Προς το περιεχόμενο

Συλλέγοντας Δεδομένα απο φύλλα εργασίας στο EXCEL

MrWhite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα, και ζητάω βοήθεια.

Έχω δύο φύλλα στο excel όπου το μόνο κοινό στοιχείο είναι ο Α/Α (αύξων αριθμός) ψάχνω για μία φόρμουλα που θα μου μεταφέρει κάποια στοιχεία της γραμμής του φύλλου 2 στο φύλλο 1 όταν α/α (φύλλο1) = α/α (φύλλο2)

Έίδα καποιες οπώς LookUp αλλά δεν μπορω να βρώ άκρη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
Έχω ένα πρόβλημα, και ζητάω βοήθεια.

Έχω δύο φύλλα στο excel όπου το μόνο κοινό στοιχείο είναι ο Α/Α (αύξων αριθμός) ψάχνω για μία φόρμουλα που θα μου μεταφέρει κάποια στοιχεία της γραμμής του φύλλου 2 στο φύλλο 1 όταν α/α (φύλλο1) = α/α (φύλλο2)

Έίδα καποιες οπώς LookUp αλλά δεν μπορω να βρώ άκρη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλημέρα και καλό μήνα.

Αν δεν σου κάνει κόπος , ανέβασε κάποιο τμήμα του αρχείου σου αλλά δώσε μας και μια πιο σαφή περιγραφή σχετικά με το τι θέλεις να γίνεται.

Δημοσ.

Καλημέρα και καλό μήνα.

Οκ, θα προσπαθήσω να γίνω ποιο περιγραφικος.

Έχω ένα φύλλο και έχει δεδομένα σε γραμμές από Α1 - Ε1 στο δεύτερο φύλλο έχω δεδομένα απο Α1 - D1 , το Α1 και στα δύο φύλλα ειναι ο αύξων αριθμός. Θέλω μία φόρμουλα να μεταφέρω τα στοιχεία του δεύτερου φύλλου στο πρώτο. Διλαδή τα κελιά sheet2!(B1:D1) στα sheet1!(F1-H1) αλλά εάν και μόνο άν sheet1!(A1)=sheet2!(A1)

Δηλαδή, να παρώ δεδομένα από το ένα φύλλο στο άλλο, αλλά να έχουν το ίδιο αύξοντα αριθμό.

Δημοσ.

Καλημέρα και καλό μήνα

στο κελί F1 του Sheet1 θα γράψεις

>=IF(Sheet1!A1=Sheet2!A1;Sheet2!B1)

η συγκεκριμένη συνάρτηση IF ελέγχει ΑΝ το κελί Α1 του πρώτου και του δεύτερου φύλλου έχουν την ίδια τιμή (Sheet1!A1=Sheet2!A1). Εφόσον ισχύει αυτό, τότε η τιμή του κελιού στο οποίο γράφεις τη συναρτήση θα γίνει ίδια με την τιμή του κελιού B1 του δεύτερου φύλλου.

Απο' κει και πέρα αρκεί να τραβήξεις τη λαβή συμπλήρωσης (εφόσον έχεις ενεργό κελί το F1 του πρώτου φύλλου), δλδ τη μαύρη τετράγωνη κουκκίδα στο κάτω δεξιά μέρος του ενεργού κελιού, προς τα δεξιά ώστε να καλύψει τα υπόλοιπα κελιά που θες (μέχρι το Η1 στο παράδειγμά σου). Ο τύπος θα αντιγραφεί αύτοματα και θα γίνει αντίστοιχα Sheet2!B1 -> Sheet2!C1 -> Sheet2!D1. Αυτό που θες δηλαδή, αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου

πιστεύω θα 'σαι οκ ;)

Συμπλήρωση: επειδή είναι πολύ πιθανό στις επόμενες σειρές (2, 3 κλπ) να θέλεις να γίνεται κάτι αντίστοιχο, μπορείς με τη λαβή συμπλήρωσης να αντιγράψεις τους τύπους της πρώτης γραμμής προς τα κάτω... Επιλέγεις τα κελιά που έχουν τους τύπους που θες, και με τη λαβή συμπλήρωσης του δεξιά κελιού τραβάς προς τα κάτω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...