Προς το περιεχόμενο

Νέο PC, φθηνό, με συγκεκριμένες απαιτήσεις

dpurpler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Ο Pentium 4 2,8 αρχίζει να δείχνει την ηλικία του και είναι ώρα για αναβάθμιση.

Πέρα από τις δουλειές γραφείου που όλοι μας λίγο πολύ κάνουμε, οι πιο απαιτητικές εργασίες που κάνω είναι:

1. Lightroom2 και λίγο Photoshop (πολύ απλά πραγματάκια, μην φανταστείτε τρελλά φίλτρα κλπ)

2. Football manager 2009 (σε 3d mode) - έχει απαίτηση nvidia 5900 ή καλύτερη

3. Ανοικτά καμμιά 20ριά παράθηρα Firefox (ενώ από πίσω παίζουν όλα τα παραπάνω και το μουλάρι).

4. Αναπαραγωγή ταινιών HD σε 1920X1080p και ομαλά (μελλοντικά θα αγοραστεί και οθόνη 22΄΄+ αντίστοιχων δυνατοτήτων) - αυτό για τις εξόδους που χρειάζομαι)

Επίσης:

1. Θέλω 2 σκληρούς, 1ΤΒ + συνολικά

2. Θέλω DVDR + DVD

3. Θέλω 4 GB μνήμη.

Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αν πληροί τις παραπάνω απαιτήσεις θα είναι ΟΚ (για να μην πω και προτεινόμενη) αρκεί να υπάρχει και υποδοχή PCI-E.

Οθόνες, πλήκτρα, ποντίκι, ηχεία, εχω.

Δεν είμαι (πλέον) τρελαμένος με την ταχυτητα αλλά με την σταθερότητα. Overclocking κλπ δεν πρόκειται να κάνω. Επίσης, έχω ένα μικρό κόλλημα με τα επώνυμα A brands και θα ήθελα το σύστημα να το πάρω παραγγελία από ένα μαγαζί γιατί δεν έχω (πάλι πλέον) χρόνο και όρεξη για κατσαβίδι. :-)

Ό,τι φθηνότερο με αυτές τις απαιτήσεις... Η αγορά θα γίνει μάλλον λίγο μετά τις γιορτές, οπότε επειδή κάπου εδώ μέσα πήρε το μάτι μου ότι κάτι αναμένεται (τι;;; ) αν αξίζει τον κόπο και εντάσσεται μέσα στο σκεπτικό μου, ενημερώστε. Να ξέρω δηλαδή αν αξίζει να περιμένω ή όχι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όσους ασχοληθούν.

-----Προστέθηκε 1/12/2008 στις 04 : 44 : 30-----

Α, επίσης δεν με απασχολεί Intel ή AMD. Επίσης, καταλαβαίνω την αξία του καλού τροφοδοτικού. :)

Δημοσ.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχεις, θα έστηνα στην θέση σου κάτι τέτοιο:...(δεν μας έχεις δώσει budget btw).

CoolerMaster Εlite 334 Black Case (RC-334-KKN1-GP)

Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W

AMD Phenom 9650 (sAM2, 2,3 GHz, Cache 4 MB)

Asus M3A78 PRO (AM2, 780G, DDR2)

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, AD2800E002GOU)

Connect3D 4550 SVGA (PCI-Express, DDR3, 512 MB)

Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) X2

LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black)

NEC DU1675S DVD-Rom Black (Sata, Bulk)

600 ακριβώς. Αυτή είναι μια λύση που υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου, και με την προοπτική να πάς σε deneb 2 μετά από 2-3 χρόνια (αν χρειαστεί φυσικά).

Ας δοκιμάσουμε και κάτι φθηνότερο από e-shop...

COOLERMASTER RC-332-KKP2 ELITE 332 BLACK 420WATT PSU

AMD PHENOM 8650 2.3GHZ TRIPLE-CORE BOX

ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2 R3.0

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM X2

GAINWARD 9689 HD4670 512MB PCI-E RETAIL

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA X2

LG GH22LS30 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK

SAMSUNG DVD SH-D163B BLACK BULK

475. Αρκετά κατώτερες επιδόσεις σε multitasking, και μηδενική δυνατότητα αναβάθμισης. Επίσης, είναι λίγο πιο αργός σε γραφικά παρά την 4670, μιας και η πρώτη λύση έχει hybrid crossfire 3300+4550. Επίσης έχει εγγύηση e-shop, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλά....125euro είναι αυτά...^^

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,

Δεν ανέφερα budget γιατί ήθελα ότι πιο φθηνό μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις που εχω. Μπορώ να δώσω παραπάνω, αλλά θεωρώ ότι δεν χρειάζομαι την παραπάνω ισχύ και δεν θα την χρησιμοποιήσω ούτως ή άλλως...

