afentiko7 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Κατά 1ον κανενας σώφρων άνθρωπος δε χρειάζεται τσίρκα στο pc. Οπότε compiz-aero γτπ και τα δύο. Τώρα τι πάει να κάνει η ms? Βγάζει το dxva που σημαίνει μάγκες απελευθερώστε τον επεξεργαστή σας και παίξτε μπαλα με μια φθηνή ati 2/3xxx και μετά από λίγο καιρό μας αναγκάζει να τα σκάσουμε σε επεξεργαστή? Δε σφάξανε. Και σε θέμα γραφικών τα vista ειχαν ένα evr renderer ρε παιδί μου ένα dx10, τα 7 τι θα έχουνε? Αρα ποιος ο λόγος αναβάθμισης?
StavrosD Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Σε παλιό laptop με αυτόνομα κάρτα γραφικών με 32MB Video Ram, τα XP πετάνε, ενώ τα vista στα οποία το rendering του UI του λειτουργικού γίνεται μέσω software τα πράγματα είναι κάπως πιο δύσκολα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Σημαίνει πολύ απλά computers/netbooks με μη υλοποίηση DX10 στο γραφικό hardware μπορούν να τρέχουν το Aero και όλα τα γλυκά χωρίς πρόβλημα με μοναδική απαίτηση μια μοντέρνα cpu. Καλή κίνηση της Microsoft, έχει βάλει στόχο να σκοτώσει τα XP. συμφωνώ δεν είναι και άσχημη η κίνηση της, αρκετά βολική μπορώ να πω...
nzeppos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Έλα, πού είναι οι Λινουξάδες να αρχίζουν να κράζουν για να πουν τον πόνο τους? Ποιό είναι το compiz-fusion? Αυτό το προγραμματάκι που έκανε παπάδες, το 90% των οποιων ήταν εντελώς άχρηστα και το έκλεισα μέσα σε 2-3 ώρες για να μην μου γονατίζει το PC? Το προγραμματάκι που δεν δούλεψε ποτέ εντελώς σωστά γιατί το Ubuntu δεν γούσταρε τους drivers της ΑΤΙ και που μία κράταγε τις ρυθμίσεις που του έβαζα και μία τις έχανε? (μήνυμα ορισμός του trolling αλλά δεν κρατήθηκα) Πάντως τους οπαδούς του SLI-ing δεν πρόκειται να τους χαλάσει το παραπάνω νέο. Αυτοί πάλι τρίδιπλες κάρτες θα χρησιμοποιούν. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2008 από nzeppos
radeon9700 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ξέρω εάν το βλέπω λάθος αλλα το σκέφτομαι ως έξεις. Η intel πάει να βγάλει μέσα στο 2010 μια GPU μεσα σε μια CPU ( CPU+GPU ) η MS απαντα με τον παραπάνω τρόπο. Εμενα με βολεύει σαν καταναλωτή ρε παιδιά γιατί και στο Desctop pc μου εάν βγάλουν BIOS που να επιτρέπει να μην δουλεύει η ενεργοβόρα GPU μου για τις απλές καθημερινές ασχολίες που χρειάζεται Direct3D αλλα να τροφοδοτείται από την CPU κάνω οικονομία στο ρεύμα Και όταν πάω να παίξω κάποιο game να το κόβει από την CPU και να παίρνει μπροστά η ακριβή και πιασοκολιδικη για ρεύμα GPU μου Εξάλλου μέχρι να βγούν τα windows7 όσοι πάνε να τα βάλουν θα έχουν 2 πύρινους και 4 πύρινους επεξεργαστές οποτε θα δουλεύει μια χαρά το WARP10.
