Προς το περιεχόμενο

DFI DK P45-T2RS plus και DDR2@1066

babbar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, διάβασα σε forum της dfi ότι πολλά άτομα αντιμετωπίζουν το εξής πρόβλημα:

ενώ έχουν μνήμες που τρέχουν (factrory) σε συχνότητα 1066Mhz, στην συγκεκριμένη μητρική, δεν τους δίνει στο bios επιλογή για αυτή την συχνότητα, και έτσι οι μνήμες τρέχουν στα 800Mhz. Μόνο με overclock του fsb μπορούν να φτάσουν τα 1066mhz (η και παραπάνω). Έχει κάποιος την συγκεκριμένη μητρική με μνήμες @1066Mhz, για να μου λύσει αυτή την απορία;; (δλδ οτι με 1066 μνήμη θα πρέπει να κάνω overclock και οτι δεν υποστηρίζει τελικά ως default την 1066Mhz ταχύτητα μνήμης.

Ευχαριστώ!:-(:X

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο συμβαινει με ολες τις μητρικες που υποστηριζουν 1066 ραμ.

Δεν ειναι ''προβλημα'' της συγκεκριμενης.

Και αυτο διοτι officially οι DDR2 σταματανε στα 800Mhz.

Δημοσ.

ναι ε; Σαν να πήρε κάτι το μάτι μου κάτι γι αυτό που λες... :/

Κάποιος με την Dfi και με τί bios φορτωμένο, γιατί από την άλλη μεριά, έχουν προβλήματα για αυτή την συχνότητα (οτι στο Bios δεν τους δίνει την επιλογή αυτής της συχνότητας) Χωρίς να έχω επαφή με την τελευταία τεχνολογία ρωτάω, γιατί έχω σκοπό να φτιάξω ένα καινούριο pc (έχω ξεμείνει με έναν A64 3200+ @2,5hz με Dfi lanparty nf4 ultra D) και γι αυτό ρωτάω πολλά! :P

• Moderators
Δημοσ.

Εξαρταται απο τι διαιρετες δινει η συγκεκριμενη, αναλογα παντα με τι cpu εχεις βαλει.

Π.χ. η Gigabyte EP45-DS3 δινει για CPU με FSB 1066 διαιρετες 1:1, 1:1,25, 1:5 και 1:2.

Που σημαινει πως αν βαλεις 1066ρα CPU θα μπορεις να τρεξεις τις μνημες ΧΩΡΙΣ overclock της CPU στα 533/667/800/1066.

Αλλες μητρικες σε συνδυασμο με αλλους επεξεργαστες πιθανον να μην μπορουν να τρεξουν τις μνημες στα 1066 με default τη CPU, διοτι πολυ απλα δε θα εχουν τον καταλληλο διαιρετη.

Αλλα οι Core 2 τραβανε τοσο πολυ overclock, που δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεις τελικα το συνδυασμο που να σε καλυπτει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...