Πιο πολύ μου αρέσει η πρώτη επιλογή, λόγω ASUS κυρίως, αλλά αν δεν βάλω την 2η κάρτα γραφικών, θα έχω λές πρόβλημα; Επίσης, για ταινίες η onboard κάρτα ήχου θα με καλύψει (ποιοτικά); Ρωτάω για την κάρτα, επειδή η συγκεκριμένη μητρκή διαφημίζεται ως έτοιμη και επαρκής για hometheater PC.

Το multitasking και οι επιδόσεις, έχει να κάνει με τον αριθμό των πυρήνων; Επίσης για μερικές μέρες το πισακι μπορεί να είναι always on. Είμαι καλυμμένος με το τροφοδοτικό αυτό;

Δημοσ.

offtopic μπραβο στον Dante80 που συνεχως βοηθαει παιδια με ψαγμενες,ποιοτικες,πολλαπλες παντα,στα μετρα τους προτασεις

+ για τη συμπαθεια του στους AMD επισης

Δημοσ.

Είναι κομμάτι της στρατηγικής μου βασικά για να φτιάξω online pc shop...be afraid...:devil:

...γκουχ..στο θέμα μάς. dpurpler σε κρατάει χλιαρά η ενσωματωμένη 3200 της πρώτης πρότασης, αλλά θα έχεις πρόβλημα σε παιχνίδια, ειδικά σε μεγάλες (μελλοντικές) αναλύσεις. Η 3200 θα σε κρατήσει για ταινίες μια χαρά πάντως. Αν δεν σε ενδιαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα παιχνίδια πέρα του FM, μην βάζεις pci express κάρτα.

Και στις δύο επιλογές, η κάρτες ήχου θα σε κρατήσουν μια χαρά. Τα ενσωματωμένα κυκλώματα ήχου πλέον έχουν φτάσει σε φοβερά ποιοτικά επίπεδα, κάνοντας της αγορά μιας κάρτας ήχου ασύμφορη επιλογή για όλους πλην τους πιο απαιτητικούς users...

Kαι με τα δύο τροφοδοτικά είσαι καλυμμένος.

Και ναι, για μερικές από τις εφαρμογές που θα δουλέψεις η μνήμη και ο αριθμός των πυρήνων παίζουν τον ρόλο τους στις επιδόσεις...

Δημοσ.
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχεις, θα έστηνα στην θέση σου κάτι τέτοιο:...(δεν μας έχεις δώσει budget btw).

CoolerMaster Εlite 334 Black Case (RC-334-KKN1-GP)

Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W

AMD Phenom 9650 (sAM2, 2,3 GHz, Cache 4 MB)

Asus M3A78 PRO (AM2, 780G, DDR2)

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, AD2800E002GOU)

Connect3D 4550 SVGA (PCI-Express, DDR3, 512 MB)

Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) X2

LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black)

NEC DU1675S DVD-Rom Black (Sata, Bulk)

600 ακριβώς. Αυτή είναι μια λύση που υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου, και με την προοπτική να πάς σε deneb 2 μετά από 2-3 χρόνια (αν χρειαστεί φυσικά).

Ας δοκιμάσουμε και κάτι φθηνότερο από e-shop...

COOLERMASTER RC-332-KKP2 ELITE 332 BLACK 420WATT PSU

AMD PHENOM 8650 2.3GHZ TRIPLE-CORE BOX

ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2 R3.0

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM X2

GAINWARD 9689 HD4670 512MB PCI-E RETAIL

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA X2

LG GH22LS30 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK

SAMSUNG DVD SH-D163B BLACK BULK

475. Αρκετά κατώτερες επιδόσεις σε multitasking, και μηδενική δυνατότητα αναβάθμισης. Επίσης, είναι λίγο πιο αργός σε γραφικά παρά την 4670, μιας και η πρώτη λύση έχει hybrid crossfire 3300+4550. Επίσης έχει εγγύηση e-shop, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλά....125euro είναι αυτά...^^

Εγω παλι αμφιβαλω πως η 3300+4550 θα ειναι γρηγοροτερες σε γραφικα απο μια 4670...

Οπως και να εχει, εγω θα προτεινα ιντελ και αυτο βασιζετε στο γεγονος οτι εχει ακομα pentium4.Αρα δεν κανει συχνα αναβαθμισεις,οποτε δεν θα τον απασχολησει η συμβατοτητα με deneb ουτε και σχετικα συντομα η αλλαγη ενος Ε5200(-budget αλλα πιο ικανη λυση απο τον trpple core) η ενος q6600( παλι γρηγοροτερος απο 9950 + θα του χαρισει περισσοτερο βαθος χρονου ως τετραπυρηνος)για καποιον i7 στο αμεσο μελλον.

Απο μητρικη μια που απλα να εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων hd4500 intel και θα σαι μια χαρα(και που να δεις πως σου πεφτει λιγη,στην τελικη πετας πανω μια 4670-σημερα η καποια αλλη στο μελλον).

Με τους σκληρους συμφωνω με τον προλλαλησαντα..