lef50 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 (μήνυμα ορισμός του trolling αλλά δεν κρατήθηκα) . Κανενα προβλημα νοιωσε ελευθερα
million_voices Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Έλα, πού είναι οι Λινουξάδες να αρχίζουν να κράζουν για να πουν τον πόνο τους? Ποιό είναι το compiz-fusion? Αυτό το προγραμματάκι που έκανε παπάδες, το 90% των οποιων ήταν εντελώς άχρηστα και το έκλεισα μέσα σε 2-3 ώρες για να μην μου γονατίζει το PC? Το προγραμματάκι που δεν δούλεψε ποτέ εντελώς σωστά γιατί το Ubuntu δεν γούσταρε τους drivers της ΑΤΙ και που μία κράταγε τις ρυθμίσεις που του έβαζα και μία τις έχανε? (μήνυμα ορισμός του trolling αλλά δεν κρατήθηκα) Πάντως τους οπαδούς του SLI-ing δεν πρόκειται να τους χαλάσει το παραπάνω νέο. Αυτοί πάλι τρίδιπλες κάρτες θα χρησιμοποιούν. αδερφε μου αν εβγαζες τις παρωπιδες εστω και για λιγο θα καταλαβαινες οτι εστιαζα στoν κακo προγραμματισμο που ενσωματωνουν τα λειτουργικα της MS (εσκεμμενα η οχι) και στο εξισου εντυπωσιακα κακο workaround που βρισκουν και εξηγω, γραφουν κακο κωδικα πανω σε κακες πλατφορμες με αποτελεσμα αξιολογο hardware να μην σηκωνει τα απλοικα γραφικα και εφε των win την ιδια στιγμη που το ιδιο hardware στο Linux χωρις καν σωστους drivers κανει με ευκολια ασυγκρητα ποιο δυσκολα πραγματα και η λυση που βρισκουν αντι να βελτιστοποιησουν τον κωδικα? επωμιζουν το βαρος στην CPU αντι για την GPU με αποτελεσμα χασιμο ισχυος και ολα αυτα για να σηκωνεις τις αχρηστες μαλακιες της MS + τα μυρια οσα αχρηστα επωμιζεται σημερα απο τα Win δεν μιλησα πουθενα για Linux vs Windows,ειπα απλα οτι τα παλικαρια στο Redmond κατι κανουν λαθος (εσκεμμενα η οχι),στρουθοκαμηλιστε οσο θελετε αλλα αυτη ειναι η αληθεια,δοξαστε τους και τρεχτε να αναβαθμισετε για να μπορεσετε να τρεξετε την νεα μαλακια της MS αλλα μην λετε @@ριες Yγ για το οτι η ATI βγαζει απαραδεκτους drivers δεν φταιει το Linux ειτε σας αρεσει ειτε οχι Yγ2 και εγω Win χρησιμοποιω αλλα εχω δει και την αλλη πλευρα και εχω επαληθευσει το ποσο κακο software ειναι και ποσο αυτο γινεται εσκεμμενα Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2008 από million_voices
iceman79 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Τα windows MOBILE 7 πότε θα βγούν ξέρουμε? Κάτσε να δούμε τα 6.5 πρώτα. -----Προστέθηκε 2/12/2008 στις 10 : 00 : 15----- Όσο η nVidia εμφανίζει σχέδια για να μπεί και στον τομέα των CPU τόσο η μαμά Intel θα πληρώνει την μαμά M$ να μή το αφήσει να συμβεί
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 oh fuck, not again...
Tonysix Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Νομιζω η ολη προσπαθεια γινεται για να μπορουν παλια PC με πχ P4 να σηκωσουν το UI των "7" χωρις βοηθεια απο ενσωματομενη ή dedicated καρτα γραφικων. Κυριως μετα το φιασκο των Vista/onboard-intel η MS μαλλον προσπαθει να εχει τον ποπο της καλυμμένο και να μην βασιζεται σε τριτους για το ποσοστο των υπολογιστων που μπορουν να τρεξουν "σωστα" (με aero) το λειτουργικο. Εξαλλου το ποσο mainstream η οχι θα ειναι το λειτουργικο μαλλον απο αυτο εξαρταται περισοτερο (οπως φαινεται και απο το μεριδιο αγορας των Vista σε επιχειρησεις) Κοινως η MS θελει τα προιοντα της να απευθύνονται σε οσο το δυνατον περισσότερους πιθανους πελατες. υγ Ακομη περιμενω καποιο σχολιο σχετικα με Mac.
grnrg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 αλλο ενα γτπκ feature των νεων win και εξηγω πως διαολο εχουν καταφερει να γονατιζουν dedicated καρτες γραφικων με εφε τοσο φτωχα που σε συγκριση με το compiz fusion του Linux ειναι για να γελας? Καλα γελας... αλλα ποια καρτα σου γονατισαν...? την Nvidia TNT?
