Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Microsoft μπορεί να εξαλείψει την αναγκαιότητα χρήσης hardware 3D επιταχυντές γραφικών, σκοπεύοντας να μεταφέρει τις «γραφικές» εργασίες στον κεντρικό επεξεργαστή.

Σύμφωνα με έγγραφα της Microsoft, το σύστημα WARP10 ( Windows Advanced Rasterization Platform 10 ) που χρησιμοποιείται στα Windows 7, μπορεί να διαχειριστεί Direct3D 10 και 10.1 στην CPU.

Η δυνατότητα αυτή βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις του συστήματος χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία εξειδικευμένου hardware. To WARP10 διευκολύνει και επιτρέπει το γρήγορο rendering κάτω υπό συνθήκες οπού οι υλοποιήσεις hardware δεν είναι εφικτές, όπως όταν ο χρήστης δεν έχει Direct3D hardware, τρέχει σε περιβάλλον server ή έχει ξεμείνει από μνήμη στην κάρτα γραφικών.

Η Microsoft πάντως σπεύδει να τονίσει ότι WARP10 θα αποδώσει καλύτερα με τους σύγχρονους πολυπύρηνους επεξεργαστές. Επιπλέον, το WARP10 είναι σημαντικά ταχύτερο με το σύνολο εντολών SSE4.1

Φυσικά, το εξειδικευμένο hardware θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για περιπτώσεις κατασκευής 3D γραφικών αλλά και για το απαιτητικότατο gaming.

Source.png Πηγή: pcw.gr

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μας πηρε χρονια για να εχουμε hardware rendering κ.τ.λ. φτιαξαμε δυνατες καρτες γραφικων για να απελευθερωσουμε την cpu και τωρα μας λενε τι. ?

μην δωσετε τα λεφτα σας στις καρτες.

δωστε τα στα win 7. σε μια εποχη οπου ολοι λιγο πολυ εχουν μια καλη καρτα γραφικων για games, πιστευω οτι αυτη η ειδηση με αφηνει αδιαφορο.

Δημοσ.

δλδ γιανα καταλαβω.... το WARP10 θαναι καποιο πρωτοκολο το οποιο θα υποστηριζεται απο συγχρονους επεξεργαστες...? η απλως ειναι μια καινουργια λειτουργια των win7, η οποια ''ξεκλειδωνει'' καποια δυνατοτητα των υπαρχοντων cpu?

Δημοσ.

δλδ τι εννοει ο καλλιτέχνης; οτι μεσα στα παραθυρια η καρτα γραφικών απλά θα κάθεται και θα φορτώνουμε ακόμα περισσότερο τον επεξεργαστή; Αν δλδ ο ταπεινος διπύρηνός μου δουλεύει υπερωρίες για να συμπιέσει βίντεο πχ, θα πρέπει να επωμιστεί και το βάρος της επεξεργασίας των γραφικών με συνέπεια να καθυστερεί στο κυρίως έργο του; Ή μήπως αυτό θα ισχύει μόνο για τους υπολογιστές που δεν θα εχουν απαραίτητο 3d hardware?

Τι σημαίνει η φράση ''To WARP10 διευκολύνει και επιτρέπει το γρήγορο rendering κάτω υπό συνθήκες οπού οι υλοποιήσεις hardware δεν είναι εφικτές, όπως όταν ο χρήστης δεν έχει Direct3D hardware, τρέχει σε περιβάλλον server ή έχει ξεμείνει από μνήμη στην κάρτα γραφικών.''?

Αν η καρτα δλδ ξεμείνει απο μνήμη (έλεος δλδ, πως θα ξεμείνει η κάρτα από μνήμη μέσα στα παραθύρια; Οι περισσότερες έχουν το λιγότερο 256μβ πλέον) τότε ο επεξεργαστής θα βοηθάει πώς; Θα κατασκευάζει έξτρα;

Δημοσ.

Το πιο λογικό για μένα είναι οτι θα λειτουργεί σε PCs χαμηλών απαιτήσεων που δεν θα έχουν GPU αλλά δεν θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια (όχι απαιτητικά τουλάχιστον) και PCs με κάρτα γραφικών θα τη χρησιμοποιούν αυτή έναντι του επεξεργαστή. Μην τρελαινόμαστε κιόλας

Δημοσ.

Σημαίνει πολύ απλά computers/netbooks με μη υλοποίηση DX10 στο γραφικό hardware μπορούν να τρέχουν το Aero και όλα τα γλυκά χωρίς πρόβλημα με μοναδική απαίτηση μια μοντέρνα cpu. Καλή κίνηση της Microsoft, έχει βάλει στόχο να σκοτώσει τα XP.

Δημοσ.

laptops με κάρτες intel έχετε δει στην αγορά ή όχι????

δεν είναι για όσους έχουν SLi η είδηση, είναι για τα μικρά λαπτοπς που στοχεύουν στην χαμηλή κατανάλωση και μικρό βάρος

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον. Είναι καταφανές πως αφορά τα low end συστήματα και τη γενικότερη προσπάθεια που φαίνεται να κάνει η Ms με τα 7 στον τομέα της απόδοσης. Δε συμμερίζομαι τα πικρόχολα σχόλια.

Δημοσ.
Πολύ ενδιαφέρον. Είναι καταφανές πως αφορά τα low end συστήματα και τη γενικότερη προσπάθεια που φαίνεται να κάνει η Ms με τα 7 στον τομέα της απόδοσης. Δε συμμερίζομαι τα πικρόχολα σχόλια.

αφου το σχολιο μου προηγειται του δικου σου, θεωρω οτι κρινεις το σχολιο μου σαν πικροχολο. πιο πολυ σχολιο αποριας ηταν.

πασιφανες, ειναι και σε εμας οτι απευθυνεται σε low end συστηματα.

μια δοση σαρκασμου ισως, οφειλεται στο οτι μονη της εβγαλε τα ματια της.

απο τοτε που εβγαλε τα vista παρα πολλοι ηταν αυτοι που σε ετοιμες συνθεσεις αλλαζαν (και αλλαζουν) το λειτουργικο σε xp.

καταφερε να σερνει τα πιο πολλα συστηματα.

η απορια μου δεν εγκειται στο '' τι εννοει ο ποιητης'', αλλα γιατι μια τετοια δηλωση.

μας λεει δηλαδη, αφου σας αλλαξα τα φωτα με τα vista παρτε τωρα τα 7 με την παραπανω δυνατοτητα.

με συγχωρεις, αλλα δεν θα τους χειροκροτησω κι ολας.

ας δουμε πρωτα πως θα πανε τα 7 στα low end συστηματα (αν θα τα γονατιζουν οπως τα vista) και υστερα εδω ειμαστε να δουμε τι καταφεραν οχι μονο στον συγκεκριμενο τομεα, αλλα και γενικοτερα.

και για να μην παρεξηγηθω (ξανα) μια ζωη win δουλευω (καμια κακια για τα linux) και θελω το καλυτερο για αυτα και απο αυτα.

να μου λειπουν οι μανατζεριστικες δηλωσεις τετοιου τυπου ομως.

μονοι τους απο τα xp που ηταν καλυτερα για τον μεσο χρηστη (κατα τη δικη μου αποψη) εφτιαξαν κατι, (vista) που ναι μεν εχει πλεονεκτηματα αλλα και πολλα μειονεκτηματα.

μπραβο θα τους δωσω, αν τα 7 αξιζουν πραγματικα.

Δημοσ.

αλλο ενα γτπκ feature των νεων win και εξηγω

πως διαολο εχουν καταφερει να γονατιζουν dedicated καρτες γραφικων με εφε τοσο φτωχα που σε συγκριση με το compiz fusion του Linux ειναι για να γελας?

απαντηση η επιτηδες η με πολυ κακο προγραμματισμο,γιατι δεν ειναι δυνατον γελειες καρτες INTEL GMA 900 να τρεχουν ασυγκριτης ποιοτητας,πληθωρας και πολυπλοκοτητας εφε στο desktop ANETA σε Linux και την ιδια στιγμη στα Vista απλα να τα καταφερνουν

και η λυση της MS,ok μαγκες αν δεν εχετε καλη GPU θα πηδαμε με κακο κωδικα την CPU σας

njoy

http://www.youtube.com/watch?v=_qddueXkD8E

Δημοσ.

Πάντως είναι σχεδόν σίγουρο ότι το νέο DirectX θα είναι διαθέσιμο και για τα Windows Vista, ωστόσο δε γνωρίζουμε ακόμη αν πρόκειται να ενσωματωθεί στο επόμενο Service Pack του φρέσκου λειτουργικού. Παράλληλα εκτιμάται ότι, το DirectX 11 θα είναι μερικώς συμβατό με το hardware που ακολουθεί το πρότυπο DirectX 10.

Δημοσ.

Στο 1:20 τρώμε ένα μικρό κολληματάκι ε;Επίσης το old το λέει αυτός που ανέβασε το βίντεο,μπορεί να 'ναι 18πύρηνος.

Και δεν νομίζω ότι σε κάθε θέμα των Windows κολλάει κάτι για το Linux

Δημοσ.
Στο 1:20 τρώμε ένα μικρό κολληματάκι ε;Επίσης το old το λέει αυτός που ανέβασε το βίντεο,μπορεί να 'ναι 18πύρηνος.

Και δεν νομίζω ότι σε κάθε θέμα των Windows κολλάει κάτι για το Linux

εχω δει intel gma 900 σε φορητο με shared ram να τρεχει compiz με πολυ περισσoτερα και εντυπωσιακοτερα εφε απο αυτα που βλεπεις στο βιντεο ανετα, τα οποια σε σχεση με τα εφε των Vista ειναι σαν να συγκρινεις Διαστημικο λεωφορειο με κολλημενη φλορετα:-D

τι θελω να πω? η κατι κανουν λαθος η το κανουν επιτηδες

prove me wrong

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...