Μνημη οποιαδηποτε 2 πιο φτηνα dimm ddr2 2gb βρεις στα 800.(~45ευρω)

Τελος για λυση Ε5200 + ενσωματωμενη καρτα γραφικων το τροφοδοτικο που εχει το coolemaster που σου προταθηκε θα ναι υπεραρκετο(αρκει να μην παιρνει αυτια),για q6600 και 4670 θα ειναι οριακο οποτε προσωπικα θα προτιμουσα κατι γυρω σε επωνυμα ~500watt

Δημοσ.

Μπά... μάλλον τελικά σε AMD θα κινηθώ. Αλλά η παρατήρησή σου για το τροφοδοτικό μ' αρέσει. Λίγο μεγαλύτερο θα είναι ότι πρέπει νομίζω και για λόγους ασφαλείας.

Δημοσ.

Για το θέμα τροφοδοτικό, έχουμε αναφερθεί πλειστάκις...^^

Debunking Power Supply Myths

The Truth About Graphics Power Requirements

Με δυσκολία το αναφερόμενο amd σύστημα θα ξεπεράσει τα 180watt. Με μεγάλη δυσκολία, και μόνο σε benching...θα συμφωνήσω πως ένα επώνυμο τροφοδοτικό είναι πάντα καλό και ευπρόσδεκτο (ειδικά αν χωράει στο budget). Αλλά από άποψη κάλυψης σε ρεύμα, ένα τροφοδοτικό στα 500watt, είναι απλά overkill, κακή αγορά (και χαμηλό efficiency σε idle σύστημα).

Για να ασφαλίσεις το σύστημά σου θα πρέπει να το προφυλάξεις από το κάκιστο ρεύμα της ΔΕΗ, και αυτό δεν γίνεται με overkill τροφοδοτικό αλλά με ups.

Δημοσ.

Για να ασφαλίσεις το σύστημά σου θα πρέπει να το προφυλάξεις από το κάκιστο ρεύμα της ΔΕΗ, και αυτό δεν γίνεται με overkill τροφοδοτικό αλλά με ups.

Από αυτό, Έχω ήδη ένα 1000άρι. Δυστυχώς, "έμαθα" με τον άσχημο τρόπο... :fear:

Δημοσ.
Μπά... μάλλον τελικά σε AMD θα κινηθώ. Αλλά η παρατήρησή σου για το τροφοδοτικό μ' αρέσει. Λίγο μεγαλύτερο θα είναι ότι πρέπει νομίζω και για λόγους ασφαλείας.

Φιλε και γω AMD παιρνω χρονια τωρα.

Αλλα ενας φίλος που σπουδαζει σε ενα πολυ καλό πανεπιστημιο στη Γαλλια μου ειπε το εξης.

"Οταν θελεις χάμπουργκερ θα πας στα McDonalds ή στα KFC?"

ρητορικη ερωτηση .

Θελει να πει οτι για επεξεργαστες μη ψαχνεις πουθενα αλλου περαν της ΙΝΤΕΛ.

(Βεβαια εγω ουτε McDonald προτιμώ :eek::eek::eek::eek: ουτε KFC).

Δημοσ.

Είχα στο παρελθόν και Cyrix 686+ και AMD (thunderbird)... αυτές ήταν εποχές....:o

Ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα ασυμβατότητας ή κολλημάτων. Αντίθετα, γλύτωσα μπόλικα φραγκάκια από τους αντιστοίχων επιδόσεων Intel...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γειά και πάλι.

Πέρασαν οι γιορτές και ήρθε η ώρα για την αγορά.

Από τις αρχικές λίστες μερικά είδη δεν υπάρχουν πλέον (τουλάχιστον στα λινκ) και στο μεταξύ με την κουβέντα μας εδώ μέσα ξαναμπήκα στο τριπάκι του ψαξίματος. (το κατέχω το "άθλημα", από το 1984, αλλά πλέον βαριέμαι - ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα).

Τελικά μάλλον θα πιάσω κατσαβίδι αφού διαπιστώνω ότι οι τιμές παίζουν αρκετά από μαγαζί σε μαγαζί και μπορώ να γλυτώσω πάνω από 100 ευρώ - δεν είναι κι αμελητέο το ποσό και εγγύηση από μαγαζί, ποτέ δεν χρησιμοποίησα.

Έχω φτιάξει μία λίστα εδώ:

http://www.skroutz.gr/users/dpurpler/list/1653

η οποία βγαίνει στα 500 ευρώ περίπου. Πάω σε 790GX λόγω των πολύ καλών κριτικών που έχω διαβάσει για τις επιδόσεις της 3300 και για να έχω κάποιες δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον σε phenom 2.

Οι ερωτήσεις:

1. Πως σας φαίνεται η σύνθεση;

2. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα να πάω σε 1066 μνήμες; Θα δω διαφορά σε επιδόσεις; Οι γνώμες στα φόρουμ αντιφάσκουν...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους απαντήσουν :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...