million_voices Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Νομιζω η ολη προσπαθεια γινεται για να μπορουν παλια PC με πχ P4 να σηκωσουν το UI των "7" χωρις βοηθεια απο ενσωματομενη ή dedicated καρτα γραφικων. Κυριως μετα το φιασκο των Vista/onboard-intel η MS μαλλον προσπαθει να εχει τον ποπο της καλυμμένο και να μην βασιζεται σε τριτους για το ποσοστο των υπολογιστων που μπορουν να τρεξουν "σωστα" (με aero) το λειτουργικο. Εξαλλου το ποσο mainstream η οχι θα ειναι το λειτουργικο μαλλον απο αυτο εξαρταται περισοτερο (οπως φαινεται και απο το μεριδιο αγορας των Vista σε επιχειρησεις) Κοινως η MS θελει τα προιοντα της να απευθύνονται σε οσο το δυνατον περισσότερους πιθανους πελατες. υγ Ακομη περιμενω καποιο σχολιο σχετικα με Mac. μα ρε μαν τα παλια pc δεν την παλευουν με τα Vista κυριως λογο RAM και μονοπυρηνων (μην σου πω και πολυπηρηνων χαμηλα χρονισμενων) επεξεργαστων ακομα και οταν το Aero ειναι απενεργοποιημενο οι επιχειρησεις δεκαρα δεν δινουν για το Aero,απλα δεν βρισκουν τον λογο να αναβαθμισουν μηχανηματα για να τρεξουν τα Vista με τα διαφορα προβληματα τους οταν με τα XP δεν εχουν ουσιαστικα προβλημα
Bspus Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 αλλο ενα γτπκ feature των νεων win και εξηγωπως διαολο εχουν καταφερει να γονατιζουν dedicated καρτες γραφικων με εφε τοσο φτωχα που σε συγκριση με το compiz fusion του Linux ειναι για να γελας? και εξηγω, γραφουν κακο κωδικα πανω σε κακες πλατφορμες με αποτελεσμα αξιολογο hardware να μην σηκωνει τα απλοικα γραφικα και εφε των win την ιδια στιγμη που το ιδιο hardware στο Linux χωρις καν σωστους drivers κανει με ευκολια ασυγκρητα ποιο δυσκολα πραγματα Ποιο ειναι επιτελους αυτο το αξιολογο hardware σε καρτες γραφικων που το aero γονατιζει? Οι onboard καρτες 5ετιας με 32mb shared μνημη? Ετσι και αλλιως vista δεν παει σε τετοιο μηχανημα η αν εχεις δεν θες aero. Ξερεις καμια dedicated καρτα που κυκλοφορησε την εποχη που βγηκαν τα vista (εστω την πιο φθηνη, αυτες που κανουν 25 ευρω) και δεν τρεχει aero? Το αν τα θεωρεις γελοια τα εφφε ειναι αλλη υποθεση. Και εγω το ιδιο, οπως ομως και ολα beryl, compiz κλπ. Ουτε εγω μπορω να δω χρησιμοτητα σε αυτο που κανανε. Ισως σε περιπτωση που ολοι καταληξουμε να εχουν 4πυρηνους και πανω με τουλαχιστον ενα πυρηνα να καθεται συνεχως, τοτε να βοηθησει. Αλλα και παλι δεν νομιζω να τα καταφερει καλυτερα ουτε καν απο φθηνες dedicated καρτες γραφικων. Το παρουσιαζεις σαν καποιος στη MS να ειχε να διαλεξει η να βελτιστοποιησει τον κωδικα οπως λες η να κανει κατι σαν αυτο που παρουσιαστηκε, και τελικα να διαλεξε το δευτερο. Ενω στην πραγματικοτητα μαλλον ελαχιστη σχεση εχουν αυτα τα 2. Παραλληλα θα γινονταν (η δεν θα γινονταν) Σαν να λεει καποιος, αντι να κοιταξουν επιτελους στο linux να φτιαξουν το xyz προβλημα, βγαζουν αλλη μια εκδοση του gnome που ετσι και αλλιως ειναι χειροτερο απο το kde. Εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο?
million_voices Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 θεωρεις ολες τις DX9 καρτες γραφικων για πεταμα? εισαι σιγουρος οτι ολοι οι χρηστες ειναι πιτσιρικαδες που σκανε τα λ7 του μπαμπα καθε λιγο και λιγακι για VGA? πως διαολο γινεται το Linux χωρις υποστηριξη απο drivers να ειναι ποιο γρηγορο και λιγοτερο resourceβορο? γιατι συνεχιζετε οι περισσοτεροι να βλεπετε την ολη ιστορια ως Linux vs Windows οταν το μονο που λεω ειναι οτι εκει στην MS κατι γινεται λαθος στην καλυτερη περιπτωση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα