antonios88 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα παιδιά! θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι αλλά επειδή ειναι επειγον οποιος μπορει ας μου απαντησει σημερα!!! χρησιμοποιω καπου ενα πινακα ακεραιων. οταν βαλω στο πινακα τιμες θελω υστερα αυτες τις τιμες να τις εισαγω καπου,σε μια μεταβλητη τυπου char εσεις θα μου πειτε,σαν μηνυμα δλδ η καθε τιμη να ειναι διπλα στην αλλη. δλδ: for(i=0;i<k;i++){ x=i; printf("%d\n",x }/*to parapanw 8a ektupwnei: 0 1 2 . . . k */ θελω αυτες τις τιμες να τις αποθηκευω σε μια μεταβλητη char π.χ. (char)w και οταν εκτυπωνω την μεταβλητη να μου το δειχνει καπως ετσι: printf("%s",w); /*to parapanw 8a ektupwnei: 0,1,2,......,k */ δωστε τα φωτα σας!! το κομμα σκεφτηκα να το βαζω με strcat καπως... βασικα δοκιμασα να χρησιμοποιησω strcpy,itoa(δε δουλευει στα ubuntu οπου θελω εγω)
k.tnb Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Αν κατάλαβα καλά, θες να βάλεις τα περιεχόμενα του πίνακα σου σε μια μεταβλητή, σωστά; Ρίξε μια ματιά εδώ. Δες το παράδειγμα Hello World, με την append. Φυσικά θα το προσαρμόσεις στο πρόγραμμά σου. Με ένα βρόχο for και όπου '!' η κάθε τρέχων τιμή του πίνακα σου, θα γίνει μάλλον η δουλειά. Βέβαια πριν κάνεις append θα πρέπει να μετατρέψεις την int τιμή του πίνακα, σε char. Γι αυτό το σκοπό μπορείς να χρησιμοποιήσεις την itoa() (Integer to ASCII).
antonios88 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 αφηστε το παιδια...τη βρηκα τη λυση ευχαριστω πολυ!
npapak Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2008 Μπορεις να ορισεις ενα πινακα χαρακτηρων μεγε8ους κ+1( λεω κ+1 για να βαζεις και το καταλληκτικο χαρακτηρα των string '\0') και μετα να παρνας σε καθε καθε κελι του πινακα το αντιστοιχο χαρακτηρα ASCII που θες ( http://www.asciitable.com ) > for(i=0;i<k;i++) { y[i]=x[i]+48; printf("%c",y[i]); if(i<k-1) { printf(","); } } y[k]='\0';
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.